hond adopteren uit buitenland?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel ~~~Mambo~~~~~~Mambo~~~

honden foto van ~~~Mambo~~~

Hallo,
Ben op zoek naar stichtingen om een hond te adopteren uit het buitenland. Wie weet stichtingen of heeft goede ervaringen met een stichting?
Misschien uit spanje, curacao, griekenland, of gran canaria ofzo? Maakt eigenlijk niet uit waar vandaan.

Bedankt,



Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "hond adopteren uit buitenland?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel ria ria 3 doggies

honden foto van ria

He hallo wij hebben een hond uit Spanje via Gryhound fondation we zijn er goed geholpen misschien een tip.

gr. Ria

honden page profiel KimKim 3 doggies

honden foto van Kim

Hoi,

ik ben zelf vrijwilligster/inzamelpunt voor de Abandoned Pets Foundation. Als u interesse heeft kunt u een kijkje nemen op hun website: www.apf2007.nl Ik denk dat het belangrijk is om informatie in te winnen over verschillende stichtingen en hun manier van werken, en dan te kijken met welke stichting en natuurlijk met welke hond het het beste klikt... Veel succes met de zoektocht... En als er vragen zijn dan hoor ik het graag!

Groetjes, Kim

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Dobry

Nouja dan begin ik maar met de stichting waar wij Lola vandaan hebben

Hundehilfe Polen heet de stichting opgezet door Mike en Beate du Beau, de naam zegt het al: zij helpen honden uit Poolse asiels. Er zijn honden die wachten al 6 jaar of langer op een goed tehuis.

http://www.hundehilfe-polen.de/

honden page profiel KimKim 3 doggies

honden foto van Kim

Oja, ik ben vergeten te melden wat de APF doet.. We zetten ons in voor honden in onder andere Portugal en Spanje door het verbeteren van de leefomstandigheden daar en door ook (jonge)honden ter adoptie beschikbaar te stellen. Ook lopen er een aantal virtuele adoptieprojecten om de honden in hun eigen omgeving te ondersteunen...

honden page profiel XX 3 doggies

honden foto van X

Wij hebben onze poes via Stichting Aai.
www.stichtingaai.nl
Poezen zijn een uitzondering, ze doen voornamelijk honden.
Uit Spanje, Griekenland en Turkijke.
Hele fijne mensen!

honden page profiel MelleMelle 3 doggies

honden foto van Melle

Kijk eens op wwww.scooby.com
Hou er wel rekening mee dat als je uit Spanje een hond adopteert dat ze al veel meegemaakt hebben. Ik bedoel dat ze in het begin extra aandacht nodig hebben. Maar kijk maar eens op de site. Er staan ook foto's en filmpjes op van honden die nu heel fijn in een gezin wonen en top lieve honden zijn. Wij wonen nu op een boven huis maar als we verhuizen willen we er ook eentje adopteren van Scooby. Wij hebben een Whippet en we zouden er dan een andere windhond bijnemen. Met name Galgo's worden zooooo slecht behandeld in Spanje.... Pas op als je de link opent met beelden van de honden die mishandeld zijn want het is echt vreselijk om te zien... Om te helpen adopteren we er eentje virtueel!

succes
Groetjes
Melle

honden page profiel Thera & BartjeThera & Bartje 3 doggies

honden foto van Thera & Bartje

Ik ben zelf bezig met de adoptie van een hondje via Dierenhulp zonder grenzen. Doen ook veel aan locale projecten e.d.

www.dierenhulpzondergrenzen.com

Groetjes Thera

honden page profiel OlivierOlivier 3 doggies

honden foto van Olivier

Mijn honden komen uit Curacao via stichting Carf.
Ze sturen niet heel vaak honden naar Nederland, maar als je ze mailt, helpen ze je graag!
www.carf.an

Als ik jou was zou ik je even aanmelden op het buitenlandse honden forum. Kun je nog veel meer info en advies krijgen.

honden page profiel OlivierOlivier 3 doggies

honden foto van Olivier

En maakt niet uit waar.. heb je je wel verdiept in de ziektes die honden uit spanje, griekenland enz.. kunnen hebben? Hou daar wel rekening mee, voor eventuele dierenartskosten in de toekomst.

honden page profiel kimberleykimberley 3 doggies

honden foto van kimberley

Ik heb goede berichten gehoord over
ACE

. maar zelf geen ervaring mee....

honden page profiel Martine & TerraMartine & Terra 3 doggies

honden foto van Martine & Terra

Kijk eens op www.buitenlandsehonden.nl, daar is ook een forum (moet je wel eerst ff registreren) en je vindt daar een schat van informatie. Of kijk eens bij de advertenties op marktplaats, daar adverteren veel stichtingen met hun honden en zo kom je ook weer wat namen tegen.

