Ik wil een hond!!

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel sandrasandra

honden foto van sandra

shepp
niet tof dat je je ouders zo om de tuin hebt geleid ,eerst kom je met downloads van retrievers en dan ineens ga je op je eigen houtje een mechelaar kopen,dat is wel iets helemaal anders
en je ouders hebben je dan geld gegeven zoals je naar de snoepwinkel gaat ofzo ,?....zo van ga maar eentje kopen !!!neen geen goed idee voor yara!

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Ik wil een hond!!" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel MireillevdwMireillevdwspeciaal aangestelde fokker

honden foto van Mireillevdw

Shepp, de manier waarop jij je ouders om de tuin hebt geleid kan echt niet.
Ik denk ook dat je het beste kunt gaan voor een wat oudere hond uit het asiel.

honden page profiel yarayara

honden foto van yara

Hallo Allemaal,
Ik heb het allemaal een tijd laten bezinken en ik heb nog veel overlegt met mijn ouders. Mijn vader heeft gezegd dat ik volgend jaar (als ik in de tweede zit) misschien wel een hond mag... En we nemen dan een hond van de site: www.sos-strays.nl omdat we graag hondjes willen helpen die het niet zo goed hebben. En of dat dan een pup of een wat oudere hond word weten we nog niet.....
Groetjes Yaraa
:-)

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker

honden foto van Dobry

Leuk dat je ons op de hoogte houdt.

Ik neem aan dat je vader en moeder er zelf ook goed over nagedacht hebben wat er allemaal bij komt kijken.
Vooral ook als ze een hond op gaan nemen die het een en ander heeft meegemaakt. Dat is niet zo makkelijk soms en daar heb jij wel hun hulp bij nodig, dus lees jullie het komende jaar goed in zou ik zeggen.
En veel plezier met de voorbereidingen!

honden page profiel Angela • BodhiAngela • Bodhigoedgekeurde fokker

honden foto van Angela • Bodhi

Idd, heel nobel, maar dit zijn vaak wel honden die niet alleen kunnen zijn en veel hebben meegemaakt... Maar hopelijk zit er een leuke hond tussen die bij jullie past volgend jaar :-)

honden page profiel yarayara

honden foto van yara

Bedankt voor je reactie, en me ouders hebben er ook wel goed over nagedacht...

Mijn ouders zijn namelijk gescheiden en me moeder wil liever geen hond maar mijn vader vind het wel leuk.. Ik ben de helft van de week bij mijn moeder en de helf bij mijn vader.. Ik ben op maandag en dinsdag bij mijn moeder en op de donderdag en vrijdag bijmijn vader en de vrijdag en het weekend om en om. Waarschijnlijk is hij dan door de weeks bij mijn vader en in het weekend gewoon bij degene waar ik ben.. Of misschien gaat de hond wel het zelfde ridme als mij en mijn broer draaien,, dus dat hij zeg maar mee wisselt.

Groetjes Yara :-D :-)

honden page profiel yarayara

honden foto van yara

ohja,, en het is niet echt een asiel maar het zijn allemaal opvang-gezinnen in nederland. Dus ze wennen daar ook aan het leven in het gezin en aan het alleen thuis zijn enz...
En de meeste zijn in Spanje gewoon een zwerfhond geweest :'(

honden page profiel ******

honden foto van ***

Hallo Yara,ja meisje een hondje heeft veel liefde en zorg nodig hoor!en als je er voor gaat is zo'n schatje soms 10 of 15 jaar bij jou ja soms langer en in veel gevallen korter,een ding is wel zeker je moet er voor zorg voor dragen: uitlaten ,wassen :eten en drinken geven:plas en poep op kuisen en als ze puppy zijn moet jij het zelf allemaal leren want ze doen alles in huis,als ze ziek zijn ,dierenarts laten komen en medicijntjes geven,denk er aan is niet gauw een hondje aan schaffen en als je het beu bent na enkele dagen of weken weer ergens dumpen neen
meisje zo gaat dat niet,dus denk goed na voor je de sap zet.Maar als je het echt wilt en je er voor inzet komt het wel goed.Succes liefs Rina 1alexander likje en pootje van Turbo en Diezel :-D

