Een pup voor normale prijzen???

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel CabasjaCabasjagoedgekeurde fokker

honden foto van Cabasja

Lorenzo dit is ook een goeie.... En vergeet niet dat er verschrikkelijk veel tijd in gaat zitten.
Tel je uurloon er maar eens in!!!

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Een pup voor normale prijzen???" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel (l)Camino_Gitana_Sultan(l)(l)Camino_Gitana_Sultan(l)

honden foto van (l)Camino_Gitana_Sultan(l)

Idd, ik wel dat ook wel eens weten :-D

Mijn Duitse herder Gitana komt van een zeer goede fokker die al 25 jaar de kampioenen fokt. Denk aan 600 euro voor de dekking. Het geld voor de reis en verblijf naar Duitsland (omdat ze de beste bloedlijnen wil hebben), kosten voor de dierenarts, 350 euro voor de Stamboom...pfffff...en dan hebben we het nog niet over het gebruik van de normale dingetjes zoals voer, puppyspeeltjes, en alle benodigdheden om ze te verzorgen.

En dan onder de 600 euro blijven...? En betreft aanschaf van een hond; Je wilt een gezonde & goede hond, of je wilt het niet.

honden page profiel Jolanda en LucaJolanda en Luca

honden foto van Jolanda en Luca

Ik ben het met je eens dat pups wel erg duur zijn.
We zaten met hetzelfde dilemma als jij...
Als gezin is een beetje hond niet te betalen.
Stamboom zegt me dan ook werkelijk helemaal niets...
( alhoewel we nu wel een hond met stamboom hebben)
We hebben naar alle soorten en maten honden gekeken, want mijn dochter wilde graag een shih tzu...
Daar betaal je dus ook vlot 300 - 400 euro voor, gekkenwerk!!!
We hebben onze huidige pup voor minder gekregen omdat de fokker er zelf niet meer voor kon zorgen ivm zijn gezondheid.
Maar goedkoop was hij nog niet.
Het voordeel van een stamboom is dat je dan zeker weet dat het geen doorgefokt ras is.
Op Marktplaats staan wel heel veel hondjes, maar kijk alsjeblieft uit voor broodfokkers!

honden page profiel Jesse en HachikoJesse en Hachiko

honden foto van Jesse en Hachiko

ik moet toegeven , heb ook 1000 euro voor men pup betaald , ja dat is een hoop geld , maar lig er niet van wakker , je hebt je hond dan ook 12-15 jaar en om eerlijk te zijn je krijgt er zoveel liefde en respect van terug dat je dat gewoon vergeet . ik heb ook pas gaan inzien nadat ik een fokker bezocht had dat dit niet gewoon pure winst is wat ze vragen .

maar als puntje bij paaltje komt is ^600 tot 1000 euro veel geld , maar niemand verplicht je om een rashond te kopen he ;-)

honden page profiel SennaSenna

honden foto van Senna

Toen wij besloten hadden een pup aan te schaffen hebben wij er niet eens over nagedacht om een pup te aan te schaffen zonder stamboom.

Maar dit meer om medische redenen, met stamboom heb je meer zekerheid. Nee, helemaal 100% garantie dat je hond niets mankeerd is het niet maar je wel dat de ouders gezond zijn.

Het is een risico dat je neemt. Maar als je een stamboomloze pup koopt en hij blijkt toch ziek te zijn... Duur voor je portomonee meerdere malen duurder dan wat je kwijt geweest zou zijn met stamboom. De kosten lopen erg hoog op, je raakt je hond eerder kwijt als het zware HD blijkt te zijn. Allemaal punten waar je dan rekening mee moet houden.

De meeste fokkers (met stamboom pups) houden weinig tot niets over. Net wat Nienke ook meldt je neemt onbetaald verlof wat ook veel geld kost voor de fokker.

honden page profiel LiesbethLiesbeth

honden foto van Liesbeth

Ondanks stamboom, en gezonde ouders, hebben en Bo en Tara beiden een oogafwijking. Wij wisten dit van te voren en hadden de keus om hen wel of niet te nemen. Zeker bij Tara, kon ik kiezen uit 3 teefjes, zij was de enige met een oogafwijking uit het nest, aan 1 oog, ook een lichte, maar ik had de klik met haar.


