anti-blafband ??

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel    Ilja & ***Sterre** Ilja & ***Sterre**

honden foto van    Ilja & ***Sterre**

Even een schrijffoutje herstellen..
"Kennen" moet kunnen zijn... O-)

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "anti-blafband ??" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel

Nee zelf daarin heb je verschillende varianten. en dat gaat weer op gewicht. en grote. er word een bepaald hoeveelheid uitgedrukt, wat bij de meeste gevallen maar een minuut of 5 blijft hangen.

de geluidjes zijn idd niet voor alle honden geschikt, maar dat ik ook bij de "pufjesband" eigelijk is niets voor ALLE honden geschikt. er zit altijd wel een hond bij waar het niet bij werkt. maar kan best begrijpen dat als de hond blaft en je hoort ineens PIEEEEPP dat je schrikt. zeker als dat steeds maar gebeurd. over het algemeen lees ik dat mensen er tevreden over zijn.

als ik steeds aan het roepen ben en ik hoor iedere keer als ik iets zegt keihard PIEEEPPP dan schrik je toch, en denk je van nou ik kan beter mijn mond houden anders blijf je dat piepje horen;-)

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker

honden foto van Dobry

Ja Ilja ben er ook erg verdrietig om, de keuze voor een Pumi was al niet zo verstandig vond ik met 3 kleine kindjes, er was gewoon te weinig tijd voor het diertje, ze waren wel van plan om er veel mee te gaan doen maar daar kwam niks van, hondje raakte gefrustreerd, ging de kinderen "drijven" die toen bang werden van het hondje en gillend rondliepen.
Beiden werkten ook fulltime......hondje zat lang alleen, blafte...buren gingen klagen....blafband aangeschaft, hondje werd er helemaal gefrustreerd van, was echt akelig om te zien ze probeerde trouwens nog wel te blaffen, maar kon alleen nog maar een kort kuchje produceren.

We hebben eerst nog tactvol geprobeerd te suggereren of ze hem niet beter kon laten herplaatsen, maarja al gauw voelden ze zich beledigd en waren we niet meer welkom. :'( :'(

Ik ben dus tegen de blafband dat mag wel duidelijk zijn.

honden page profiel NikiNiki

honden foto van Niki

Vind het wel erg jammer dat iedereen er tegen is maar er wel een reclame van de anti blafband onderaan de Hondenpage staat...beetje dubbel nie?

honden page profiel

Ja niki, dat zal wel zijn omdat er ook ZACHT AARDIGE banden zijn. die de hond geen pijn en kwaad doen. misschien word er daarom reclame gemaakt omdat het ook succesvol is.

honden page profiel corinacorina

honden foto van corina

nou in ieder geval heb ik er niks op tegen
ik zal kopen als het niet anders kan
straks wordt je je huis bijna uit gezet door je blaffende hond

dan zou ik hem gaan halen met schokjes auw auwwww

honden page profiel NikiNiki

honden foto van Niki

Nou weet kniet hoor bull..maar goed das een andere discussie...

honden page profiel lia lia

honden foto van lia

NEE NEE en nog eens NEE,ik heb deze dingen nog nooit gebruikt en zal het ook nooit doen.

Ook ik heb op dit moment wat moeite met Simba met het blaffen (en ja het is een klein hondje,) maar ik steek er liever nog meer tijd in om het af te leren en het beestje vertrouwen te geven dat ik altijd terug kom.

Wat dit soort dingen betreft, is er voor mij geen discussie mogelijk.

Groetjes Lia

BenidormExpress.net (Gast)

Hallo , ik zelf woon in Benidorm/Spanje en had net een gesprek met het dierenasiel van Benidorm waar mij dus ook een blafband aanbevolen werd.
Ik vond het wel een beetje vreemd dat mij dit aanbevolen werd.
Je moet weten dat ik voor ca.3 weken een duitse herder (teef) voor de zekere dood uit het verkeer gered heb. Nu blijkt dat deze hond na drie weken tesamen wonen met mijn Duitse herder (Reu) voor alles en niets begint te blaffen. Dit zelfs midden in de nacht en soms wel 5 minuten nonstop. Dit was dan ook de reden waarom ik even het dierenasiel opgebeld had.
Nu blijkt dat er ook blafbanden bestaan die niet met elektroschokken werken maar met een soort Citrus-spray. Een elektroschokband vind ik helemaal afstotend. Maar heeft er iemand ervaring met zo´n Citrus-blafband en wat vind je erzelf van ?

