Hond luisterd slecht als hij afgeleid is.

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Sanny en PurcySanny en Purcy

honden foto van Sanny en Purcy

Hebben jullie tips?

Purcy is een jonge hond(13 maanden) afgekomstig uit het asiel, wij hebben hem sinds 4 weken. het is een schat van een beest!

Purcy is een hele enthousiaste en vrolijke hond.. alle mensen, honden, paarden, eenden, vogels, kinderen.. kortom alles was beweegt is leuk. Alles wordt dan ook vrolijk begroet en bespring.. soms ook gelikt en een beetje gehapt.

Wij zitten met Purcy op cursus.. nu vier lessen gehad en het gaat heel goed. Alle commando's beheerts hij goed... zolang er geen afleiding is!

Voorbeeld.. Purcy is lekker aan het spelen in het park.. hij luisterd goed en komt naar mij toe als ik hier roep.. aan de andere kant van het park loopt een "bewegend object" en Purcy rent er heen. Ik kan roepen wat ik wil maar Purcy kijkt niet op of om. Soms rent hij gewoon 300 meter weg!

De enige optie die ik dan heb is.. er achter aan..maar als hij dan weer ergens anders iets ziet... is hij weer weg!

We hebben al veel geprobeert.. Aller eerst heel veel oefenen..natuurlijk met lekkere koekjes. De andere kant op rennen om zijn aandacht te trekken. Hoge stemmetje... lage stem.. strenge toon.. vrolijk springen.. zijn naam roepen en natuurlijk het commando hier..

Maar als Purcy eenmaal afgeleid is.. krijg je hem moeilijk terug!

hebben jullie tips???? Bedankt!

PS: Alle tips zijn welkom!.. zelf reageer ik morge ochtend weer.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Hond luisterd slecht als hij afgeleid is." wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel Lunae ~ AmyLunae ~ Amy

honden foto van Lunae ~ Amy

denk dat je dit beter bij "Opvoeding" had kunnen plaatsen

honden page profiel Sanny en PurcySanny en Purcy

honden foto van Sanny en Purcy

Sorry voor de spelfouten :-)

honden page profiel Sanny en PurcySanny en Purcy

honden foto van Sanny en Purcy

Je hebt gelijk excuses! Ben nieuw hier.. moet nog beetje wennen!

honden page profiel Lunae ~ AmyLunae ~ Amy

honden foto van Lunae ~ Amy

ah ik ben geen mod maar het viel me zo op
ik ben ook vrij nieuw hier hoor dus maak je niet druk

en wat een mooi hond heb je, ik ben helemaal verliefd op ze koppie O-)

honden page profiel MaritMaritgoedgekeurde fokker

honden foto van Marit

Hij is nog maar heel kort bij jullie, je moet nog een band opbouwen. Daarmee ben je begonnen, maar dat kost gewoon tijd :-)

Neem eens kaasjes mee, iets héél lekkers, worst of vis kan ook.
Hoe moeilijker de situatie, hoe groter de beloning .

Kan het zijn dat hij in dat 'bewegend iets' zijn vorige eigenaar denkt te herkennen..?

Probeer het te voorkomen, zie alles eerder dan dat hij het ziet. Roep hem vaak en beloon hem. Ook als er geen 'gevaar' is. Zo wordt hij niet alleen geroepen als er 'iets bewegends' is.


Rent hij toch weg?
Dan zou ik 1 of 2 keer zijn naam roepen en dan de rug toekeren , anders rustig - desnoods met een bochtje, dus niet in een rechte lijn er achteraan - zijn kant op, hem bij de halsband pakken en aanlijnen, zonder iets te zeggen.

In ieder geval niet 100 keer roepen of je stem verheffen.

Succes :-)

Groetjes Marit

honden page profiel Sanny en PurcySanny en Purcy

honden foto van Sanny en Purcy

Kijk dat zijn al goede tips!

