Saarloos wolfshond

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Witte DraakWitte Draakgoedgekeurde fokker

honden foto van Witte Draak

Sinds ik klein was vond ik het al geweldige honden, maar inmiddels ben ik wel zover dat het hoogst waarschijnlijk gewoon niet de hond voor mij is.
Ik zou graag heel veel tijd in de opvoeding van een hond steken, maar de Saarloos Wolfhond zou denk ik een beetje teveel van het goede eisen... en ik betwijfel of mijn engelengeduld het aan zou kunnen. Ik heb alles voor een hond over, maar ik denk dat de honden van dit kaliber toch te moeilijk voor me zijn, vooral als het mijn eerste pup zou worden.

Ik ben blij dat ik me heel erg in het ras heb verdiept en me niet heb laten verleiden tot impulsieve aankoop. Wat overigens al lastig zou zijn, aangezien ik weet dat de goede fokkers je toch wel screenen en je duidelijk maken waar je in hemelsnaam aan begint. ;-)

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Saarloos wolfshond" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel millymilly

honden foto van milly

een saarloos is niet zo maar een hond hoor

honden page profiel Leffe SaarlooswolfhondLeffe Saarlooswolfhond

honden foto van Leffe Saarlooswolfhond

Het is en blijft een hond alles duurt wat langer
als bij de gemidelde hond
bij ons liggen ze gewoon in de woonkamer te slaapen
ook als we een keer een uurtje of 6 a 7 weg zijn
en ze zijn alle bij 3 jaar voor een groot deel ligt het aan je zelf je moet een worden met je hond anders wordt het niks en dat is het grooten verschil met de
een groot deel van onze huis honden.

Walter

honden page profiel Petra Petra

honden foto van Petra

Ik denk dat het er aan ligt hoeveel wolf er nog in een pup zit en bij diens ouders...grootouders enz... Bij de ene saarloos zal dat iets meer zijn dan bij de andere. Bij een goeie fokker denk ik dat je de pup kunt uitkiezen die het beste bij je past. heeft je saarloospup meer hond in zich dan zal hij/zij waarschijnlijk niet zo schuw zijn als dat er meer wolf in de genen zit. ze zijn wel heel mooi!

honden page profiel Leffe SaarlooswolfhondLeffe Saarlooswolfhond

honden foto van Leffe Saarlooswolfhond

Ha Petra

Dat wolfen blood valt wel mee hoor
bij een saarloos is het vooral hoeveel liefden
je hem of haar geeft. en dan nog de hond moet je volledig vertrouwen
we hebben er een die kwam bij ons toen ze 15 maanden
was had alleen in een buiten kennel gezetten haar vader hebben ze af gemaakt was niets mee te beginnen
wij hebben meer dan 2 jaar aan haar gewerkt
voor dat ze de hond is die ze nu is. en het is nu de grootste kroelkont van allemaal

Walter

honden page profiel Witte DraakWitte Draakgoedgekeurde fokker

honden foto van Witte Draak

Ik geloof dat het wolvenbloed ook wel meevalt. De laatste keer dat er puur wolf is toegevoegd aan het ras is dacht ik al weer meer dan 40 jaar geleden inmiddels. ;-) Zoveel wolf haal je dus niet in huis. Het is een hond, maar wel een speciale hond.

honden page profiel Leffe SaarlooswolfhondLeffe Saarlooswolfhond

honden foto van Leffe Saarlooswolfhond

Dat was in 1963 met Fleur 3
alle wolfen heeten Fleur

Walter

honden page profiel Witte DraakWitte Draakgoedgekeurde fokker

honden foto van Witte Draak

Ze waren lekker origineel met namen. ;-)

honden page profiel Leffe SaarlooswolfhondLeffe Saarlooswolfhond

honden foto van Leffe Saarlooswolfhond

Ja maar je weet wel gelijk dat het om een wolf gaat

honden page profiel MeduusMeduus

honden foto van Meduus

Mijn ouders hebben saarlozen, het zijn hele eigenzinnige honden maar als ze je eenmaal kennen zijn het echte knuffels en behoor je tot hun roedel.