Tot nu toe ga ik ´s nachts nog mijn bed uit om de hond weer tot stiltje te brengen, maar daar went hij te snel aan. Hij weet dat als ie nu blaft dat ik dan naar buiten ga en hem attentie geef. Helemaal foute boel.
Wie kan er mij verder helpen met misschien wel andere methodes om de hond ´s nachts tot een anti-blafhond te krijgen?
Blaffen is natuurlijk,dat weet ik ook, maar aangenaam slapen voor de mensen in de buren is ook natuurlijk, en ik wil liever geen ruzie met de buren.
Dank voor alle informatie

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker

honden foto van Dobry

Hoi,BenidormExpress.net (Gast)

Goed van je om de herder een goed tehuis te geven!!

Misschien is de hond bang buiten? Of teveel te horen om haar heen zodat ze niet tot rust komt.

Persoonlijk zou ik haar naar binnen halen en lekker tot rust laten komen na wie weet wat ze meegemaakt heeft.

honden page profiel fortunafortuna

honden foto van fortuna

ik heb dus een anti-blafband.niet van harte,ben er altijd tegen geweest.de stroom doet trouwens geen pijn,heb het zelf gevoeld,maar is bedoeld om de hond te laten schrikken.onze buren proberen ons al een tijd weg te pesten.ze treiteren de honden,zodat die gaan blaffen,vervolgens bellen ze de politie voor geluidsoverlast.ik heb zo'n kast met hoge piep gekocht,werkt dus helemaal niet.nu heb ik een blafband.je hebt hem maar heel kort nodig,want ze snappen heel snel wat de bedoeling is.
diego heeft trouwens ook een prikband.hij is 65 cm hoog en weegt 50 kilo en is gigantisch sterk.ik ben zelfs de enige die bij de training een prikband mag gebruiken.een halsband trekt hij doorheen,met een slip hangt hij zich op tot hij flauwvalt,en hij is op geen enkele manier te corrigeren.ook niet met een prikband,want dat voelt hij niet,maar die blijft tenminste heel.er is voor hem gewoon geen andere manier.met wandelen trekt hij niet,maar als hij een reu ziet,gaat hij echt door het lint.dit is met trainen niet af te leren en hij is ook niet af te leiden.nou heeft diego toch al een hele hoge pijngrens,omdat hij altijd pijn heeft aan zijn poten.
toen ik pas op training kwam met hem dacht de trainer dat hij het er wel uit zou krijgen,maar heeft zijn mening moeten herzien.
kyra en levy hebben wel gewone riemen,maar die zijn niet agressief.diego is gewoon een hond met een heel slecht verleden,waaronder zware mishandeling,ondervoeding en verwaarlozing.ik ben heel erg gek op mijn dieren en ze zijn hier heel gelukkig,maar soms heb je een speciaal geval dat een speciale aanpak vergt.
het zou fijn zijn als jullie niet zo snel oordelen.

honden page profiel eileeneileen

honden foto van eileen

hoi,
de banden met piep, het geurtje en de stroom, gaan af op geblaf....dus als ik het goed heb op hard geluid?
van de piep band weet ik met zekerheid dat hij af gaat op andere harde geluiden. bijvb ook als de hond per ongeluk tegen de halsband aan krabt.
dus de hond krijgt dan ook als hij niet blaft een naar geluid, naar geurtje of stroom.........
dat lijkt mij nou toch ook weer niet de bedoeling.
groetjesss

honden page profiel fortunafortuna

honden foto van fortuna

nee,de stroomband werkt op de stembanden.de kast met pieptoon reageert idd ook op andere geluiden

honden page profiel AnjaAnja

honden foto van Anja

Er is niks mis met een blafband, alleen heeft de hond het zo gauw door dat hij gaat piepen ipv blaffen. Als er meer mensen zo'n band aan zouden schaffen (althans het proberen) dat zaten de asiels minder vol want op nummer twee van de afstandshonden staat; het blaffen van de hond als hij alleen thuis is.