Mijn Terra komt van Dierenhulp Mirbessa en ik vond dat een hele fijne stichting.

In tegenstelling tot Kimberley heb ik erg veel negatieve berichten gehoord over ACE. Zodanig dat het voor mij een bewuste keuze was om daar geen hondje vandaan te halen. Maar er zullen ook wel mensen met goede ervaringen zijn (alleen als de vele negatieve overheersen, trek je toch je conclusies).

Google gewoon, speur internet af, lees alle ervaringen op het buitenlandse hondenforum en dan kan je vast wel een goede keuze maken. Succes!

honden foto van Adinda, Runeke, Paloma, Wolf, Pixie en poes Uncas

Onze hondjes komen uit Spanje via greyhoundsrescue.
Zij geven maandelijks een infonamiddag over wat het betekent om een galgo, greyhound of podenco te adopteren. Zoals Melle aangeeft hebben deze honden al heel veel meegemaakt.
De honden worden ook allemaal medisch onderzocht,gechipt en gesteriliseerd (tenzij heel specifieke uitzonderingen).

Neem anders eens een kijkje op de site:
www.greyhoundsrescue.be
Voor foto's en ons verhaal: zie mijn profiel

Groetjes

honden page profiel ~~~Mambo~~~~~~Mambo~~~

honden foto van ~~~Mambo~~~

Bedankt voor jullie uitgebreide reacties :-D
Dan kijk ik ff rond en zoek ik natuurlijk nog een hoop informatie.

Ik laat jullie nog wel ff weten als we zover zijn, dat we een keuze hebben gemaakt en daadwerkelijk een hondje op het oog hebben.

groetjes twistje

honden page profiel DanielleDanielle

honden foto van Danielle

waarom uit het buitenland??? de asiels in nederland zitten ook vol!!!!

Anoniem (Gast)

Hallo,

Wij hebben ook een hondje uit spanje. Ze is een pup van ca 13 weken en we hebben haar nu 4 weken. Ze was al in nederland bij een opvanggezin.
We hebben haar via SPHOEK (spaanse honden ook een kans).
Succes met de zoektocht.

honden page profiel Martine & TerraMartine & Terra 3 doggies

honden foto van Martine & Terra

@ Danielle: ik neem aan dat je best weet dat de asiels hier in NL toch wat minder vol zitten dan in bijv. Spanje en de leefomstandigheden daar iets anders zijn dan hier.

De ene kies uit ideële overwegingen voor een hond uit het buitenland, de ander gaat gewoon voor het lekkere snoetje. Ieder doet het op zijn manier. Als we die discussie weer aan gaan, kunnen we ook wel weer beginnen over wel of geen rashond, toch?

Zelf heb ik echt àlles doorgespit om tot de juiste keuze te komen. Alle info over rassen die ik leuk vond gelezen, de site van dierenasiels.com maandenlang in de gaten gehouden, alles gelezen over buitenlandse hondjes en ieders ervaringen daarmee, dit hele forum (en dan ook echt: hele). Uiteindelijk maak je een keuze op basis van je gevoel. Doorslaggevend bij mij om te kiezen voor Terra was: lieve ogen, mooi formaat, jong, kan met kat en kinderen, zindelijk en al in NL. En of ze nou uit een asiel in NL, asiel in Portugal of van een boerderij in Friesland kwam, het zou me worst zijn, want dit was gewoon de hond die ik wilde. En zo hoort het toch ook te gaan?

honden page profiel ~~~Mambo~~~~~~Mambo~~~

honden foto van ~~~Mambo~~~

Bedankt Martine,
Zo denk ik er dus ook over, het gaat om het gevoel erbij en waar het hondje vandaan komt maakt niet uit.
Je kunt er zo in ieder geval een hondenleven leuker op maken.
Terra is trouwens ook echt een schatje om te zien ;-)
Weet je ook wat voor kruising het is?

Groetjes Twistje

honden page profiel Thera & BartjeThera & Bartje 3 doggies

honden foto van Thera & Bartje

@Martine
Ik ben het ook helemaal met je eens. Ik had nog nooit nagedacht over adoptie van een hond uit het buitenland, tot ik het koppie van
Rino/ Bartje zag. Ik kreeg hetzelfde gevoel als toen ik Dribbel voor het eerst zag in het asiel hier in nl en dat gaf voor mij de doorslag. Tegelijkertijd vind ik het wel een fijn idee dat ik een hond echt een veel en veel beter leven kan bieden dan dat daar in Spanje mogelijk is.
De asiels hier en daar zijn gewoon niet te vergelijken wat betreft voorzieningen, dan zijn het hier zo ongeveer 5 sterren hotels vergeleken met spanje of andere landen.
Als ik op internet een hondje had gezien uit een nederlands of belgisch asiel dat mij hetzelfde gevoel had gegeven, was ik waarschijnlijk daar voor gegaan. Het was nu gewoon toevallig een spanjaardje.