honden page profiel yarayara

honden foto van yara

Ja, ik weet het.
Daarom stelt mijn vader het besluit ook nog uit tot volgend jaar dan kunnen we eerst nog goed nadenken en onderzoeken enz.. En dan neemt hij een besluit of we ervoor gaan of niet. :-D
gr. yara :-D

honden page profiel pippa en ikpippa en ik

honden foto van pippa en ik

O-) hihi wie van ons had vroeger een hond thuis?
En wie zorgde er toen voor? (alle argumenten van werk en geld en tijd gaan niet op als je naar de diepe honden wens kijkt he?)

Ik ken het diepe verlangen naar een hondje yara.

Het bewerken van ouders is een pittige taak O-) Ik heb daar 17 jaar ontzettend mijn best op gedaan zonder succes :-D
Ik heb nu met 35 mijn eerste pupje! En mijn ouders zijn super blij en enthousiast. Leven helemaal mee. Maar zijn zelf geen hondenmensen. Nog steeds niet. Dus ja het is goed dat het er vroeger niet van gekomen is. Ik had wel ontzettend veel oppas honden! Vooral van de boerderijen bij ons achter! Daar ging ik mee wandelen aan een touw en door de weilanden banjeren! En het hondje van mijn tante kwam vaak logeren en was dan mijn verantwoordelijkheid.
Daarna was ik wel altijd even van slag als Lotje weer naar huis ging. Maar mijn ouders hebben nooit tegen hun wens een hond in huis genomen. En dat is in mijn ogen heel respectvol naar de hond. Dus zolang je bij je ouders woont moet de keus voor een hond ook écht bij je ouders komen. Wil jou hond zich lekker welkom voelen. Dus als jou ouders nee zeggen vind ik dat misschien juist wel diervriendelijker. Want een hondje nemen doe je met iedereen met heel je hart.

honden page profiel AmberAmber

honden foto van Amber

Ik wilde ook altijd super graag een hondje. Ik heb er 15 jaar lang om gezeurd, ieder jaar stond hij met koeienletters op m'n verlanglijstje, ik had een gedicht geschreven, er een liedje over gezongen, voor - en nadelenlijstjes gemaakt, etc. etc. je kon het zo gek niet bedenken. Maar helaas, mijn moeder was allergisch. Ik baalde er natuurlijk ontzettend van, maar des te meer keek ik uit naar later; wanneer ik dan echt eindelijk een hondje aan kon schaffen.
Nu ben ik 19, woon inmiddels op mezelf en heb dan ook meteen een hondje gekregen. :-D Het is een schatje, maar ik weet zeker dat ik er vroeger niet goed voor gezorgd zou kunnen hebben. Ik was altijd met school bezig, was vaak weg en ik weet zeker dat de opvoeding bij m'n ouders was komen te liggen. Ik was gewoon te jong.

Besef goed dat het een hele grote verantwoordelijkheid is, een hondje. Wanneer het jou hondje wordt moet jij er voor zorgen dat hij dagelijks zijn eten krijgt (kost veel geld!), dat hij regelmatig wordt uitgelaten (ja, ook op zondagochtend wanneer het regent en koud is buiten..), dat hij naar de dierenarts gaat wanneer hij ziek is (wie betaald dat?), dat er opvang is wanneer je op vakantie gaat, etc. etc. Je bent nog jong, je weet nog niet goed wat je later gaat doen. Je wil waarschijnlijk gaan studeren en waar laat je de hond dan? Als je op kamers gaat kun je hem niet meenemen..

Ik weet precies hoe je je voelt, och wat wilde ik het vroeger ook graag. Maar het is echt beter om te wachten tot je ouder bent en op jezelf woont. :-)

honden page profiel YoraYora

honden foto van Yora

Ik wou ook altijd een hond. Mijn zusjes ook, mijn vader op zich ook wel maar mijn moeder niet. Totdat we 2 jaar achterelkaar alleen aan sinterklaas en met kerst een hond vroegen, kregen we met kerst een puppy.