honden page profiel Margje & BikoMargje & Bikobijna goedgekeurde fokker

honden foto van Margje & Biko

Nou Anja, daar ben ik het dus helemaaaaaal niet mee eens.
Er is heel veel mis met de blafband.
Ten eerste: je pakt het gevolg aan en niet de oorzaak.
Je moet een hond leren alleen thuis blijven en niet te blaffen.
Eerst moet je je bedenken waarom blaft de hond?
Zeker bij alleen thuis blijven.
Je hond kan blaffen omdat hij angstig is en je wil laten weten waar hij is.
Hij blaft en krijgt een stroomstoot. Waardoor hij nog banger wordt, maar nu geen manier meer heeft om dat te uiten.
Leuk dat de hond dan niet in het asiel verdwijnt.. maar schandalig dat hij doodsangsten uit moet staan omdat de baas hem niet geleerd heeft wat alleen thuis blijven is.

Dat sommige mensen, tijdelijk, geen andere oplossing zien kan ik nog enigszins begrijpen. Maar dat je het probleem niet aanpakt, daar vind ik geen excuus goed voor.

Mensen moeten nadenken voordat ze een hond aanschaffen, als ze dat zouden doen, zouden er ook de helft minder honden in het asiel zitten.

Groetjes Margje

honden page profiel eileeneileen

honden foto van eileen

karin, de band werkt op stembanden...moet ik dat zien als dat de band op trillingen reageert?
groetjess

honden page profiel AnjaAnja

honden foto van Anja

Natuurlijk dat ben ik met je eens, maar dat helpt ook niet altijd. Heel veel mensen proberen van alles en dan blijkt niks te helpen dan kun je nog altijd een stroomband gebruiken. Ze krijgen echt geen schok tot hun haren overeind gaan staan. Je kunt ze instellen en ik heb er ook wel eens één gevoeld van een kleine hond en voelde er bijna niks van. Hiernaar hebben ze een jacky en die blaft ook als maar door als ze weg zijn. Nu is die hond bang voor knallen dus als ik het zat ben dan schiet ik in de lucht met m'n pistool en hoor hem dan niet meer. Van mij mogen ze een blafband om doen. Waarom hebben die mensen een hond? Ze hebben hem georven toen haar moeder overleden was.

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker

honden foto van Dobry

Hmm , als ik nog aan dat zielige hoopje hond denk van mijn schoonzusje en dat alleen nog maar een schor kuchje durfde uit te brengen vond ik dat er heel veel mis is om de blafband te gebruiken tegen het blaffen.

Als het hondje goed begeleid had geworden was dit allemaal niet nodig geweest.

Trouwens vind ik het afstaan van een hond vanwege blaffen een ontzettend zwak argument. Het is een beetje omgekeerd vind ik dat deze mensen dan maar simpel een blafband hadden moeten aanschaffen. Nee ze hadden de hond beter moeten begeleiden en naar de oorzaak van het blaffen moeten kijken. Ik denk persoonlijk dat het gewoon een zwak excuus is om de hond weg te doen als het teveel moeite gaat kosten. Helaas is dat toch de realiteit in vele gevallen men koopt een leuk hondje zonder na te denken, en zonder enig idee te hebben hoe je het moet opvoeden. Dan valt het tegen en weg moet het naar het asiel. :'(

honden page profiel fortunafortuna

honden foto van fortuna

eileen,inderdaad,de stroomband reageert op trillingen,je moet hem hoog vastmaken,net onder zijn kop.ik heb de band nu 2 dagen,en mijn honden voelen er zo weinig van dat ze gewoon lekker verder blaffen.je hebt natuurlijk ook verschil in pijngrens bij honden.de mijne hebben een hele hoge,maar een maltezer zou ik bv nooit zo'n band omdoen.mss kan ik de band beter omdoen bij de buren,dan is het probleem ook opgelost.

