border collie + labrador

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel bcbc

honden foto van bc

hoi zijn hier mensen met kruising labrador en border collie ? vind slim en zoek een goei ras daarom dacht ik deze . mensen met z'on hond waar komt die van daan waar woon je was het een eenmalig nest of kweekt hij elk jaar ?
zijn hier ook mensen die een nestje hebben ervan of van plan zijn ? zou het graag weten O-)
grts

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "border collie + labrador " wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel astridastrid

honden foto van astrid

he ja hier hebben we 1/4 border collie en 3/4 labrador

ze is echt een schat.... ze vind iedereen en alles lief en leuk maar ze luistert ook heel goed en wil graag nieuwe dingen leren..

en onze grote meid sita komt uit denenmarken het was een oeps nestje wisten niet dat de mama loops was... maar ik zou zekker nog effe door zoeken want het is een schat

honden page profiel RachelleRachelle

honden foto van Rachelle

kijk eens in het asiel?

waarom is een kruising labrador - bordercollie zo leuk? 2 vreselijk populaire rassen met vrij veel ziektes , denk aan epilepsie, HD, TNS (Een erfelijke ziekte van het imuunsysteem die lijdt tot puppysterfte.) Lijkt me niet zo fijn een hond die hd heeft en epilepsie , want hd komt bij de border en labrador veel voor en epilepsie ook....

bezint eert ge begint en ga naar een goede fokker van 1 van de 2 rassen of misschien een heel ander ras waar je goed over heb nagedacht.... er zijn er genoeg die niet bewust kruisingen van deze 2 rassen fokken en daar zijn ook leuke honden bij ...

succes

honden page profiel Kirsten & CacaoKirsten & Cacao

honden foto van Kirsten & Cacao

Ik heb over deze combi nog eens een leuk verhaal. Ga er maar even goed voor zitten ;-)

Vorig jaar werkte in ik een groep 6. In die groep 6 had ik en leuke leerling, wiens moeder altijd met hun blonde labrador op het schoolplein stond. Leuke hond, pak 'm beet anderhalf jaar oud.
Mijn collega uit groep 5, haar ouders hebben twee border collies.

Labrador teefje zou na haar eerste loopsheid geholpen worden, afspraak was zelfs al gemaakt. Maar toen, tijdens een wandeling (en blijkbaar in de loopsheid) is een van de border collies van de ouders van mijn collega op een onbewaakt moment bovenop de labrador gesprongen.

Geen aandacht meer aan besteed, maar uiteindelijk labrador wel drachtig. Arm beestje werd denk ik wel 3 keer zo groot als dat ze was ;-) er kwamen 12 pups uit.

Hele leuke hondjes geworden hoor, het is dat ik Cacao net had, anders hadden ze er mij ook zó een aan kunnen smeren ;-)

Hét voorbeeld dus van een oeps-nestje.


Maar nu het komische. Ik ben dit jaar op een andere school gaan werken. Daar werkt een collega, die jaren terug, mijn juf is geweest in groep 8. Zij vond het al heel erg om mij als collega te krijgen (aangezien ze 'oud' wordt, met oud leerlingen als collega).

Raken we aan de praat, vertelt ze dat ze twee hondjes heeft. Een border Collie en een kruising BC/LAB. Vertelde ze dat het een oeps-nestje was en ze eigenlijk niet van plan waren voor een tweede hondje te gaan kijken, maar die mensen zaten zo omhoog met 12 pups.

Goed, mijn hersens begonnen te werken. Dus ik vroeg naar de leeftijd. En ja hoor, ik had het precies goed. Mijn collega had een pupje van mijn leerling van vorig jaar.


De wereld is KLEIN.
Zelfs met Border/Labrador kruisingen ;-)


Maar wat hierboven ook al wordt gezegd, het lijkt me een lastige combi, met betrekking tot alle mogelijke aandoeningen waar de twee rassen om bekend staan!

honden page profiel Angela • BodhiAngela • Bodhigoedgekeurde fokker

honden foto van Angela • Bodhi

Dit is geen ras, maar een kruising. Hiermee wordt niet standaard gefokt, dus je moet goed zoeken wil je zo'n kruising vinden. Denk goed na voordat je een border collie-kruising neemt. Border collies zijn werkhonden die veel bezig gehouden moeten worden. Koop zeker geen kruisingen uit de broodfok, want border collies zijn gevoelige honden en ontwikkelen daarom snel gedragsproblemen als ze slecht worden behandeld.

