Help, mijn hond blaft

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel RiaRia

honden foto van Ria

Hoi allemaal,

Mijn Whippet Spikkel blaft best veel. Ze blaft als de bovenbuurvrouw langsloopt, als de bovenbuurvrouw haar hond uit gaat laten, als een hond of kat boven van of op het bed springt, als de hond van boven aanslaat en zelfs als de bovenbuurvrouw aan het bellen is. Ze hebben hierboven geen ondervloer en de woningen zijn zo gehorig als kartonnen dozen. Ik heb hier en daar al wat zitten zoeken en volgens mij blaft ze uit verdedeging. Ze hoort alles wat boven gebeurt en heeft een pesthekel aan die buurvrouw. Ook het hondje moet ze niet veel van hebben. Spikkel is altijd te porren om te spelen maar niet met die hond. Zelfs als puppy van 3 maanden negeerde ze die hond al. Als die bovenbuurvrouw Spikkel tegenkomt doet ze net of zij en Spikkel de beste maatjes zijn 'hallo Spikkel, wat ben je mooi, ga je lekker wandelen enz.'. Spikkel blaft haar recht in haar gezicht uit om maar even een menselijk uitdrukking te verbasteren. Verder reageert ze op vogels en katten enzo maar dat is normaal voor een windhond. In de tuin blaft ze verder naar honden die langslopen maar dat is voornamelijk uitdagend geblaf om te spelen.

Op andere buren reageert ze totaal niet. Buurman die rond 12 uur 's avonds thuiskomt en nog even een praatje maakt bij de voordeur naast mijn slaapkamer wordt ze niet eens wakker van. Mijn woning grenst aan een bergig en daar gaan geregeld mensen in en uit en ook daar reageert ze niet op. Alle buren kunnen buiten een praatje maken of over de gallerij lopen zonder dat ze reageert totdat.... die buurvrouw eraan komt. Zelfs als er aangebeld wordt blaft ze niet.

Ik heb Spikkel als pup van 9 weken gekregen en in het begin was ze heeel bang. Het eerste half jaar wist ik niet eens dat ze kon blaffen. Dat deed ze nooit. Toen ze begon te blaffen was dat als allereerste in reactie op geluidsoverlast van boven. Ik weet niet hoe ze het doen maar je hoort alles. Iedere voetstap, telefoongesprekken kun je letterlijk volgen en dan past mevrouw ook nog op een kleinkind van 6 jaar dat niet luistert en hyperactief rondjes rent in huis. Er ligt een grasveld van 40 bij 40 meter voor de deur maar dat kind rent haar rondjes binnen met schoenen aan.

We zijn al bij de Woningbouwvereniging geweest voor bemiddeling en zij zou een ondervloer aanbrengen en ik zou iets aan het geblaf van Spikkel doen. Dat van Spikkel had helaas tijdelijk effect dus tips zijn welkom. Ik zou niet weten hoe ik Spikkel kan laten stoppen haar huis te verdedigen. Alles wat ik doe als zij blaf is aandacht en ook het belonen als ze na het blaffen stil is, is aandacht. Weglopen als ze blaft helpt ook niet.

Waarom deze vraag.... de bovenbuurvrouw krijgt vandaag de sommering een ondervloer aan te brengen en ik verwacht daarop een klacht over het geblaf van Spikkel. Nou kan ik nog wel wat verzinnen om de oorzaak bij de buurvrouw neer te leggen maar als ik Spikkel minder kan laten blaffen dan doe ik dat liever. Ik heb 2 boeken besteld die waarschijnlijk vandaag bezorg worden nl. hoe slim is mijn hond en de psychologie van de hond. Auteur kan ik zo snel even niet opkomen maar hij is van een universiteit.

Ik hoop dat jullie me ook kunnen helpen.

Groetjes van Ria

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Help, mijn hond blaft" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel TomTom 1 doggies

honden foto van Tom

Dag Ria,

Wij hebben een gelijkaardig probleem met de geluidsisolatie. En hondjes blaffen nu eenmaal he. ;-)
Indien je op geen enkele manier haar het overdreven blaffen kan afleren, kan je hiervoor een speciale halsband gebruiken.

