Dikke Chi

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Charlotte en de WitjesCharlotte en de Witjesgoedgekeurde fokker

honden foto van Charlotte en de Witjes

Naast onze Witte en Duitse herders hebben we ook een aantal Chihuahua's. Inmiddels zijn onze oudste hondjes op een leeftijd van 5, 14 en 17 jaar overleden. Pepito, het hondje dat met 5 jaar is overleden is zijn hele leven niet echt normaal geweest door een dubbele longontsteking die hij met 4 weken opliep. Iedereen die de Chi kent weet dat ze een heel open en vrolijk karakter hebben (mits je een goede hebt uiteraard) en hij heeft in zijn leven niet gespeeld.
Pepito was van mijn zusje. En niet zo van "hier heb je een chihuahua hij is van jou" maar hij heeft haar uitgekozen. Hij liep bijvoorbeeld alleen bij haar aan het riempje en at alleen als hij het van haar kreeg. Jullie begrijpen denk ik wel wat ik bedoel.
Toen Pepito overleed was mijn zusje helemaal van de kaart. Ze heeft 3 dagen aan een stuk door gehuild, en telkens als hij ter spraken kwam kwamen de tranen weer.
De fokker van Pepito, waar wij nog steeds goed contact mee hadden, en nog steeds hebben, had zijn nestzusje Suzie gehouden en omdat zij al bijna 6 was zou ze de fok uit lopen. Ze vroeg mijn moeder of wij haar wilden hebben. Het antwoord was meteen volmondig nee "want Pepito kon niet vervangen worden mam!"

Okee, haar keus. Geen Suzie. Maar toen Suzie 2 weken zwanger was kreeg de fokker drie beroertes achter elkaar wat maakte dat ze, op nu nog 3 na, al haar honden weg moest doen. Ook Suzie. Wij hebben er heel wat opgevangen en herplaatst, maar toen kwam Suzie. En het gekke was dat ik degene was die heel erg moest huilen omdat ze zoveel op haar broertje leek. Ik had meteen zoiets van, of ze het nou leuk vind of niet, zwanger of niet, die blijft. Zo gezegd zo gedaan.
Pupjes werden geboren, super leuk, leuke baasjes gevonden en ze hebben het allemaal super.

Een probleempje alleen. Suzie was vrij dik toen we haar kregen. Wij dachten natuurlijk vanwege de dracht. (7 weken toen ze kwam) maar ze viel helemaal niets af na de pupjes. Echt geen gram. Dus nu hebben we een chi die zo'n 15cm hoog is, heel normaal dus, maar 6,5 kilo weegt!! We hebben haar al ruim een jaar op rantsoen en krijgt op dit moment nog maar 100gr vlees per dag (waar zelfs de kleintjes nog goed op gewicht mee zijn) maar het zwijntje valt maar niet af. Ik heb geprobeerd om met haar te wandelen maar na 5 minuten ziet ze eruit alsof ze een hartaanval gaat krijgen. Dat heb ik dus ook maar op gegeven. Ik begrijp het echt niet, en minder eten wil ik niet geven in verband met lever vervetting en hypoglycemie.
Weet iemand een ander "trucje" of voedsel soort -wel KVV want brokken krijgen ze onder geen beding- waarmee het afvallen beter gaat. Het is gewoon zielig. Ze loopt slecht, ademt zwaar en heeft vocht bulten onder haar okseltjes.

Sorry voor mijn boekwerk
Alvast bedankt
Charlotte en de diertjes ;-)

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Dikke Chi" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel MexxMexx 3 doggies

honden foto van Mexx

Ik weet dat carnibest en naturis light varianten hebben op de voeding.
Maar is 100 gram ook niet heel veel voor haar?
2-3% van het gezonde lichaamsgewicht houdt ik aan bij kvv en NRV.
Een chi van die grote zal tussen de 1 en 2 kilo moeten wegen?
Ga uit van 2 kilo dan mag ze 40-60 gram hebben.

