tweede hond bij husky, sheltie?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Ilse ft Dazey, Fay & Mainey Ilse ft Dazey, Fay & Mainey

honden foto van Ilse ft Dazey, Fay & Mainey

hallo. Ik wil voor mijn husky een klein vriendje of vriendinnetje erbij. Heb ook nagedacht over een tweede hus erbij maar daar heb ik de ruimte niet voor. Later als ik groter woon komt die er zeker weten. Mijn husky is een teefje van 9maanden. Wat kan ik daar het beste voor geslacht bij zetten. Wij zaten zelf te denken aan de sheltie. En ga daar vanavond ook voor kijken. De fokker heeft nog teven en reuen dus daar ben ik nog niet over uit. Hoop dat jullie mij advies kunnen geven.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "tweede hond bij husky, sheltie?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel Ilse ft Dazey, Fay & Mainey Ilse ft Dazey, Fay & Mainey

honden foto van Ilse ft Dazey, Fay & Mainey

miemand

honden foto van   * ~ ... Sandra, Zyko, Lloyd & Yuna ... ~ *

Wij hadden precies dezelfde situatie maar dan met onze berner Zyko,
we wilden ook een 2dee berner nemen maar jammer genoeg niet voldoende ruimte voor 2 grote beren,
onze keuze is dus gevallen op een sheltie,
Onze berner is nu 7 maanden, onze sheltie 5,5 maand, ...
Het zijn de beste maatjes en kunnen elkaar niet meer missen,
ze doen echt alles samen, eten, drinken, spelen, wandelen, slapen, ...
Noem maar op ...
kortom, het gaat super goed tussen onze 2 schatten,

Grtz,

honden foto van   * ~ ... Sandra, Zyko, Lloyd & Yuna ... ~ *

Srr, nog even vergeten te melden dat wij 2 reutjes hebben, voorlopig zorgt dit nog niet voor problemen en hopelijk blijft het ook zo, ...
Grtz,

honden page profiel Angela • BodhiAngela • Bodhigoedgekeurde fokker

honden foto van Angela • Bodhi

Ik vind je hond wel erg jong voor een 2e hond. Meestal wordt geadviseerd om pas een 2e hond te nemen als de eerste hond volwassen is, zodat de honden niet teveel aan elkaar hangen emotioneel (is erg moeilijk als een van de honden overlijdt) en zodat de eerste hond mee kan helpen in de opvoeding. De pup leert zo geen streken aan van de jonge hond.
Maar als jij denkt dat er een 2e hond bij kan, dan zou ik voor een poolhond gaan. Misschien een Finse lappenhond? Wordt iets groter dan een sheltie (teefjes worden 40-46 cm en reutjes 46-52 cm, een middelgrote hond). Een sheltie wordt iets van 37 cm hoog, iets kleiner dus.
Sheltie kan ook hoor, of een ander slim en energiek ras, bijvoorbeeld uit de herdergroep.



Finse lappenhond

http://www.hondenpage.com/honden/rasgroep/4/keesachtigen-en-poolhonden.php

(Rasgroep keesachtigen en poolhonden)

honden foto van Joyce, Koda, Skippy en Beertje:)

Ik heb dan niet zo veel ervaring met hussen maar wel met teefjes onder elkaar :-)

Wij hebben hier 3 pittige meiden (2 herder kruisingen en 1 mechelse herder). De oudste is 6, dan de middeltse 4 en de jongste bijna 1 jaar.
Het gaat heel goed hier al die meiden, af en toe even katten op elkaar maar daar zijn het meiden voor O-)

Maar als ik moest kiezen voor nog een hond erbij zou het zeker weer een teefje worden.

honden foto van ~*~ Jessica & Koda (~Diesel) ~*~

Diesel speelt heel vaak met een husky hier in de buurt, het gaat goed alleen toch zou ik toch wel oppassen dat het niet te ruw word.
Als ze helemaal in het spel opgaan word de sheltie geplet haha.
Is natuurlijk met veel grote honden zo haha O-)
Ik denk wel dat het handigste een teefje is dan omdat je anders zit met een loops teefje en een reu die dan helemaal gek word haha.
Bij welke fokker ga je kijken als ik vragen mag ? :-)
Sucses met de keuze !!

honden page profiel Dobber!!!Dobber!!!

honden foto van Dobber!!!

