Castratie

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Fietskar123Fietskar123

honden foto van Fietskar123

Dag mensen, dit is mijn eerste post. Ik heb me aangemeld omdat ik met jullie wil praten en meer wil leren over mijn hond, Nobel. Hij is bijna 2 jaar oud nog niet gecastreerd. Ik heb me laten vertellen dat er 2 vormen van castreren zijn. Chemisch en definitief. Wat is in dit geval het verstandigst?

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Castratie" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel corrie koopmancorrie koopman

honden foto van corrie koopman

Ik denk dat je het beter met je DA kunt bespreken wij hebben onze labrador vroeger laten castreren.Waarom wil je hem laten helpen?Wij hebben het toen laten doen om dat hij zo lastig was als hij maar loopse teven merkten.

honden foto van ׺°”˜`”°º× Jacq van Sil & Sterre ׺°”˜`”°º×

Ik kan het je niet vertellen. Ik weet wel dat bij definitieve castratie het karakter van de hond kan veranderen. En dat hij 'voller' kan worden. Hoe dan ook, er zullen vast wel mensen hier zijn die er meer verstand van hebben dan ik. Succ6. Enne....leuke hond is Nobel :-D . Mijn collega heeft ook drie beagles, waarvan er 1 is gecastreerd. Je kunt haar hier vinden onder Nicole(zie baasjes). Ze staat ook bij hondenrassen en dan kijken bij de beagles. Mss dat zij je ook wat kan vertellen over castratie.
Groetjes Jacq

honden page profiel Ralph, Bo en DexRalph, Bo en Dex

honden foto van Ralph, Bo en Dex

Mag ik vragen waarom je castratie overweegt?

Definitief zegt het al, das gelijk echt definitef, er is geen weg terug. Met chemische castratie kun je zonder dat het definitief is zien hoe je hond erop reageert. Chemisch is er ook in 2 varainten, de spuit of implantaat. Via de spuit werkt deze geloof binnen 2 dagen en voor een periode van 6 weken. via implantaat werkt deze na 6 weken volledig en voor een periode van ongeveer 6 maanden. Mijn Bo heeft een implantaat gehad en dat beviel ons zeer goed, nu we gezien hebben hoe hij erop reageerd hebben we hem vorige week definitief laten helpen.

Zonder je onnodig bang te maken, wil ik je dit nog wel als tip meegeven: hou er met het implantaat wel rekening mee dat zodra het implantaat gezet is de eerste weken ongewenst gedrag van je hond kan verergeren. Elke hond reageert er verschillend op, de DA zal je zeggen dat dit de 1e 3 dagen zijn, maar Bo en een paar andere honden hier op het forum hadden hier veel langer last van (Bij Bo begon het na 1,5 week en hield tot de 5e week aan)

GRoet,

Ralph

honden page profiel Shepherd Story TeamShepherd Story Team

honden foto van Shepherd Story Team

Wat is de reden dat je over castratie nadenkt? Je hebt daar waarschijnlijk toch een reden voor ...

honden page profiel Sanne (en Toby)Sanne (en Toby)

honden foto van Sanne (en Toby)

Bij chemische castratie krijgt hij een prik die na een paar weken gaat werken, chemische castratie, dus dan merk je ook of definitief castreren ook gaat werken.
Bij Toby heb ik dat ook zo gedaan, die markeerde overal en nog meer van dat reutjes gedrag.

Groetjes Sanne (en Toby)

honden page profiel gorby2009gorby2009

honden foto van gorby2009

ik heb ooit 1 reu een chemische castratie laten geven, totaal geen effect, helemaal NIETS en dus dachten we: castreren gaat ons niet helpen.
En deze hond is getest, heeft een magtest ondergaan en werd als zeer dominant bevonden, met veel leiderschaps capaciteiten, das heel fijn, en het was een wereld hond, maar we moesten hem toch enorm beperken in zijn vrijheid, wat hem weer frustreerde.
Maar in deze drukke wereld......

Na een hevig gevecht om een loopse teef waarbij de eigenaar van de andere reu (die haar handen er tussen stak) behoorlijk zwaar gewond raakte aan haar hand heb ik hem de volgende dag naar de dierenarts gebracht, we hadden het echt gehad. Hij was toen wel al bijna 3 jaar en volkomen uitgezwaard en geestelijk volgroeid.

Een verademining die castratie, binnen 1-2 weken liep tie weer gewoon op zn voeten ipv op zijn spreekwoordelijke tenen. Zocht hij confrontateis niet meer zelf op, een doetje werd het echt niet, hij was dominant en dat bleef tie, gaf met strakke poot tot de laatste dag leiding aan de grote roedel waar we vaak mee wandelde. En binnen de korste keren hadden we het gg2 diploma toen in ons zak (distance control ging toen opeens wel, hij lette niet meer zo op of andere honden al waren gaan liggen op comando, want meneer ging absoluut altijd als laatste)

geen enge dingen gezien, ook niet bij de huidige schnauzer die we om medische redenen hebben laten castreren.

wat ik tegenwoordig een uitkomst vind is het implantaat, volgens mij kan dat 6 mnd of 1 jaar werken, is veel minder schadelijk als de chemische castratie (die onze da niet eens meer wil geven) en dan heb je echt een indruk of dit is wat je wilt, en de hond er ook blij mee is, want daar gaat het om.

