Piepgeluidjes te schattig!

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel DeniseDenise

honden foto van Denise

Wanneer piepen jullie honden nou eigenlijk? Gewoon beetje van die murmelgeluidjes of van die piepgeluidjes van opgewondenheid?

Chica kan er ook wat van hoor! Als we gaan lopen is ze soms wel eens helemaal aan het piepen van enthousiasme. Of dat het nou is omdat ze nodig moet plassen of van de enthousiasme dat weet ik niet zeker. Maar het is wel schattig! Of als ze zichzelf uitrekt als ze net van haar slaapplekje af komt dan komt er meestal zo een uitrek-geluidje bij. Haha.

Als ze een andere hond ziet kan ze soms ook weleens gaan piepen van enthousiasme en nieuwsgierigheid. Soms kan ze ook nog eens gaan gillen! Nou had dan je oren maar dicht.
Dit piepen doet ze sinds haar loopsheid, althans het is wel erger geworden sinds de loopsheid dus misschien dat het de hormonen zijn.

Wat Chica ook heerlijk kan is trillen. Als ze trilt dan of heeft ze het koud, is ze bang of is ze super enthousiast en blij! Als ze mee mag in de auto en dan soms op schoot een klein stukje kijkt ze haar ogen uit! En soms ziet ze dan ook eenden en word ze helemaal enthousiast, dan gaat ze zo erg trillen en stempelen met die voetjes van haar. Haha het is wel ergens zo schattig. Zou dat dan door de adrenaline komen?

Lieve groetjes Denise en Chica

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Piepgeluidjes te schattig!" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel JulietteJuliette

honden foto van Juliette

Lupo piept alleen in haar slaap, als ze aan het dromen is, zo van die kleine puppie piepjes en blafjes.
Ook gromt ze wel eens in haar slaap.

Verder gromt ze altijd als ze heel blij is, en als ze iets in haar bekje heeft, een sok ofzo. Dan komt ze heel grommend en trots op me af.
Dit is bij haar het teken dat ze iets leuk vindt.

Ook kan ze heel diep kreunen, als ze ergens wordt gekroeld wat ze lekker vindt, of als ze gewoon ergens ligt. Komt er ineens een hele diepe kreun van onder de tagel vandaan :-D
Zo'n hele lange ook, echt te grappig!!!

Als ze blij is om iemand te zien loopt ze daar ook grommend op af (zo uit haar keel) en dan kwispelt ze zo hard dat haar hele achterlijf meedraait. Ze draait dan als het ware ontzettend met haar heupen en kont. Echt héél komisch om te zien!

Groetjes, Juliette

honden page profiel ..

honden foto van .

Loekie kan soms ook piepen en dat is voornamelijk uit ongeduld/spanning. Schitterend vind ik het altijd als ze een heel "verhaal" tegen me begint te babbelen. Dan gaan we bv wandelen en moet ik mijn schoenen en jas nog aan en moet zij op de mat even wachten. Maar dan heeft ze zoveel zin om te gaan dat ze me als het ware aanstaat te moedigen om op te schieten met alles aan te trekken :-) .

Met grommen een paar weken terug op training erg gelachen. Als we samen spelen dan maakt ze vaak ook van die diepe gromgeluiden waar glad geen kwaad achter schuilt. Nu waren we op training bezig met het commando pak en los. Als ik zei pak dan mocht ze het speeltje pakken, dan even samen ermee spelen en dan moest ze het op commando weer los laten. Toen wij dus gingen spelen kwam er een heftig gromgeluid bij Loekie vandaan dat iedereen omkeek naar wat er gebeurde. Loekie en ik waren ons van geen kwaad bewust en speelde lekker verder :-)

Groetjes Elvira en poot van Loekie

honden page profiel DeniseDenise

honden foto van Denise

Hahahaha geweldig Elvira! Dat bovenste verhaal herken ik helemaal! Dat is hier telkens zo als we gaan wandelen haha. Moet ik ook mijn jas nog aan doen en dat staat ze echt voor me te draaien al piepend en murmelend van schiet nou eens op ik wil naar buiten! Haha.

honden page profiel EllenEllen

honden foto van Ellen

Doerak heeft het ook, soms als hij gaat liggen ploft hij echt letterlijk neer en als ie dan eenmaal ligt komt er een zucht en een kreun uit. Dat 'gekreun' doet hij 's ochtends ook, als wij beneden komen gaan we altijd even met de honden donderjagen, ze gaan dan allebei op de rug liggen kronkelen en Doerak kan dan ook van die geluiden erbij maken, heerlijk is dat! :-D

honden foto van Monique van Lotje en Kwibus!!! ***Flos en Buster en Morris***

Hoi hoi,

Nou hier het piep-gedrag van die 2 van mij.

Onze Morris piept zelden tot nooit. Hij kan ooit een piepje geven als baasje weg gaat en hij niet mee mag! Zodra mijn mannetje met zijn dikke jas naar buiten wil gaan, denkt Morris dat het wandeltijd is! Als hij mee mag, weet hij van gekkigheid soms niet wat hij moet doen. Meestal gaat hij springen (wat hij overigens niet mag) en probeert hij even te happen ( wat hij al helemaal niet mag), maar op één of andere manier is dat zijn manier om te laten zien dat hij er zin in heeft. Soms kan hij ook ineens dan Flos gaan zitten klieren...Op één of andere manier moet hij zich uiten met raar gedrag!

Over onze Flos gesproken....Die piept om het minste of geringste! Als hij mee mag, dan gaat hij door het dolle heen en begint het met piepen en eindigt het met enthousiast blaffen (als het echt te lang duurt)....
Als wij eten, ligt hij er meestal bij en blijft hij stil tot hij merkt dat wij uitgegeten zijn. Als hij dan ons ineens wat meer met het mes horen snijden, dan begint hij te piepen. Zo van "oh jippie we krijgen ook nog wat van hun eten". En Morris die geeft dan geen kik en wacht wel af of we hem gaan roepen. Als ze niets van ons eten krijgen, volgt normaal na ons eten, zowiezo hun bakje voer! Flos kan soms ook gewoon op de bank bij je komen liggen piepen. Dan vraagt hij gewoon aandacht en wil hij een aaitje....Hij blijft dan ook steeds zijn neus onder mijn arm duwen, zo van "ga door vrouwtje". Wat dat betreft weet Flos heel goed, dat hij met een piepje wel wat bij ons kan bereiken... ;-)

Groetjes Monique

honden page profiel ..

honden foto van .

Het springen/happen, blaffen mag Loekie ook niet hoor. Ze mag best enthousiast zijn maar wanneer ze hier in doorslaat dan gaan de schoenen en jas net zo hard weer uit als ze zijn aangegaan. Dan loopt ze daarna heel beteuterd achter me aan en als we dan na een 15- 20 minuten opnieuw richting gang gaan is ze nog wel enthousiast maar op een rustigere manier zonder door te slaan.

honden page profiel IrisIris

honden foto van Iris

Ik heb een reutje in mede eignaarschap. Dat betekent dat hij ergens anders woont, maar dat ik hem soms zie en soms als dekreutje kan gebruiken. Hij is bij mij geboren, dus hij kent me nog goed.
Als ik hem kom ophalen piept hij weer zoals hij deed toen hij bij mij in het nest was. Ik haar dat van zijn verzorgers/mede eigenaars. Hij hoort het al als ik via de interkom op de flat praat en piept dan dat typische puppy blafje, heel apart hoor.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Piepgeluidjes te schattig!" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

Volgende forumvraag: Rode peper
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^