Het eten is echter bij Sar en Chinook nooit veilig, ze proberen alles te stelen, ookal hebben ze net hun maaltijd gehad ;-)

ik raad je aan om contact op te nemen met de vereniging, en misschien is het ook een idee om eens te kijken bij het wolfcenter in limbourg-bilstain(de ardennen) wij zijn hier 5 jaar geleden geweest omdat 1 van de honden van mn ouders hier vandaan komt.

de beheerders hebben zelf Saarlozen, maar daarnaast ook een wolven opvang. De opvang is indrukwekkend, en Peter vertelt graag hoe de wolven bij hun terecht zijn gekomen

Rob (Gast)

Ik wil graag even reageren op dit nuttige topic, waarin overigens naast veel zinnigs ook veel onzin wordt verkondigd. Ik bezit sinds enkele jaren een Tsjechoslowaakse wolfhond (reu). We zijn er dolblij mee. Hebben ons vooraf goed georienteerd en twijfelden eerst tussen een Saarloos en een Tsjech, waarbij we heel wat tijd gespendeerd hebben (clubmatches, eigenaren en fokkers bezoeken, veel lezen van "ervaringsdeskundigen" etc.).
Allereerst: een wolfhond is eerlijk gezegd maar voor zeer weinigen geschikt! Je wordt verfliefd op de prachtige verschijning, maar je dient dan ook te beseffen dat je een dier in huis haalt met een flinke vleug "wild". Wolfhonden KUNNEN gewoon niet zo maar alleen zijn. Ze vertonen m.n. als pup en puber vaak een enorm sloopgedrag, zeker als ze zich alleen voelen. Prooidrift is daarnaast meer aanwezig dan bij "gewone" honden. Je thuissituatie moet er ook voor geschikt zijn: liefst een tuin/flinke loopruimte dien je te kunnen bieden. Een flatje is niets voor hem. Je moet een wolfhond echt veel tijd kunnen bieden. Kun je daar allemaal niet aan voldoen, ben je niet helemaal zeker van jezelf, dan NIET aan beginnen! Waarom voor ons een Tsjech ipv een Saarloos? Laat ik allereerst zeggen dat beide rassen voor de liefhebber fantastisch zijn. Het terughoudende (schuwe) van de Saarloos stond ons tegen. Verder ben ik een amateur hobby geneticus en de Saarloos is een van de meest ingeteelde hondenrassen; zeker de populatie binnen de rasvereniging, met alle gezondheidsproblematiek van dien. Ik verkondig nu iets heel gevoeligs, maar het is zo. Wat dat betreft kun je beter een Saarloos buiten de rasvereniging aanschaffen. Daar is inderdaad wel eens gemixt met vreemd bloed, wat de genetische variëteit ten goede is gekomen. M.i. tref je veel betere, gezondere en vaak ook mooiere Saarlosen aan buiten de erkende rasvereniging dan er binnen (waarschijnlijk omdat er wel eens een Tsjechje doorheen gemixt is....). De erkende rasvereniging van de Saarloos is een gesloten circuit, dictatoriaal en inderdaad zoals geschreven overheerst door vriendjespolitiek, maar bovenal bijna misdadig ten aanzien van de inteeltpolitiek.
Terug naar onze keuze voor de Tsjech: een veel minder terughoudende wolfhond, stuk pittiger zelfs hetgeen echt een consequente opvoeding vereist. Ik vind hem mooier maar dat is persoonlijk. Prettige en actieve rasvereniging waar ook wel eens wat ego'tjes spelen zoals bij iedere vereniging, maar verder prima. Advies: orienteer je goed en objectief, ga na of je niet zomaar een wolfhond wil omdat je hem mooi vind en doorgrond je van alle consequenties!

honden page profiel Witte DraakWitte Draakgoedgekeurde fokker

honden foto van Witte Draak

Rob, als ik dit zo lees ben ik blij dat ik eerst zoveel heb opgezocht over het ras. Dus er is écht wat aan de hand binnen die rasvereniging? Ik vermoedde al zoiets... vooral omdat er ook een tweede rasvereniging werd opgericht, de AVLS, en deze vereniging van allerlei aantijgingen werd beschuldigd. Best grappig om op de sites van de rasverenigingen over en weer die discussies en ontkenningen te lezen; je begint je af te vragen wat ervan waar is. O-)

Afgelopen weekend naar de WINNER in A'dam geweest en voor het eerst Saarlozen en Tsjechen in het echt gezien. Mooie honden hoor, adembenemend! Maar ben toch blij dat we nu een Zwitserse witte herder hebben^^ Sommige Saarlozen zaten helemaal onder de bankjes tussen de benen van hun eigenaar iedereen met argensogen aan te kijken, staart tussen de benen...