Mijn rug toekeren zou opzich kunnen werken.. Alleen als hij naar iemand toe rent en hij besrpingt ze.. vind ik het zo lullig staan om dan de andere kant op te lopen.. :-)

Je hebt gelijk dat we nog bezig zijn om een abnd op te bouwen. het heeft ook tijd nodig en hij is nog jong.

Of hij zijn vorige eigennaar ziet weet ik niet.. dat vind ik lastig. Hij heefft 6 maanden in het asiel gezeten.. best lang vandaar!


Ik roep nu wel honderd keer zijn naam als hij weg loopt.. dus daar ga ik opletten!

Bedankt!

honden page profiel FriedaFrieda

honden foto van Frieda

Ik kom met je meelezen Sanny, Toby komt ook meestal wel, maar als hij afgeleid is of als hij de lente in zijn kop heeft komt hij ook echt niet. Erg vervelend. (daardoor pas ook in de sloot gevallen... ging achter een eend aan...) Als ik de andere kant op loop komt hij ook niet. Ook niet als ik echt een eind weg ben al. Ik heb altijd kaas/worst mee. Ik roep hem steeds even bij me. Misschien dat hij dit "spelletje" dan zat is of zo, want hij is veel te lekker aan het rond snuffelen. We hebben een open tuin (ik kan wel het voorste gedeelte van de tuin afsluiten met een hekje, maar dit hekje wordt echt niet elke keer door de kinderen dicht gedaan...) Van de zomer lijkt het me dan wel zo fijn (en met dit weer nu al) dat ik weet dat hij naar me toe komt als ik hem roep! Zodat hij niet voortdurend bij de buren in de tuin zit.
En waar ik los loop wil ik ook graag dat hij gewoon komt als ik roep.
Ik lees dus graag mee met de tips die je krijgt!

honden page profiel Wilma en Dobby (RIP)Wilma en Dobby (RIP)

honden foto van Wilma en Dobby (RIP)

Ik heb precies hetzelfde probleem, ook met een asielhond. Dobby kreeg ik toen hij net 1 was en hij is nu 1 jaar en 9 maanden. Ik heb ook nog geen oplossing.

honden page profiel Evi * MayaEvi * Maya

honden foto van Evi * Maya

ik denk dat hij gewoon nog moet leren dat hij niet zomaar naar alles mag lopen en dit heeft tijd nodig gewoon blijven oefenen met hier komen en ik ben ook begonnen met een fluitje dat alleen de honden horen om zo als hij ver is hem met het fluitje te roepen :-D zodat hij u toch altij terug vindt.. als er een loper is of een fietser ofzo gewoon een wandelaar met of zonder hond dan moet haico van mij gaan zitten en wachten tot ze voorbij zijn, zo kan je je hond beter onder controle houden als die naar die persoon wilt gaan. maar ze hebben snel door als ze blijven dat ze dan een kaasje krijgen :p dus kaasje wordt leuker dan die persoon :-) en dit heeft tijd nodig, dan spreek ik niet over weken maar over maanden of een jaar ;-) geduld O-) geduld O-) dat is de basis regel geduld hebben en blijven oefenen :-) haico en ik doen dit nu al 2 maand en het valt me op dat haico minder naar honden gaat als we op de markt lopen ofzo hij loopt dan 3 van de 4 honden gewoon voorbij en dat moet je dan zeer goed belonen :-) kaasje dus O-)
en gewoon je hond proberen voor te zijn :-) niet altijd makkelijk ik kijk ook constant achter en langs en voor mij :-) heeft die het toch gezien en loopt die achter de vogel aan dan laat ik hem even doen en ik roep als die even stil staat en dat kan 200m ver zijn en dan fluit ik op mijn speciaal fluitje en roep ik hem (omdat hij het fluitje nog moet leren associëren met hier komen) en ik loop verder (de andere kant op) en dan komt die meteen en dan zeer goed belonen O-)
altijd belonen als die naar u komt, ga jij naar hem toe dan moet je hem straffen omda hij nu naar u komt en doe je dit niet dan leert hij van oooohhhh ik moet niet naar baasje want zij komt naar mij en dat hebben ze snel door O-)