honden page profiel bcbc

honden foto van bc

ja bc zijn gevoelige honden maar als de kruising bc lab toch ni goed is heb ik nog altijd mijn 2de ras O-)
nova scotia duck tolling retriever is dat dan een betere hond ? ;-)

honden page profiel BC & CCBC & CCgoedgekeurde fokker

honden foto van BC & CC

Waarom die kruisingen he? Ik snap dat nooit zo goed eigenlijk.. O-)

honden page profiel bcbc

honden foto van bc

ik vind gewoon kruising zo leuk als een rashond weet eigenlijk niet waarom sommige mensen tegen kruisingen zijn O-) :'(

honden page profiel bcbc

honden foto van bc

zijn er mensen met ervaring van dit ras nova en kruising bc lab of andere leuke sportive honden (kruisingen) want wil echt in juli augustus een hondje :'(

honden page profiel bcbc

honden foto van bc

zelf ken ik een bc taai van familie die is altijd speels ja :-D als je met hem speelt en je ga weg komt hij gewoon terug met een balletje of zo om te spelen dus ja kan zo uren bezig blijven maar dat vind ik er juist leuk aan :-)

honden page profiel Angela • BodhiAngela • Bodhigoedgekeurde fokker

honden foto van Angela • Bodhi

Ook deze kruising kan heel gevoelig zijn. Met een kruising weet je namelijk nooit welke kant het op gaat. De hond kan qua karakter en uiterlijk zowel op de bc of op de labrador lijken. Ik vind het overigens niet goed dat je familie hun bc uren laten spelen met een balletje. Zo krijg je een ADHD-hond. ;-)

Ik denk als je per se een hond in juli/augustus wilt, je niet moet zoeken naar deze specifieke kruising. Zoek dan een goede rashond of een andere kruising die dan beschikbaar is.

Er zijn een hoop sportieve honden...

honden page profiel bcbc

honden foto van bc

ja ze laten hem niet uren spelen als ze stoppen moet hij ook stoppen maar hij geeft niet al te snel op loopt hij gewoon naar iemand anders. hij blijft echt proberen tot iemand toegeeft anders geeft hij op en dat kan hij lang volhouden dus wil eigenlijk een sportieve hond die snel leert maar een kruising of ras vind ik goed heb veel rassen maar weet niet goed welke soort retrievers veedrijvers en zo dus O-) :'(

honden page profiel RachelleRachelle

honden foto van Rachelle

Een toller (nova scotia duck tolling retriever) is ook een enorm populair ras aan het worden, ook daar zitten ziektes in (in ieder ras wel hoor) , zoals oogziektes en epilepsie.. Maar als je je goed informeert dan komt het best wel goed, het zijn leuke hondjes , maar ga eens bij een paar fokkers kijken hoe de volwassen honden in het echte leven zijn... Niet als er pups zijn, want dan ben je zo verkocht..

honden page profiel bcbc

honden foto van bc

hoi bedankt voor de typs maar weet dan iemand een hond die aan de volgende eisen voldoet ? :'(

grootte : 30 50 of iets groter
sportieve hond die snel leert en goed kan lopen en graag speelt
die niet veel haren verliest
mag blaffen maar niet te veel wel als het af te leren is
die wel een paar uur alleen kan zijn hangt er vanaf hoe dat mijn ouders staan O-)
en liefst een hond waar je flybal mee kunt doen of dogy dancing behendigheid en gehoorzaamheid dus eigenlijk alles

weet iemand z'on hond ? O-) O-) O-) O-) :-D

honden page profiel bcbc

honden foto van bc

geen reacties meer :'( :'( :'( :'( :'( :'( :'( :'( :'( :'( :'( :'( :'( :'( :'(

honden page profiel ****LIAN ***SENNA********LIAN ***SENNA****

honden foto van ****LIAN ***SENNA****

he novake,

't is wat he.

wij hebben een 100% pure labrador,erg leuke,lieve,slimme hond.
ze verhaart wel redelijk maar stofzuigen moet ik toch iedere dag met 2 kids.

ze is niet zo erg groot,maar is super leergierig.
ze kan ook goed allen zijn (niet te lang natuurlijk)
ik werk maar 1 x per week een halve dag ,en dan is ze dus 5 / 6 uurtjes alleen maar dit kan ze prima.