Wij hebben zo'n halsband gekocht die, wanneer de hond blaft, een citroengeur verstuift. Die geur hebben de honden helemaal niet graag, maar kan totaal geen kwaad. (in tegenstelling tot de gekende barbaarse methode met de electrische schokken).

Hier heb je een interessante link met info:

http://www.zooplus.nl/shop/honden/halsband_lijn/opvoedingshulpen/sprayhalsband_zonder_afstandsbediening/29608

honden page profiel LindaLinda 3 doggies

honden foto van Linda

Hoi Ria,

Zo'n citronelle anti-blafband kan ook wat vervelende bijwerkingen hebben. Zo krijgt je hond soms ook een stoot citronella in de neus gespoten als zo'n halsband ergens tegenaan tikt. Ook blijft de lucht na zo'n citronella stoot lang hangen, en honden zijn heel gevoelig qua hun neus :'(

Ik zou er eens een gedragtherapeut bijhalen die de boel bij jou komt observeren. Je geeft aan dat er veel geluidsoverlast komt van je bovenbuurvrouw. Ik heb zo het idee dat jouw reactie op die geluidsoverlast de aanleiding is voor Spikkel om de bovenbuurvrouw als bedreiging te zien. Daar komt dan weer bij dat steeds als zij dan blaft, jij op Spikkel reageert door haar aandacht te geven (alle aandacht is voor een hond de moeite waard, positieve en negatieve ;-) )

Vraag die gedragstherepeut om haar observaties in een rapportje vast te leggen met haar aanbevelingen erbij, naar alle ws is dat een aantal weken gedragstherapie. Dat rapport kun je dan overleggen aan de woningbouwvereniging :-D

In de tussentijd wordt dan ook de ondervloer gelegd, en wordt de geluidsoverlast minder, waardoor je heel goede kans hebt dat de gedragstherapie ook zijn vruchten afwerpt.

Dan kun je een anti-blafband als uiterste maatregel achter de hand houden, maar dan zou ik zelf gaan voor één met sonische correcties, een nare geluidsprikkel heeft een duidelijk begin èn eind, er is geen naar luchtje dat blijft hangen :-D

Maar let wel, èlke anti-blafband is een grote bron van stress voor je hond, je zet het dier er in feite mee voor het blok, en dat lijkt me in dit geval helemaal niet eerlijk, aangezien ze op de andere buren wel goed reageert, en dat veel te doen heeft met jouw wijze van reageren op deze buurvrouw. Laten we het zo zeggen: het gebruik van een blafband moet je verdienen - eerst gedragstherapie dus.

Zo duur is een gedragstherapeute overigens niet. Ik denk dat de kosten je mee zullen vallen.

groetjes,

Linda.

Ria (Gast)

In de tussentijd wordt de ondervloer gelegd.... Dat heeft de buurvrouw in maart 2008 al toegezegd. Als er iets zou zijn waardoor dat niet zou lukken dan zouden we de Woningbouwvereniging op de hoogte stellen en dat heeft zij niet gedaan. Inmiddels zit ze in de schuldsanering en denk ik dat ik nog wel een jaartje of 3 op de ondervloer mag wachten.

Ik heb in het verleden wel gereageerd op de buurvrouw als ik in bed lag, totaal gesloopt van alles en nog wat. Dat ik in mijn eigen huis niet eens even rustig een uurtje kan slapen. Dat is toch dieptriest. Sinds een maand of 8 reageer ik niet meer op de bovenbuurvrouw en niet meer op Spikkel. Dat is voortgekomen uit de periode dat Spikkel rustig was en vervolgens weer steeds meer is gaan blaffen. Ik heb haar met hele harde hand aan moeten pakken om dat blaffen te verminderen maar als de aanleiding van het blaffen niet stopt gaat een hond toch weer blaffen.

