Onze Storm, witte herder reu.

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden foto van Chocomelk van Jessy & Storm en ***Blondie & Tara***

Hallo allemaal,

wij hebben sinds 2 dagen een witte herder reu (zie topic hond uit belgië). Nu gaat het allemaal wel heel goed, maar adviesen zijn van harte welkom!!

Onze hond heet Storm en is 8 maanden oud, het is dus een witte herder, langharig.
We hebben Storm bij mensen vandaan waar hij altijd in de bench gezeten heeft. Hij heeft nog nooit losgelopen en kan absoluut niets :'( .
Elke keer ontdekken we weer iets nieuws van zijn verleden zeg maar. We zijn er nu dus ook achter dat Storm geslagen is, voorbeeld: vandaag zat ik op mijn knieen, wou hem aaien, hij dook meteen helemaal in elkaar en liet alles lopen. Vervolgens vloog hij z'n bench in en zat hij daar te trillen :'( .
Storm kan dus helemaal niets, hij is niet eens zindelijk. Woorden als nee, rustig, lig enz enz die kent hij allemaal niet. Gelukkig pikt hij de dingen snel op, hij heeft nu al door dat als hij buiten geplast heeft hij een brokje en een aai krijgt.
Hij is ontzettend lief, met onze andere honden klikt het heel goed en ook met ons dochtertje en de kat gaat het super. Hij zou het liefst heel de dag geknuffeld worden :-) .

Storm is ontzettend mager, door z'n vacht valt het iets minder op maar je voelt elk botje. Zijn achterpoten staan scheef (naar buiten toe), we vermoeden dat het of verkeerd gegroeid is doordat hij altijd in de bench gezeten heeft of hij heeft h.d.
Ook drinkt hij ontzettend veel, hij kan zo 10 tot 20 bakken leegdrinken. Dus we vermoeden dat hij of een nierprobleem heeft, of gestressd is nog, of dat dit gewoon een stukje "karakter is". We horen veel om ons heen dat herders zo veel drinken dus...
We willen nog niet met hem naar de dierenarts omdat hij net pas hier is, eerst even wennen. Wel heb ik al een afspraak gemaakt voor volgende week madag.

Wat denken jullie ervan, hebben jullie nog tips hoe ik het allemaal het beste kan aanpakken. Hij gedraagt zich dus eigenlijk als een pup van 8 weken.
O en positieve opvoeding hé. Ik wil hem alles aanleren door positief gedrag te belonen en negatief gedrag te negeren of om te draaien.

Alvast bedankt.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Onze Storm, witte herder reu." wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel 3 doggies

Jee...wat een stumper :'(
Het is niet normaal dat een hond zoveel drinkt, hoor! Zelfs bij mijn nierpatiënt - Shar-Pei Fred - heb ik niet zoveel water drinken gezien... Het kan heel goed een nierprobleem zijn... Nierpatiënten ontwikkelen zich ook niet goed en blijven heel mager. Ze zijn vaak ook niet zindelijk, dat komt door dat vele drinken.
Ik zou de dierenarts even bloedonderzoek laten doen, dan weet je het zeker.
Sterkte met hem - ongelooflijk wat mensen dieren aan kunnen doen - en wees voorzichtig met voeren als hij zo mager is.

honden page profiel Janneke van BommelJanneke van Bommel 1 doggies

honden foto van Janneke van Bommel

Hallo,

Wat een enorme uitdaging voor jullie! Maar wel superleuk!!!

Ik zou als er al een afspraak staat bij de da. nu niet teveel hooi op je vork nemen. En rustigaan doen met die schat...

Dan eerst eens lekker aansterken. Vraag bij de da. voor de juiste voeding. Hoef je daar nog niet eens te kopen maar weet je wel waar je op moet letten!!!

En 10 yoy 20 bakken water??? Waar praat je dan over dag/week??? Want dat is echt een absurpt aantal hoor!!!

Schrijf nu alles op wat in je opkomt en je wilt vragen aan de da. Anders sta je daar maandag en weet je niet meer alles!!!