nou zo doe ik het :-) en haico heb ik wel al vanaf zijn 8 weken en is nu 9maand

groetjes

honden page profiel MaritMaritgoedgekeurde fokker

honden foto van Marit

Ach gossie.. 6 maanden? :'(

Het kan zijn dat hij het nog heel spannend vindt buiten. Ook omdat hij tegen mensen op gaat springen.
Ik zou gaan oefenen, al in huis. Naam roepen, kaasje halen. Buiten in de tuin, op straat, in allerlei situatie's. Eerst gewoon aan de riem . Gebruik de riem dan niet als hengel om je hond terug bij je te krijgen, maar gewoon met je stem en het kaasje je hond bij je nemen. Aandacht bij jou met een slappe lijn.

Steeds moeilijkere situatie's, steeds meer prikkels toevoegen. Dat kost heel veel tijd en energie .
Je moet heel wat 'inhalen' vegeleken met een pup.

Misschien eens op ruime afstand van die losloopplek gaan oefenen aan de riem, dat hij netjes meeloopt en aandacht heeft voor jou? Dan steeds dichterbij die spannende, leuke plek. Maar elke keer weer zijn aandacht bij jou .

Ik heb mijn honden dan van pup af aan, maar ik laat ze niet 'gewoon' loslopen. Ik heb veel contact/interactie met ze als ze los zijn. Dus veel samen doen. Los van de riem is nog steeds de kop bij mij. Ik laat ze niet teveel hun eigen gang gaan en hun eigen neus achterna gaan. Een stok/balletje weggooien, een rondje om me heen laten rennen en dan een voertje vooruit gooien. Een twistje. Het is altijd leuk bij mij O-)

Loop ook niet een voorspelbare route. Je hond moet leren op jou te gaan letten.

Ook laat ik mijn honden soms even zitten bij me, voor ik ze het kaasje geef. Even een rustmomentje.

De ene keer krijgen ze 1 kaasje, dan eens 3, dan 2, afwisselend. Dus niet 1 kaasje WEG, maar rustig bij mij, en pas gaan als ik dat zeg. Soms even een stukje netjes naast me mee lopen. Dan weer weg.

Misschien heb je ook iets aan dit filmpje?


Wat soms ook nog wel helpt - bij mij maakt het trouwens geen verschil - is je hond niet eten te geven voor je met hem op stap gaat. Zo zijn ze hongeriger en is de motivatie van het kaasje bij jou halen, wellicht groter dan hun neus achterna gaan.

Groetjes Marit

honden page profiel Sanny en PurcySanny en Purcy

honden foto van Sanny en Purcy

Oh wat super al deze tips!!!!

Marit en Evi super bedankt. We gaan oefenen, oefenen en nog eens oefenen!
Geduld zullen we hebben! We zochten een hond die we nog wat konden leren en dat hebben we gekregen heerlijk!

Het filmpje is erg goed om te zien! Dat is ook wel het uiteindelijke doel.. Purcy moet ons in de gaten houden en wij "niet" hem. Op zekere hoogte dan.

ik denk dat ik het vandaag ook eens met de tien meter lijn ga oefenen.Steeds terug roepen en het hierkomen leuk maken!

En ik rij even naar de supermarkt voor wat stukjes kaas! Goede tips allemaal.

Als Purcy nu buiten loopt is het ook net een kindje in een snoepwinkel. Alles is leuk.. alles is nieuw.. Wellicht klopt het wat je zegt en zijn sommige plekken gewoon te spannend voor hem.

Dus als ik het goed begrijp zou jij adviseren.. het drukke park vol indrukken even vermijden.. hooguit aan de lijn. Veel oefenen op wat minder drukke stukken en de afleiding steeds meer uitbreiden?