Ik zou nu ook nog geen tweede hond erbij nemen. Wacht eerst even tot je hond de eerste en tweede puberteit achter de rug heeft. Dan zal ze al zo'n twee jaar zijn voor ze echt volgroeid is. Even wachten dus nog denk ik!!! Je vind het waarschijnlijk helemaal geweldig om nog een hondje erbij te hebben, maar als ze van elkaar streken leren (Ymy en haar kippenetende monstertjes) en heel erg aan elkaar hangen en niet naar jou luisteren, dan vind je het niet zo leuk meer...

honden page profiel Ilse ft Dazey, Fay & Mainey Ilse ft Dazey, Fay & Mainey

honden foto van Ilse ft Dazey, Fay & Mainey

ik wil het nu omdat ik zie dat mijn hus. Gewoon niet lekker in haar vel zit. Ze eet slecht, ja alweer, en is niet zichzelf. Zie gewoon dat als ze bij een andere hond is veel gelukkiger is. Ga ze apart van elkaar trainen. Lijkt mij het beste. Ga bij fokker in lunteren kijken.

honden page profiel Amber & LootahAmber & Lootah

honden foto van Amber & Lootah

Ja dat is met husjes, die zijn vaak het gelukkigst met een vriendje :-) En apart trainen is sowieso een goede ;-) Want individuele aandacht is erg belangrijk (ook als ze ouder zijn trouwens) maar dat zal wel goedkomen :-)

honden page profiel Robeliane de la ForêtRobeliane de la Forêt

honden foto van Robeliane de la Forêt

let er bij de keus van een ander ras wel op dat de husky die je al hebt een echt roedeldier is die uitgaat van rangen en standen binnen de gezinsorde. pas dan op dat de pup die je erbij kiest deze rangordes ook begrijpt, de fokker van de sheltie kan hier waarschijnlijk wel in adviseren.

wij hebben zelf schapendoezen en bij onze eerste does hadden wij op een gegeven moment een Rottweiler, helaas hebben we de Rottweiler bij familie onder moeten brengen omdat deze helemaal onzeker werd. onze schapendoes is namelijk een vrolijk en vrij hondje en de Rottweiler is wat meer teruggetrokken maar wel dominant - dus moest die wel mee als onze does gezellig bij mensen ging kijken. de rottweiler kon hier niet goed mee omgaan. dit risico loop je ook wat als je bij zo'n sterk karakter van de Husky een ander type hond voegt.

honden page profiel denisedenise

honden foto van denise

Huskys zijn echte roedeldieren en het komt dan ook vaak voor dat een bus alleen zich ongelukkig gaat voelen. Als pup gaat het nog wel maar als ze de leeftijd krijgen zoals jou hus dan merk je dat ze zich snel vervelen en een roedel missen.

Je zou dit aan kunnen vullen met een andere ras hond maar besef wel dat het kan zijn dat dit niet veel meer verbetering zal geven aangezien de leef en speelgewoonten van een hus heel anders zijn als die van andere rassen.
Wij hebben een opvang herder pup gehad voordat we een husky pup erbij namen en onze oudere hus bleef in dezelfde dip en kon niet met de herder spelen. Met de komst van de husky was het gelijk goed.