Als Storm een beetje is aangesterkt en de vreugde weer ziet, zou ik zeker met hem op een cursus gaan. En dan nog niet zozeer voor de commando's maar voor het sociale aspect. Het wordt een beer van een hond en die moet wel op een leuke manier uitgelaten kunnen worden. Zonder dat er schrik is en trekken aan de lijn niet te voorkomen is.

Kijk vantevoren goed rond naar een school die op positieve manier traint. En waar je in een juist groepje terecht komt. Omdat je hond dan geen pup meer is. Dus niet bij dominante gevorderden honden van dezelfde leeftijd! Liever bij de pups...

Ik wens jullie heel veel goeds toe samen met storm!

Groetjes Janneke,
lebbers van Jara en Beau!

honden foto van Chocomelk van Jessy & Storm en ***Blondie & Tara***

Bedant voor de reactie's. Ja het wordt een enorme klus, maar we hebben het graag voor hem over. Hij is zo ontzettend lief!

Ja ik had het inderdaad al aan de da gezegd, van de poten, drinken enz enz.. Zij hebben het ook opgeschreven en ik moet een beetje urine opvangen zodat ze dat op allerlei ziekte's kunnen testen.

Die bakken water, ja dat is per dag. Het is echt niet normaal. Ik vul de bak nu ook niet meer hoor. Ochtends krijg hij een bak middags en begin en eind avond (na het eten). De rest van de tijd laat ik de bak nu maar leeg. Afentoe doe ik hem dan maar even in de bench zodat mijn andere honden ook even de kans krijgen wat te drinken.

Ja ik wil inderdaad ook graag naar een hondenschool. Ik heb met mijn andere hond ook op een hondenschool gezeten en die beviel heel goed, waarschijnlijk gaan we met Storm ook daarheen. Maar ik zit inderdaad ook met welke cursus ik moet doen omdat hij wel 8 maanden is maar gedrag van 8 weken heeft. Het is nu al een beer van een hond hahaha. Staat hij daar straks tussen de pupjes hahaha.

Het trekken aan de riem gaat ook wel goed eigenlijk, vanmiddag heeft hij maar 2 x getrokken. Ik blijf dan meteen staan, roep hem bij me en beloon hem dan. Dit werkt heel goed en hij trekt dus al bijna niet meer aan de riem. Alleen als hij andere honden ziet hangt hij meteen in de riem, dit moet hij dus nog leren negeren. Ik kan hem ook niet met mijn andere honden tegelijk uitlaten want dan kan ik hem niet houden. Maarja ik wil nog niet teveel met hem doen, omdat hij hier net is. Ik wil graag dat hij eerst gewoon lekker went aan het nieuwe huis met de nieuwe regels enzo. Ik focus me nu vooral even op het zindelijk worden en het wennen.

honden page profiel EstherEsther 2 doggies

honden foto van Esther

Hoi,

Wat een mooie en leuke uitdaging voor jullie. Gelukkig hebben jullie hem nu want hij geeft heel veel tekenen van stress aan en ik weet wel dat jullie hem een stabiele basis gaan geven.

De bakken water vind ik ook opmerkelijk. Hier heb ik vorig jaar een boxer herplaatst van een cursist en deze kon ook de waterbak niet negeren.

Ik heb haar laten drinken en steeds na 5 sec. drinken haalde ik haar eruit d.m.v. de naam te roepen + oke te zeggen.

Hoogstwaarschijnlijk kreeg jullie hond ook de waterbak maar even en moest deze 1x leeg en dan werd de waterbak weggezet. Het is zeker niet normaal en ik zou daar een oplossing voor bedenken.

Toen onze herplaatser weg was, kon ze de waterbak leren negeren en pas gaan drinken terwijl ze dorst had. Ze had het vertrouwen gekregen dat ze altijd kon drinken.

En aaien zou ik nu nog even laten. Wat je wel kan doen is voertjes strooien bij jullie en rustig tegen je hond gaan spreken zodat hij jullie leert vertrouwen.