Is alles met haar hartje wel goed? Want zoveel vocht vasthouden kan duiden op een circulatiestoornis, zeker in combinatie met haar slechte conditie en overgewicht.

Hopelijk heb je hier wat aan.

honden page profiel BC & CCBC & CCgoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van BC & CC

Ja, ik dacht al; 100 gram!!! Dan is het niet zo gek dat ze zo blijft. Ik zou als ik jou was inderdaad naar de 60 gaan en dan afbouwen naar ong. 50 gram.

Wel een triest verhaal overigens..

honden page profiel eefeef 3 doggies

honden foto van eef

vooral geen light producten geven aan haar,daar worden ze dikker van.ik heb ook zo'n chihuahu die zijn hele leven al te dik is kijk maar op mijn page.
hij is zuiver met een stamboom maar altijd groot en fors geweest hij is nu 10.hij krijgt gewoon brokken 2x perdag en verder probeer ik veel met hem te wandelen want hij is liever lui dan moe,want de rest van de honden loppt hier in en uit maar meneer ligt het liefst de hele dag te vegeteren.
dus gewoon geven wat ze mag niet teveel extra's en zorg voor voldoende kluiven voor tussendoor.
en wandelen wandelen en nog meer wandelen.
zet hem op jullie kunnen het wel.

honden page profiel danielledanielle 3 doggies

honden foto van danielle

100 gram is idd veel vlees.

ik geef naturis en moet 20 gram per ligaamsgewicht geven.

misty weegt 1800 gram en krijg 40 gram.

ik zou langzaam over gaan naar 60 en dan naar 50.
en geen extratjes tussen door geven.
aleen een goede kluif idd en proberen om met haar te spelen en het lopen opbouwen.

van 5 minuten een paar dagen naar 6 en dan weer paar dagen naar 7 en zo door.

succes

honden page profiel Amber & LootahAmber & Lootah 3 doggies

honden foto van Amber & Lootah

100 gram lijkt mij ook veel indd, ik geef mijn honden 1 to 2% van hun lichaamsgewicht, in de zomer minder als in de winter want dan verbruiken ze blijkbaar meer O-). Is er ook gekeken naar evt medische oorzaken (schildklier etc) wat het dik zijn kan veroorzaken? Als die er niet zijn inderdaad langzaam afbouwen naar minder eten en als ze dan wat afgevallen is meer beweging (dat is nu te belastend voor gewrichtjes etc.)

Wel opletten dat ze dan niet te snel afvalt want in vet worden gifstoffen opgeslagen door het lichaam en als die te snel vrij komen is fouteboel ;-)

honden page profiel ........goedgekeurde fokker 3 doggies

Ik raad je de kvv Darf aan!
En geef vooral minder dan 100 gram. Mijn reu is moois slank, maar wordt wel snel dik. Hij weegt 10 kg en eet 250 gr per dag.

Begin eerst rustig met de 60 gram (bijvoorbeeld) Darf en geef haar als afleiding een lekkere kalfspees of bullepees. Daar kan ze lekker op kauwen en heeft ze het idee dat ze toch nog met eten bezig is.

Nooit voer laten staan. Dus als ze niet eet, na 10 minuten de bak weghalen en pas eten aanbieden bij de volgende maaltijd. Verder geen koekjes e.d. geven. Dat zet bij zo'n klein hondje heel snel aan.

En beweegt ze wel genoeg? Dat is dé maatregel om een dik hondje af te laten vallen ;-)

honden page profiel NikaNika 3 doggies

honden foto van Nika

Mijn teefje weegt 2.3kg en krijgt 100 gr Carnibest per dag.
Mijn reutje weegt 2.6 en krijgt 120 gr per dag. En ze zijn allebei gecastreerd.
Misschien kan je nog iets minder eten geven maar veel minder lijkt mij toch wel weinig als ik kijk naar wat mijn Chi's nodig hebben. Ze zijn dan waarschijnlijk wel veel actiever dan jou dikkertje.
Als het niets medisch is zou ik met haar gaan zwemmen.
Je hebt speciale zwembaden voor honden die bijvoorbeeld moeten revalideren (Hydrotherapie). Zo kan ze meer bewegen zonder dat ze last heeft van haar overgewicht. Als de eerste twee kilo's er af zijn kan ze weer gewoon meer wandelen.

