borstelen...

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel monicmonic

honden foto van monic

Heb een vraagje over het borstelen van je hond.Het gaat me met name om mijn finse lappenhond die dus behoorlijk behaard is maar bv afgelopen zomer niet goed door de rui kwam waar ze normaal dus een week of drie over doet duurde het nu aanzienlijk langer.Ze kreeg ook meer klitten bij haar poten waar moeilijk door te komen is en achter haar oren ook heel erg.Wat kan je daar heb beste tegen doen de ergste klitten knipte ik toen weg en de rest kamde ik goed uit ik gebuik hiervoor het zogenaamde herdersharkje was ook het advies toen maar heb het idee dat ik er niet goed doorkom iemand nog een advies die ook zo'n soortgelijke sneeuwhond heeft??Op dit moment kam ik natuurlijk bijna niet maar zit zo regelmatig in haar vacht te kroelen en dan voel ik toch klitten die ik dan met mijn vingers wel weer los maak maar toch zou willen dat het dalijk in het voorjaar wat beter gaat met haar ruiperiode hoe ik haar hiermee wat beter kan helpen..
greetz monic

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "borstelen..." wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel ..

honden foto van .

Hoe oud is je hond?
Oudere dieren (honden, paarden, ezels) hebben vaak moeite met door de rui te komen.
Je kunt je hond helpen met een omega 3 en 6 vetzuren product. Kan je bij de dierenwinkel kopen.
Succes ermee hoor!

honden page profiel    Ilja & ***Sterre** Ilja & ***Sterre**

honden foto van    Ilja & ***Sterre**

Hoi Monic,

Is je hond oud of is hij/zij gecastreerd...?

Lieve groet, Ilja

honden page profiel monicmonic

honden foto van monic

Nee hoor ze is net 4 geworden en eigenlijk vanaf afgelopen zomer dat ze zo slecht door haar rui kwam eigenlijk.Ze is wel gecastreerd maar dat is alweer 2 jaar geleden.Haar vacht is verder wel mooi glazend alleen het is af en toe een rommeltje zeg maar.Het hoeft van mij ook geen showhond te worden hoor maar een beetje fatsoeneren als het kan.Ik weet niet of alleen dat herderkammetje voldoende is mss een ander soort kam/borstel.De echte klitten ontstaan ook meer op de plekker waar de haren iets korter zijn zoals ellebogen en achterpoten daar is vaak ook moeilijk door te komen.Maar moet er ook bij zeggen het is een soort poolhond dus ze heeft nou eenmaal een hele dikke vacht met langere topharen en een hele dikke ondervacht zeg maar.Misschien dat jullie ideeën hierover hebben dat als ze dalijk weer in de rui is dat ik haar beter kan helpen om daar door te komen.Het borstelen doe ik nu dus niet zoveel het is een echte buitenhond en nu met die sneeuw en kou die we gehad hebben helemaal in haar element en dus ook prachtig om te zien ook al is ze gewoon in nederland geboren hoor haha.

honden page profiel    Ilja & ***Sterre** Ilja & ***Sterre**

honden foto van    Ilja & ***Sterre**

Hoi Monic,

Toch heeft je hond een zogenaamde castraten vacht denk ik...

Castratie van reuen en teven (ook voor teven heet het officieel castratie) heeft niet mijn voorkeur, tenzij het niet anders kan en medisch noodzakelijk is.

Castratie heeft een nadelig effect op de vacht. Zowel reuen als teven hebben door castratie vrijwel altijd trimbeurten nodig om de vaht onder controle te houden en te zorgen dat er geen klitten en vervilting optreedt.
Bovendien maakt een castratenvacht, zoals het heet, uw hond er niet mooier op.

Het enig wat je kunt doen om je hond nestjes te houden is; haar naar een trimsalon te brengen.
Je kunt dan eventueel vragen of je mag blijven kijken zodat je het zelf de volgende keer zelf kan...

Ik zal er een site bijdoen waar je kunt kijken hoe een hond weer kan worden als je haar naar de trimsalon brengt..

http://www.ducktollingretriever.nl/verzorging.html

Succes, Lieve groet, Ilja

honden page profiel ..

honden foto van .

Tja, omega 3 en 6 vetzuren helpt niet tegen een castraten vacht helaas.
Het helpt wel de vacht in optimale conditie te houden, wat sluik te houden, zodat ie makkelijker doorkambaar is.
Bovendien versnelt het t rui-proces.

Saartje geef ik nu ook weer Omega 3 en 6. Ik ben niet tevreden over haar vacht, en die heeft ze hard nodig met deze kou.

honden page profiel monicmonic

honden foto van monic

Ze is idd gecastreerd omdat ze twee jaar geleden een baarmoederontsteking heeft gehad en het kon niet anders anders hadden we dat ook niet laten doen.Maar als het dan die zogenaamde castratievacht is waarom heeft ze dan pas afgelopen zomer er last van gekregen nou ja zij heeft er geen last van het is meer het baasje uuh vrouwtje in dit geval.Het is geen optie om haar naar de trimmer te brengen zo vriendelijk is ze niet als vreemde aan haar zitten dus zal het toch zelf moeten proberen en bij te houden.Maar mss met die efileerschaar dat ik wel heel wat kan doen wie weet.Honden trimmen heb ik wel gedaan tijdens mijn opleiding dierenverzorging maar dat waren bouviers dus toch een heel ander vachttype.En ze hoeft van mij geen showhond te worden maar dat het iets minder rommeliger eruit ziet zou fijn zijn toch.Er is binnekort hier weer een hondententoonstelling en als het goed is komen er ook weer een paar finse lappenhonden kan het ook altijd aan hun vragen hoe ze de vacht bij houden,tenminste ik hoop dat ik er naar toe kan.In ieder geval bedankt voor de info en meer info altijd welkom
greetz monic

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "borstelen..." wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

Volgende forumvraag: Rode peper
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^