Wij vielen voor Bo's foto op internet, hij heeft een lichte oogafwijking, we mogen hem niet gebruiken als dekreu. Hij was zooo lief dat we hem toch genomen hebben. Hij is geboren met een hartruis, maar heeft die nu gelukkig niet meer.


Yenna kochten wij voor 750 gulden en Tara nu 750 euro, ook zijn er al die ze verkopen voor 800 euro. De prijzen zijn in 11 jaar tijd meer dan verdubbeld.

honden page profiel Nienke & de roedelNienke & de roedelgoedgekeurde fokker

Nog even over de reiskosten voor een dekking. Of je de reiskosten als je naar Italië of waar dan ook reist voor een dekking door mag betalen.
Ik reken niet de reiskosten zo door, maar ga bij het volgende nestje wel in prijs omhoog, simpelweg omdat ik enorm erbij inschiet steeds. Ik hoef niet te verdienen, ik wil wel quitte spelen als het even kan.

Maar goed, over een dekking in het buitenland. De volgende dekking hier, zal in Scandinavië gebeuren. Doe ik dit voor mijn lol? Nee, zeker niet, want ik weet niet eens of we op tijd in Scandinavië kunnen komen en het is nu al stressen of het gaat lukken.
Waarom doe ik het dan? Omdat er in Nederland nog maar heel weinig samojeden van het werkende type zijn. De honden die er zijn en die geschikt zijn voor de fok, zijn allemaal familie van mijn honden. Ik wil vers bloed, dat lijkt me logisch, inteelt is niet gezond. Dus om zo gezond mogelijke pupjes te krijgen, reis ik af naar Scandinavië.

Pupkopers die voor een pup van mij kiezen, kiezen heel bewust voor mijn wijze van fokken en keizen bewust voor een nestje waarvan reu en teef geen familie van elkaar zijn.
Ze kunnen ook kiezen voor een goede fokker die wel alleen met gezonde dieren fokt maar steeds in hetzelfde wereldje blijft hangen (daar betalen ze vrijwel net zoveel als bij mij), of ze kiezen voor een pup van de bekende bedrijven, Bolkshof en zo en betalen dan 550 euro voor een pup zonder stamboom, waarvan de ouderdieren niet medisch getest zijn.

Er staan ook nog pupjes op marktplaats, ouderdieren niet getest, reuen geen stamboom. Die zijn ook lekker goedkoop, maar wat daar achter vandaan komt weet ik ook niet.

En zo heeft iedere pupkoper het recht om te kiezen wat hij wil.
Maar beschuldig fokkers die alles voor de gezondheid en socialisatie van hun honden over hebben er nooit van dat ze duur zijn.

honden page profiel ArVArV

honden foto van ArV

@ Nienke
En zo heeft iedere pupkoper het recht om te kiezen wat hij wil.
Maar beschuldig fokkers die alles voor de gezondheid en socialisatie van hun honden over hebben er nooit van dat ze duur zijn.


Luister Nienke, ik had een pup bij een topfokker gekocht, ik ben bij die fokker terecht gekomen via de rasvereniging.
Mijn hond had een hele nare mijt soort, een knikstaart, en een hele zwake maag en darmgestel.
De pup heeft mij 900 euro gekost, een ontzettend lief beestje, we waren gek op hem, en hij op ons.
Maar hij heeft de 5 jaar niet gehaald!
De dierenarts kosten rezen de pan uit, en de fokker en de rasvereniging waren niet thuis.......