Is het dan verstandig om dit meerdere keren per dag te oefenen? Dus elke keer als we met hem lopen.
Of beperken tot 1 keer per dag? Zelf ben ik voorstander van vaak oefenen.

Vanaf gister ben ik al druk aan het oefenen in huis. Steeds even bij mij roepen en dan wat lekkers. Ik zal dat nog meer uit gaan breiden.

Wilma en frieda, fijn om te lezen dat we niet de enige zijn met dit "probleem" Laten jullie weten of jullie iets met de tips kunnen!

honden page profiel MaritMaritgoedgekeurde fokker

honden foto van Marit

Dus als ik het goed begrijp zou jij adviseren.. het drukke park vol indrukken even vermijden.. hooguit aan de lijn. Veel oefenen op wat minder drukke stukken en de afleiding steeds meer uitbreiden?

Inderdaad :-)
Klein en makkelijk beginnen, de lat niet te hoog leggen. Ik heb liever succes met iets 'simpels' dan dat je staat te worstelen en jij en je hond gedemotiveerd raken door elke keer een 'mislukking'.

Mensen willen snel resultaat, verwachten veel, nemen grote stappen. Ik heb een border collie pup, ik dacht 'daar kun je zoveel mee'. Not, in ieder geval nog niet met die van mij. Ze leert razendsnel, maar haar koppie zit ook snel vol. We kunnen steeds meer, ik kan haar steeds meer prikkels aanbieden en dan gaat het goed. Maar zij heeft mij heel duidelijk laten zien dat ik veel te snel ging voor haar

Dus ook voor hoe vaak je wil gaan oefenen, is het even aftasten wat Purcy aankan.

Wel zou ik elke keer dát je de straat opgaat, zorgen dat hij niet trekt en aandacht heeft voor jou. Dan loop je misschien minder ver, maar heb je wel wat je wilt. Liever 3 keer een korte wandeling dat het goed gaat dan een lange wandeling met een trekkende hond die alles interessant vindt. En de hond in feite succes heeft met niet op jou letten op 'zijn eigen gang gaan'.

Je kan best eens stil gaan staan om hem te laten kijken.
Schiet hij een kant op aan de riem, stil blijven staan, laat hem maar even kijken, pasje achteruit , roep zijn naam of geef hem een kriebeltje bij zijn staart. Aandacht voor jou? Belonen! Evt met een kaasje voor zijn neus een stukje doorlopen.

Mijn pup was ook van alles onder de indruk en reageerde daarop door te blaffen. Ik heb haar veel laten kijken en ging pas lopen als de lijn slap was. Nu kunnen we steeds beter over straat lopen met een slappe lijn en kan ze rustig langs allerlei dingen lopen zonder er op te hoeven reageren.

Het is even uitvogelen wat het beste werkt/past bij Purcy en jullie. Maar dat is het leuke van een hond, die knopjes proberen te vinden O-) ;-)

Veel plezier samen met Purcy :-D

Groetjes Marit

honden page profiel Sanny en PurcySanny en Purcy

honden foto van Sanny en Purcy

Bedankt, ik ga het allemaal uitproberen.
Ik heb nog 1 vraag. Hier komen word bij ons altijd beloond met wat lekkers. Ook al duurt het 10 minuten.. hier komen is wat lekkers.

Soms moet ik hem dus echt gaan halen.. Ik zal je tips volgen! Hoe kan ik hem dan duidelijk maken dat het moeten halen niet goed i?. Ik neem aan niet belonen en zijn er nog andere dingen?

honden page profiel MaritMaritgoedgekeurde fokker

honden foto van Marit

Inderdaad altijd belonen als hij komt.
Als jij hem haalt, zeg je niks. Gewoon aanlijnen en weglopen. Evt kun je nog in een zinnetje op neutrale toon zeggen 'we gaan naar huis', maar ik zou geen oogcontact maken ook.


