Menstruatie

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel KelliieejjKelliieejj

honden foto van Kelliieejj

Een hond krijgt ook haar menstruatie, kan er mij iemand wat meer uitleg geven of hoe en wat? o.a. Wanneer ze het de eerste keer krijgt, enkele tips over wat te doen... en kan je dit eventueel op één of andere manier berekenen zoals bij de mens zodat je hierop voorbereid bent...

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Menstruatie" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel AntonAnton

honden foto van Anton

http://www.dierenkliniekridderkerk.nl/deelgebieden.htm

hier kan je van alles vinden over dit vraag stuk.
hopelijk heb je er iets aan.

suc6

honden page profiel JapjesJapjes

honden foto van Japjes

dat is verschillend bij ieder hond.
meestal 2x per jaar word een teefje loops.
je hebt hele handige broekjes voor in huis hiervoor je doet er een inleg in.
Buiten doe je hem af maar hou de hond wel aan de lijn voor de reuen.
Sommige mensen gebruiken geen broekje en dweilen een keer extra asl er wat bloed ligt.
De teef houdt zich meestal goed schoon :-D

honden page profiel ........goedgekeurde fokker

Voor de duidelijkheid: loops zijn is iets heel anders dan een menstruatie ;-) Vrouwen zijn dan juist niet vruchtbaar, honden zijn enkel vruchtbaar tijdens het loops zijn.

Sommige teefjes zijn wat uit hun doen en kribbig. Je hond heeft er het meest aan als jij net als anders met haar om gaat. Ze heeft haar pootjes al vol aan zichzelf ;-)

honden page profiel KelliieejjKelliieejj

honden foto van Kelliieejj

Dank u voor de reacties, nu kan je dit op één of ander manier wat voorzien wanneer dit juist kom, oe moet je gewoon wachten tot je het ziet...? en hoe lang hebben ze dit?

Jolien (Gast)

Ik zie het altijd ruim van tevoren. de vulva/vagina zwelt op en wordt duidelijk een stuk groter.

honden page profiel ........goedgekeurde fokker

En voor die tijd gaan ze vaak meer kleine plasjes doen tijdens het uitlaten.

judith (Gast)

Een teefje wordt voor het eerst loops rond de leeftijd van 7 maanden. Een van de voortekenen is het opzwellen van de vulva. Je teefje kan zichzelf ook meer schoon gaan likken of vaker kleine plasjes gaan doen.
Tijdens de loopsheid, die 3 weken duurt, verliest je teefje bloed uit haar vulva. Dit kun je opvangen d.m.v. een speciaal loopsheidsbroekje voor honden.

In de tweede week van de loopsheid zal je hond gedekt willen worden. Maar het is verstandig je hond de gehele loopsheid aan de riem uit te laten.

Bij kleine hondjes komt het soms voor dat de eerste loopsheid langer dan 3 weken duurt.

Na de loopsheid moet je je teefje nog 6-8 weken in de gaten houden i.v.m. schijnzwangerschap en baarmoederontsteking; een baarmoederontsteking dient z.s.m. behandeld te worden door een dierenarts.

De loopsheid zal om de 6-7 maanden terug komen.
Wil je dit niet dan kun je je hond een anti-loops spuit geven; dit is niet aan te raden, vanwege de ernstige bi
jwerkingen. Of je kunt je teef laten stereliseren. Vraag hierover informatie bij je dierenarts.

Succes!

Jolien (Gast)

k zou niet direct een broekje aandoen, dan kan de teef zichzelf niet meer schoonhouden.

honden page profiel dolcedolce

honden foto van dolce

Onze Dolce een westy is voor de 1e keer loops geworden met 8 maanden.Ze die week daarvoor heel rustig en sloom ze sliep veel, en moest vaak plassen.
De 2e week bloedde ze veel en heb ik haar een broekje aangedaan, dat vond ze helemaal niet erg en ze wist precies als ze had geplast dat ze het broekje weer aan moest.
Ik vind het nl niet hygienisch als je overal bloeddruppels vind.We zijn er de 2e week s,nachts nog wel eens voor haar uit geweest, omdat ze jankte en ze moest plassen,en dan dachten wij nog wel dat ze aandacht wou, maar ze moest echt nodig!
En ging dan weer gauw in haar mandje liggen!
Nu 2 weken later wordt ze zo langzamerhand weer de oude en gaat ze weer spelen!
Groetjes Jeannette en pootje van Dolce

honden foto van Willemijn, baasje van Bams.......en Ogin

vind het wel leuk deze vragen, goed inlezen hoe de loopsheid verloopt. dan weet je wat je te verwachten staat.