Dus alsjeblieft, doe niet of alle fokkers het zo goed voor hebben met hun honden, en dat alle rasverenigingen het zo goed met hun ras voorhebben, want dat is pertinent dus niet waar!
Weet jij wat voor verdriet wij hebben gehad? We deden alles voor onze kleine man!
Maar ik hoop dat je ook kan begrijpen dat wij hierdoor nogal hufterig zijn geworden van fokkers die zo "goed" bezig zijn.

honden page profiel ArVArV

honden foto van ArV

Nog even een kleine aanvulling......
Ik ga de kennelnaam niet doorgeven, want die staat heel hoog in het vaandel. Ik kan je wel vertellen dat het ras een dwergschnauzer was, een hele mooie zwarte.

Daar gaat m'n hart weer naar uit, maar ik durf eigenlijk niet meer.

honden foto van Veronique, Hugo, Jay-Dee & Mandy

@Audrey,
Dat dat zo verlopen is kan je natuurlijk niet op ons afreageren. Het heeft namelijk met veel factoren te maken. Het kan ook aan het ras zelf liggen.
Mijt tja kan gebeuren, had de fokker op moeten reageren en de fokteef uit de fok moeten halen. Knikstaart wist je natuurlijk al vanaf dat de pup geboren was!!!! En als je er niet mee wil fokken totaal geen probleem. Zwakke maag en darmen is per ras verschillend.

Dat wil niet zeggen dat de kosten die je voor een pup betaald bij aanschaf dat dat te hoog is. Weet jij wat voor kosten wij allemaal moeten maken!

Jij kan natuurlijk ook niet alle fokkers en rasverenigingen over 1 kam scheren.
En het verdriet wat jij gehad hebt, kunnen wij niets aan doen natuurlijk, maar daarom hoef je ons niet zo af te katten. Dat kan je beter bewaren voor de fokers zelf (waar je je pup gekocht hebt) en die rasvereniging.

Gr Veronique

honden page profiel BC & CCBC & CCgoedgekeurde fokker

honden foto van BC & CC

Ik betaal 136 euro voor 1 CEA test, 87 euro voor een TNS test en 62 Euro voor een MDR1 test en nog eens 50 euro voor een CL test.

Voor 1 hond!
Dan de heupen; 150 ter plekke voor de foto, 46 aan het raad van beheer voor de beoordeling. (mijn inziens wat gortig, maar a la)

Glaucoom; 20 euro
CEA PRA: 41 euro.

Verplichte aanlegtest + funcitoneel exterieur keuring: 30 euro

En dan heb ik het alleen nog maar over het testen van 1 ouder hond..

;-)

honden page profiel BC & CCBC & CCgoedgekeurde fokker

honden foto van BC & CC

oh ja, en het bloedtappen nog en de verzendkosten, bij elkaar zo'n 50 euro.

En dan praat ik alleen maar over het kunnen garanderen aan iemand die een pup koopt dat mijn honden vrij zijn van erfelijke aandoeningen.

Dekgeld; 750 euro.

Entingen, ontwormingen, chippen, aanvraag stambomen, alle tijd die er in zit.

ik bekijk het anders; ik pak gewoon de gemiddelde prijs. Waarom? Ik zet een bepaalde kwaliteit neer, daar zit een prijskaartje aan.

Het zou te gek zijn voor woorden als ik 250 euro voor een pup zou gaan vragen, omdat de boer van 1 km verderop dat ook doet.

En zijn honden zijn 'vuilnisbakken Borders'.

O-)

honden page profiel BC & CCBC & CCgoedgekeurde fokker

honden foto van BC & CC

Oh ja, en met alle respect; maar de mensen die mijn pups kopen, daar weet ik zeker van dat ze die ook echt willen hebben en kunnen hebben.