Ik ben van mening dat ik nog niet eens de aanleiding ben geweest voor het geblaf van Spikkel. Stel je voor, je ligt lekker te slapen en je wordt een keer of 15 per dag wakker gemaakt. En dat dag in dag uit. Ik zou wel weten hoe ik daarop zou reageren. Ik had dat mens allang haar nek omgedraaid. Spikkel is al minimaal 13.000 keer wakker gemaakt door herrie van boven.

Ik ga me eerst maar eens verdiepen in de boeken en blijf Spikkel negeren.

Groetjes van Ria

honden page profiel RiaRia

honden foto van Ria

Oops, sorry gepost als gast. Ik had niet door dat ik niet ingelogd was. Ik heb er altijd problemen mee gehad dat ik Spikkel moet gaan straffen door de schuld van een ander en dus nu op zoek naar iets zonder straf. Wellicht bestaat dat ?!?

Groetjes van Ria

honden page profiel LindaLinda

honden foto van Linda

Hoi Ria,

Als je dat gestraf beu bent - heel herkenbaar - dan is het misschien een idee om de Iki Voice eens uit te proberen. Ik heb zelf nooit blafbanden gebruikt, maar als ik er een keer voor zou staan, zou ik die uitproberen.

Deze band geeft sonische correcties, plus heeft als optie dat je een stemcommando kan inspreken. Door de 'correctie' wordt ze afgeleid en stopt ze als vanzelf met blaffen. Waarbij het heel fijn is dat ze de correctie niet met jou in verband brengt.

En dan kun je belonen voor het ophouden met blaffen. Loop je de hele dag 'goed zo meisje' en 'braaf' te roepen. Is veel leuker, toch? ;-)

Wat die ondervloer betreft - ik zou desnoods zelf een paar pakken kopen, die overhandigen aan de buurtbemiddeling en vragen dat zij die pakken afleveren. Koop je wat goodwill mee bij de bovenbuuv en zijn er geen excuses meer ;-).

groetjes,

Linda.

honden page profiel RiaRia

honden foto van Ria

Hoi allemaal,

Allereerst dank voor de tips. Spikkel haar blafgedrag duurt inmiddels 2,5 jaar en is zo ingesleten dat ze niet meer op stemcommando's reageert. Vandaar dat ik ook zo pissig ben op dat mens van boven. En maar klagen over Spikkel tegen iedereen die het maar wil horen en zelf niet eens een ondervloer leggen terwijl het wettelijk verplicht is. Ik ga van mijn uitkering van nog geen 1000 euro geen ondervloer voor iemand kopen met een uitkering van 1400 euro die ook nog eens 25.000 euro aan schulden heeft gemaakt. Ik kan niet eens een warme maaltijd voor mezelf betalen. Bovendien.... al zou mevrouw de ondervloer thuis hebben liggen dan heeft ze niemand die de vloer kan leggen. Ze heeft echt overal een excuus voor. Destijds is er een stichting ingeschakeld die klussen doen voor mensen zonder sociaal netwerk met de bedoeling die vloer te leggen. Eigenlijk was dat niet voor haar bestemd maar ik ben zo vriendelijk geweest mijn mond te houden, begint ze weer te zeiken dat die mensen ook de kasten leeg moeten halen want dat kan ze ook niet. Mijn hemel, ik ben verhuisd terwijl ik mar 100 meter kon lopen. Behalve de zware klussen heb ik alles zelf gedaan. Drie maanden lang op en neer van mijn oude huis naar mijn nieuwe huis om dozen in en uit te pakken. Dat deed pijn en ik heb achteraf 6 maanden in bed gelegen maar er was niemand anders.

Ik zat meer te denken aan iets als het volgende voorbeeld:
Koppel het commando 'Luid' vast aan het blaffen. Zodra je hond blaft, zeg je luid en geef je hem een beloning. Als je hond stopt met blaffen geef je het commando 'stil' en dan beloon je weer met een snoepje, stembeloning, strelen. Zo kan ze het commando 'stil' leren, ze weet wat ik bedoel en ik hoef niet mijn stem te verheffen. Het zal niet snel gaan want tijdens het blaffen haar aandacht trekken gaat niet maar als we dit nou eens 15 keer per dag doen dan moet het kwartje toch wel een keer gaan vallen.