kleine honden worden eerder loops dan grote honden, voor iedere hond is het verloop anders. de een is kribbig de andere hond leve de lol. ja echt. er zijn honden die hangerig worden en kleverig, daar bedoel ik mee, dat ze graag op schoot zitten en graag geibbeld willen worden. :-D

er zijn honden die iedere vier vijf maanden loops worden of nog later, en honden die maar een keer in een jaar loops zijn {mijn hond}
en een broekje aan ? ja dat is een keuze, zie een newfoundlander geen broekje aan hebben , met al dat haar, ik laat haar lekker soppen. en zo kan ze zich lekker schoonhouden, dweilen ? met dettel, lekker hyginisch.

de eerste tekenen van loopsheid is, kleine beetje overal plassen de aandrang is er dan, op een dag is het dan zover, en nee je kan het niet mis kijken, kijk regelmatig hoe je hond er uitziet, dat weet je zeker als ze loops is dat ze loops is, de vulva is opgezet, een echte rozet.

de cyclus van je hond weet je pas na twee of drie loopsigheden, meestal kan je dan de klok er op gelijk zetten, schrijf de datum op van de eerste dag dat je hond vloeit. dan weet je dat wanneer de volgende keer er aankomt.

de eerste dagen valt het allemaal wel mee, dan gaat ze daarna flink vloeien, dat duurt wel tien dagen, daarna gaat het weer minderen, de uit eindelijke duur is drie weken, al die drie weken is je hond vruchtbaar, dus aan de lijn houden, zeker als je nog niet weet hoe je hond reageert.
de een snauwt reuen af de ander die gaat naar reuen toe. bijna iedere hond heeft een moment van een paar dagen dat ze de hort op wilt, pas daar voor op. ze gaan over schuttingen om een gooser te zoeken, dus houd ze dan goed binnen.

honden page profiel KelliieejjKelliieejj

honden foto van Kelliieejj

hartelijk bedankt allemaal voor de goede info, nu weet ik al wat komt en wat ik er kan aan doen...

kyra (Gast)

hallo ik heb een vraagje
ik heb 2chihuahua's en de 1ne was loops na 7 maanden maar me ander eentje is nu 1jaar en 2maanden oud en ze heeft nogaltijd geen maandstonden gekregen is dit normaal want ik ben een beetje ongerust alvast bedankt

honden page profiel Nienke & de roedelNienke & de roedelgoedgekeurde fokker

Kyra, een hond krijgt geen maandstonden of menstruatie een hond wordt loops, maar dit terzijde. Het komt inderdaad wel eens voor dat een hond heel erg laat loops wordt, of zelfs helemaal niet. Het is zeldzaam, maar het kan. Er is dan hormonaal iets in de war. Je kan haar na laten kijken door de dierenarts, maar ik denk niet dat je je zorgen hoeft te maken.

honden page profiel wilma  bwilma b

honden foto van wilma  b

Misschien heeft ze die wel gehad,maar dat het zo weinig was,dat het niet op gevallen is.??

Luna (Gast)

Onze ruwharige jack russell is nu voor het eerst loops. We hebben haar een broekje aangedaan, omdat ze ook graag op kleedjes en de bank ligt. Het is natuurlijk een keuze voor ieder op zich. Dat is logisch. Maar in ons kleine appartementje valt elk druppeltje bloed erg op. Gelukkig is het heerlijk lenteweer en kan ze heerlijk in de tuin lopen. Ondanks haar broekje likt ze zichzelf wel schoon. Ze weet precies hoe ze erbij moet komen. Het broekje vangt verder het bloed wel netjes op. Perfecte oplossing voor ons kleine hondje.

honden page profiel oukjeoukjespeciaal aangestelde fokker

honden foto van oukje

oud topic

honden foto van Willemijn, baasje van Bams.......en Ogin

geef niet dat het een oud topic is, maar waarom een broekje ? doe lekker uit, je hebt een klein appartementje, daar valt het op ? dacht je hier niet ? met mijn villa ? ook toch.

ik loop iedere kamer in en uit, de hallen , de badkamers enz. de vele trappen, en ach dat dweil je toch mooi op met dettel of iets anders. een broekje is hinderlijk voor je hond , gaat ruiken, en je hond kan zich niet goed schoonhouden. uit dat ding.

je hond loopt in de tuin, af en toe een plasje, juist om dat ze loops is, gaat in haar broekje zitten, nou kom op zeg. lekker uit en laat haar in haar blote billen rondlopen, wel zo fris die buitenlucht.