En niet een bevlieging die niet te veel mag kosten, en wellicht volgend jaar weer op straat staat omdat het te veel werk is.

honden page profiel Monique & Jaro & RonjaMonique & Jaro & Ronja

honden foto van Monique & Jaro & Ronja

Hier een high-society mens O-) :-D in welke categorie kom je terecht als je 2 rottweilers hebt ? :-D

Je hebt zelf de keuze waar je je hond haalt en wat je ervoor wilt uitgeven. Wij hebben voor onze jaro ook gekocht voor zo'n € 1000,00. En voor onze 2e zullen we ongeveer hetzelfde kwijt zijn. De reden dat jaro zo "duur" was is omdat hij van een erkende fokker komt. Een fokker die verstand heeft van dit ras en bovenal die dit doet uit liefde voor dit ras. Ik ben echt van mening dat je de kosten van een goede fokker onderschat. Niet alleen de kosten maar ook de tijd die er mee gemoeid gaat. Als je voor deze tijd en energie nog zou moeten betalen die goede fokkers kwijt zijn dan zul je wel het 4 dubbele kwijt zijn. Eerst is goede erkende fokker veel tijd kwijt aan alle cursussen en testen, want waar jaro vandaan komt moeten beide ouders een heel scala aan goed doorlopen testen hebben afgelegd anders wordt er niet eens mee gefokt. Dan het laten dekken, de echo's en bezoeken aan de da om te kijken of alles goed gaat. Dan de geboorte en het grootbrengen en socialiseren tot ongeveer 8 weken. En dan nog eens alle gesprekken met alle nieuwe eigenaren. Die willen kijken, informatie willen etc. En niet onbelangrijk de nazorg die je krijgt. Ik heb het alleen maar over de tijd en energie die ze erin stoppen.
Wanneer je hem/haar haalt bij een "broodfokker" ben je inderdaad vaak minder kwijt, maar is dit wat je wilt ? En juist bij dit ras vind ik dat je ook zo moet uitkijken dat je geen doorgefokte rottweiler krijgt met alle problemen van dien en niet alleen medisch gezien.

Als je al op de aanschaf van een hond wilt bezuinigen wil ik je op het hart drukken dat een grote hond veel meer geld kost dan een kleinere hond

Groetjes

honden page profiel Paméla, Rik  & Laure de labPaméla, Rik & Laure de lab

honden foto van Paméla, Rik  & Laure de lab

@ monique en Jaro: Koninklijk ??? :-D

honden page profiel Monique & Jaro & RonjaMonique & Jaro & Ronja

honden foto van Monique & Jaro & Ronja

hahahha Pam, zoiets zal het dan wel zijn :-D
Joepie ik word van adel O-) :-D

honden page profiel ArVArV

honden foto van ArV

@ Daisy's Pride.

Het is helemaal niet mijn bedoeling om jullie af te katten.
Ik wil alleen benadrukken dat niet alle fokkers om te jubelen zijn, en ook
de rasvereniging niet altijd goed bezig is.

En de knikstaart....nou ik zal je vertellen, we waren al 3x bij de pups wezen te kijken,
en de eerste keer hebben wij gelijk ons mannetje uitgezocht.
Toen had hij geen knikstaart!

Wij hebben dus een pupje uitgezocht die geen knikstaart had, maar
dat we onze pup kwamen halen liep de pup alleen rond, en kregen we
hem in onze handen geduwd met de woorden: Zo dit is hem.

De volgende dag dat we bij de da kwamen vertelde hij ons, dat ons mannetje een knikstaart had.
(Pas later kwam de mijt tot sprake, want ons mannetje bleef maar krabben)

Ik heb gelijk de fokker hierover gebeld, maar die vond het gezeur, en kapte
het gesprek af. Wij hadden ook zoiets van...oh okay?????, en volgens de da kon het
niet veel kwaad, alleen had het gevolgen voor de fokker, dat had geloof ik met het vererven te maken.

Maar goed, ik begreep niet waarom de fokker ons niet te woord wilde staan.
We hebben zelfs nog elke keer een bosje bloemen mee gebracht dat we bij de pups kwamen kijken,
en ze waren aldoor hartstikke vriendelijk geweest. Alleen bij het ophalen was het ook zo raar.
Maar goed, wij dachten dat ze het druk hadden, of dat ze er misschien moeite mee hadden omdat de pups weg gingen.
Ja weet ik veel?