Het nadeel van al die banden vind ik dat als ze terecht blaft ze ook gecorrigeerd wordt en het dan alleen maar erger wordt omdat ze er dan helemaal niets meer van snapt. Hoewel ze op dit punt nergens meer op reageert en zelfs uitdagen om te komen spelen niet werkt is ze wel een gevoelig hondje. Baasje boos, Spikkel bang. Ik wil haar beter begrijpen, leren hoe zij dingen ervaart en mijn gedrag daarop afstemmen. Haar lichaamstaal bijvoorbeeld begint me nu pas wat duidelijk te worden. Sinds een half jaar kwispelt ze. Dat had ze daarvoor nog nooit gedaan. Die doldwaze gekke blik in haar ogen herken ik uiteraard wel als blij maar die is er niet altijd. Ik ben echt op zoek naar een andere manier van trainen. Naar een manier waarop ik me in haar verplaats en voor haar duidelijke signalen afgeef.

Groetjes van Ria

honden page profiel LindaLinda

honden foto van Linda

Punt is dat met de blafband die ik bedoel, jij je niet met haar geblaf hoeft te bemoeien, en je daarom ook geen spanning op de hond zet. Hierbij in gedachte gehouden dat jij haar eerder voor het geblaf gestraft hebt, en dit een hond is met een verleden.

De ideale blafband bestaat niet. Was er maar zo één... hondvriendelijk en zo af te stellen dat terecht blaffen geen probleem vormt. Er zijn er echter wel die pas reageren als er hard of erg lang geblaft wordt, blafgereguleerd noem je dat. En zelfs die hele nare banden die met stroomstoten werken hebben een blokkade voor als een hond terecht aanslaat - dat is nl. wettelijk verplicht. Het alarm-aanslaan omdat er een vreemde bij de deur staat bijv wordt dan niet bestraft.

Maar voor de rest... een gedragstherapeute die een rapportje schrijft met aanbevelingen, het maakt indruk bij de woningbouwvereniging en haalt de druk van de ketel af. En zo iemand kan jou ook heel snel aanleren hoe je zo'n luid/stil commando aanleert.

groetjes,

Linda.


honden page profiel RiaRia

honden foto van Ria

Hoi Linda,

In het verleden heb ik her en der de ervaringen van mensen met een anti-blaf band gelezen. Bijna iedereen heeft uiteindelijk de anti-blaf band in de kast gelegd en er nooit meer uitgehaald. Redenen: de hond wordt gestraft als er aangebeld wordt, hond wordt gestraft als ie blaft tijdens het spelen, het zal de hond een zorg zijn wat je in zijn bek spuit, hoe hoog de pieptoon is, wat voor vibraties je hem geeft enz. enz. Naar mijn mening geeft dat alleen maar meer ellende. Ik heb de Iki Voice opgezocht op internet en ook die band reageert op trillingen en maakt echt geen onderscheid tussen de bovenbuurvrouw of blaffen/janken/piepen tijdens het spelen. Toen ik een tijdje geleden de kans had om zo'n hele nare band met stroomstoten te lenen van iemand heb ik hem na een uur teruggebracht. Het was zo'n zelfregulerend ding die precies deed wat jij omschrijft. Partijtje stoeien kon niet meer want dat ding ging zelfs af bij een combinatie van huilen en schel blaffen. Ik weet niet hoe ik het moet noemen maar het lijkt op praten en ze doet dat alleen tijden het spelen. Ik denk dat het een band van Inotech ofzo was. In al die omschrijvingen van die banden staat dat de hond er geen last van heeft en dat het perfect werkt enz. enz. enz. Ze willen die banden namelijk verkopen aan wanhopige baasjes. De werkelijkheid is echt anders. Die banden zijn niet goedkoop en als ze zo goed zouden werken dan lagen er niet zoveel in de kast. Kijk maar eens op internet bij tweedehands anti-blaf banden.

