Hoe lang hou ik het vol

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Sindy en SitaSindy en Sita

honden foto van Sindy en Sita

Ohh lieve mensen. Vandaag is de dag dat sita echt moet gaan wennen aan haar buiten ren met honden hok. Momenteel heb ik het er echt moeilijk mee. Zij blijft maar blaffen en janken. Ik heb het idee dat de tranen over haar koppie rollen. Ze probeert overal een uit weg te vinden. Ik vind het zo zielig :'( Maar het is echt beter voor deze ruimte die ze nu heeft heeft ze binnen niet. Ik heb haar de afgelopen dagen laten wennen aan het hok maar toen was de deur nog niet dicht. Alles was goed.. maar nu... Mijn god onze lieve Sita heb haar nog nooit zo gehoord.. Doe ik er wel goed aan? Moest even mijn verhaal kwijt.
Groetjes Sindy en Sita

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Hoe lang hou ik het vol " wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel    Ilja & ***Sterre** Ilja & ***Sterre** 3 doggies

honden foto van    Ilja & ***Sterre**

Hoi..

Als ik je een advies mag geven..
Doe het niet zo..

Dit wordt een drama.. :'(

- Ga zelf in de ren erbij zitten..
- Bied haar altijd haar eten in de ren aan..

Dit moet je het zelfde aanpakken als een bench training..

Klein stapjes..!!!

Hoop dat je er wat aan hebt..

honden page profiel EstherEsther 1 doggies

honden foto van Esther

Zoals boven omschreven zou ik het ook doen. Doe het rustig aan zodat je hond het gaat zien als een fijne, veilige plek.

Als je haar zo laat doorgaan is de kans groot dat het dat nooit wordt.

Groetjes van Esther

honden page profiel corrie koopmancorrie koopman

honden foto van corrie koopman

Waarom doe je de hond in een buiten ren kan ze niet gezellig buiten lopen.Ik denk dat hij zich opgesloten voelt

honden page profiel Sindy en SitaSindy en Sita

honden foto van Sindy en Sita

hoi hoi..

Bench training hebben we eigenlijk nooit hoeven doen. Ze heeft vanaf de 1e dag dat ze bij ons is.. geen blaf huil iets dergelijks laten horen. Ze voelde zich bliijkbaar thuis in de bench.. Zo'n ongeveer een week lang hebben we haar laten wennen. We hebben er ook bij gezeten alles ging goed tot nu dus. Nu is ze dus alleen. Misschien dan toch maar nog langer samen wennen.
Ze mag als we thuis zijn gewoon los in de tuin. Het wordt haar plek voor als we niet thuis zijn. Nu zat ze in de bench.. Daar word ze te groot voor en wil haar een fijne plek geven met wat ruimte. Ik denk dat ik er dan weer gezellig bij ga zitten.

Groetjes Sindy

honden page profiel ***^Noortje^*** ***^Noortje^*** 3 doggies

honden foto van ***^Noortje^***

Kun je de bench niet in de ren zetten?
Misschien gaat het dan beter.

succes

honden page profiel Sindy en SitaSindy en Sita

honden foto van Sindy en Sita

Dat is ook nog een goeide optie. Ik zit momenteel gezellig in haar hok :-) Nu is alles oke. Ze is lekker aan het spelen ze komt geregeld wat drinken. Nu vind ze het allemaal goed.

honden page profiel elsjeelsje 3 doggies

honden foto van elsje

rustig aan doen ze is nog jong als je het forceerd lukt het helemaal nog niet mijn man heeft een kennel voor dingo in de tuin gemaakt omdat de zomer eraan komt ik zet hem erin metwat water en een lekkere kluif en ga zelf met mijn koffie buiten zitten en praten wat soms loop ikeven naar binnen en dan weer terug steeds blijf ik iets lager weg.knuf els en dingo

honden page profiel Nienke & de roedelNienke & de roedelgoedgekeurde fokker 2 doggies

Ik heb denk ik een topic gemist maar waarom moet ze in een buitenren? Het is vaak niet de ruimte die het 'm doet, maar veel honden zijn gewoon veel liever bij hun mensen, binnen.
Mijn honden hebben dat ook, ze liggen vooral nu het voorjaar wordt, wel eens even in de tuin, maar komen dan snel weer kijken wat ik aan het doen ben en gaan dan lekker bij me in de buurt liggen.
Ik hoor wel eens mensen zeggen: "We hebben een hele grote tuin waar de hond altijd in kan spelen en rennen." Maar honden vinden er niks aan spelen en rennen in hun eentje, een hond is een roedeldier en bij gebrek aan andere honden beschouwen ze ons als roedel.