Niet boos worden, rustig blijven, een hond voelt dondersgoed jouw stemming aan. Als jij gefrustreerd daar heen loopt, zal hij dat in de gaten hebben en misschien weggaan. Maak er geen spelletje van. Rustig, met een boogje op hem aflopen , niet aankijken en dan aanlijnen.

Ik zou een paar passen later wel even iets leuks doen om het alsnog leuk&positief af te sluiten. Ik - nouja, mijn hond O-) - doe dan bijvoorbeeld een twist . Hartstikke leuk vinden mijn hondjes dat en dan een voertje en dan gaan we verder.

honden page profiel Sanny en PurcySanny en Purcy

honden foto van Sanny en Purcy

hahah ik kom net terug van een wandeling.
Zoveel mogelijk tips in praktijk gebracht...
Oeeeh wat ben ik trots.

Ik ben met hem (aangelijnd) naar een veldje gelopen.. en rustig veldje waar hooguit wat fietsers langs komen. Tijdens de wandeling er naar toe steeds even bij mij geroepen met commando hier en dan wat lekkers gegeven. Ik had stukjes kaas, worst en koekjes bij me.

Op het veld hem aan de tien meter lijn gedaan.. gewoon voor de zekerheid. Purcy begon lekker te snuffelen en te spelen. Om de zoveel tijd riep ik hem bij me met zijn naam en hier. En hij kwam iedere keer snel naar me toe.. Gelukkig ook met een vrolijk pasje en kwispelend.. Hahah was bang dat hij zou denken.. oh nee ik moet weer!

Hij was druk met een stok aan het spelen en aan het kauwen. dit is normaal een moment dat hij niet luisterd. 1 keer hier en hij kwam... oehh wat was ik trots!!!

Er fietste een vrouw met een hond langs... normaal een moment dat Purcy er naar toe zou rennen. Purcy merkte de hond op en begon te rennen. Ik riep gelijk het commando hier.. Purcy draaide zich om en rende in een boogje naar mij toe. Ik heb hem beloont en door middel van een nog koekje bij mij laten zitten tot dat de hond weer weg was.

Eindelijk.. ik was leuker als een andere hond... ach het koekje was leuker dan! :-)

Fijn om te oefenen en resultaat te zien... dit ga ik zeker volhouden. Hoop alleen niet dat ik de komende jaren zoveel kaas en worst hoef te geven want dan word hij moddervet :-D

Ik neem aan de komende tijd dit volhouden.. de afleiding steeds groter laten zijn...en uiteindelijk de beloning wat afbouwen?

Echt super bedankt voor alle tips!!!!

Wilma en Frieda ik hoop dat jullie ook iets aan deze tips hebben!!!

honden page profiel Lunae ~ AmyLunae ~ Amy

honden foto van Lunae ~ Amy

ik doe het al een tijdje zoals op het filmpje en het gaat super als ik ergens ben waar haast niemand komt.. maar als er dan iemand komt met een andere hond kan ik het wel vergeten.. het is een beetje vervelend want ik wil gewoon niet dat ze weer door een hond gebeten wordt.. :'(

Anoniem (Gast)

Probeer het zoals een tip hierboven. Zorg dat jij de persoon/hond eerder ziet dan je hond. Laat de hond zitten en voer hem. Op het begin constant koekje geven om de aandacht te houden.. dit kan later worden afgebouwd.

Zelf vind ik het wel belangrijk dat de hond soms ook gewoon lekker kan spelen met andere honden.. ze vinden het heerlijk en leren er ook veel van! Natuurlijk is dit niet voor iedere hond mogelijk maar zodra het kan.. gewoon af en toe doen!

honden page profiel MaritMaritgoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Marit

Super!! :-D
Wat leuk om te lezen! :-D

Niet vergeten kleine stapjes he?
Heerlijk :-D O-)

Het afbouwen van beloning kan altijd nog, daar zou ik nu nog niet aan denken. Eerst maar lekker gewoon laten worden dat als jij roept, hij komt. Voor mijn hondje van nu bijna 2 jaar, heb ik ook nog steeds beloninkjes mee . Haar beloon ik ook nog regelmatig.


