wie heeft er ervaringen met een bullterier?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Amanda - KimboAmanda - Kimbo

honden foto van Amanda - Kimbo

Goedeavond,
mijn vriend en ik zaten op internet te kijken naar hondenrassen, we zijn tot de conclusie gekomen dat we een bullterrier toch ook wel erg leuk vinden?
Heeft iemand hier ervaringen mee? zijn er mensen met een bullterier? hoe zijn ze in omgang met andere honden?
wij hebben ook een amerikaanse stafford, kan ik dat een beetje met een bullterrier vergelijken qua gedrag of is het totaal anders?
Ik hoop dat alle tips, handige weetjes binnen stromen.

likje van van Kimbo en de groetjes van amanda

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "wie heeft er ervaringen met een bullterier?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel ......

honden foto van ...

ik heb geen ervaringen met bull teriërs, maar dit is wat ik weet van iemand die er eentje heeft gehad en een hondenboek dat we hebben:

- heb je al een reut, neem dan nooit een reu van dit ras erbij. het kan jaren goed gaan, maar er komt een dag dat er een confrontatie is tussen beiden. Dodelijke afloop is mogelijk en de bull terriër zal als winnaar uit de strijd komen.
- aard: moedig, hard voor zich zelf (vrijwel ongevoelig voor pijn, heeft een hoge pijngrens), aanhankelijk, koppig, eigenwijs, levendig, onstuinig, lief voor kinderen, spontaan en vrolijk. sommige bull terriërs zijn wat vechtlustig ten opzicht van andere honden.
- deze honden kunnen in de regel erg goed opschieten met kinderen/katten/andere huisdieren (met goede socialisatie uiteraard)
- sommige bull terriërs zijn wat dominant ten opzichte van andere honden, maar een en ander is inherent aan de aard van het beest en afhankelijk van de manier waarop de hond gesocialiseerd is.
- wanneer hij genoeg beweging krijgt is hij binnenshuis rustig.
- zorg dat je een pup koopt bij een erkende fokker. anders is de kans groot dat de hond een agressief gedrag kan ontwikkelen ten opzichte van andere honden.

deze hond is niet voor beginnners!!!!

daarbij zie ik dat je alleen foto's van een pup op hp hebt staan (heb je nog een pup of zijn dat oude foto's?) als je nog een pup hebt raad ik je namelijk aan om eerst al je tijd te steken in die hond. en als hij twee jaar nog eens te gaan kijken of je er een tweede bij wil.

honden page profiel ........goedgekeurde fokker

Ik heb een bull-terrier voor een dag gehad... gevonden langs de snelweg. Super leuke, fanatieke, STERKE hond. Stiekem al verliefd op hem, maar hebben gelukkig na een dag zijn baasje kunnen vinden. Bully was ontsnapt en het baasje was doodongerust.

In Amersfoort zit een heel goede fokker! Iemand die ook honden traint en prachtige honden fokt.

honden page profiel Angela • BodhiAngela • Bodhigoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Angela • Bodhi

Je kunt ze wel een klein beetje vergelijken met staffords... Allebei terrier, dus koppig... Beetje dezelfde hoogte en beiden gespierd. Allebei een hoge pijngrens. Ik heb wel het idee dat de stafford iets enthousiaster is naar mensen, maar dat is misschien mijn ervaring. De bullterrier die ik regelmatig tegenkom in het park is een teefje en erg sociaal naar andere honden toe. Helemaal niet dominant, maar wel erg eigenwijs.

honden page profiel Anne met Ike en JackoAnne met Ike en Jacko 2 doggies

honden foto van Anne met Ike en Jacko

Persoonlijk geen ervaring met een bull maar hier in de straat zit er wel een eentje.
Een schat van een hond en consequent opgevoed.
Zou wel bij een erkende fokker gaan.
Wanneer willen jullie een 2de erbij? Want Kimbo is toch nog niet zo oud dacht ik...

honden page profiel ........goedgekeurde fokker

Oh ja... het zijn STERKE, lompe, energieke maar ook koppige honden. Heb je ervaring en geduld, dan moet dit geen probleem zijn. Naar andere honden zijn ze vaak dominant. Ik ben het met Kaat eens dat dit niet een hond is voor iemand met weinig ervaring. Of je moet gelijk lekker een puppy- en vervolgcursus gaan volgen. Sowieso is dat een aanrader voor het socialiseren.

honden page profiel Amanda - KimboAmanda - Kimbo

honden foto van Amanda - Kimbo

hallo allemaal,
bedankt voor alle reacties!!
ik en me vriend vinden een bullterier een geweldige hond, vandaar dat we er een beetje over aan het rondkijken zijn van hoe en wat.
Kimbo is inderdaad nog erg klein, nu 14 weken, zouden er rond de zomer, kimbo zou dan 7 maanden zijn, er dan misschien nog een hond bij willen. er was mij hier ook aangeraden op het forum om de 2de hond die we zouden nemen niet te lang mee moeten wachten. ze kunnen dan samen opgroeien en zijn snel gewend aan elkaar.