Veel succes met alles.

Groetjes van Esther

honden page profiel De Mecheltjes clanDe Mecheltjes clan 1 doggies

honden foto van De Mecheltjes clan

Hoi,

Nou super dat hij bij jullie terecht is gekomen. :-) :-)

Laat hem eerst 2 weekjes wennen en het vertrouwen krijgen in jullie.Geef hen veel voer uit jullie handen zodat hij leert dat handen niet alleen zijn om te straffen(wat hij immers meegemaakt heeft)maar ook heel liefdevol kunnen zijn.

Daar na zou ik het positieve trainen langzaam opbouwen.

Ik zou wel met hem naar de DA gaan op een rustig moment. Hier kun je daarvoor een afspraak maken. Je zou het verhaal uit kunnen leggen aan je DA daar zouden zij lijkt mij wel begrip voor hebben.

Wil je dit nog niet zou je alvast wat urine op kunnen vangen en dir naar je DA kunnen brengen. maar dat hij zoveel drinkt is niet normaal. Hij is natuurlijk wel gestrest, maar dan vindt ik het nog veel te veel.

De witte herder is een super gevoelige hond, die als deze met harde hand opgevoed wordt zoals hij meegemaakt heeft heel nerveus en angstig kan worden.
Maar met jullie begeleiding kan het heel goed komen met veel geduld en inzicht. daar heb ik alle vertrouwen in.

Lieve groet,
Wilma

honden foto van Chocomelk van Jessy & Storm en ***Blondie & Tara***

Bedankt voor jullie reactie's en het vertrouwen :-) .

Ja dat met die waterbak dat is wel waar. Storm zat daar altijd in de bench zonder water en zelfs als hij eruit mocht stond de waterbak in de aparte keuken waar hij dus niet zo bij kon.
Ik ben sinds gisteravond ook aan het proberen om hem inderdaad elke keer als hij drinkt even te roepen en te zeggen goed zo jongen. Dit werkt inderdaad wel een beetje, maar zelfs dan drinkt ze nog wel belachelijk veel.

Ik heb inderdaad al met de da afgesproken op een rustig moment te komen. Ik ben als eerste aan de beurt met Storm zodat hij niet hoefde te wachten en nog even geen andere honden in de wachtkamer hoefde te zien. Dus dat is wel goed geregeld, ik heb ook echt een super goede da. Ze doen het daar echt met hart voor de honden en de eigenaar helpt je ook echt supergoed.

Storm is al een stuk minder zenuwachtig en hij komt elke keer lekker bij me voeten liggen. Ik denk dat hij zich ook zo snel aanpast enzo omdat ik andere honden heb. Hij volgt de golden echt helemaal en voelt zich er echt helemaal vertrouwd en rustig bij, dat scheelt echt een hele hoop.

Wel maak ik me echt zorgen om zijn poten, ik ben bang dat hij h.d. heeft. Zouden jullie me daar wat over kunnen vertellen?? Hoe je merkt dat ze h.d. hebben, hoe het getest word, (belangrijkste voor ons) wat gebeurd er als hij inderdaad h.d. blijkt te hebben???

Hij zakt afentoe namelijk door zijn poten en als hij een tijdje gelegen heeft loopt hij echt alsof het een hond van 14 jaar is. Afentoe komt hij ook met zijn voorpoten op de bank en ik wijs dan gewoon met mijn hand naar de grond, dan gaat hij gelijk terug. Maar mijn man pakte gister zachtjes zijn voorpoten toen hij dit deed en wou hem rustig op de grond zetten. Hij jankte toen enorm, ik weet dus niet of dit komt omdat mijn man hem verkeerd vasthad of door stress of omdat het echt pijn deed??

Ook vraag ik me af, als hij zo blijft met het lopen enzo (ongeacht of het nu h.d. is of niet) is het dan wel verstandig cursussen met hem te gaan doen? Ik wou namelijk over een jaartje ofzo met hem flyball en speuren enzo gaan doen. Vind het ook niet erg als het niet kan hoor, ik ben al helemaal stapelgek op hem. Ik heb hem dan wel pas 3 dagen, maar moet er niet meer aan denken hem niet te hebben.

