in de tuin poepen en plassen, probleem?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Marjan & CharlieMarjan & Charlie

honden foto van Marjan & Charlie

Charlie plast en poept alleen thuis in de tuin.
We gaan lekker (vaak) met haar lopen en dan doet ze zelden iets onderweg, als we thuiskomen wil ze meteen naar buiten en gebeurt het in de tuin. eigenlijk vind ik dit zelf helemaal geen probleem. drolletjes zijn zo opgeruimd en als dit zo blijft wil ik haar voor de zomer aanleren op 1 plek te plassen, want anders krijg ik denk ik een groen met gele rondjes gazon. Bij andere topics kreeg ik het idee dat men dit (in de tuin doen) negatief vind. wat ik me nu afvraag is, waarom eigenlijk?

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "in de tuin poepen en plassen, probleem?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel Uma & JokerUma & Joker 3 doggies

honden foto van Uma & Joker

ik vind het niet negatief.

maar het is misschien handig om een plekje in de tuin te maken waar de hond kan poepen/plassen.

en daar leg je bijvoorbeeld speciaal zand neer ofzo. als je daar de hond aanleert zijn behoefte te doen kan dat erg handig zijn :-)

honden page profiel David WeckxDavid Weckx 3 doggies

Onze Izo heeft ook altijd zijn behoeftes gedaan in de Tuin. En nooit tijdens het wandelen of bij andere mensen.
Althans tot nu.

Hij is nu 10 maand en is wat aan het puberen. Plotseling doet hij zen behoeften ook als we gaan wandelen. Dus vanaf nu altijd de deur uit met hondenzakjes voor het zooitje op te ruimen.

honden page profiel corrie koopmancorrie koopman 3 doggies

honden foto van corrie koopman

Onze honden doen dat ook zodra ze wakker worden gaan ze naar buiten en doen dan al gauw hun behoefte .Het is inderdaad zo opgeruimd.Regelmatig een emmer water erover en weer netjes

honden page profiel Ralph, Bo en DexRalph, Bo en Dex 3 doggies

honden foto van Ralph, Bo en Dex

Ik vindt het ook niet negatief.

Bo heeft een 'eigen' plekje in de tuin waar hij zijn behoefte kan doen. Dat is ook het enige plekje waar hij in de tuin mag komen, voor de rest moet hij op het terras blijven (grootste deel is terras bij ons)

honden page profiel bettiebettie 3 doggies

honden foto van bettie

Ik vind het niet negatief.
Ik vind dat iedereen moet dan wat hij het prettigst vind voor de hond.
Persoonlijk heb ik geen zin om pies en poep te ruimen.
En het is aan te leren,dus waarom niet?
Heb wel een tuin van 90 vierkante meter,misschien dat dat er ook wel een beetje mee te maken heeft,hahahahaha.

honden page profiel bettiebettie 1 doggies

honden foto van bettie

Sorry,vergat een nulletje,moest zijn 900 vierkante meter :-)

honden page profiel FaelynFaelyn 3 doggies

honden foto van Faelyn

Als jij er geen probleem mee hebt dan moet je dat zelf weten, maar weet dat als het eenmaal is aangeleerd het moeilijk weer af te leren is. Vaak is het probleem dat pups/jonge honden zich geen tijd gunnen om tijdens een wandeling hun behoeft te doen. Dat komt niet omdat ze niet hoeven of niet willen maar omdat ze op elke meter wel iets zien of weer horen waardoor ze dat vergeten te doen. Ze zijn te gespannen door het geluidje wat ze horen of het blaadje wat net weg waait of een kat of andere hond die ze zien. En dan komen ze thuis, waar ze niet worden afgeleid, want die omgeving is bekend dus ze ontspannen en dan is het oooohhhhja ik moet nog een plas doen!
Er is voor mij een verschil tussen uitlaten en wandelen in het zindelijk krijgen tijdens opvoeding van een hond.

Als je nl niet wil dat je hond bij thuiskomst de tuin in wil om daar de behoefte te doen of op je deurmat ga dan naar buiten naar een plek waar geen andere honden spelen maar waar je hondje op het gemak kan plassen of zo. Blijf staan en ga niet lopen, want dan kom je weer op een andere plek met andere luchtjes etc. Heeft de hond zijn behoefte gedaan dan kun je gaan wandelen of weer terug naar huis en ga je op een ander tijdstip wandelen. Doet je hond tijdens een wandeling toch zijn behoefte dan uitbundig belonen.

Als je een niet zo'n grote hebt kun je ze zelfs leren om op een kattenbak hun behoefte te doen. Bedenk dat als je ze in de tuin alles laat doen dat van de zomer ook gebeurd en dat als er kinderen rondlopen het toch niet zo fris is en bovendien met de zon erbij gaat het lekker ruiken en kun je ook nog eens ruzie krijgen er over met de buren.

honden page profiel FaelynFaelyn 3 doggies

honden foto van Faelyn

Als je een niet zo'n grote HOND hebt kun je ze zelfs leren

honden page profiel nakkinakki 3 doggies

Nee, vind het ook niet negatief, maar wil wel dat ze leren ook op vreemde plaatsen te plassen omdat we weleens bij vrienden op bezoek gaan die nogal uit de buurt wonen. We gaan dan 's ochtends weg thuis komen daar tegen de middag aan, blijven eten en komen dan ook laat thuis. Dan moeten ze dus daar op de uitlaat plaats. Als je wilt dat ie het ook op aangewezen pleek doet tijdens het wandelen kun je hem belonen zodat ie weet dat het daar ook ok is. Vind jij het geen probleem dat ie alleen in de tuin wil zie ik niet waarom dat niet goed zou zijn.
Lekker doen waar jij en je hond zich goed bij voelen.

honden page profiel SonSon 3 doggies

honden foto van Son

Mijn vorige 2 poedels gingen 's morgens vroeg ook in de tuin.....prima ! drolletjes weg en een emmer sop over het terras .WEG !