honden page profiel Charlotte en de WitjesCharlotte en de Witjesgoedgekeurde fokker

honden foto van Charlotte en de Witjes

100 gram is in principe genoeg. Chihuahua's verbruiken op een heel andere manier dan andere honden. Suzie moet normaal rondde 3,5kg wegen denk ik. Dan is 100gr goed. We hebben er een van 4 kg die krijgt 100gr is prachtig slank, en we hebben er een van 1,5 kg die krijgt ook 100gr, en zij is ook super mooi slank. Je voelt ribbetjes, je ziet ze niet. Precies zo als het zijn moet. Dat kan het niet zijn denk ik. Toch maar naar de 80 gaan, maar ik ben echt bang dat ze te snel gaat afvallen

Hartje is in orde, daar is ze al eens op getest -toch bedankt :-)-

Zwemmen is ook een idee, dat ga ik zeker eens proberen, lopen kan ze bijna niet dus dan is dat een betere optie.

Iedereen in ieder geval heel erg bedankt!

honden page profiel NikaNika 3 doggies

honden foto van Nika

Inderdaad, een Chi kan best wel wat eten :-)
Heb ook al mensen verbaasd als ik zeg hoeveel gram ze krijgen.
Minder moet ik toch niet proberen hoor, dan krijgen ze een appelflauwte vrees ik...
Veel succes met het diëet!

honden page profiel ladylady 3 doggies

honden foto van lady

mijn chi's krijgen 2 keer op een dag een klein handje vol brokken ik weet niet hoeveel dat is maar als je hondje te dik is zou ik ook gaan minderen met voer.

:-D

honden page profiel ****** 3 doggies

honden foto van ***

onze chihuahua Turbo eet heel weinig ik zit er soms bij te huilen echt waar,alhoewel hij niet mager is hij weegt 2.399kg hij is wel wat verzwaard sedert zijn casstratie op 1 december jl want dan woog hij 1.800kg maar er zijn dagen dar hij zelfs geen flinter dun sneetje kippe wit eet of rosbief neen er zijn dagen dat hij enkele brokjes gedroogde groentjes eet nieks meer,of soms eens een kraakbeentje uit kip maar echt een klein stukje en hij heeft genoeg!als hij het eten ziet klaar maken voor hem en zijn broerken Diezel onze frans buldog gaat hij naar buiten of kruipt in zijn nestje;iIk hoop dat het in orde komt met jou chiken.Liefs Rina & Alexander likje en pootje van Turbo en Diezel :-D

honden page profiel Charlotte en de WitjesCharlotte en de Witjesgoedgekeurde fokker

honden foto van Charlotte en de Witjes

@Nika

Ja Pepito at eerst heel erg slecht, we stonden om 7 uur al kip voor meneer te BAKKEN, ja want rauw at ie het niet :'( Toen we de 2e kregen zijn we naar de mac gegaan en geloof het of niet, meneer at een compleet happy meal op! Hahaha, het verbaasd me iedere keer weer hoe veel ze kunnen eten. Jammer genoeg geld dat voor Soesje niet...

honden page profiel ukkieukkie 3 doggies

honden foto van ukkie

Wow, jullie Chi's eten echt veel.
Sire, Markiesje van 6,7 kg krijg 125 gram Darf (voorheen Carnibest) per dag en ongeveer 25 gram aan beloningen.