Monica (Gast)

Hoi mijn hondtje miley is nu 8 maanden en vandaag de eerste keer loops geworden ik koop geen broekje voor haar wandt zo houd mooi zelf schoon

honden page profiel MTMT

honden foto van MT

Mijn hondje Fientje is nu voor de eerste keer loops (8 maand). We hebben haar een broekje gekocht, maar ze heeft het niet graag aan. Omdat ze graag in de zetels zit moet ze haar broekje aanhouden in de living. Als ze in de keuken is (af te sluiten met een poortje) doen we haar broekje uit. En hopelijk is dit alles snel voorbij. Het is niet alleen voor ons hondje vervelend maar ook voor ons. Maar ze blijft onze lieve schat!

honden page profiel Willemijn, baasje van Bams.......en OginWillemijn, baasje van Bams.......en Ogin

honden foto van Willemijn, baasje van Bams.......en Ogin

dikke handdoek onder haar billen als ze in de ..zetel..zit ? of misschien lekker op de grond houden ?

lees , broekje aan, broekje uit, broekje aan, hondje kan zich niet schoon likken, broekje uit, ja dan wel, :-D

wil je haar in je ..zetel..hebben, mooie dikke handdoek erop. die kan je iedere dag weer mooi schoon wassen toch ?

HIET IS NIET ALLEEN VERVELEND VOOR HET HONDJE, MAAR OOK VOOR ONS...loopsheid is een heel normaal verschijnsel, ga er gewoon mee om, niets bijzonders hoor. en wat is drie a vier weken ? niets toch. :-D

beau (Gast)

dus als ik het goed begrijp als we pups willen moet ik het nu doen terwijl ze haar regels heeft?

honden page profiel Veronique, Hugo, Jay-Dee & MandyVeronique, Hugo, Jay-Dee & Mandygoedgekeurde fokker

honden foto van Veronique, Hugo, Jay-Dee & Mandy

" dus als ik het goed begrijp als we pups willen moet ik het nu doen terwijl ze haar regels heeft? "


Sorry???? Nee natuurlijk niet. Beter wachten tot die periode over is en daarna bij de reu zetten. Dan is de kans op pups veel groter.

Anoniem (Gast)

:-D hoi wie weet meer over maanstonden van mijn hondje  honden hebben die gans hun leven dat  of stopt dat naar zoveel jaar  tipi

honden page profiel teresa en beauteresa en beau

" dus als ik het goed begrijp als we pups willen moet ik het nu doen terwijl ze haar regels heeft? "
mag ik vragen waarom je dit wilt weten ?

louke (Gast)

goede morgen we hebben een amerikaanse stafford die bijna 1 jaar is (24 nov) en heeft voor de eerste keer haar menstruatie wat mij wat ongerust maakt is dat haar vagina zo groot is zeker dubbel zo groot als normaal en hoe lang duurt dat de menstruatie bij een hond heb tot nu toe altijd mannetjes gehad en is nu de eerste keer dat ik een teefje heb alvast bedankt

Mvg
Louke

silke (Gast)

hoeveel zou ongeveer een sterlisatie kosten?

honden page profiel Inge, baasje van Sasha en Myra <3Inge, baasje van Sasha en Myra <3

honden foto van Inge, baasje van Sasha en Myra <3

bij iedere hond is alles anders. Mijn hond is 8 maanden en nu loops ze is iets agressiever, heeeel erg lui, eet zo wat niks en slaapt heel de dag. Over het bloeden betreft is dat hier echt super weinig maar mevrouw houd zichzelf ook erg goed schoon ze likt gwn langs het broekje heen. En in de bench hoeft ze geen broekje aan dus daar kan ze zich goed schoon maken ;-)

rita (Gast)

zie een hondje af als ze haar regels heeft en gedraag ze haar anders mijn hondje heeft haar regels en ze is zo kalm ze heeft pipi gedaan in haar mandje wat ze anders nooit doe en hoe moet je weten achteraf of ze geen ontsteking zal hebben wat zijn de kentekens

honden foto van Willemijn, baasje van Bams.......en Ogin

dat is verschillend, bij iedere hond weer anders, ook bij mensen, de een fluit vrolijk verder de ander ligt op bed. zo is het ook bij honden, de een bemerk je er niets van, de ander is wat ziekies ervan, maar nogmaals loops zijn is geen ziekte, hoort bij een teefje.

ken je hond, bekijk regelmatig haar vulva, gek praatje maar als je regelmatig kijkt hoe het er uit ziet zie je ook of er wat anders aan de hand is, de uitvloeiing moet schoon mooi rood zijn, zacht van kleur, licht rood, zolang dat zo is, geen zorgen, zie je dat de kleur afwijkt, dan trek je aan de bel bij je dierenarts.

de eerste week valt het mee, de tweede week is er een wat heftige bloeding, de derde week zwakt het af, en is de kleur wat waterig, je hond inspecteren .

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Menstruatie" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

pagina 1 van 2 12
Volgende forumvraag: Wandeling
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^