Ik had ook nog even een hele andere vraag. Ik heb naast Storm dus ook nog een golden teefje van bijna 2 jaar. Ze is echt een ontzettend lieve hond, ook met onze dochter er zit geen kwaad in. Maar als ze bijv. ligt te slapen of gewoon ligt te rusten en ons dochtertje of onze honden per ongeluk op zijn staart ofzo staan dan bijt ze gelijk. En dan bedoel ik niet vol op z'n staart, maar gewoon op een paar haartjes van z'n staart. Hij schrikt dan, maar springt meteen op en bijt. Wat moet ik hiermee?? Ik lig er echt van wakker want ik heb een kind en ik moet er niet aan denken dat dat mis gaat. Ik ben zo bang dat er een dag komt dat ik haar moet weg doen, wat ik echt absoluut niet kan, ik hou zoveel van me honden.

honden page profiel 2 doggies

Slappe heupen kan worden veroorzaakt door veel te weinig beweging en als ik het zo hoor heeft jullie Storm 't grootste deel van de tijd doorgebracht in een bench. Beweging bij zo'n hond moet je heel rustig opbouwen, zodat hij sterker wordt in z'n benen. Voorlopig kan hij nog niet rennen, vliegen, stoeien of sporten.
Even afwachten wat de dierenarts ervan zegt, wij kunnen wel gissen over het al dan niet goedkomen van dit probleem maar je moet de hond echt zien.
Dat met de Golden...zo te horen is het een schrik/pijnreactie en ik neem aan dat ze jullie dochter niet verwond. Is een vrij normale reactie, hoor... Natuurlijk reageert de hond, maar zolang ze haar tanden niet echt gebruikt is er, mijns inziens, weinig aan de hand.

honden page profiel De Mecheltjes clanDe Mecheltjes clan 2 doggies

honden foto van De Mecheltjes clan

Hoi,

Op de page encyclopedie hun je info vinden over HD/norbergwaarde.
Maar het kan pas getest worden als Storm 12 maanden is.

je dochtertje in ieder geval goed weg houden bij je Golden als hij slaapt.
Dan moet ze hem echt met rust laten.Laat hem in ieder geval wel op een eigen plekje slapen, dan is het duidelijk voor de hond en je dochtertje.

Liefs,
Wilma

honden foto van Chocomelk van Jessy & Storm en ***Blondie & Tara***

Storm is niet te stoppen, hij probeerd hier in huis constant te rennen. Hij is ook druk met de golden aan het spelen elke keer. Ik probeer hem dan wel wat rustig te houden, maarja dat gaat moeilijk. Hij is nu al een heel stuk groter dan me golden en een heel stuk sterker. Het is heel erg moeilijk om Storm rustig te houden, maargoed. Ik moet inderdaad de da afwachten, maar vind het wel fijn om alvast wat info te hebben als ik daar ben.

Ja we houden onze dochter al zo goed als altijd weg bij onze golden, maar de golden zoekt haar vaak zelf op. En het ìs inderdaad normaal dat de hond reageerd als ze schrikt. Dat is het probleem juist, ze gebruikt haar tanden dus wel. Zodra onze honden op alleen al de haren van haar staart staan dan bijt ze direct, met bijten bedoel ik dan ook echt bijten. Bij mijn dochter is dit dus ook al 2 x voorgekomen, maar we hadden toen geluk dat zij net iets te ver weg zat voor zijn tanden.
Maar inderdaad goed idee om de hond voortaan als hij wil rusten en mijn dochter wakker is hem in de mand te sturen, daar komt mijn dochter inderdaad nooit bij (dat mag ze absoluut niet van ons). Ik ga het proberen.