Wij konden onze reu toen weer los laten lopen, volop weer mee in training, hij werd veel blijer, ging weer spelen, zowel met ons als met andere honden.

Tis wel een zware overweging waard, want je kan het niet terug draaien zo'n operatie, en als het niet hoeft, moet je het niet doen, zonde !!

honden page profiel Mandy & Bram.Mandy & Bram.

honden foto van Mandy & Bram.

Wij hebben Bram nu chemisch laten castreren om het effect van een definitieve castratie te zien. Zo kan ik kijken of het iets uithaalt om dit te laten doen, en of zijn gedragsveranderingen positief zijn. Het was 80,- In het begin was het vooral voor Bram heel erg wennen, maar nu een maandje later is het echt aanzienlijk een fijnere, rustigere hond. Ideaal!

honden page profiel MurphyMurphy

honden foto van Murphy

Er zijn 2 vormen van chemische castratie. Tardac, die werkt direct en wordt ook vaak gegeven wanneer een hond definitief gecastreerd wordt. Definitieve castratie werkt n.l. na een aantal weken. Tardac is een vrouwelijk hormoon die de mannelijke hormonen opheft. Van Tardac worden honden sloom met alle gevolgen van dien. Dit bootst dus niet echt een definitieve castratie na. Mijn 1e hond heb ik definitief laten castreren, mijn 2e hond heb ik eerst Tardac laten geven ivm erg veel markeren in huis. Omdat het markeren toen over was, hebben we hem "er definitief van af laten helpen" omdat het markeren gewoon weer begon.
De 2e tijdelijke castratie is dmv een microchip. Deze chip heet Suprelorin. Deze werkt bij kleine honden tot ongeveer 10 maanden. Murph heeft deze chip vanmorgen gekregen. Ikzelf zou nooit meer definitief laten castreren (zeg ik nu). Mijn 2e hond heeft er zijn hele leven last van gehad. Altijd bronstige honden die op hem wilde "rijen". Vreselijk! Wel moet ik zeggen, dat de redenen waarom we hem toentertijd hebben laten helpen, totaal over was! De hond kreeg echter wel een erg fluffy-vacht en was het proto-type van de jojo qua gewicht.

honden page profiel MurphyMurphy

honden foto van Murphy

Overigens heb ik vanmorgen 70 euro betaald voor het laten chippen.

honden page profiel Bende van 4Bende van 4

honden foto van Bende van 4

Is er reden voor castratie?
Ik heb een beagle (gecastreerd),en die is er niet echt mooier op geworden,wat dikker,en het heeft qua gedrag trouwens ook niks opgeleverd
integendeel

sofie (Gast)

hey.
Mag ik vragen hoe je aan die naam komt ? Mijn border collie van 6 jaar heet ook nobel. . Hij is met zijn 3e gecastreerd. Gewoon onder narcose. Ik moest hem castreren omdat hij vals was. Maar het heeft niet tegen zijn valse gwedrag geholpen. Nou veel succes. Met jou nobel .

honden page profiel Kim en CasperKim en Casper

honden foto van Kim en Casper

Wij wilden eigenlijk niet casteren. Maar omdat Casper last bleef hebben van voorhuidsontsteking tot bloedens aan toe hebben we hem laten helpen. Hij zit nu veel beter in zijn vel geen gezeur met opspelende hormonen, loopse teefjes zijn gewoon net als andere honden. Het karakter is nauwelijks veranderd hij is alleen wat rustiger geworden.
De eerste weken na de castratie voor de zekerheid minder voeren en dan merk je vanzelf of hij snel dikker wordt.

Chemisch casteren wilde ik perse niet. HEt woord chemisch klinkt voor mij als vergif....
WIlde hem niet volstoppen met rotzooi...

honden page profiel Mandy & Bram.Mandy & Bram.

honden foto van Mandy & Bram.

Je wilt hem niet volstoppen met 'gif' maar wel het risico lopen op een angstige, ongewenst veranderde hond na een definitieve castratie? Da's in mijn ogen een beetje gek..

honden page profiel ramonaramona

honden foto van ramona

hallo Fietskar
van Chemisch casteratie weet ik niet veel af
zelf heb ik mijn reu zo'n 4,5 jaar laten castereren.
hij is niet veel veranderd behalve dat hij behoorlijk dik is geworden dan :'( hier wordt hard aan gewerkt ;-)
het zou bij sommige honden ook het karakter wat kunnen veranderen,echter is dit nog nooit het geval geweest bij mijn eigen honden
ik zou hem gewoon defenitief laten helpen,last hebben van voorhuid onsteking is niet bepaald prettig en voor uzelf zal het ook een stuk prettig zijn aangezien een reu regelmatig druppels verliest die maar lastig weggaan
de hoofdreden waarom ik hem hem laten helpen is omdat hij gewoon ziek was als een loopse teef in de buurt was ( was gewoon een hele andere hond die zowat een hartaanval kreeg leek het wel)
dit gedrag begon zo rond zijn 3e jaar heel extreem te worden
een grote pluspunt is ook dat het de hond zijn levensjaar wat zou vergroten (zeggen ze)
een mooi idee om in het achterhoofd te hebben vond ik


succes

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Castratie" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

Volgende forumvraag: nog 1,5 weken en dan...:D
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^