Over het spelen met andere honden; ik heb liever een hond die sociaal langs andere honden kan lopen, dan een hond die met elke andere hond wil spelen. Natuurlijk is het belangrijk om af en toe honden met elkaar te laten spelen. Maar ik en mijn honden zijn een roedel met elkaar, niet met de honden die we tegenkomen.. Daar hoeven we dus ook niet altijd contact mee te hebben.

@ Lunabell - mijn pup komt heel vlotjes, maar als er andere honden naderen is het voor haar nog héél moeilijk om bij mij te blijven. Ik houd voor eerst de afstand nog groot, zodat we in ieder geval succes hebben dat ze bij mij blijft. Dat ze zichzelf geen succes geeft door daar heen te rennen. Zo leert ze het zichzelf niet aan. Beetje bij beetje werk ik eraan toe om dichterbij andere honden zo te staan. Kleine stapjes.

Als de hond ons nadert, laat ik Yila eerst even zitten. Met een voertje op haar neusje zo ongeveer. Als het dan heel moeilijk wordt voor haar zeg ik 'ga maar kijken' en dan mag Yila van mij ook richting de andere hond lopen. Is ze vrij om haar eigen plan te trekken. Maar dus pas als ik dat zeg :-)

honden page profiel Sanny en PurcySanny en Purcy

honden foto van Sanny en Purcy

Marit nogmaals bedankt!

Ik vind het wel leuk dat honden samen lekker kunnen spelen.. alleen wel wanneer ik dat aangeef.

Bijvoorbeeld op een veld waar veel honden spelen..laat ik hem soms lekker gaan.. Purcy komt dan vaak wel terug.. omdat de andere honden met wie hij speelt ook terugkomen.

Nu wil ik de komende tijd het goed gaan oefenen. Ik probeer het zeker in kleine stapjes te doen.
Het uiteindelijke resultaat moet zijn; dat Purcy niet naar alles en iedereen toe rent zonder dat ik dat aan geef.. en hij op het commando Hier terug komt zonder dat we daar een andere hond voor nodig hebben!

honden page profiel Evi * MayaEvi * Maya

honden foto van Evi * Maya

super dat de wandeling zo goed is verlopen O-)
nu blijven oefenen O-) en alles komt goed

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker

honden foto van Dobry

Wat leuk om te lezen Sanny dat je aan de slag gegaan bent met de tips en het zo goed gaat, SUPER!!!

:-)

honden page profiel FriedaFrieda

honden foto van Frieda

Hoi
hier wil het nog niet zo lukken! Soms doet hij het super en twee tellen later, komt hij gewoon niet als ik hem roep.
En het trekken net zo, dat ging echt super goed, maar ineens is het weer helemaal terug bij af. Ik kan om de stap stil staan of de andere kant op lopen. :'(

honden page profiel Sanny en PurcySanny en Purcy

honden foto van Sanny en Purcy

Hallo Frieda,

Blijven proberen! Postitief proberen te blijven. Je hond voelt de frustratie. Wij zijn druk bezig, het gaat goed alleen ook wij zijn er nog lang niet! Probeer het voor je zelf als een uitdaging te zien voor jou en je hond. Samen oefenen is leuk! kom op he, positief blijven!!!!!!

honden page profiel FriedaFrieda

honden foto van Frieda

Ik baalde gisteren eventjes flink. Het ging eerst heel goed, maar het is nu elke keer een verrassing of hij zal komen, soms wel en soms niet. Ondanks het elke dag flink oefenen. Zelfs met apporteren had hij zoiets van "ga lekker zelf die bal halen..." Terwijl hij dit altijd geweldig vond. Of hij rende erheen om vervolgens bij de bal te gaan zitten en dan ergens anders heen te gaan. En ook het wandelen wat niet meer zo goed ging. Even heel veel tegelijk. Dan baal ik wel even zeg! Nou zag ik gisteravond ineens dat hij in het park een boom van zijn geur ging voorzien met z'n pootje omhoog! Ik zal dus even flink door moeten oefenen nu hij ook nog gaat puberen! Maar inderdaad positief blijven!
We blijven gewoon flink oefenen!