Gelukkig oud en nieuw allemaal!!!!

honden page profiel EstherEsther 3 doggies

honden foto van Esther

Hoi,

Je bent goed bezig zeg en ik heb er alle vertrouwen dat het goed komt.

Qua heupen ben ik het eens met Marti. Hij heeft denk ik helemaal geen spieropbouw gehad en dat komt nu pas. Je kunt het stimileren door een voedingssupplement te geven zoals: glucosemine of gelatinaat.

Ook zal goed voer hierbij kunnen gaan helpen. Ik denk aan vers vlees zoals energique, smuldier, carnibest, bibbi etc.etc.

Groetjes van Esther

honden foto van Chocomelk van Jessy & Storm en ***Blondie & Tara***

Storm kreeg daar inderdaad alleen maar brokken. Ze zeiden tegen me dat dit voer het beste voor hem was omdat hij van de rest diarree kreeg, hier poepte hij heel mooi op (volgens hun). Nou hij heeft al vanaf het begin diarree en hij is broodmager.
Ik ben nu langzaam zijn voedingspatroon aan het veranderen. Ik wil met hem over op Rodi, dat krijgen mijn andere honden nu ook.

Esther bedankt voor de tip! Ik zal het aan de da vragen of het inderdaad verstandig is om een voedingsupplement ofzo aan hem te geven.

Wat betreft het zindelijk zijn. Dat gaat echt heel erg slecht. Hij kan in een uur tijd wel 5 x plassen en niet druppeltjes ofzo, nee echt hele grote plassen! Er is dus niet echt een peil op te trekken wanneer met hem naar buiten te gaan voor een plas. Als ik hem heb uitgelaten plast hij 2 x buiten, dan kom ik thuis en plast hij hier ook weer. Maarja goed, we blijven volhouden, we hebben hem immers nog maar net. Ik verwacht ook wel dat ik hem niet met een maandje ofzo zindelijk zal hebben, maarja dat heb je met een pup ook he.
Ik krijg er zoveel liefde voor terug dat ik het allemaal heel graag voor hem over heb.

Met het vertrouwen gaat het trouwens wel heel goed. Hij komt constant bij me en duwt z'n kop dan onder me hand, zo van aai me is :-) . Ook als hij even bang is of schrikt ofzo, zoekt hij mij op. Ik geef daar dan geen aandacht aan, want wil hem niet stimuleren in zijn angst. Maar het geeft wel aan dat hij zich veilig voelt bij mij :-D .

honden foto van Chocomelk van Jessy & Storm en ***Blondie & Tara***

Vandaag heeft Storm niet zo'n hele goede dag helaas. Hij heeft echt enorm veel last van zijn poten, hij is vandaag tijdens het uitlaten gevallen :'( . Hij zakte zo door alle 4 z'n poten heen en viel met z'n snoet op de stoep. Ik heb hem toen rustig weer omhoog geholpen en we zijn heel rustig terug naar huis gelopen. Helaas zakte hij toen voor de 2de x door z'n poten en weer met z'n snoet op de stoep :'( . Ik heb hem toen min of meer naar huis gedragen.
Eenmaal thuis ging hij rustig in zijn bench liggen, maar zit dus regelmatig te janken van de pijn. Hij heeft echt zoveel pijn aan z'n poten en botten. Z'n hele onderlijf doet hem zeer, zelfs als hij gewoon ligt.
Nu gaat het gelukkig wel weer aardig, iig met de pijn. Hij ligt nu gewoon lekker rustig en heeft niet echt pijn op het moment. Uitlaten gaat nu dus niet echt. Ik loop afentoe met hem naar het gras naast de deur en dan hup weer naar huis, langer houdt hij niet vol.

Ik heb hierom dus ook besloten om morgen al naar de da te gaan. Ik vind het zo zielig en erg dat hij pijn heeft en dat hij niet eens normaal een blokje om kan lopen. Ik zit nu al zowat heel de dag te huilen omdat ik het zo erg vind voor hem. Ik hoop dat er niet iets ernstigs uitkomt morgen, want ik ben zo stapelgek op hem (ook al heb ik hem pas 5 dagen)!!

honden page profiel EstherEsther 2 doggies

honden foto van Esther

Hé bah zeg, ik zou nu ook naar de dierenarts gaan. Pijn is nooit goed en ik hoop dat je morgen niet al te slecht nieuws krijgt.

