Iemand ervaren met hond laten wennen aan zeilen?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel JolandaJolanda

honden foto van Jolanda

Hoi,

Ik krijg over ongveer 1,5 week een zwitserse witte herder pup! EN ik ben momenteel mijn 2e zeilcursus KB2 aan het volgen. Nu vroeg ik me af of er hier mensen zijn die hun hond meenemen tijdens het zeilen, en hoe het wenningsproces is gegaan? Hoe begeleid je zoiets? Je kan niet ff snel aan de kant komen als het ventje beslist dat dit toch niets voor hem is....
Hoe hebben jullie dit gedaan?

Groet, Jolanda

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Iemand ervaren met hond laten wennen aan zeilen?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel Angela • BodhiAngela • Bodhigoedgekeurde fokker

honden foto van Angela • Bodhi

Het zal per pup verschillen hoe die op het zeilen reageert. De ene zal snel misselijk worden en het eng vinden, de andere doet het helemaal niets of vindt het zelfs leuk. Het is een kwestie van uitproberen en vooral langzaam opbouwen. Misschien eerst eens naar het water en naar de boten kijken en dan een klein tochtje. In een keer uren lang gaan zeilen, is een te grote stap.

honden page profiel maaike maaike

honden foto van maaike

Ik denk dat je dat het zelfde moet doen als het leren wennen aan autorijden, ritjes met de bus of trein. Je doet het telkens maar even en maakt het dan zo leuk mogelijk voor je pup.
Ik zou zeker een zwemvest aanschaffen voor het geval dat.......
Ook zou ik inderdaad niet meteen lang weggaan met zeilen. Eerst maar even op de boot wennen en leren waar zijn plekje is aan dek. Lijkt me wel zo handig dat ie niet a la minute van boord springt om te gaan zwemmen ;-)

honden page profiel Linda Linda

honden foto van Linda

Klinkt wel heel erg leuk, zeilen met de hond! Maar ik denk ook, gewoon langzaam opbouwen. Soms gewoon even op de boot gaan staan, zonder te zeilen.

honden page profiel Wilma en Dobby (RIP)Wilma en Dobby (RIP)

honden foto van Wilma en Dobby (RIP)

Ik zou eerst gewoon naar het water gaan, dan een tijdje op de boot aan de kant, en dat steeds langer. Dan een kort tochtje, en dat uitbouwen als het goed gaat. Misschien kun je een mand of een bench meenemen zodat de hond een veilig plekje heeft.

honden page profiel pippa en ikpippa en ik

honden foto van pippa en ik

kaatje durft niet te zwemmen en was nog nooit op een boot geweest. We gingen een middagje op bezoek bij een aan wal liggende vriend met een katamaran. Ka was 8 maanden. Ik deed of het normaal was en stapte er gewoon op. Ka bleef wat anstig aan de kant....maar oe voor een koekje (na een tijdje) en binnen no time liep ze zelf gefasineerd over het net! Later die week zijn we gaan zeilen. Ik had ka minder eten gegeven. Maar er was geen enkel probleem. Ze leek het prachtig te vinden. En stapte de keer daarna ook gewoon op.

honden page profiel JolandaJolanda

honden foto van Jolanda


Tja een zwemvest gaat er zeker komen, maar meenemen voor een kort tochtje gaat nu nog niet. Ik heb nog les, dat duurt ongveer 2 uur. Ik zal hem de eerste keer wel even laten snuffelen en ruiken op de boot zolang die nog aan wal is, dat is wel een goed idee.
Maar dat dat met Ka zo goed is gegaan, TOP. daar hoop ik ook een beetje op, maar wil niets forceren.
Ik denk dat ik hem dan gedurende de zeillessen dan toch maar niet mee ga nemen. Hopen dat ik een keertje met iemands boot uit de haven mag experimenteren met hem als het wat rustig weer is en we niet zoveel actie hebben. Lijkt me voor hem ook niet echt leuk als we alleen maar in een scherpe hoek op de golven heen en weer racen, hahaha!
Tnx allen!

honden page profiel Carla, Charlie & DouweCarla, Charlie & Douwe

honden foto van Carla, Charlie & Douwe

Toen ik nog thuis woonden hadden we een bobtail die in de vakantie altijd in een roeiboot met m'n vader meeging als hij ging vissen. Deze hond vond het geweldig op het water en bleef gerust 2 uur rustig zitten. M'n vader maakte echter een keer de fout om, toen hij midden op een meer zat, tegen de hond te zeggen: "Kom Beer, we gaan naar huis". Hierop stapte Beer de boot uit om naar huis te gaan. Gelukkig kon hij zwemmen maar het was een hele klus voor m'n vader om hem aan de kant uit het riet te trekken. :-)

honden page profiel JolandaJolanda

honden foto van Jolanda

hahaha!
da's een goeie, ik zal m onthouden!

Wil (Gast)

Jolanda,
Onze james een Cocker Spaniel is afgelopen zondag ingeslapen)
James heeft nogal wat van de wereld gezien hij ging namelijk ieder weekeinde en iedere vakantie mee zeilen.
James heeft hier nooit problen mee gehad. Als hij er maar bij kon zijn dan was het al gouw goed.
Wat hij echter niet leuk aan het zeilen vond was als we in nauw vaarwater aan het opkruisen waren telkens op een andere zij dat vond hij maar niets. hij kon dan wel eens wat prikkelbaar worden.
Wij varen vaak op zee dat is geen probleem als je er maar voor zorgt dat hij voor het wegvaren en direct na het aanmeren van boord kan om zijn behoefte te doen.
Dus niet dag en nacht doorvaren.
het zal verder sterk van de hond afhangen ik ken namelijk ook voorbeelden dat de combinatie zeilen en een hond niet zo goed gaat. Angst speelt dan vaak een rol.

honden page profiel JolandaJolanda

honden foto van Jolanda

heel fijn, dankje!

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Iemand ervaren met hond laten wennen aan zeilen?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

Volgende forumvraag: labrador 6 maanden mank
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^