Even met school enzo. Ik vond het heerlijk om tijdens mijn schooljaren een hond te hebben. Meestal was ik tegen 2 uur al vrij en kon ik de hele middag en avond aan de hond besteden.

natuurlijk is het wel belangrijk dat je ouders ook een hond willen, aangezien zij er ook veel voor moeten zorgen. Maar tijdens het voortgezet onderwijs heb je er wel heel veel tijd voor. Zelfs toen ik naar school ging, 26 uur stage liep en 20 uur aan mijn sport besteede en met mijn vriendinnen wegging had ik nog veel tijd met de hond. Maar als mijn ouders het NIET wilden en ik echt alle zorg van de hond op me moest nemen had het niet gekund.

En daarbij inderdaad, Rosco woont nog gewoon bij mijn pap. Kan hij er niet meer voor zorgen gaat hij naar ons. Maar nu is die daar gelukkig. En gewend, dus waarom daar weghalen.

Dus je ouders moeten inderdaad bedenken dat zij waarschijnlijk een hond voor het leven hebben, want ookal lijkt het nu niet zo. Meestal gaat de hond niet mee, als je later het huis uitgaat.

Maargoed, goed dat je er nog even over nadenkt. En wat goed dat je dan een hondje wilt helpen!!

Ps veel plezier met je oppas hond!!

honden page profiel yarayara

honden foto van yara

Bedankt voor alle reacties. Maar als ik een hond krijg dan is dat ook de keus van mijn vader want anders zou hij er echt nooit een kopen. En als ik dan ga studeren wil mijn vader hem wel in huis houden. En alle kosten betalen mijn ouders ook gewoon. :-D
Maar het is nog afwachten of het echt mag... ;-)

honden page profiel bcbc

honden foto van bc

hoi ben op de site gaan kijken en wat staan daar leuke honden op die dat ik van pup leuk vind is fleur vind k echt een mooie hond ii hoop dat je een hond krijgt volgend jaar en ik ga ook nog zelf is over leggen met mijn ouders

succes
grts

desiree van der plaats (Gast)

hoi allemaal

ik wil heel graag een hond maar het mag niet omdat
ze denken dat ik er niet goed voor ga zorgen
en dat komt ook omdat ik ok naar school moet en mijn
2zusen ook en mijn moeder werkt en mijn vader werkt
dus dan snap ik het ook wel een betje mare ik wil zooo
graag een hond en ik heb ook helle erg lang gezeurd O-)
bij mijn ouders maar er kwam steedt egt niks van want dan zijden zij altijd(nee je mag geen hond)en wat dan weet iemand een manier
dus als iemand dit leest en iemand heeft een ide zeg
het mij dan alsjeblieft of stuur een brief

xxxdesiree


je kan ook een mail sturen via hotmail
mijn amiladeres is
[email protected]

doei yara :-D

honden page profiel Mandy & Bram.Mandy & Bram.

honden foto van Mandy & Bram.

Ik denk dat je zolang je bij je ouders woont, je je moet houden aan hun regeltjes. Een hond word met een beetje geluk wel 14 jaar oud.. en als jij later wil gaan studeren en werken en wilt gaan samenwonen.. dan heb jij wel je hond.
Vaak komt dan alle verzorging te liggen bij je ouders, en niet meer bij jou.. Ik zou pas een hondje nemen als zij dit ook graag zouden willen, of wanneer je op jezelf woont..

honden page profiel Angela • BodhiAngela • Bodhigoedgekeurde fokker

honden foto van Angela • Bodhi

Je ouders zeggen terecht nee. Ik vind dat je nu alleen aan jezelf denkt en niet aan het hondje. Het hondje moet de hele tijd thuis zitten, omdat jullie op school zitten en je ouders werken. Dat is toch zielig? Hoe graag je ook een hondje wilt, het is beter om geen hond te nemen. Maar misschien kun je wel oppas zijn voor een hond, of honden in het asiel gaan uitlaten. Dan ga je toch leuk met honden om, maar heb je niet de verplichting om ze de hele dag te verzorgen.