Liefs van Esther

honden page profiel 1 doggies

Wat naar allemaal...
Ik denk toch aan een nierprobleem, Chocomelk... dit gezien zijn onderontwikkeling, het abnormale vele drinken, de onzindelijkheid en de slappe benen.
Heel veel sterkte morgen.

honden foto van Chocomelk van Jessy & Storm en ***Blondie & Tara***

Nou we zijn naar de da geweest en het valt gelukkig allemaal heel erg mee :-D .

Hij heeft inderdaad gewoon "geen spieren" en daardoor zakt hij door zijn poten. Daarnaast heeft hij flink wat groeipijn en dus de pijn van zijn spieren. Ook zijn zijn voorpoten behoorlijk opgezwollen door dit allemaal. Verder is hij inderdaad te mager, maar dit is maar goed ook want anders zou hij zijn lijf helemaal niet kunnen dragen. We hebben tips gehad en pijnstillers voor hem. Nu gewoon geduld hebben en de adviesen van de da opvolgen, dan komt het vanzelf allemaal goed :-D .

Nu had ik nog een andere vraag. Ik zit een beetje met het zindelijk worden. Normaal gesproken is het zo dat je met een pup ongeveer weet wanneer hij moet plassen. Na het spelen, eten, drinken, slapen enz enz.. Meestal dus elk uur zo'n beetje. Bij Storm is er dus geen peil op te trekken. Hij kan gewoon aan het lopen zijn en hup dan plast hij. Vervolgens gaan we met hem naar buiten en dan plast hij ook 2 x ofzo. Dan komen we weer thuis en plast hij weer pfff. Ik doe heel de dag niets anders dan met de tod achter hem aan hobbelen. Nu vraag ik me dus af, moet ik er iets van zeggen als hij in huis plast of juist niet. Met me pup negeerde ik het altijd en zette ik hem buiten. Als hij buiten plast belonen we, ook bij Storm dus. Ik weet dus eigenlijk niet zo goed hoe ik dit moet aanpakken met Storm. Ik weet dat hij het kan, want 's nachts houdt hij het gewoon heel de nacht op dus....

honden page profiel Tien en BuddyTien en Buddy 3 doggies

honden foto van Tien en Buddy

Wat een geluk dat Storm bij jou terecht is gekomen zeg!!Je zorgt zo super voor hem!! Dat wilde ik even aan je kwijt! Je bent een topper!!
Heel veel succes met alles.

Liefs Tien

honden page profiel    Ilja & ***Sterre** Ilja & ***Sterre** 3 doggies

honden foto van    Ilja & ***Sterre**

Hoi Chocomelk

Ik zou hem niet straffen..
Die hond is zo de weg kwijt door alle omstandigheden..

Plas ruimen hoort daar nu eenmaal bij.. O-)

Zie hem als een pup - van rond de 8 weken - die alles nog moet leren.
Hij zal ook van opwinding plassen...

Doe veel dingen alleen met hem ondernemen en laat hem niet de hele dag met de andere honden klieren...

Niet goed voor zijn lijf en niet goed voor zijn geest...

Succes, Ilja

honden page profiel .. 3 doggies

honden foto van .

Wat geweldig hoe je dit allemaal doet.Vind het heel mooi om te lezen hoeveel liefde en energie je hem geeft.Hij heeft het echt goed getroffen met jullie.

Straffen zou ik ook zeker niet doen.Als hij nog steeds zoveel drinkt is het natuurlijk ook niet gek dat hij veel en vaak plast.
Snap best dat je er wel eens wanhopig van word.Daarom vind ik het ook zo knap van jullie.
Gaat vast allemaal goed komen.Heel veel geduld dus.Maar volgens mij heb je dat als geen ander met hem.

