drukke pup border collie met chi chu

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

corine (Gast)

Hallo allemaal, ik heb een vraagje.Wij hebben een border collie reutje van nu 13 weken oud. Als mijn ouders met hun chi chu ( heet pepper) reutje 2 jaar oud op bezoek komen gaat dat niet zo goed. Mack onze pup wilt de hele tijd spelen en pepper zit de hele tijd te snauwen en te happen naar Mack . Vind het dus niet zo leuk , maar mack houd maar niet op , blijft pepper uitdagen en wilt spelen.Normaal gesproken is pepper niet snauwerig en happerig naar andere hondjes.Ze zijn alletwee wel dominante honden. Mack begon ook overal plasjes te laten in huis toen Pepper er was.Is dit territorium afbakenen ??
Pepper komt over een paar weken een week logeren, weet niet hoe dit zal gaan, als eenmaal duidelijk is wie de baas is zal dit gedrag toch wel ophouden ??
Hoop op reacties !!!!

groetjes corine






Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "drukke pup border collie met chi chu " wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel Gerdine van der LindenGerdine van der Linden

honden foto van Gerdine van der Linden

Mijn advies, als de honde niet bij elkaar kunnen niet doen.

Mack is niet zijn terretorium aan het markeren. Waarschijnlijk zijn het onzekerheids plasjes.

Pepper is waarschijnlijk een hond die op zijn rust is gesteld en vind een drukke border pup dan ook heel vervelend.

Om het voor beide honden leuk te houden, moet je ze niet bij elkaar zetten.

groetjes

honden page profiel Angela • BodhiAngela • Bodhigoedgekeurde fokker

honden foto van Angela • Bodhi

Ik denk dat het idd onderdanigheidsplasjes zijn, want dominantieplasjes doen ze nu nog niet.
Als je 2 honden in contact met elkaar laat brengen, doe je dit op neutraal terrein. De honden zijn los, zodat ze van elkaar weg kunnen lopen. Of als de border-pup steeds bij de andere hond blijft staan, kun je ook aan de riem gaan wandelen. Pas als het buiten goed gaat, ga je naar binnen. In huis is er minder ruimte en dan gaan honden eerder snauwen. Laat de honden niet continu bij elkaar, maar heel even. Voor een pup is 5-10 minuten genoeg. Doe de pup in de bench of aan de riem ergens vastleggen. Zo krijgt de andere hond rust. Laat de oudere hond het niet zelf uitzoeken, maar grijp in. De pup moet leren dat hij op moet houden.

honden page profiel corinecorine

honden foto van corine

Ze hebben voor het eerst kennisgemaakt toen Mack 8 weken oud was. En dat ging goed, was ook in ons huis. Ze waren toen ook even groot.En Mack is ook bij pepper geweest , toen was Mack wel rustiger, maar inderdaad hij houd niet op en dat moet Mack nog leren .Vind het wel jammer want Pepper is echt een heel leuk hondje en ook heel speels. Als pepper bij mijn zus is zij heeft een labrador van 10 jaar oud , dan is pepper heel erg druk en houd maar niet op met likken en aan de staart zitten van de labrador. Nu zijn de rollen dus omgedraaid.

honden page profiel ErnaErna

honden foto van Erna

Ik heb hier een soort zelfde situatie, de hond van mijn ouders is een 4 jarige reu kruising tussen een Jack Russel en een Gorky (volgensmij zoiets)hij gaat door het leven met de mooie naam Sjefke. Zelf heb ik een Border Collie teefje van inmiddels 9 maanden.

Ik zeg niet dat ze het niet met elkaar kunnen vinden, ze begrijpen elkaar gewoon niet.
Noa is heel erg onderdanig, likt constant aan Sjef zijn mondhoeken wat hij na 5 minuten niet meer zo leuk vindt (en wat ook begrijpelijk is)hij gromt dan.
Als ik ze samen buiten los laat wil Noa spelen en Noa's definitie van spelen is rennen, dat vindt Sjef wel oke maar die wil er dan ook nog altijd bij gaan blaffen en dan duikt Noa ineen.
Na een paar uur dan laten ze elkaar wel met rust en gaat het wel goed, maar de hoop dat ze ooit beste maatjes zullen worden heb ik opgegeven.

Sjef komt binnenkort een weekend hier logeren, dat komt wel goed want hier is Sjef minder dominant dan thuis.

Ik zou de gok wagen om de honden bij elkaar te zetten, maar natuurlijk niet alleen te laten.
Ze zijn nog jong, na het weekend kunnen ze niet meer zonder elkaar.

Veel succes!

Groetjes Erna & Noa

honden page profiel Amber & LootahAmber & Lootah

honden foto van Amber & Lootah

Ik sluit me aan bij wat gerdine en angela zeggen. Even buiten op neutraal terrein kennis laten maken (ook al kennen ze elkaar, hier doen we het nog altijd als de jack russels van mn neef komen) en dan naar binnen. Steeds maar korte periodes bij elkaar en dan apart of in de bench. Hier is het met die methode altijd goed gegaan :-)

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "drukke pup border collie met chi chu " wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

Volgende forumvraag: Poot op poot(A)
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^