Maar je zal eerder vast wel gegronde redenen hebben genoemd waarom Sita in een buitenren moet.

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker

honden foto van Dobry

Is een grotere bench kopen geen oplossing dan?

De honden die ik ken of gekend heb vinden/vonden er ook niks aan om alleen in de tuin te zijn, ze wilden altijd bij hun mensen zijn.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

je zal er een bedoeling mee hebben om de hond in een buiten ren te laten verblijven ?
staat de ren {kennel} dicht bij het huis ? dat is al een goede stap in de richting.
wat ik hier boven lees, al zijn eten in de ren geven, en ga zelf ook spelen met je hond in de ren, haal hem regelmatig eruit zodat tie niet te lang in het begin in de ren zit.
zijn water er ook in, geef zijn kong of een bot lekker daar.
borstel hem in de ren.

ben je wezen wandelen met je hond ? dan bij terug komst iets heel lekkers geven in de ren. sluit niet de deur een twee drie, moet tie er toch in, pak een stoel met een boek of krant, en ga bij hem zitten in de ren. zodat tie het niet als een straf ervaart om in de ren te verblijven. en dat zal je heel langzaam op moeten voeren, een pup die gewend is in de ren , ja daar zal je geen moeite mee hebben.

ik heb ook een ren, en de deur is nooit dicht, en bamse gaat er heerlijk in liggen als ze terug komt van haar wandeling, op een lekker vetbed, haar drinken staat erin, en bamse loopt in en uit de ren, nu . en nee de deur is nooit dicht, komt er onverwachts bezoek, die geen hond wil, dan gaat ze automatisch lekker in haar ren zitten, want ze weet dat ze wat lekkers krijgt, en ja dan gaat de deur dicht, zonder morren, het is haar huis.

honden page profiel Sindy en SitaSindy en Sita

honden foto van Sindy en Sita

Hoi hoi

@Dobry
Helaas is ons huis niet zo groot. De tuin daarin tegen is het tegenovergestelde. De Bench die we nu hebben staat in de keuken en hij moet nu geregeld verplaats worden om iets te kunnen pakken. Niet erg practisch. Maar thanx voor tip. Alles is welkom.

@ Willemijn
Het is inderdaad de bedoeling dat sita daar in gaat verblijven. Eigenlijk ongeveer het zelfde als bij Bamse. De ren staat heel dicht bij het huis en zo gericht dat ze alles kan overzien. Onze buitenzit is er naast. Maar als wij er zijn mag ze gewoon los en over al komen. Het is voornamijk haar slaap plaats en voor als wij er niet zijn.
Het gaat al beter.. Gisteren waren we haar kwijt kwijt is een groot word. Ze was zelf nog nooit op haar plekkie in haar hok gaan liggen. We konden haar nergens in de tuin vinden.. Lag ze te snurken op haar plekkie. Dat noem ik vooruit gang. Vandaag ook weer lekker spelen in de ren.
Thanx voor de tips,

Groetjes Sindy en Sita

honden page profiel pippa en ikpippa en ik 2 doggies

honden foto van pippa en ik

o hoe herkenbaar! Jou paniek en gevoelens zo'n eerste dag. En de acceptatie die er eigenlijk die tweede dag al is he? Weet je daar leer ik nou van: mijn pure paniek angst die ik in eerste instantie voel, en de ervaring dat dingen vaak sneller goed komen dan je denkt. Oftewel vertrouwen in het leerproces van je diertje!

honden page profiel elsjeelsje 1 doggies

honden foto van elsje

geduld is een schone zaak O-)

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Hoe lang hou ik het vol " wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

Volgende forumvraag: Aftellen is begonnen
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^