Dus dit is echt niet als aanval bedoeld, maar de misstanden van het fokken mogen toch ook
besproken worden? Niet alle fokkers deugen ook al zijn ze bij de rasvereniging aangesloten.
Maar er word hier wel elke keer op gehamerd. Haal een pup bij een goede fokker vandaan die bij de rasvereniging
aangesloten zit. Dat lees ik hier elke keer.
Maar nogmaals, daar kan je ook flink de mist mee ingaan! Dat is alleen wat ik probeer duidelijk te maken.

honden page profiel Lunae ~ AmyLunae ~ Amy

honden foto van Lunae ~ Amy

ik vindt als je naar een echt ras fokker stapt je niet raar op moet kijken van de prijs, een gezonde pup met stamboom is gewoon meer waard dan een stamboom loze hond
ik zelf hoef geen stamboom hond en dat ligt niet alleen aan het geld, ik heb liever gewoon een hond als me maatje en niet voor show, wedstrijden enzo, dan vindt ik het zelf niet nodig om een stamboom hond aan te schaffen..

honden page profiel ukkieukkie

honden foto van ukkie

Audrey, niemand zegt dat een stamboom hondje per definitie goed is. Je moet altijd kritisch blijven. Ik heb ook veel stamboomhondfokkers gezien voor wiens hondjes ik echt geen 1000 euro ga neerleggen. Helaas is dat mogelijk, van mij mogen raad van beheer en rasverenigingen een stuk meer gezondheidseisen stellen. Zodat lidmaatschap van een rasvereniging en een stamboom echt als een soort keurmerk werken.

Echter als je alle goede fokkers onder de loep zou nemen dan zie je dat het merendeel daarvan met stamboom en via de rasvereniging fokt.

Bij de meeste rassen moet de fokker weleens voor nieuw bloed naar het buitenland en veel gezondheidstesten doen. Dan kost het "produceren" van een goed pupje gewoon rond de duizend euro. Ik heb het er graag voor over.

honden foto van Veronique, Hugo, Jay-Dee & Mandy

Dat is ook wel erg vreemd ja, zo hoort het niet te gaan.
Heb laatst een verhaal gehoord via onze vereniging ook een fokker die niet zo netjes is geweest.

Maar van de schnauzers weet ik dat vorig jaar al de bestuursleden opgestapt zijn. Dat is natuurlijk ook niet zonder reden. Weet niet hoe zich dat inmiddels hersteld heeft. Want in NL vallen de schnauzers en Pinschers niet in 1 rasvereniging en in andere landen wel.

Persoonlijk zou ik nooit (tuurlijk achteraf gezegt) bij een fokker een pup kopen die zelf in het bestuur zit, die kan te veel invloed uitoefenen op bepaalde zaken.

Gr Veronique

honden page profiel ukkieukkie

honden foto van ukkie

Lunabell, helaas komen veel stamboomloze rashonden bij broodfokkers vandaan. Ze brengen nu vaak hun honden bij gezinnen onder om beter geïnformeerde kopers te misleiden. :'(

Ik zou er niet tegen kunnen dat de moeder van mijn hond/maatje zo uitgemolken wordt. En dat te zieke pups met een klap op de kop worden afgemaakt. Zo'n hond kopen, dat vind ik eerlijk gezegd immoreel.

@Audrey, ja helaas zijn er ook niet zulke goede rasverenigingen :'(

honden page profiel ArVArV

honden foto van ArV

Ik had geloof ik al ergens neergezet dat wij heel rustig om ons heen willen kijken voor een hondje, want ons mannetje is helaas gestorven. Maar ondanks onze fiasco ga ik ook weer een hondje met stamboom kopen. Bij ons heeft dat dan niet geleid tot een gezond hondje, maar goed. We kunnen hier niets meer aan veranderen.