't is maar een idee,ik zou zelf ook niet zo snel voor kruisingen kiezen,maar een rashond met stamboom kan ook ziek worden natuurlijk.

gr lian :-D

honden page profiel Angela • BodhiAngela • Bodhigoedgekeurde fokker

honden foto van Angela • Bodhi

Honden genoeg... maar wat hebben jullie een hond te bieden? Hoe lang moet de hond alleen zijn? Hoe vaak en hoe lang willen jullie wandelen?

honden page profiel bcbc

honden foto van bc

voor mij zou ik een uur of langer wandelen en hangt er vanaf want werken in shiften dus hangt er van af maar kan dat i nooit niet alleen zit en dat hij bij fammilie gaat wonen in de buurt bijna 5minuten stappen nog niet dus echt niet ver ik wil een speelkameraad waar ik ook mee kan behendigheid flyball en zo doen dus

honden page profiel Angela • BodhiAngela • Bodhigoedgekeurde fokker

honden foto van Angela • Bodhi

1 Uur beweging per dag? Dat zou voor een volwassen hond te weinig zijn. Zeker 1.5/2 uur is nodig per dag. Pups lopen uiteraard minder lang (5 minuten per maand). Als je hond niet hele dagen thuis zit, max 4-5 uur per dag (of je moet opvang inschakelen), zou je wel een hond kunnen nemen. Pups moeten uiteraard eerst leren om alleen te zijn. Dus jij of je ouders moeten in het begin wel minstens een paar weken thuis zijn of opvang regelen voor een pup.

In principe kun je met alle honden sporten, de ene hond vindt het leuker dan de andere hond. Border collies blinken in alles uit, maar ook andere honden houden van sporten. Golden retrievers, herders, labradors, cavaliertjes, Nova duck tolling retriever, jack russels, poedels, veel gezelschapshondjes...

honden page profiel bcbc

honden foto van bc

neen 1 uur per wandeling bedoel ik O-)
als ik een test doe komt er altijd border collie bijna altijd en afentoe australian shepherd
dus eignlijk veedrijven komt er uit dus is dat dan een goeie hond ?

honden page profiel BC & CCBC & CCgoedgekeurde fokker

honden foto van BC & CC

Nou, laat ik heel eerlijk zijn; ik loop bij lange na geen 1 uur per wandeling hoor. Een half uur, hooguit.

En daar hebben ze echt wel genoeg aan. (naast het sporten wat we doen)

Een BC verhaard overigens wel flink hoor Novake!

honden page profiel bcbc

honden foto van bc

ja mijn tante heeft een bc en die verhaart veeeeeeeel minder dan haar labrador dus en een sheperd weet je daar iets van ?

honden page profiel bcbc

honden foto van bc

ik ga vanmiddag met familie naar een bc ding denk hondeschool maar het zijn vandaag alleen maar bckes dus hopelijk leer ik daar wat bij O-)

honden page profiel Angela • BodhiAngela • Bodhigoedgekeurde fokker

honden foto van Angela • Bodhi

Ooo 1 uur per keer, nee dat is niet nodig idd... Wel fijn dat je zoveel tijd aan je hond wilt/kunt besteden. Ik zie in je andere topic dat je ook interesse hebt in een australian shepherd. Borders blinken uit in alle takken van sport (behalve speuren), maar je hoeft ook niet met de top mee te draaien toch. Als je samen maar plezier hebt. Dat kan zowel met een border als een australian shepherd.

honden page profiel bcbc

honden foto van bc

ja dus ik wil eigenlijk een sportieve vriend die redelijk goed is in sporten dus

honden page profiel Uma & JokerUma & Joker

honden foto van Uma & Joker

Tommy van iris&Tommy is een labxborder collie.

zij doet ook agility en alles met hem :-) misschien kun je haar een pb sturen dan kan ze je wat meer info geven.

Borders zijn leuke werkhonden vind ik :-D

honden page profiel MexxMexx

honden foto van Mexx

oud topic omhoog gehaald door gast

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "border collie + labrador " wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

Volgende forumvraag: speciaal voor vandaag
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^