Als de bovenbuurvrouw een klacht indient komt er eerst een buurtonderzoek en vraag ik mijn buren heel vriendelijk of ze willen kijken of de buurvrouw thuis is als Spikkel vaak aanslaat. Dan kunnen ze niet anders dan concluderen dat Spikkel alleen blaft als de buurvrouw thuis is. Tot nog toe heeft alleen dat mens hierboven geklaagd over Spikkel en volgens mij enkel en alleen omdat ze zelf fout zit zonder ondervloer. De rest van de buren hebben er nog nooit iets van gezegd. Wellicht brengt haar schuldsanering en geldgebrek nog iets positiefs. Ze geeft de hond te eten (veel te veel eten), laat hem een paar keer per dag 5 mintuen uit en is regelmatig 4 tot 6 uur weg. Zometeen moet ze kiezen uit eten voor zichzelf of eten voor de hond. Ik vrees dat de hond zijn oude dag dan kan gaan slijten bij zijn andere baasje, de ex van de buurvrouw. Ik hoop het voor de hond want hij is wel gek van zijn hondje, loopt er mee en zorgt dat ie niet te dik wordt. Het zou me niets verbazen.

Vraagje... waarom zou ik mijn hond niet luid/stil kunnen leren ?? Waarom heb ik daar een therapeut voor nodig ??

Groetjes van Ria

honden page profiel LindaLinda

honden foto van Linda

Hoi Ria,

Sorry, maar ik ga hier verder niet meer op in. Ik krijg nu de indruk dat je teveel vastzit in het conflict met je buurvrouw om echt open te staan voor oplossingen. Natuurlijk kun je zelf proberen om hem luid/stil te leren. Heb je geen advies van een forumlid voor nodig, maar als iemand zich geroepen voelt...

Blafbanden zijn nooit bedoeld om om te laten bij het spelen. Als je niet zelf dat besef hebt, dan lijkt een gt sowieso een goed idee. Maar dat kost geld, en zoals ik het nu begrijp, maakt dat jou in jouw ogen het slachtoffer van de bovenbuurvrouw.

Pas als je dat gevoel loslaat zul je hiermee verder komen. Hopelijk zonder straffen voor je hond, of geleende stroombanden die je omlaat bij het spelen...

Overigens, de nummer 1 reden waarom we hier op dit forum tegen blafbanden zijn, al helemaal die welke met stroomstoten werken, is omdat het gros van de mensen er onoordeelkundig en gemakszuchtig mee omgaan. De band erop knallen bij een hond die verlatingsangst heeft zonder iets aan die verlatingsanst te doen, bijvoorbeeld. En dan ben ik maar wat blij dat het dan niet blijkt te werken en ze toch iets moeten doen aan de oorzaak van het probleem.

Voor de rest ga ik hier verder geen tijd aan besteden. Behalve je te waarschuwen het probleem niet te onderschatten. Een tijd terug was er hier een mevrouw met hetzelfde probleem en die kreeg zoveel problemen met de woningbouwvereniging dat ze één van haar honden heeft moeten herplaatsen. Wat ook de enige reden is waarom ik in jouw geval het woord blafband in de mond genomen heb...

groetjes,

Linda.

honden page profiel RiaRia

honden foto van Ria

Beste Linda,

Ik wil hierbij duidelijk maken dat ik wel degelijk advies wil. Om daar direct een therapeute van een paar honderd euro (is voor jou misschien niet veel, voor mij wel) op te zetten vind ik overdreven. Opvoedadvies, patronen doorbreken, andere aanpak dan straffen enz. sta ik zeker voor open maar het enige advies wat ik heb gekregen zijn anti-blaf banden en die wil ik niet. Mag ik misschien ??

Voor de duidelijkheid... ik heb de band niet omgelaten tijdens het spelen. Spikkel gaf aan te willen spelen terwijl ze de band om had en dat ding reageerde direct. Ik heb hem toen afgedaan. Ik was er al geen fan van en als zoiets gebeurt dan ben je er helemaal klaar mee. Ik wil er serieus iets aan doen anders 'had ik er wel zo'n band omgeknald' en er verder niet naar omgekeken. Daarvoor heb ik geen hond.