honden page profiel Natasja28Natasja28

honden foto van Natasja28

Zolang je nog bij je ouders woont en je bent nog niet volwassen(vanaf 18 dus)dan moet je je aan de regels van je ouders houden(is niet leuk maar ik moest het ook)wij hadden dan wel honden.Als ze niet willen dat jij een hondje neemt zullen ze daar wel een goede reden hebben.Je moet er achter staan om voor het hondje te kunnen zorgen,Dus niet aan je ouders overlaten enzo(kan wel een keer als het echt moet).
Maar zo denk ik erover.En je zit waarschijnlijk nog op school dus zowieso moeten je ouders hem 's morgens en tussen de middag uitlaten.Ik zou zeggen neem de goede raad aan van je ouders en wacht gewoon tot je op je eigen woont

adjintie (Gast)

wil wil al heel lang een hond maar me moeder zeg dat ik me moet gedragen en me nagels moet laten groeien hoe kan ik me gadragen terwel me broers en me zussen me de heletijd iriteeren?

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker

honden foto van Dobry

Tja adjintie (Gast) het leven is hard...

honden foto van **The more I know about people, the more I love dogs**

Ik kan 't best begrijpen dat je ouders geen hond willen (Disiree, gasten...) Het is toch ook niet fijn dat een hond de hele dag alleen thuis moet blijven, als je tijdens de middag naar huis kan om de hond uit te laten en even te spelen ok... Maar een hele dag:-( Niet iedere hond kan echt hele dagen alleen blijven en worden depri, gaan huilen, blaffen en dan moet je het hondje terug weg doen? Voor de hond niet fijn maar voor de baasjes ook niet...

Ik zou eerder zien voor oppashondjes tijdens de vakantie's... Verdien je nog wat:-)

honden foto van Moos! >>>Sorry niet zo vaak meer op HP!

Hee Yara,

het si echt heel leuk om een hondje te hebben! ik heb er zelf ook 1 (mijn tweede) en ik kan ze nooit meer missen O-) !
je kan bijv. om je ouders over te halen voordelen noemen, bijv.
-we hebben toch een grote tuin?
-ik houdt zoveel van hondjes...
-ik zorg er echt goed voor, dat doe ik toch ook met het oppashondje
-ik ben nog lang niet het huis uit

blablabla... ik noem zomaar wat dingen, misschien gaan sommige dingen bij jullie wel helemaal niet op, maar dan heb je maar even een idee haha :-D

veel suc6 hoor!

het is echt de moeite waard, weet je, honden geven je zoveel liefde terug! O-)

liefs love-moos

honden page profiel SproetSproet

honden foto van Sproet

volgens mij weer een gast die de boel aan het opstoken is ;-) (nagels laten groeien... oké??)

honden page profiel JannekeJanneke

honden foto van Janneke

Ey meisje,
Snap best dat je een hondje wil. Ik wou ook altijd een hond toen ik nog thuis woonde. Wij hebben ook altijd wel honden gehad, maar mijn moeder zorgde altijd grotendeels voor de hond (ouders hebben gekozen voor een hond). Je hebt een grote verantwoording voor een hond. Ze moeten uitgelaten worden, ze moeten hun inentingen krijgen ect. Ik ben nu 5jaar de deur uit en heb zelf ook lang erover nagedacht of het allemaal wel kon. Ik werkte eerst teveel voor een hond en dat kan niet, want je kunt een hondje niet constant alleen laten en ook heeft een hondje voldoende beweging nodig. Zeker het ras (Border Collie) wat wij hebben heeft veel aandacht nodig. Ik werk nu minder en heb nu voldoende tijd voor mijn hondje, maar daar heb ik zeker wel naar gekeken. Ik zou als ik jou was nog een paar jaartjes wachten.

Liefs Janneke

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Ik wil een hond!!" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

pagina 2 van 2 12
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^