Gecastreerd kreeg hij 125 gram Carnibest en geen beloningen.
Dus ik denk dat je wel zonder gevaar kan minderen.

honden page profiel Charlotte en de WitjesCharlotte en de Witjesgoedgekeurde fokker

honden foto van Charlotte en de Witjes

Nogmaals, ze eten niet te veel. Mijn andere honden zijn prachtig op gewicht, lopen ook shows enzo. Alleen Suzie is te dik, en dat was ze jammer genoeg al toen we haar kregen.

honden page profiel ukkieukkie 3 doggies

honden foto van ukkie

Misschien heeft die ene gewoon minder nodig dat kan. Dat heb je bij mensen ook wel. Ik heb wel gehoord over honden rond de vijf kg die minder dan 100 gram aten. Misschien is haar lichaam gwoon wat zuiniger en zal, handig als er ooit hongersnood is.

De mijne doet het prima op ca. 2% van zijn lichaamsgewicht per dag.

honden page profiel YvonneYvonne 3 doggies

honden foto van Yvonne

Chica is nu ruim 3 kg en eet 's-morgens en 's-avonds 25 gram brokken. Soms laat ze in de avond nog iets staan. Vandaag heb ik een keer geen tussendoortjes gegeven, niet dat ze vaak iets tussendoor krijgt, maar nu heeft ze haar brokken wel gegeten.

honden page profiel ........goedgekeurde fokker 3 doggies

Ben het met Fanny eens, het verschilt sterk per hond.
Mijn reu (nog niet uitgegroeid maar snel dik) eet 250 gram.
En mijn teefje van nog geen 6 kg eet dit ook! Ze wil niet meer eten, maar is wel aan de magere kant.

Ze weegt dus bijna de helft, maar eet even veel!

honden page profiel ukkieukkie 3 doggies

honden foto van ukkie

Haha, dat is tof voor Puzzle, kan eten wat ze wil en blijft slank. Welke dame wil dat nou niet?

Ze is dus een kilo/halve kilo lichter dan mijn reutje maar eet bijna het dubbele. Terwijl wij ook vrij actief met de hond zijn.
Zo zie je maar :-)

honden page profiel ........goedgekeurde fokker 3 doggies

Haha, ja ik ben zo jaloers op haar! :-)
En ze is zelfs al gesteriliseerd... ook dat had geen invloed op het dikker worden. Arme Pim heeft altijd honger en wordt snel dik... net het vrouwtje... ;-)

honden page profiel IvanneIvanne 3 doggies

honden foto van Ivanne

Lola wordt ook heel snel dik. Ik moet zo opletten hoeveel ik haar geef, want zelfs het kleinste beetje meer zet aan bij haar. (waar je echt van zou denken, nou... van dat beetje extra kan ze niet dikker worden). Dat merk ik ook al heel snel bij haar, een dag of 2 a 3 en je ziet het al. Terwijl ze toch uren in de bossen struint...
Zal wel gewoon bij het hondje horen denk ik.

honden page profiel CCgoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van C

Hey Charlotte, ten eerste; Wat ontzettend lief van jullie om Suzie op te vangen, ookal was ze zwanger.

Ik zat ook even na te denken of je iets teveel eten geeft.
Ikzelf heb een Chihuahua kruising Dwergpincher, ze lijkt het meest op een Chihuahua.
Ze is 20cm hoog en weegt 3-3,5 kilo.
Mijn hondje krijgt per dag 80 gram Farmfood.

Als je dit dus vergelijkt, mijn hondje is 20cm en krijgt 80 gram per dag en Suzie is 15cm en krijgt 100 gram.

Misschien zou je eens een afspraak kunnen maken met de dierenarts? Wie weet heeft die nog tips voor je.

Veel succes ermee!

honden page profiel Wilma en Dobby (RIP)Wilma en Dobby (RIP) 3 doggies

honden foto van Wilma en Dobby (RIP)

Is de schildklier van je hondje getest? Als je daar wat aan mankeert kom je makkelijker aan dan af, weet ik uit persoonlijke ervaring. Zo ben ik deze winter toen het zo koud werd zomaar 6-8 kilo aangekomen terwijl ik 80 minuten per dag loop, alleen omdat de medicatie te weinig was voor bij die temperatuur.

Een voordeel, bij honden is een schildklierprobleem erg makkelijk en goedkoop te verhelpen.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Dikke Chi" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

Volgende forumvraag: Eten
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^