Dus een husky zou denk ik voor je hus leuker en beter zijn maar de omstandigheden moeten het natuurlijk wel toelaten maar ik zou er wel goed over na denken anders zit je zo meteen met het probleem dat er niks aan de situatie veranderd.

honden page profiel Angela • BodhiAngela • Bodhigoedgekeurde fokker

honden foto van Angela • Bodhi

In Lunteren zit geloof ik een broodfokker, daar moet je niet heen gaan hoor!

honden page profiel Shamilla & ZenaShamilla & Zena

honden foto van Shamilla & Zena

je kan overwegen om geen pup te nemen, maar even in het asiel te kijken..
ik spreek uit ervaring.. 2 jonge beesten is echt veel werk...

in ieder geval zie ik je zondag..

honden page profiel Nienke & de roedelNienke & de roedelgoedgekeurde fokker

Oh jee, pas op voor sheltiefokkers waar je, als het nestje er al is, nog kan kiezen uit reuen en teven. De meeste sheltiefokkers hebben een wachtlijst en als ze geboren zijn, zijn de pupjes ook al verzegd.
Vraag wel goed naar de oogtesten! Heel erg belangrijk bij shelties, want er komt nogal wat oogleed voor.
En let goed op of de pupjes bij de fokker al goed gesocialiseerd worden, want shelties kunnen aanleg voor angstig gedrag hebben.

Wij hebben dus een sheltie en drie samojeden en de sheltie is ze allemaal de baas. Wel gemakkelijk, want de sheltie heeft ze ook allemaal opgevoed. Nou is bij ons de sheltie de oudste, dat scheelt natuurlijk wel, maar ik vond het wel heel gemakkelijk, een hond die van nature goed luistert en altijd bij je blijft, die dan andere honden het goede voorbeeld gaf.

honden page profiel Nienke & de roedelNienke & de roedelgoedgekeurde fokker

Oh jee, ik lees nu Lunteren :'(
Dat is die fokker die altijd nestjes op MP heeft staan. Niet doen hoor! Dat is echt een broodfokker. Doet niet aan socialisatie en laat geen oogtesten doen.

Als je een sheltie zoekt, doe dat dan alsjeblieft bij een fokker die bij de rasvereniging aangesloten is.

honden page profiel Ilse ft Dazey, Fay & Mainey Ilse ft Dazey, Fay & Mainey

honden foto van Ilse ft Dazey, Fay & Mainey

het was geen broodfokker. Was gewoon bij een gezin die nestje had.

honden page profiel Ilse ft Dazey, Fay & Mainey Ilse ft Dazey, Fay & Mainey

honden foto van Ilse ft Dazey, Fay & Mainey

er waren verschillende testen gedaan. Zoiezo de oogjes. Verder weet ik even niet zo snel. Zit geen stamboom bij. Wel dierenarts verklaring dat ze gezond was. Ga er even een nachtje over slapen. Het is wel een schatje die ik gezien heb. En ze liep ook direct naar dazey.

honden page profiel Amber & LootahAmber & Lootah

honden foto van Amber & Lootah

Ja als ze verder alle testen hebben gehad is het een ander verhaal :-) Al hebben ze dan geen stamboom je weet wel dat beide ouder dieren gezond zijn ;-)

honden page profiel Nienke & de roedelNienke & de roedelgoedgekeurde fokker

Vraag of je die testen ook mag zien. Ze moeten daar officieele papieren van hebben van een oogarts. Vraag rustig een kopie er van. Fokkers die zonder stamboom fokken laten ook in de meeste gevallen die testen niet doen.
Ik ken iemand die al jaren shelties had en er ook ingestonken is bij een "gezinnetje" in Lunteren.
Het is een schatje die je gezien hebt. Heb je de rest ook gezien? Of waren daar smoesjes over? Moederhond ook gezien? Ook gekeken of die een vrij karakter had?