Jij schijnt mij behoorlijk goed te kennen na 3 mailtjes. Mijn hemel. Ik voel me helemaal geen slachtoffer, als dat zo zou zijn zou ik helemaal geen actie ondernemen. Dan zou ik de boel laten voor wat het was. Helaas is de overlast van boven wel de reden dat Spikkel blaft. Dat hoeft nog helemaal niet te komen van mijn reactie. De manier waarop zij blaft is verdedigend en kan ik haar dat kwalijk nemen.... NEE. Zij woont hier en verdedigt mij en het huis tegen iemand die ze niet leuk vind.

Maarja.... jij kent mij niet, je kent mijn hond niet maar met een beetje informatie schijn je helemaal precies te weten hoe het probleem ooit is ontstaan. Dan kan een gedragtherapeute het zeker ook wel af met een mailtje ?? Denk niet dat het zo werkt.

Groetjes van Ria

sem (Gast)

wij hebben ook een hond die heelerg blaft naar vreemde mensen en eigelijk naar alles onze buren werden er gek van .wij hebben alle banden en app. geprobeert maar niets hielp.nu hebben wij een band met een mosterd reukje erin als hij blaft en ik kan het iedereen aanbevelen als je alles al gaprobeert hebt

honden page profiel Ik & RoosIk & Roos 3 doggies

honden foto van Ik & Roos

sem, ik weet niet misschien ligt het aan mij, maar al die dingen van tegenwoordig HELPEN NIET! Je moet het niet proberen. Gebruik liever beloningen als hij stopt met blaffen! Gebruik je stem, maar doe hem geen pijn !

honden page profiel RiaRia

honden foto van Ria

Hoi allemaal,
Met bovenstaande reactie ben ik het helemaal eens.
Ik ben hier neergezet als slachtoffer die in conflict was met mijn bovenbuurvrouw en daar kwam het geblaf van mijn hond door.... Bovenbuurvrouw heeft besloten zich niet meer als slachtoffer te gedragen (geen geld, niemand om de vloer te leggen enz.) Sinds kort ligt er boven een ondervloer en drie keer raden, Spikkel slaat nog maar een enkele keer aan in plaats van een keer of 15 per dag. Ze is dan ook heel snel af te leiden, als ik vraag of ze bij me wil komen en ik geef haar een dikke knuffel of we stoeien even dan is ze het alweer helemaal vergeten. Wel degelijk dat het door de overlast van boven kwam en niet door een conflict. Het huis waar ik in woon is met isolatie al zo gehorig als een kartonnen doos laat staan zonder ondervloer onder de parketvloer. Met het aanbrengen van de ondervloer is het geblaf van Spikkel helemaal opgelost. Sterker nog, het is een heeel ander hondje geworden. Toen zij hier als puppie kwam was de situatie al zoals die was. Daar is ze mee opgegroeid. Ik heb wel degelijk goed gezien dat de overlast ten koste van haar ging. Ze ligt nu of heeeeeerlijk diep te slapen zoals alleen een Whippet dat kan of ze kwispelt haar staart er zowat af. Blije hond, blije baas. Ik was niet de enige die er last van had, Spikkel had er misschien nog wel meer last van. Het was en is mijn taak om haar leven zo aangenaam mogelijk te maken.
Groetjes van Ria

cédric (Gast)

Mijn hond is een kanichen teckel en onze achterbuurvrouw pest hem de hele dag!!(met vuilbak hard dicht te slaan expres de hele tijd langs te lopen en dan belt ze naar ons dat hoe moet ophouden met blaffen?! zij zelf heeft ook eens een emmer water naar hem gegooid en wij zagen het!!!Sindsdien is het echt erg.
Mijn hond is maar een (kaninchen teckel)=geen elecktrishe halsbanden en geurtjes met mosterd enz.
Ik vind dat gewoon zielig.
Kan iemand mij helpen met een trukje
mvg cédric

honden page profiel kees van den broekkees van den broek

Je kunt moeilijk de omgevings geluiden de schuld geven van het blaffen van je hond.
De buurvrouw kan dan weer zeggen dat jouw hond niet onder appel staat .
Daar heeft ze dan ook gelijk in want jij bent haar eigenaar.
Jullie kunnen alle 2 niets doen aan het feit dat het kartonnen vloeren zijn en gehorig is.
Maar haar belang in woongenot in eigen huis gaat voor het belang van jouw hond.