@ kaat
zo zeggen ze ook dat staffords niet voor beginners zijn. Kimbo is nu nog klein, maar wat ik er nu al over kan zeggen. het gaat fantastisch.
zijn ook gelijk begonnen met cursus, dit omdat ik het zowieso goed vind voor de hond en baasje.we willen er graag een maatje bij voor kimbo.
misschien willen we een stafford teefje erbij of misschien wel een bullterier, of misschien wel iets heel anders, vandaar dat ik me even aan het orienteren ben.

groetjes amanda

honden page profiel Anne met Ike en JackoAnne met Ike en Jacko

honden foto van Anne met Ike en Jacko

Er zullen altijg mensen zijn, ook op dit forum, die zeggen te wachten tot je staff volgroeid en volwassen is.
We hebben zelf een 2de pup sinds 3 weken bij onze staff. Ike is 11,5 maanden en onze 2de is een Duitse Dog. Wij hebben zelfs voor 2 reutjes gekozen, hoewel hier ook ieder zijn mening over heeft. ;-)
In ieder geval veel succes met de zoektocht en volg je hart! Jullie kennen Kimbo het best en weten wat wel en niet met hem zou kunnen samengaan.
:-)

honden page profiel CabasjaCabasjagoedgekeurde fokker

honden foto van Cabasja

Ik zou zeker wachten tot Kimbo een 2 jaar is,voordat je er ene hond bij zet.
Laat Kimbo eerst wat volwassen worden,als je met 7 maanden een pup erbij zet dan is deze met een maand of 7 in de puberteit en dan is Kimbo nog niet uit de puberteit,met alle gevolgen van dien.
Zeker bij deze 2 rassen is het niet echt verstandig om 2 honden in een puberteit te hebben ;-)
Ik ben zelf 5 jaar lid geweest van de bullterrierclub en ben op vele shows geweest.
Een vriend van mij fokt al jaren am staffs.....
Ook hij zegt eerst even de hod volwassen laten worden voor er weer een hond bij komt.

honden page profiel ........goedgekeurde fokker

Altijd een moeilijke discussie wanneer je een tweede hond erbij neemt. Het is erg afhankelijk van je persoonlijke situatie (hoeveel tijd heb je, hoe stevig sta je in je schoenen, hoeveel tijd wil en kan je besteden aan de opvoeding). En het is erg afhankelijk van het karakter van je hond. Puzzle en Pim schelen precies een half jaar. Puzzle is een druk maar wel een erg gehoorzaam hondje. En ik heb relatief veel tijd voor de opvoeding omdat ik vanuit huis werk. Ik heb geen kinderen en ben zelf evenwichtig en mij is iets niet snel te druk...

De keuze maak je zelf en realiseer je dat je het druk krijgt als je twee jonge honden hebt. Kimbo zal waarschijnlijk minder gehoorzaam worden omdat hij gaat puberen én omdat hij kattekwaad gaat uithalen samen met de pup. Aan de andere kant kunnen twee jonge honden een geweldig maatje in elkaar vinden.

Wat ik je absoluut wil aanraden is dat je er een teefje bij neemt en geen reu. Als ik het goed begrijp is dit al het plan, super dus! Twee reuen kunnen bij beide rassen voor veel onoverkomelijke problemen confrontaties leiden. Ten tweede: vraag de fokker naar een pupje met een karakter wat bij Kimbo past. Een goede fokker kan je al goed adviseren. Zet niet twee dominante honden bij elkaar, maar ook niet een heel schuw en gevoelig hondje bij een rauwdouwer.

En lekker blijven lessen! :-D

honden page profiel Anne met Ike en JackoAnne met Ike en Jacko

honden foto van Anne met Ike en Jacko

@(Leo)Niek: toen k mijn vraag des tijds op het forum stelde, had je ook al zo een wijze raad :-D
Zonder oordelen maar toch correct.
Wij zouden ook NOOIT een 2de reu hebben genomen als we voor een staff of bull hadden gekozen, want dit kan echt wel fout lopen.
En als je een keus gemaakt hebt, de honden al zoveel mogelijk met elkaar laten kennismaken voor de 2de definitief in huis komt.
Moet wel zeggen dat onze staff enorm gekalmeerd is sinds de pub er is. O-)

honden page profiel DjairoDjairo

honden foto van Djairo

ze zijn eigewijs pfffff niet normaal maar ze zijn echt leuk een vriend van me heeft er 2 en hij begint steeds beter te luisteren je moet ze gewoon goed opvoeden net als een staff

honden page profiel ........goedgekeurde fokker

@Anne: wat fijn dat het zo goed gaat! En een prachtige profielfoto, het is echt een mooi koppel samen!