honden page profiel Margje & BikoMargje & Bikobijna goedgekeurde fokker

honden foto van Margje & Biko

Ik ben zelf lid van de ALVS. Die hebben zich afgesplitst van de oorspronkelijke rasvereniging.
De oorspronkelijke rasvereniging zegt bijvoorbeeld dat bepaalde ziekten zoals dwerggroei gewoon niet bij 'hun' saarlozen voorkomen en testen daar dus ook niet op.
De ALVS doet dit wel, testen naar oa dweggroei en een DNAonderzoek zijn verplicht. Dit komt het ras alleen maar ten goede. De oorspronkelijke vereniging wil daar echter niet aan. Een heel slecht punt in mijn ogen.

Veder is het mij (als leek bij saarlozen, ik ben gedragsdeskundige en trainer dus let wel meer op gedrag) opgevallen dat de saarlozen die je bij de AVLS tegenkomt meer open zijn. Er wordt goed naar het gedrag gekeken. Er zitten zeker schuwe exemplaren tussen, wat ook een raseigenschap is. Maar er zitten ook diverse tussen waarmee wordt gesport zoals behendigheid, sommige echte knuffelbeesten zelf!

Het is geen beginnershond, het is een hond die met zachte maar consequente hand ogpevoed moet worden. Ik ben al bij een paar nestjes wezen kijken en overal heel vriendelijk ontvangen. Zo leer je ook de ouderdieren kennen en zie je hun gedrag. Heel belangrijk!

Groeten, Margje

John (Gast)

Ik las een heel goede tip, nl. van Charlotte en de Witjes.
Ik heb veel contact met Corrie Keizer gehad en ook een Tsjechoslowaakse Wolfhond van haar gekocht.
Wij hebben van te voren aangegeven, en uiteraard ook met haar besproken, dat we bepaalde wensen hadden over karakter en vorm.

Alles is uitgekomen en wij hebben ongelooflijk veel plezier aan deze hond. Al 10 jaar.
Een open en vriendelijke hond en ook nog heel mooi.

honden page profiel MichelleMichelle

honden foto van Michelle

Hoi,
Ik ben de trotse eigenaar van een prachtige lieve Saarlooswolfhon (Reu).
Het is idd een ras waar je je echt even in zou moeten verdiepen of hij bij je past.
Het is geen hond zoals andere hondenrassen en zo heeft elk ras ook weer zijn eigen kenmerken  en dus ook dit bijzondere ras..
hieronder een paar kenmerken van de saarloos op een rijtje...

het is een berichtje uit 2009 , maar wie weet lezen ook nog andere mensen dit die er vragen over hebben..

Ook kan ik je de AVLS aanraden en let goed op bij aanschaf dat er geen sprake is van inteelt of erger...

succes en veel plezier!!


Hij is een zeer levendige hond overstromend van energie, die een trots en onafhankelijk karakter heeft.
Hij gehoorzaamt uit eigen vrije wil en is niet slaafs.

Hij is zeer aanhankelijk aan zijn baas en hoogst betrouwbaar.

Tegenover vreemden stelt hij zich gereserveerd, enigszins wantrouwend, op.
Deze gereserveerdheid en zijn vluchtdrift voor hem onbekende situaties zijn kenmerkend voor de Saarloos Wolfhond.
De benadering van de Saarloos Wolfhond door vreemden vraagt enige kennis van en inzicht in het gedrag van deze hond, die gereserveerdheid en vluchtdrift als eigenschappen in zich draagt.
Een geforceerde, door de Saarloos Wolfhond niet gewenste benadering door een vreemde, kan er toe leiden, dat de vluchtdrift gaat overheersen.
En een belemmering van deze eigenschap door bij voorbeeld de beperkte bewegingsvrijheid van de aangelijnde hond kan aanleiding zijn voor een angstig lijkend gedrag.

Wim (Gast)

Ik heb twee Saarloos wolfhonden... Weet waar je aan begint makker! Geen 'will to please' dus trainen kun je vergeten! Zijn errug roedel gericht! Luisteren voor geen meter! Je moet een engelen geduld hebben... Mijn teef is 13 mijn reu is 11... En ik heb ze al 11 jaar... Geweldige beesten om te hebben maar het zijn absoluut geen doorsnee honden! Weet waar je aan begint!

Succes!

Wim

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Saarloos wolfshond" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

pagina 2 van 2 12
Volgende forumvraag: Cerenia
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^