sheltie

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel bcbc

honden foto van bc

hoi,
ik zou super graag een hond willen en mijn eerste ras was een shiba inu maar die zouden agressief kunnen zijn door hun koppigheid. zijn ermensen hier met een shiba en kunnen die mij wat typs geven? kunnen die met katten om? maar als iemand in huis een allergie hebt is het dan verstandig een hond inhuis te halen?
nu denk ik erover om een sheltie of een sheltie kruising in huis te halen zijn er mensen met een sheltie of sheltie kruising hier alle typs zijn welkom.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "sheltie" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel Laura&ZoëLaura&Zoë

honden foto van Laura&Zoë

Als er iemand met een allergie in huis is zou ik geen van beide rassen aanraden..
Als de persoon er uiteindelijk teveel last van krijgt moet de hond misschien alsnog weg!! Dat is voor niemand leuk (zeker neit voor de hond!)

Ik zou eerder een ras aanraden als de Poedel.
Poedels zijn ook super leuke sociale en slimme honden (en je hoeft ze echt neit in het poedel model te laten knippen)

Ook is de labradoodle geschikt voor mensen met allergie maar deze zijn een maatje groter dan de sheltie en de shiba!!

honden page profiel Uma & JokerUma & Joker

honden foto van Uma & Joker

hallo,

ik weet niet veel over de Shiba Inu.
maar ik heb voor een tijdje een sheltie als uitlaathondje gehad.
ik vind het echt leuke hondjes! ze horen bij mij zeker in de top5! :-)

dat hondje kon goed met andere honden, ook met katten (daar was hij vanaf pup af aan al mee gewend ) hij hield van spelen, rennen, zwemmen en het was een actief hondje (buiten) maar binnen heel rustig.
het enige nadeel is: (dat hoor ik wel vaker over de Shelties) dat ze erg veel blaffen. als er mensen bij de deur zijn, als ze op straat honden tegenkomen, tijdens het spelen.

honden page profiel Nienke & de roedelNienke & de roedelgoedgekeurde fokker

Ik heb geen ervaring met de shiba, wel met de sheltie.
De sheltie zou ik niet nemen als er iemand allergisch is in huis, want ze hebben veel haar en in de tijd van de verharing willen ze ook wel eens veel huidschilfers verliezen.

Verder vind ik de sheltie een heerlijke hond, maar lang niet iedereen zal het met me eens zijn. Het is een hondje wat zich sterk aan zijn eigen mensen hecht, maar van vreemden vaak niets weten moet. Ook met andere honden wordt door veel shelties bijna niet gespeeld. Ook niet gevochten, ze gaan andere honden liever uit de weg.
Ze zijn enorm goed trainbaar, zijn geweldig in gehoorzaamheid en behendigheid, maar kunnen als ze niet goed gesocialiseerd zijn erg angstig zijn.
Het zijn blaffers, (ze hoeden d.m.v. stem, dus blaffen). Het is eruit te trainen, maar je moet er wel gelijk mee beginnen.

Koop een sheltie (eigenlijk is dat bij alle honden zo) nooit zomaar van marktplaats en zeker niet bij een broodfokker, maar bij een erkende sheltiefokker, aangesloten bij de vereniging. Die fokkers testen de ouderdieren op veel voorkomende oogafwijkingen en ze socialiseren de pupjes goed en fokken op karakter.

honden page profiel Nienke & de roedelNienke & de roedelgoedgekeurde fokker

Nog bijna vergeten, hoewel de sheltie klein van stuk is, is het een echte werkhond. Je moet ze zeker iets te doen geven, anders gaan ze zich vervelen en kunnen ze gefrustreerde blaffende hondjes worden.

honden page profiel bcbc

honden foto van bc

kun je dat blaffen afleren? en die allergie is niet echt erg het is voral met te veel katten en honden haren want vroeger had hij zelf een hond toen hij klein was maar dat was een dalmatier kruising dat was geen probleem wij hebben wel is een nestje gehad met 4 kittens en daar had hij geen last van zou dat met een hond dan wel zijn?

honden page profiel bcbc

honden foto van bc

dankje voor de typ maar in mijn familie is er een border collie en die doet zelf honden school geeft les en heeft al wat typs gegeven met fokkers welke goed zijn welke slecht daar weet ik al wat van maar ik ben eigenlijk geitresseerd in veedrijvers wij hebben grote tuin waar hij kan in spelen maar buiten veedrijvers vind ik de labrador een mooie hond heeft geen lang haar en is superlief maar trekt behoorlijk als hij iets ruikt weten er mensen met een kruising sheltie of labrador die minder lange haren hebben

honden page profiel ukkieukkie

honden foto van ukkie

Wij hopen binnenkort ook een Sheltie te krijgen. We zouden er van de zomer al een krijgen maar dit moesten we helaas uitstellen.

Wij hebben voor de Sheltie gekozen omdat ondanks hun kleine formaat het echte honden zijn. Het blaffen is af te leren. Als je voor een Sheltie kiest is het handig om te kijken of de honden bij de fokker veel blaffen. Als dat het geval is schijnt het moeilijk te zijn het blaffen af te leren.