Heel veel succes met hem.

Groetjes Marianne

honden page profiel 1 doggies

Fijn dat het meevalt, maar wat zei de dierenarts van dat idioot vele drinken? Daar ben ik toch heel benieuwd naar...

honden foto van Chocomelk van Jessy & Storm en ***Blondie & Tara***

Bedankt voor de reactie's :-D .

Het gaat heel erg goed de laatste 2 dagen. Hij heeft gisteren maar 2 x in huis geplast, dus echt helemaal super. Vandaag nog helemaal niet, tot nu toe in ieder geval. Als hij begint te plassen zeg ik gewoon heel rustig en kalm, maar wel wat teleurgesteld zijn naam. Hij onderbreekt het plassen dan meteen en volgt me meteen naar buiten toe. Waar hij dan vervolgens verder plast en hem een beloning staat te wachten. Dus het gaat helemaal goed, er zullen vast nog genoeg dagen zijn dat het weer heel slecht gaat maarja. We weten nu dat hij het kan en dat het ons uiteindelijk gaat lukken :-D .

Wat betreft het drinken, dat gaat al iets beter. Hij drinkt al een stuk minder, nog wel teveel maar gaat de goede kant op. De da vond het het beste nog even 2 weekjes af te wachten omdat hij verder zo gezond was. Ook omdat de da zei dat het gewoon kan komen omdat hij enorm gestressd is en bang is om later geen water te hebben enzo. Dus we wachten het nog eventjes af.

Dan had ik nog een vraag. Ik wil graag een cursus met hem doen en het liefst nu al zo'n beetje.
Is het verstandig dat ik nu met hem een cursus ga doen of is het te snel??
Ik denk zelf dat het het beste is om met hem op een puppycursus te gaan. Moet ik dan bij een groep gaan waar ze ook vrij mogen spelen of is dit juist niet verstandig??
De reden dat ik graag snel met hem op puppycursus wil is omdat hij echt moet leren om ook te luisteren en niet in de riem te hangen als hij andere honden ziet. Hij is echt heel erg lief met andere honden, totaal niet dominant of wat dan ook. Dus wat dat betreft is hij wel heel sociaal. Maar ik kan hem ook niet samen met mijn andere honden uitlaten omdat ik hem dan gewoon niet kan houden. Ik hoop dit er een beetje af te krijgen als hij het als normaal gaat zien om andere honden tegen te komen.


Verder is hij inmiddels wel al los geweest in het park met onze andere honden. De da vond het verstandig hem elke dag een half uurtje goed te laten rennen, spelen enz. Dus hij heeft een half uurtje heerlijk genoten. Het ging echt heel erg goed, hij kwam redelijk vlot bij ons als we hem riepen. Hij bleef ook wel bij ons in de buurt, dus dat ging allemaal heel erg goed. Echt heel erg leuk om hem zo te zien genieten hahaha.

honden foto van Chocomelk van Jessy & Storm en ***Blondie & Tara***

Nog even een toevoeging.

Hij gaf het zo net zelfs al aan dat hij moest plassen dus we zijn echt helemaal trots op hem!!!

Ook hebben we even wat hondenscholen gebeld enz... En we zijn eruit, we hebben ons al opgegeven. We starten over 4 weken met Storm in een vervolgcursus op de puppycursus. Dit allemaal in overleg met de trainer. Hier hebben we ook cursus gedaan met onze andere hond en daar waren we ook heel tevreden over. Ze focussen zich daar echt op de hond als individu en ze werken positief.

Storm leert echt supersnel en je ziet hem echt met grote sprongen vooruit gaan :-D . We gaan een leuke toekomst met hem tegemoet. Hij is ook niet meer zo zenuwachtig ofzo, alleen nog als er visite komt of als er nieuwe dingen zijn. Bij ons in huis of in het park enz.. is hij een rustige lieve hond die ons volgt.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Onze Storm, witte herder reu." wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

Volgende forumvraag: Rode peper
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^