Misschien heeft deze fokker het tegen dat hij in Lunteren zit, waar ook die bekende sheltiebroodfokker zit, maar ik zou er maar met een grote boog omheen gaan.
Zeker als deze fokker op MP adverteert, het is vast dezelfde die daar altijd op adverteert.

honden page profiel Nienke & de roedelNienke & de roedelgoedgekeurde fokker

Als het gaat om dat nestje wat nu op MP staat, die drie driekleurtjes...dat is inderdaad degene die er altijd nestjes op heeft staan :'(
Ik heb de foto's bekeken, ik vind het ook geen mooie rastypische sheltiehoofdjes. Eentje valt wel mee, maar de andere twee zijn echt niet mooi.

honden page profiel Ilse ft Dazey, Fay & Mainey Ilse ft Dazey, Fay & Mainey

honden foto van Ilse ft Dazey, Fay & Mainey

heb de moeder gezien, zag er goed uit. Ze zag er wel uit alsof ze net nestje grootgebracht had. Zat ook bij de 2 pups die ze nog hadden. Een teefje en een reutje.papa ook gezien. Ga zo ff bellen of ik een kopie mag van testen. Mag da niet dan weet ik genoeg. Als het wel mag. Dan denk ik dat ik voor het teefje ga.

honden page profiel ukkieukkie

honden foto van ukkie

hoi Ilse,

Goed opletten hoor. De moeder moet sowieso PRA en CEA vrij zijn (ogen). Een HD test is ook aan te raden.

Tenzij je de genetische test doet, kan CEA alleen als pup getest worden.

Hier kan je daar meer over lezen.
http://www.sheltie.nl/cea_nl.htm

honden page profiel Nienke & de roedelNienke & de roedelgoedgekeurde fokker

Fanny heeft gelijk, bij shelties worden de pupjes vóór ze de deur uit gaan getest op ooafwijkingen. Dus niet alleen de ouderdieren moeten zijn getest toen ze nog een pup waren (daar moeten ook de officieele papieren van zijn!) Ook je pup moet al getest zijn.
En anders niet doen. Eigenlijk sowieso niet doen, want deze fokker heeft het ene na het andere nest :'(
De moederhond is waarschijnlijk nog niet eens bekomen van de vorige bevalling.
Waarom zou je ook persé bij deze fokker je pup halen? Er zijn zoveel goede sheltiefokkers en nou zoek je net een verkeerde uit.

honden page profiel Nienke & de roedelNienke & de roedelgoedgekeurde fokker

Moet natuurlijk zijn ooGafwijkingen...

honden foto van ~*~ Jessica & Koda (~Diesel) ~*~

En heb je al beslist ?
Als je op dewww.nederlandsesheltievereniging.nl
Daar komen er ook alweer 2 nestjes aan en 1tje heeft een nest met nog pupjes beschikbaar die zijn nu 2 weken volgens mij.
Misschien dat je daar ook nog kan kijken ?
En idd wel echt vragen naar die testen hoor !!

honden page profiel nexzznexzz

honden foto van nexzz

En is een volwassen herplaatser dan niks?
Of een volwassen Shelty?
Ik zou zo wie zo voor een reu gaan. 2 Teven van ongeveer dezelfde leeftijd zou ik zo wie zo nooit doen.

honden page profiel Nienke & de roedelNienke & de roedelgoedgekeurde fokker

Bij deze combinatie, husky / sheltie kunnen twee teefjes prima samen hoor.
Wij hebben 3 poolhonden (teefjes) en een sheltie (teefje) en de dames hebben werkelijk nooit ruzie. Het zijn 4 pootjes op 1 buik.
Beide rassen zijn heel sociaal en niet echt honden die op hun strepen staan. Je hebt kans dat de sheltie de husky de baas wordt, dat is hier ook zo.

honden foto van   * ~ ... Sandra, Zyko, Lloyd & Yuna ... ~ *

Datzelfde merk ik hier ook al Nienke,
Onze sheltie van 5,5 maand probeert Zyko ook te overdonderen,
de kleine scheet denkt echt dat ie de baas is,

Grtz,

honden page profiel nexzznexzz

honden foto van nexzz

@Nienke Ook twee teven van dezelfde leeftijd ?
(want daar ging het me eigenlijk om) en ben idd wel nieuwsgierig of dat dan uitmaakt qua ras(groep)

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "tweede hond bij husky, sheltie?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

pagina 1 van 2 12
Volgende forumvraag: Gebondenheid?
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^