Dus gewoon boven op hem zitten en bij iedere aanstalte je hond corrigeren met waar hij gevoelig voor is.
Probeer het voor te zijn.
Belonen met iets lekkers als hij zijn bek houd zou ik niet doen.
Sommige honden zijn zo slim dat ze juist gaan lopen blaffen voor een beloning.
Zorg dat je hond een flinke uitdaging krijgt buiten met lopen en fietsen.
Wees rustig en stabiel en ga niet lopen schreeuwen of straffen uit frustratie.
Hoe opgefokter jij doet hoe meer dat de hond dat ook oppikt.

cédric (Gast)

ok bedankt ik zal die tacktiek toepassen :-)

honden page profiel Roosje ,,hond baro...Roosje ,,hond baro...

honden foto van Roosje ,,hond baro...

Nou sorry hoor mijn boven buurvrouw heeft ook geen ondervloer en wel laminaat wordt zelf af en toe helemaal gek van haar met haar hakjes pffff geen gehoor ,dan slaat de hond ook wel is aan ,hij lijkt er nu aan te wennen hahahaha.
En als de buur jongen langs loopt slaat hij zeker aan is wel is vervelend maar ja honden blaffen inderdaad als ze het maar niet de hele dag doen dan snap ik dat je buuren gek worden hahaha...

cédric (Gast)

Wat nog erger is als titleist (onze hond) blaft inplaats van dan weg te gaan zodat hij stopt blijft ze staan!!!hij word helemaal gek! :'( dat is natuurlijk ook niet leuk voor ons wij doen alle moeite om hem te laten stoppen :c

Ria (Gast)

Hier nog zo'n achterlijke buurvrouw. Ze blijft niet alleen staan ze probeert de hond ook nog rustig te krijgen. Kennelijk heeft ze na 5 jaar nog niet in de gaten dat mijn hond een gruwelijke pesthekel aan haar heeft. Ze liep zelfs regelmatig de tuin in om de hond aan te halen. Gelukkig was de hond hier niet van gediend, die liep dan naar de tuindeur en probeerde vanaf daar de buurvrouw uit de tuin te blaffen. Sinds een paar weken zie ik haar niet meer praten met mijn hond. Beter zo want er is niet te praten met dat mens, zij heeft immers al 42 jaar honden en weet ALLES.....

honden page profiel Chantal_*_BinkyChantal_*_Binky

honden foto van Chantal_*_Binky

misschien bewaakt hij over zijn baasjes. misschien wil hij dat laten merken

Ria (Gast)

Dat zou kunnen maar daar is ze dan wel heel selectief in. Als ze vrijwillig in de tuin zit kan het zomaar zo zijn dat het 2 uur stil is totdat de buurvrouw langsloopt. Dan zijn er op het fietspad al heel wat honden, mensen, fietsers enz. langsgekomen. Lijkt me trouwens best leuk om dat te zien. De mensen die hier boven wonen hebben een balkon. Zie je een halve middag een hond die voornamelijk zit te kijken, waarnaar is mij onbekend. Er is inmiddels van allles langsgekomen waar ze niet op reageert totdat de buurvrouw langsloopt. Een blaffende hond vind niemand leuk, iedereen weet dat ik mijn hond binnenhaal als ze buiten een potje gaat blaffen. Als er dan 12 keer op een dag iemand langsloopt die elke keer minutenlang aan een blaffende hond gaat vragen waarom die blaft zijn mensen er snel klaar mee. Het zou me niets verbazen als ze er op aangesproken is door één van de bovenburen.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Help, mijn hond blaft" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

Volgende forumvraag: probleem
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^