Ik kan ook nog wel verduidelijken waarom ik toch voor een hondje met stamboom kies. nl je weet wat voor karakter erin zit. Ik ben nl van de overtuiging dat je een hond uitzoekt om zijn karakter. Natuurlijk, het oog wil ook wat, maar dat is niet het allerbelangrijkste.

honden page profiel BC & CCBC & CCgoedgekeurde fokker

honden foto van BC & CC

Ook in BC land zijn er fokkers waar ik niet achter sta.
Als fokster weet ik wel wie dat ongeveer zijn, echter; al volledige leek niet natuurlijk.

ik ben het volledig met je eens dat niet alle rasfokkers goede fokkers zijn. Absoluut. Niet alles gebeurd altijd volgens de regels, dat geloof ik ook wel.
Echter; vergis je niet in de kracht van moeder natuur.. Soms kan je testen, en testen en testen, en alles denken goed te doen, en dan nóg kan je een zieke hond er tussen hebben zitten.

ik denk wel dat we met zijn allen wat te snel zijn met verwijten maken...

honden page profiel Nienke & de roedelNienke & de roedelgoedgekeurde fokker

Audrey, je hebt inderdaad pech gehad. Bij onze rasvereniging wordt een fokker die zo op problemen reageert uit de club gezet. Je hebt je nou eenmaal aan de regels te houden.

Nou kan je ook niet alles uitsluiten, mijn eerste pup had ook een knikstaart, bleek later blaasgruis te hebben, is overleden aan een hartkwaal. Had een heel gevoelig maag-,darmkanaal...Hebben we ook heel wat kosten aan gehad, maar de fokker heeft ons altijd netjes behandeld, en dingen als zwakke maag of blaasgruis kan je van te voren echt niet weten of uitsluiten, dus hebben we de volgend hond weer bij haar gekocht. Dat was Bamse en die was kerngezond.
Maar ik denk dat de reactie van de fokker op dat soort dingen wel heel belangrijk is.

Als één van onze honden een erfelijke gebrek blijkt te hebben, dan betalen wij mee aan de dierenartsenkosten, evenredig aan de leeftijd van de hond. Dat staat ook in ons koopcontract.

honden page profiel Lunae ~ AmyLunae ~ Amy

honden foto van Lunae ~ Amy

waarom er gelijk vanuit gaan dat ik aanklop bij een broodfokker?
de moeder hond van onze pup is 5 maanden na haar eerste nest geholpen, en ja dat weet ik zeker ik ben er een maand terug langs geweest.
het was geen oeps nest, de mevrouw wilde graag pups van haar hondje en heeft er zelf ook een gehouden.

bedankt voor de beschuldiging.

honden page profiel CabasjaCabasjagoedgekeurde fokker

honden foto van Cabasja

Hoi Audrey,

Natuurlijk voel ik me hier een beetje aangesproken...
En ik denk wel zeker te weten waar je hondje vandaan komt.
Heel erg dat dit zo is verlopen,maar goed,had je wel heel goed om je heen gekeken waar de ouderdieren liggen enz..???
Iedereen kan heel mooi praten,en zeker kunnen fokkers,die in ogen van "leken" zeer veel verstand hebben van het ras,de pupkopers zo praten dat alleen hun de beste zijn.
Ik vind het ronduit belachelijk dat de fokker zo heeft gereageerd.
En nog de volle pond vragen voor een pup die een knikstaartje heeft....
Ik weet niet of je weet dat er 2 verenigingen zijn,misschien kan je de andere verening daar eens over inlichten??
Er is de NSC,dat is de club waar jij het denk ik over had....en er is ook nog de VFSL.
Misschien heb je er iets aan.

Je kiest er voor om de kennelnaam niet te noemen,dit is natuurlijk jou keus.
Maar denk wel dat hiere vele mensen nog ene hondje kopen en zonoder dat er ook maar iets bekend wordt over deze fokker,zoals jou verhaal,kunnen hun gewoon doorgaan.....
Wat heb jij te verliezen....je helpt er wel andere pupkopers mee....