honden page profiel FriedaFrieda

honden foto van Frieda

Ik baalde gisteren eventjes flink. Het ging eerst heel goed, maar het is nu elke keer een verrassing of hij zal komen, soms wel en soms niet. Ondanks het elke dag flink oefenen. Zelfs met apporteren had hij zoiets van "ga lekker zelf die bal halen..." Terwijl hij dit altijd geweldig vond. Of hij rende erheen om vervolgens bij de bal te gaan zitten en dan ergens anders heen te gaan. En ook het wandelen wat niet meer zo goed ging. Even heel veel tegelijk. Dan baal ik wel even zeg! Nou zag ik gisteravond ineens dat hij in het park een boom van zijn geur ging voorzien met z'n pootje omhoog! Ik zal dus even flink door moeten oefenen nu hij ook nog gaat puberen! Maar inderdaad positief blijven!
We blijven gewoon flink oefenen!

honden page profiel FriedaFrieda

honden foto van Frieda

Vanmiddag ging het weer niet. Hij loopt weg omdat hij iets ruikt en even verderop weer alles is interessanter dan het kaasje/worstje. Het is voor hem veel belonender om weg te lopen lijkt het. Als ik nog heel dichtbij ben doet hij het super,maar iets verder weg komt hij echt niet.
Ik denk dat ik inderdaad ook aan een lijn moet gaan oefenen. Maar nu loop ik met een 1,5 meter lijn om het niet trekken te oefenen. Maar moet ik niet overnieuw beginnen met het niet trekken als ik in het parkje met de flexilijn van 5 meter ga lopen?

Anoniem (Gast)

Zelf oefen ik met een 10 meter lijn. Purcy loopt normaal aan de 1,2 meter lijn.. dan lopen we naar het veld en daar ga ik bewust met hem oefenen aan die 10 meter lijn. Hierdoor word hij niet beloont door weg te lopen.

Op dit moment vind ik het commando Hier belangrijker dan lopen zonder trekken. Al hebben beide commando's met elkaar te maken. Tijdens het lopen bewust zijn van jou en de omgeving laten voor wat het is.

heb je al eens een cursus gevolgd met je hond? Wellciht hebben zij goede tips?

honden page profiel nexzznexzz

honden foto van nexzz

Super Sammy dat het nu al zo veel beter gaat.

Over het belonen, het kaas en worst is nu nog wel interessant, maar over een half jaar kent ze de beloning wel en wordt de afleiding mss toch weer interessanter.
Wat het belangrijkste is, is dat JIJ altijd (dus ook over een jaar) veel interessanter en leuker bent als die afleiding, Dat kan een deel door voer, maar ook door spel, jachtbeloning enz Ook de afleiding moet niet altijd stoppen als jij haar roept, maar beloon hem juist daarmee.
Bv mijn jachthond rent niet achter een konijn aan, ik beloon hem om met hem uitgebreid het konijnenspoor uit te werken.

Jij schreef: Hij was druk met een stok aan het spelen en aan het kauwen. dit is normaal een moment dat hij niet luisterd. 1 keer hier en hij kwam... oehh wat was ik trots!!!
Beloon hem dmv bv. de stok voor hem weg te gooien of hem er weer op te laten kauwen.
Een piepspeeltje of een balspel beginnen als hij bv niet naar andere honden is toegerend. Of samen leuke apel oefeningetjes doen.
Ik hoop dat je een beetje begrijpt wat ik bedoel.
Ook is het hierkomen het enige commando waar ik de beloning nooit van afbouw. Juist omdat het zo belangrijk is en het niet mag verzwakken.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Hond luisterd slecht als hij afgeleid is." wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^