Nazorg castratie

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

Onze Gomes lijkt opgewonden te zijn (Gast)

Hoi,

Gister is onze Gomes (Engelse stafford) gecastreerd. Op zich lijkt het allemaal goed te gaan echter hij lijkt ook opgewonden (letterlijk) te zijn. Er komt ook een beetje (helder) vocht uit.
Nu is dit onze eerste hond en wij hebben hier geen ervaring mee. Is dit normaal of moeten wij ons zorgen maken?

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Nazorg castratie" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel Kelly-ElroyKelly-Elroy

honden foto van Kelly-Elroy

Hoi,

Daar kan ik u eigenlijk niet mee verder helpen.
Maar als je het niet vertrouwd, bel dan naar je dierenarts om zijn advies te vragen.

Groetjes
Kelly

honden page profiel LindaLinda

honden foto van Linda

Dat is wondvocht. Maar... bij vragen of problemen na een operatie kun je vaak gratis bij de dierenartsassistente terecht. Even bellen dus ;-)

honden page profiel

Even in de gaten houden, en dierenarts bellen.
Als je het niet vertrouwd zeker doen!
Je hebt vaak zelfs dat je voor controle terug mag komen (gratis).
Mijn Guide is een aantal weken geleden gecastreerd, toen ik het niet vertouwde ben ik na de da terug gegaan, en heb toen idd mijn onrust bevestigd gekregen, en had hij toen voor 10dgn antibiotica nodig, nu is dit helemaal weg, en niks meer aan de hand.
Maar meestal is er niks aan de hand en komt het met rust gewoon goed.

Manon (Gast)

Hoi Kelly, Linda en Thamara,

Dank voor jullie reactie. We hebben onze Gomes vanmiddag heerlijk laten slapen en hij lijkt weer wat op te knappen. Hij heeft gegeten en gedronken. Alleen de top van het geslachtsdeel is nog wel zichtbaar en wat gezwollen maar het is vele malen minder erg dan vanochtend. Mijn vriend en ik hebben besloten het tot morgen vroeg in de middag aan te kijken, tenzij het weer erger wordt.
Toch allemaal erg bedankt voor de reactie, we maakten ons behoorlijk zorgen :-)

Manon (Gast)

Vanochtend heb ik toch de DA gebeld. Voor iemand die ooit dezelfde vraag zou stellen volgt hier het antwoord.

Het niet direct volledig terugtrekken van het geslachtsdeel komt soms voor. Het kan twee oorzaken hebben. De eerste is ontspanning na de narcose. De tweede is hormonen. In beide gevallen moet het binnen maximaal anderhalve week weg zijn. Is dit niet zo, dan terugkomen.

Nu gaan wij er met Gomes vanuit dat het helemaal weer goed komt natuurlijk :-)

hentje (Gast)

vandaag is mijn hond gecastereerd, hij piept de hele tijd, en toen ik hem ophaalde was hij nog half slapend, kon dus niet lopen (zelfs zijn tong hing e r nog uit) is dit niet een beetje te vroeg? het arme dier lijkt echt pijn te hebben. is dit normaal?
mag hij al buiten op de stenen liggen?

honden page profiel De Mecheltjes clanDe Mecheltjes clan

honden foto van De Mecheltjes clan

Hoi,

Ja de pijn is normaal na een casteratie.Als het goed is heeft je hond een pijnstillende en AB injectie gekregen en heb je pijnstillers mee gekregen voor ongeveer 2 dagen en een AB kuur voor 3 dagen.
Ik vind het inderdaad ook erg vroeg. Hier mogen de honden pas naar huis als de narcose redelijk is uitgewerkt. Dat wil zeggen dat ze weer zelfstandig kunnen lopen. Normaal is dat ze nog een tijdje wat suffig zijn.

Groetjes,
Wilma

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

oef, het is nog maar net geleden he, een narcose hoe licht ook is ook niet mis.

geef hem rust, verplichte rust, laat hem een beetje in de tuin scharrelen, en daar even zijn behoefte doen, kijk het even aan, het is nu negen uur, en ja de dierenarts zal er niet meer zijn, misschien kan je de nacht bij de hond doorbrengen ? zou ik echt doen. verwen hem even lekker, hij weet ook niet wat hem overkomt. nee toch.

en als je morgen nog geen vertrouwen erin heb, bel de dierenarts even op. of ga op controle met je hond, hoort er allemaal bij.

willemijn.

hentje (Gast)

hoihoi
bedankt voor jullie reactie! idd heel vroeg, hij kon niks, heb hem rond 2 uur gebracht, half 3 ben ik weggegaan en kwart voor 5 kon ik hem halen. afschuwelijk gezicht zon levenloos lichaam. maar tegen 8 uur begon hij wat te lopen/waggelen. heb hem mee naar boven genomen mar dar jankte hij alles bij elkaar, toen ben ik naar beneden gegaan met mijn dekbed maar werdt misselijk en echt hartverscheurend het gepiep en gejankt dat ik hem alleen heb elaten voor 2 uurtjes, hij moest het tenslotte alleen doen. vanmorgen heeft hij gegeten en niet meer gepiept GELUKIG stuk opgeknapt..hij had snachts wel 4 x geplast in huis... maar vandaag is het al een enorme verbetering. gelukkig maar!
bedankt doeidoei

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Nazorg castratie" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

Volgende forumvraag: Rode peper
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^