Maar als ze nergens anders iets doet...? ( op straat/ gras) krijg je dan geen probleem, als je eens ergens met haar naar toe gaat ?

( Of.........je moet de tuin meenemen ?) O-)

Succes met je schatje !

Groetjes Montie & Son

honden page profiel Rexxie en LeahRexxie en Leah 3 doggies

honden foto van Rexxie en Leah

Tja, hou er rekening mee dat hondenpies in de zomer verschrikkelijk gaat stinken.. Maar als jij daar niet mee zit, wie zijn wij dan om daar over te oordelen.
Alleen uit practische overweging zou ik toch proberen dit gedrag om te buigen. Als je op vakantie gaat, kun je je tuin ook niet meenemen, of als je op visite bent kun je het ook niet maken om je hond bij familie en vrienden in de tuin uit te laten...

Nouja, succes ermee.

honden page profiel Bende van 4Bende van 4 3 doggies

honden foto van Bende van 4

Bij mij hebben ze dat als pup ook gedaan
geen probleem,meteen weggeruimt.
Het stopte vanzelf,toen er meer regelmaat in de wandelingen kwam,en ontlasten ze tijdens de wandeling en niet meer in de tuin.

honden page profiel annetannet 3 doggies

honden foto van annet

hier mogen ze ook in de tuin plassen en poepen maar dat doen ze eigenlijk s'ochtends voor de rest ga ik 4 x op een dag met ze wandelen!ik vind het ook vies dus mijn vriend moet het opruimen hi hi :-D

honden page profiel Dees & dogsDees & dogs 3 doggies

honden foto van Dees & dogs

Sterre doet niks op t terras maar noor een jack russel van 4 maanden nog wel.
s,Morgens als ze wakker wordt moet ze meteen en aangezien we nu nog op een appartement wonen is t dakterras wel handig.
Overdag als ze piept ga ik gewoon met haar naar buiten
vind ze niet altijd even leuk maar het is voor Sterre ook verwarrend waarom moet zij naar buiten en mag noor boven blijven. Een mazzel is Sterre is gek op wandelen dus die staat altijd vooraan als je alleen al t woord buiten zegt.

Dees

honden page profiel srtdsrsrtdsr 3 doggies

honden foto van srtdsr

Persoonlijk probeer ik het sim af te leren, we gaan met hem lopen dan moet hij zijn behoefte doen vooral poepen. Ik vind het frustrerend als we net met hem uit zijn geweest en hij vervolgens in de tuin poept..

aan de andere kant vooral met die regels tegenwoordig over poep opruimen. Als het in je tuin is, zit je daar nooit mee :-D

honden page profiel Marjan & CharlieMarjan & Charlie

honden foto van Marjan & Charlie

Hartstikke bedankt voor jullie reacties, er zijn inderdaad wel een paar dingen die ik over het hoofd heb gezien. Ik heb b.v. geen idee hoe het gaat ruiken komende zomer. Ook heeft ze inderdaad wel eens ontzettend lang haar plas opgehouden als we van huis waren. Dus ga ik er denk ik toch maar werk van maken om te zorgen dat ze óók buiten onze tuin haar behoeften gaat doen, daar stonden enkele zeer nuttige tips tussen.

p.s. ik zal beter opletten waar ik mijn vraag plaats, maar vind dat soms best lastig dus dan denk ik zet 'm maar bij "gezellig praten" dan zit ik altijd goed. maar ik zie wel dat deze vraag beter hier paste.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

maak een plasplek voor je hond , een grindbak, dat ruikt niet, ook niet met een hitte golf. eerst worteldoek, dan zand, daarboven op grote kiezels, en dan daarop weer boven op kleine kiezels, heb je een plasplek voor je hond, zo aangeleerd dat ze daar de behoefte doet.

wel moet je leren om je hond buiten de tuin uit te laten, dat is niet moeilijk, haar eerste plas buiten de tuin, dan weet ze dat ze dat ook daar mag doen, anders gaat ze het ophouden, en doet ze het alleen nog maar in je tuin.

en de grindbak schoon houden ? een keer in de week een gieter met chloor erover heen, echt zelfs met een hittegolf ruik je niets.

honden page profiel Angela • BodhiAngela • Bodhigoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Angela • Bodhi

Ik zou het zelf niet willen, maar als je er geen problemen mee hebt, waarom niet? Sommige honden voelen zich veilig(er) in de tuin, dat is oke... Ik zou haar wel stimuleren om buiten de tuin te laten plassen, door haar minder in de tuin te laten en flink te belonen als ze buiten de tuin plast. ;-)

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "in de tuin poepen en plassen, probleem?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

Volgende forumvraag: Rode peper
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^