honden page profiel BullsclanBullsclan

honden foto van Bullsclan

Heb zelf 3 Bull Terriërs en ik vind het heerlijke honden, maar dit ras is zeker niet geschikt voor "beginners", daarnaast moet je echt tegen het rastypische karakter van een Bull kunnen anders moet je er niet aan beginnen.
De Bull heeft 2 persoonlijkheden, ze zijn machtig met kinderen en zich uren vermaken met samenspel (nadeel dat ze soms wat overactief en lomp kunnen zijn ;-) ),staan graag in het middelpunt van de belangstelling en liggen dan ook liever op schoot/bank dan in een mand, trekken er graag op uit met de baas en zijn altijd wel in voor een spelletje. De Bull kent ook andere kant, ze zeer gehard, hebben een hoge pijngrens, zijn soms zeer koppig, eigenwijs, zeer vasthoudend, niet altijd even gehoorzaam en kunnne in de eerste jaren letterlijk wel eens een potje breken :-) . Een Bull dien je dan ook consequent maar met veel liefde op te voeden, daarnaast heeft een Bull een enorm geheugen en vergeet niet snel, wanneer je deze onterecht behandeld, krijg je een keer de rekening op een presenteerblaadje.
2 reuen nooit bij elkaar zetten want er komt zeker een keer een confrontatie waarvan de gevolgen niet te overzien zijn. Wanneer je daadwerkelijk een Bull Terriër in huis wilt halen koop deze dan bij een goede fokker waarbij de ouderdieren op de diverse erfelijke zaken zijn getest. Verder zou ik met de aanschaf van een event. pup wachten totdat de hond die je nu hebt minimaal 1 jaar oud is. Bullenpups zijn het eerste jaar overactief en hebben niet voor niets de bijnaam LANDHAAIEN.

honden page profiel JonathanJonathan

honden foto van Jonathan

Hallo

ik heb een bull terrier reu gehad hij is helaas maar 8,5 jaar geworden maar het was een fantastische hond,enorm lief naar mensen, kinderen en andere honden.
Zeer aanhankelijk,hij deed niks liever dan bij ons liggen.Was in huis heel rustig.heel vriendelijk naar alles en iedereen maar toch heel trouw naar ons toe. Een enorm sterke hond. Hij leefde bij ons samen met onze engelse cocker spaniel Billie ook een reu en dat ging perfect,ze waren de beste vrienden.
Echt een fantastische hond.

honden page profiel MYRIAMMYRIAM

honden foto van MYRIAM

he ik heb een bull terrier is 14 jar oud een lievere en betere hond kunnen we niet hebben. kan met alles en iedeeen opschieten vind werkelijk alles goed.
maar ze zijn inderdaad super eigenwijs oostindisch doof en soms wat dominant maar ik vind hebj e vaak zelf in de hand. gaat door het voor voor het gezin , zijn bereaterk. hebben een superhoge pijn grens.
zijn net clowns je lacht je eigen kapot,
zijn pas met drie jaar geestelijk volwassen. je moet heeel heel veel geduld met moeten opvoeden.
maar een hart van goud hebben ze . kan zo nog wel uren doorgaan over mijn opa.
toppers zijn het mits goed opgevoed hoor. mijriam

honden page profiel MYRIAMMYRIAM

honden foto van MYRIAM

bij mij honden foto staat een foto van opa met diva toen was ze nog kleiner groetjes

Petra (Gast)

Hoi,

ik heb zelf een bull.
Qua karakter ook een echte bull. Een vrolijke clown maar lomp. Lief voor mensen maar fel naar andere honden en HEEL erg eigenwijs en vasthoudend.
Gezien het sterke karakter en de kracht van een bull vind ik het niet echt een beginnershond, tenzij mensen zich heel goed laten informeren en weten waar ze aan beginnen.
Te vaak belanden bullen tijdens de 'puberteit' op Marktplaats door onkunde van de baas.

Mijn advies voor iedereen die een bull wil:

Geen reu bij een andere reu, ook al gaat het om een heel ander ras. Het kan 2 jaar goed gaan en ineens verkeerd gaan. Neem het risico niet.

Daarnaast erg belangrijk: een consequente, liefdevolle opvoeding en engelengeduld :-)

Groetjes

Petra (Gast)

Nog vergeten te vermelden dat de bull in zijn jonge jaren ook heel erg energiek en druk is.
Onderschat dat als aankomende baas niet :-) Met een andere jonge hond erbij kan dat net teveel van het goede worden.

bjorn (Gast)

geen ervaring :-) hondtje niet van een fokker :-D en tog ze is meer dan perfect ....wat ervaringggg allemaal slag geouwe hoer. wees gewoon goed voor je beesje.. en leer wat tie wel of niet magg.....ons hond loopt waar dan ook LOSSSSSSSSS :-D :-) :-D :-)

honden page profiel LisetteLisette

honden foto van Lisette

Bij ons in de buurt woonde altijd een man, die had ook een stafford en een bull terrier, hele lieve honden, maar was altijd wel lachen om hem te zien wandelen, de honden zijn erg sterk en erg koppig, als hij rolschaatsen onder had gedaan, dan had hij inplaats van half uurtje 5 minuten over zijn rondje gedaan, die trokken hem gewoon vooruit.

Maar wat ik al schreef ze zijn mits gesocialiseerd erg vriendelijk.

jose (Gast)

hoi,

ALS JULLIE KIEZEN VOOR EEN BULL ,HEB JE EEN MAATJE VOOR LANGE TIJD IN HUIS...

SUPER HONDEN!!!

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "wie heeft er ervaringen met een bullterier?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

Volgende forumvraag: Pootjes over elkaar..
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^