Bij een pup moet je slecht gedrag negeren, maar hoe negeer je dat ze aan bijv. aan de bank hangt??

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

Fleur (Gast)

Je leest overal dat je niet gewenst gedrag moet negeren en inderdaad... als ze aankomt met een speeltje is dat erg gemakkelijk. Maar hoe negeer je dat ze alles van tafel pakt of bijvoorbeeld je bank aan het slopen is. Dit kun je niet laten gebeuren. Ze is heel gevoelig voor aandacht, dus het lijkt er geregeld op dat ze streken uithaalt omdat ze weet dat er dan een reactie van mij komt. Iemand tips?!?

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Bij een pup moet je slecht gedrag negeren, maar hoe negeer je dat ze aan bijv. aan de bank hangt??" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel YoraYora

honden foto van Yora

ah zo herkenbaar,

Yora is nu 8 weken en doet dat ook. soms heb ik het idee dat ze inderdaad begint te happen, of dingen gaat slopen om een reactie te krijgen. Wat ik doe is dat als ze in iets hapt wat niet mag dat ik een speeltje in haar bek doe. Zeg nee en dat is het. Op het moment dat ze weer netjes doet wat ze mag doen geef ik haar aandacht. Maar ze blijft het proberen en soms lijkt het erger te worden.

negeren is soms zo moeilijk. Ze mag ook niet in de keuken en ik heb het idee dat ze dit gaat doen op het moment dat ze wil spelen. Afleiden lijkt me.. En meer aandacht geven aan het positieve gedrag dan aan het negatiefe. Als ze aan je bank begint te knagen kort en bondig zijn, is ze dan aan het spelen daarna haar uitbundig belonen.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

dat zal zo niet de bedoeling zijn. negeren als ze wat doet.

als je ziet dat je pup bijvoorbeeld aan je bank hangt, zijn tanden er in zet, dan zeg je op een rustige manier, NEE, je haalt je pup weg, gewoon desnoods even optillen, niet sleuren aan de hond , nekvel of wat dan ook, op dat moment leid je je pup af van de bank, en geef je een botje, of wat anders, je speelt even met hem, is het zo dat tie steeds naar die bank loopt. dan geef je een time out, dan zet je hem in een andere ruimte, bijvoorbeeld he, of je gaat eens lekker met hem wandelen, kom je terug dan bekijkt tie de bank niet meer, dan is tie moe en gaat slapen, aan jou om dat dus in goede banen te leiden, en dit is maar een voorbeeld, he, er zijn vast nog meer dingen die jij niet wilt hebben, afleiden .

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

aha yora, we hebben dezefde oplossing. :-D

honden page profiel Amber & LootahAmber & Lootah

honden foto van Amber & Lootah

Als ze ergens op bijten wat niet mag, even streng NEE zeggen en iets geven wat ze wel hebben mag. Wat hier goed werkte waren kauwspeeltejs die je kan vullen met wat lekkers (kong bijvoorbeeld) daar zijn ze helemaal verzot op. En als je dat gene wat wel mag zo interessant en lekker/leuk maakt zijn ze de bank al snel vergeten :-)

honden page profiel zonnetjezonnetje

honden foto van zonnetje

Wel opletten, het kan ook aandacht trekken zijn en dan is NEE ook aandacht, en beloon je juist het negatieve gedrag. In dat geval kun je het beste de pup even de toegang tot het verbodene ontzeggen. Maar afleiden is wel de eerste optie ;-)

honden page profiel bettiebettie

honden foto van bettie

Nou negeren zou ik zeker niet doen,en doe ik ook niet.
Heb nu Boy van 4 maanden en begint ook aardig wat dingen te slopen,maar dat is toch echt wel heel snel afgelopen.Zodra hij begint met bijvoorbeeld aan de bank te knagen sta ik op en pak zijn kluif,zeg heeeeeeel boos NEE en geef hem ook die kluif in zijn bek.en stuur hem op zijn plaats.
Ik weet niet of je kinderen hebt,maar het is eigenlijk hetzelfde,als wanneer je kind voor het eerst gaat kruipen of lopen nou dan is ook niets veilig en dat kan je ook niet negeren dan toch??

honden page profiel Petra,  *Lily Jane*   & JipPetra, *Lily Jane* & Jipgoedgekeurde fokker

honden foto van Petra,  *Lily Jane*   & Jip

De kunst is om niet de hond/pup te negeren, maar wel het ongewenste gedrag.
Als je er op deze manier tegen aan kunt kijken ligt de oplossing voor de hand.

Namelijk jou pup hangt in de bank, ga een paar meter verderop met haar speeltje zitten spelen, of krabbel gewoon wat op de grond.
Ze zal nieuwsgierig worden aar wat jij aan het doen bent en naar je toe komen, voila aandacht is van de bank afgeleid zonder correctie of aandacht voor het ongewenste gedrag.

Dit kun je met alles eigenlijk wel toepassen.