honden page profiel eileeneileen

honden foto van eileen

karin, ik snap wel dat je met een ontzettend rot probleem zit, zo met je buren. maar als de band dus iets van trilling ervaart, doordat de band bijvb ergens tegen aan schuurt zou die dus ook af kunnen gaan. dat vind ik ook een min punt van die dingen. bij een piep kun je dat nog horen maar bij de stroom dus niet.
ben er dus ook niet voor. maar ik snap wel dat je alles probeert om het te laten stoppen.

een hond die niet alleen thuis kan zijn en daarom ontzettend blaft en dan door zo'n band niet meer zou blaffen voelt zich nog steeds heel erg naar. en als verder alles geprobeert is zou een ander huisje waar mensen wel veel thuis zijn, misschien uiteindelijk wel beter voor de hond zelf zijn. of dat er een oppas gezocht wordt of iets dergelijks.
is mijn mening daarover.
dat laatste stukje is niet voor jou bedoeld karin. ;-)
groetjess

honden page profiel fortunafortuna

honden foto van fortuna

eileen.nee,de band kan geen andere trillingen opvangen omdat hij met 2 contactpunten tegen de stembanden aanzit

honden page profiel    Ilja & ***Sterre** Ilja & ***Sterre**

honden foto van    Ilja & ***Sterre**

Hallo BenidormExpress.net,

waarom niet contact zoeken met een goede gedragstherapeute...
via internet is zo informatie ingewonnen..
Twee meiden hier zijn gedragsth. bijvoorbeeld...

Wellicht kunnen zij, of één van hen jullie verder begeleiden via privé mail/internet...

Ga, alsjeblift niet met stroombanden beginnen je maakt je hond er kapot door...
De hond gedraagt zich al zo doordat het een trauma heeft.. :'(
Vertrouwen in de mens kwijt is..

Met een stroomband maak je het dier nog verder getraumatiseerd...

Spreek liever rustig in op de hond..
Zonder stem verheffing.. O-)
Geef de hond steun, vertel dat het goed is wat er te horen is...
Dat er niets aan de hand is... ;-)

Denk aan het welzijn van het dier wat afhankelijk is van jou.
En jou mogenlijkheden tot het zoeken voor de juiste hulp om van de hond je "maatje" te maken...
Als de hond door heeft dat je te vertrouwend bent, je de steun bent waar hij op kan terug vallen dan kan het probleem snel verholpen zijn...
Iedere dag en stapje...

Deze hond zoekt jouw steun en en je zult een fantastisch maatje aan deze hond hebben als jullie "samen" tot een oplossing komen en jullie elkaar leren begrijpen en vertrouwen...

Lieve groet, Ilja

honden page profiel Margje & BikoMargje & Bikobijna goedgekeurde fokker

honden foto van Margje & Biko

Heb je al eens een gedragstherapeut ingeschakeld?

carmen (Gast)

nou ik heb de politie aan de deur gehad en die zei tegen mij dat ik nu een rode kaart krijg wegens het geblaf van mijn honden.
het kan zo ver gaan dat ze uit huis geplaats worden.
ik neem aan dat niemand dat wil. dus ben ik genoodzaak om een antieblaf band te gebruiken.
carmen

honden page profiel JosineJosine

honden foto van Josine

Hallo allemaal,

Ik zat met een hondje dat door mijn ex (tegen al mijn vragen in) van pups af aan beloond werd voor blafgedrag. Ex is inmiddels ex, maar mijn hondje blaft uiteraard nog steeds bij alles was zij hoort. Als ik goedemorgen tegen de buurman zeg bijoorbeeld, of als mijn dochter de trap afkomt. Zij sleept nu ook twee van de andere honden in dit gedrag mee, want zij is de baas van de roedel.
Ik heb dus zo'n blafband gekocht en het eerst bij mijzelf uitgeprobeerd. Ik doe mijn honden niets aan wat ik niet eerst zelf heb getest. De "stroomstoot" is meer een soort trilling, die weliswaar onaangenaam voelt, je krijgt er kippenvel van, maar het doet geen pijn. De grap van het verhaal is, dat je de batterij, die overigens alleen al schreeuwend duur is, kunt testen door de twee contactpuntjes over een ruw oppervlak te schuiven. Dan gaat het apparaat piepen. Mijn hond heeft het bandje zo'n twee keer een uur om gehad en nu hoef ik alleen bij uiterst blaf gedrag de batterij te testen en wanneer zij dat hoort verdwijnt ze mokkend onder de tafel en stopt met blaffen.
En met deze tussenoplossing ben ik erg tevreden. :-)