Als het formaat je niet uitmaakt zou je misschien voor een Schotse Herdershond korthaar kunnen kiezen.

honden page profiel Uma & JokerUma & Joker

honden foto van Uma & Joker

@Fanny, ja dat zijn ook hele fijne honden, die schotse korhaar collies :-)

honden page profiel MexxMexx

honden foto van Mexx

Afleren van blaffen kan zeker. Mijn oom en tante hebben een nova en nu een sheltie erbij. De sheltie blaft minder dan de nova :-D De sheltie blaft alleen bij uitdagen.

honden page profiel Nienke & de roedelNienke & de roedelgoedgekeurde fokker

Een grote tuin is niet echt een must voor een sheltie. Je hoort wel vaker dat ze er dan lekker kunnen spelen, maar als ze alleen zijn valt er niks te spelen. Spelen doen ze alleen met jou, of met een andere hond. En dan slaat de verveling toe en gaan ze juist blaffen naar alles en iedereen wat voorbij komt.

honden page profiel bcbc

honden foto van bc

ja dat is waar maar die nova dat is ook een ras dat mij interseert dat zien er ook toffe honden uit maar daar is het probleem dat ik geen kwekers vind van nova shotse collie korthaar zijn ook mooie en leuke honden bedankt voor de typs :-D

honden page profiel Nienke & de roedelNienke & de roedelgoedgekeurde fokker

Bedoel je met nova een Nova Scotia Ducktolling Retriever? Want onder de volledige naam zijn volgens mij genoeg fokkers te vinden.
De honden die je uit zoekt zijn wel allemaal honden waar je veel mee moet werken hé? Doe je dat niet dan krijg je probleemhonden.

honden foto van ~*~ Jessica & Koda (~Diesel) ~*~

Ik heb ook een sheltie ! O-)
Alles wat al verteld is ben ik het totaal mee eens !
En het blaffen ook, alleen, bij mijn fokker werd er ook veel geblaft Diesel was ook de eerste van het nest die echt kon blaffen en dat liet hij horen ook.
Maar sinds we echt intesief aan het trainen zijn veel wandelen en veel aandacht besteden hoor ik hem bijna nooit meer ! :-)
Alleen als hij heerlijk in de tuin ligt en er komt was langs geraast dat gilt of een hond dat langs komt dan wel.
Maar ook op de training blaft hij niet meer, dus het is echt afteleren ! :-)
Maar het heeft wel tijd nodig.

honden foto van ~*~ Jessica & Koda (~Diesel) ~*~

Aanvulling op Laura,
de doodles zijn er ook gewoon in kleine maatjes hoor ! :-)

honden page profiel ukkieukkie

honden foto van ukkie

Ik ben niet zo'n fan van de labradoodles omdat zij verplicht als pup worden gecastreerd/gesteriliseerd.

honden page profiel bcbc

honden foto van bc

een labradoodle is mooi maar niet echt mijn ding ben meer voor de veedrijvers en retrievers maar dan voor al de golden labrador en zo maar zijn hier mensen met een nova scotia duck toller retriever voor wat meer uitleg? :-D

honden page profiel Kim en CasperKim en Casper

honden foto van Kim en Casper

het trekken van da labrador is goed af te leren. Kies je de hond op uiterlijk of op karakter? Het gaat er natuurlij kniet alleen om hoe tof een hond eruit ziet! Kun je niet eerst een hondje 'lenen van mensen die op vakantie gaan of zo. Allergieen kunnen in de loop der jaren veranderen. Dus als het vroeger een milde allergie was kan dit nu heftiger zijn. De labrador is en prachtige hond en korthaar maar verharen doen ze vreselijk veel. Je vindt overal in huis korte piekhaartjes die zels onder je sokken blijven plakken. Daarom is de lab misschien minder geschikt voor mensen met allergien

honden page profiel bcbc

honden foto van bc

op uiterlijk kijk ik niet zo veel hangt er ook wel van af welke ziektes ze makkelijk krijgen en zo wat lastiger dus meer karakter maar die allergie is ni echt er zitten met twee katten nu en dee ene verhaart super veel over waar die ligt liggen haren en dat is geen probleem dus en honden in familie zijn ook geen probleem ben al veel naar een asiel en zo geweest met wat honden wandelen voor te zien welke rassen heviger zijn dan andere . ik heb toch al een labrador am. stafford berner pups fox whippet en zo uitgelaten zo wat vanals en dan zie wel verschil maar. bedankt voor de typ
zijn er mensen met een nova of sheltie die wat over de rui periode kunnen zeggen
O-)

honden page profiel Nienke & de roedelNienke & de roedelgoedgekeurde fokker

Als een sheltie goed gaat ruien haal je er zo een emmertje wol vanaf. Teefjes ruien (bij alle rassen) meer in één keer heel erg, reutjes ruien gelijkmatiger, maar langduriger.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "sheltie" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^