Ik heb mijn honden wel het woordje NEE geleerd voor bijzondere situaties. Dit heeft Kelly een keer het leven gered. Maar let op als je dit NEE te pas en onpas gebruikt zal het aan kracht verliezen.

Ik hoop dat ik het zo heb kunnen overbrengen wat met negeren en afleiden wordt bedoelt.

honden page profiel bettiebettie

honden foto van bettie

Kijk hier hebben we nou wat aan :-D
Dankjewel Petra

honden page profiel Margje & BikoMargje & Bikobijna goedgekeurde fokker

honden foto van Margje & Biko

Hey,

Als je een bepaald gedrag niet wilt, moet je altijd bedenken: wat is nou het doel van dit gedrag? wat wil hij ermee bereiken?
Door te zorgen dat ze met dit gedrag juist niet hun doel bereiken, leer je dit gedrag af. Ondertussen leer je de hond waarmee hij wel dat doel/de beloning kan bereiken.

Zo heb je hondjes die in de bank hangen omdat ze aandacht van jou willen.
De oplossing is hier: niet op ingaan door aandacht te geven. Je zou bijvoorbeeld zelf de kamer uit kunnen lopen iedere keer dat er een tandje richting de bank gaat.
Als ze nog heel jong zijn, 8 tot 11 weken, is afleiden ook een goede tip met iets waar ze wel in mogen bijten.

Hondjes die in de bank hangen omdat het bankhangen zo vreselijk leuk is, vinden het helemaal niet erg als jij weg loopt, het gaat om het spel met de bank.
Je kunt hier 'nee' gebruiken, maar je hond leert dan alleen dat hij niet in de bank mag hangen als jij erbij bent. Dat kan al een oplossing zijn.
Ik zou overigens geen 'nee' gebruiken maar een ander woord. Nee zeg je overdag al best veel en daar gaat de kracht dus snel van af. Gebruik bijvoorbeeld 'no' of 'stop'.

Een hond die het bankknagen echt heel leuk vind, blijft dit dus doen, maar dan als je er niet bij bent. Het knagen in de bank is de beloning.
Wat je dan het beste kunt doen is niet straffen met 'nee' maar 'indirect' straffen. Daarmee bedoel ik, de hond mag niet weten dat jij degene bent die hem een beetje aan het schrikken maakt. Indirect straffen wordt door trainers gedaan met de 'fisher's discs' ontworpen door John Fisher.
Zelf kun je het heel simpel doen, door in een andere hoek te gaan staan, of op de andere bank te zitten en bijvoorbeeld de tvgids of iets rammelends naast de hond te gooien. De bedoeling is dat hij schrikt (hij moet geen hartaanval krijgen natuurlijk, bij verlegen hondjes doe je dit niet, maar die hangen waarschijnlijk ook niet in je bank..) Daarna troost je zelf de hond, 'wat was dat nou? gossie toch!'
Gaat je hond gezellig spelen met de tvgids of je bundeltje knikkers, vergeet het dan maar :-)
Dan is voorkomen de truc. Dus in de bench als je niet 100 procent op m kunt letten.

Succes!

honden page profiel Angela • BodhiAngela • Bodhigoedgekeurde fokker

honden foto van Angela • Bodhi

Negeren van ongewenst gedrag is voornamelijk bedoeld om gedrag waarmee een hond om aandacht veel vragen te negeren. Maar als een hond iets doet wat niet mag om een andere reden, moet je dit natuurlijk niet negeren... ;-)

honden page profiel Anita.Langen.Anita.Langen.

honden foto van Anita.Langen.

Als onze Cismo iets doet wat niet mag roep ik eerst Nee.Daarna loop ik weg bij hem en geef hem een speeltje zodat hij daar mee verder gaat.En meestal helpt dat soort dingen wel.Ook zijn dit soort dingen vaak om jou aandacht te krijgen.

Fleur (Gast)

Bedankt voor de tips, heel fijn. Is gewoon lastig inderdaad :-) . Ze pakt alles wat voor ze voor handen heeft. Mijn tas, de planten, de dekens die op haar bench liggen... en als ik haar afleid met iets van haarzelf dan is ze daar 10 seconden in geinteresseerd en begint ze aan het volgende. Je moet er echt continue achteraan lopen als ze wakker is. Maar dit is denk ik normaal puppygedrag toch :-) ?!?

honden page profiel zonnetjezonnetje

honden foto van zonnetje

hmm, lijkt wel op normaal puppy-aandacht trekken. Ik zou haar als ze zo loopt te 'klieren' wat minder gelegenheid geven. Zet je schoenen in de schoenenkast, planten hoog, bank even afschermen, eventueel met traphekjes werken, ligt eraan hoe groot je hondje is natuurlijk. En maak dan echt aandacht tijd vrij om met haar te spelen. Mara jij bepaalt wel wanneer dat is, en niet je pup!

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Bij een pup moet je slecht gedrag negeren, maar hoe negeer je dat ze aan bijv. aan de bank hangt??" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

Volgende forumvraag: puppycurcus afgerond en nu....
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^