honden page profiel HILLHILL

honden foto van HILL

Bestaan ook zonder shock..met en geurtje..helpt goed,,mn burenhebben ze ook voor hun keffers..

honden page profiel fortunafortuna

honden foto van fortuna

je hebt ze ook met alleen een piep.

honden page profiel mischa, esha & fitziemischa, esha & fitzie

honden foto van mischa, esha & fitzie

Ik blijf nog steeds voorstander van het wegnemen van de motivatie voor het gedrag. Of je het gedrag nu bestrijdt met pijn (electrisch) of alleen via een geur (alleen maar een onprettige associatie, geen pijn).

Ik geloof gewoon niet in een middel wat alleen maar de uiting van de onderliggende oorzaak de kop in drukt. De motivatie blijft immers bestaan, de hond wordt alleen gedwongen deze motivatie via een andere, vaak nog vervelendere manier, te uiten.
Een hond blaft niet omdat "hij nou eenmaal graag blaft". Hij blaft omdat hij iets duidelijk wil maken. Zolang je niet iets doet aan hetgeen wat achter het blafgedrag zit, is het in mijn ogen geen echte oplossing. De hond stopt misschien met blaffen, maar raakt op andere vlakken gefrustreerd.

Groetjes, Mischa

Mieke (Gast)

Hallo ik snap jullie reacties wel van dat het mishandeling is, maar heb maar eens een hond die hard trekt, of agressief is tegen andere honden onderweg (dit is puur uit angst bij ons). We hebben heel veel deskundige gevraagd en overal informatie vandaag gehaald, maar weten ons geen raad meer (en de hond weg doen is voor ons totaal geen oplossing!). Er is ons duidelijk verteld dat we alles hebben gedaan om het te veranderen en dat we een goed opvoeding hebben genoten, maar toch blijft onze jack russel trekken en flink tekeer gaan onder het wandelen. Dan is een anti blafband wél de oplossing! Dit zijn kleine schokjes waar de honden even van schrikken, niet dat ze een enorme optater krijgen! Het is helemaal niet zo dat we geen geluid uit onze honden willen hebben! Wij hebben er 2 en die stoeien en blaffen wat af (wat ik totaal niet erg vind!), maar als ik onder het wandelen elke hond moet ontwijken, van weg moet lopen, als een gek aan die riem moet gaan trekken, moet ik toch echt zo'n oplossing zoeken!
En die prikkelband is ooit gewoon nodig! Als je arm zowat uit de kom getrokken word!? Deze pinnen gaan NIET in de huid! Het kijkt allemaal erg heftig, maar dat valt allemaal wel mee! Ik wil jullie aub vragen om je een beetje in te leven!? Thnx!

petra (Gast)

goedenmiddag dames en heren,

een anti-blafband was ik eerst ook niet voor....
vond het echt zielig...
totdat de politie gister aan de deur kwam dat er meerdere buren hadden geklaagd over het geblaf van onze 3 honden....
als wij voor eind januari er niets aan hebben gedaan worden de honden bij ons weggehaald...
een hond is als een soort kind vind ik...
die doe je ook niet weg als die constant door huilt...

dus vandaar dat ik vandaag een anti-blafband heb aangeschaft....
als je het goed gebruikt is het niet zielig...
en je hebt het maar een dag of 3 nodig....
en hond kan veel hebben, net als een klein kind die stoot zijn hoofd ook zonder meestal maar enige kick te geven...

het is in je eigen belang en dat van de hond..

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "anti-blafband ??" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

pagina 2 van 5 123 4 5
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^