honden page profiel CabasjaCabasjagoedgekeurde fokker

honden foto van Cabasja

Audrey je hebt een PBtje van me ;-)

honden page profiel theathea

honden foto van thea

wat ik zo raar vind
ik heb het net eens door zitten lezen maar kan nergens geen reaktie van angelo vinden....of heb ik daar overheen gelezen
hij maakt een topic en reageert niet...ik was benieuwd hoe hij er op zou reageren

groetjes thea

honden page profiel ArVArV

honden foto van ArV

@ Cabasja

Je vraagt wat ik te verliezen heb...nou wij beginnen toch stiekem weer rond te kijken voor een hondje, en ja ons hart ligt nu eenmaal bij een schnauzertje.
Deze fokker waar ik het over heb is zo bekend in de schnauzerwereld, volgens mij heeft iedereen daar wel een afstammeling van.
Dus ik kijk wel lekker uit Cabasja, want straks kan ik nergens meer terecht voor een schnauz, daar ben ik bang voor.

Ik had het al aangekaart bij de NSC, en ik heb heel en heel veel rottigheid over me heen gekregen, publiekelijk op het forum daar.
Dus nee, mijn moed is in de schoenen gezonken.

En ja, er liep daar van alles in het rond, de moeder was een schatje, en er liepen nog veel meer schnauzers rond, stuk voor stuk hartstikke lief.
Alleen dat we ons manneke gingen halen, toen was hij alleen, en kregen we hem in onze handen geduwd.
De rest was boven? We hoorden in ieder geval wel geblaf.

En we waren 3x hartstikke goed ontvangen, we kregen allerlei uitleg, en konden alles vragen.
Ze waren zo vriendelijk, en het was daar schoon en netjes in het huis, de honden zagen er ook hartstikke goed uit,
ze hebben nog voorgedaan hoe ze getrimd moesten worden, nou noem maar op.
Ik kon ook bellen, ze stonden me elke keer te woord.

Ja tot we hem dus kwamen ophalen. We kregen hem toen in de handen, en we moesten wegwezen.
Ik had de dag erna gebeld om te zeggen dat we de verkeerde pup hadden, want deze had een knikstaart, maar ik wilde hem niet meer omruilen, hij was gewoon onwijs lief.
Ze wilde me amper te woord staan......
Een week later belde ik haar weer om te zeggen dat hij een hele nare mijt had, en dat hij daar dus voor behandeld moest worden, en dat het een hardnekkige geschiedenis zou zijn.
En dat ze het had moeten weten, want de rest van de honden moesten het ook hebben.

Het was gajantella? Chaiantella of weet ik hoe je het schrijft.
Maar het is in ieder geval hardnekkig.

honden page profiel CabasjaCabasjagoedgekeurde fokker

honden foto van Cabasja

Ik snap heel goed dat je ervan baalt en bang bent geen dwergje meer kun halen bij een andere fokker.
Geloof me,dat zal allemaal best mee vallen.
ik weet hoe fokkers kunnen zijn.
Ik weet dat ze andere zwart proberen te maken,ik weet dat ze nieuwe fokkers liever zien gaan dan komen....allemaal meegemaakt.
Maar mijn motto is gewoon,doen waar jezelf achter staat,zo ga ik door het leven,en wat een ander vind moeten zij weten :-D

Maar ik snap heel goed dat je het niet openbaar wilt zeggen.
Ik hoop alleen niet dat ik van die honden in mijn lijn heb zitten,ik zou dit altijd graag willen weten,omdat ik zoveel mogelijk mijn best wil doen om gezonde honden te fokken.
Daarom en niet om een ander zwart te maken,maar alleen maar voor mezelf en mij honden.

Zoals Veronique al zei is het bestuur voor de 2de keer geklapt....maar het is er niet beter op geworden...tja als er een vergadering wordt gehouden is er niemand,maar moet er een nieuw bestuur gekozen worden,dan wordt iedereen opgetrommeld.....dus maken wij geen kans.
Ik zou als ik jou was echt eens bij de VFSL informeren ;-)
Heel veel succes.....en laat je niet wegsturen door 1 nare ervaring,want de schnauzer is echt een geweldig ras :-D

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Een pup voor normale prijzen???" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

pagina 3 van 4 12 34
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^