@ Twistje
Ik vind het echt heel goed dat je naar een buitenlands hondje wil gaan kijken. Ik zag op de site van DZG dit schatje trouwens.
http://www.dierenhulpzondergrenzen.com/AdoptieDetails.aspx?dierid=1640
Misschien iets voor jou? Het is nog een pup.

honden page profiel Martine & TerraMartine & Terra 3 doggies

honden foto van Martine & Terra

Twistje, Terra is een Portugese Podengo (medio) kruising. Wat een naam, he? Ga maar googelen. Komt een beetje neer (qua karakter) op een beagle, dus behoorlijk zelfstandig aangelegd (lees: ouwe wegloper! Haha, nee gaat tegenwoordig gelukkig stukken beter maar in het begin.... zucht..). Jij hebt een beagle-X zag ik, dus je bent zo'n karakter misschien al gewend. Geen idee waar Terra verder mee gekruist is, ze wordt in elk geval niet veel groter dan ca. 40 cm. De grap is dat iedereen hier in NL Terra zo'n mooi hondje vindt terwijl er in Portugal (bij wijze van) alleen maar "Terra's" rondlopen, volgens mijn ouders die er laatst op vakantie waren. Mooi is dat, daar gaat de exclusiviteit!

Als je meer info wil, PB dan maar gewoon. Heb nl. ook nog alle stichtingen bij m'n favorieten staan als je die wil weten.

honden page profiel mark vosmark vos

Hi Beago,

Ik woon in Athene en ben een groot honden liefhebber. We hebben zelf 3 honden van de straat gehaald. De laatste is een griffon en zijn naam is pico. Voor hem zoeken we een huis sinds de onze andere 2 honden( Lina & puppie) hem niet echt accepteren. Mocht je interesse hebben, stuur ik je graag een foto naar je email. Uberhaupt zie ik elke dag hondjes op straat die een huis zoeken..inclusief puppies die ik zonder probleem kan laten inenten en met me mee kan nemen naar NL. Ik hoop van je te horen. Groeten uit greece.

Mark

honden page profiel CabasjaCabasjagoedgekeurde fokker

honden foto van Cabasja

Martine & Terra : Dat de asielen in het buitenalnd zo vol zitten is omdat er geen beleid is,als daar nu eerst eens iets aan gedaan wordt,de honden op straat vangen en ster. of casteren....dat zal al een hoop schelen,nu is het echt onbegonnen werk.dit heeft totaal geen zin,om al die honden naar nederland te halen,je help die ene hond ermee,en de rest???
Daarbij komt het zo dat hier de asielen dus wel overvol zitten,en mensen jullie kunnen me wat zeggen,maar hier worden honden dus wel ingeslapen als er echt geen baas voorkomt!!!!Ben hier zelf getuigen van geweest tijdens mij stage....
Het inslapen vind ik niet erg hoor,want wat heeft een hond er nu aan om heel zijn leven in ene hok te zitten??Dan kan je toch maar beter vredig naar de eewige rustvelden gestuurd worden,vind ik.
Er zitten ooit herders of dobermans in het asiel die binnen 2 weken een wandelend skeler zijn,omdat ze er totaal niet tegen kennen om in een hok te zitten.

Sorry hoor en dan komt er iemand die ene hond uit het buitenland wilt halen,stort gewoon geld voor een ster.voor 1 hond,als dat nou iedereen doet,dan wordt het probleem daar ook eens opgelost.

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker

honden foto van Dobry

Ik wilde eigenlijk die discussie niet meer aangaan, maar ken je het verhaaltje van het jongetje met de zeesterren:

Er was eens een oude man die elke ochtend een wandelingetje langs het strand maakte, op een dag zag hij in de verte een kleine jongen, die heel voorzichtig iets optilde en daarna in zee gooide. Dichterbij gekomen vroeg de man aan de jongen: goeiemorgen wat ben jij nou aan het doen? De jongen stond op en vertelde: ik gooi zeesterren in de zee terug, het is eb en de zon brandt, als ik het niet doe sterven ze.
Maar jongen antwoordde de man, de kust is vele kilometers lang en overal liggen zeesterren, je kan ze onmogelijk allemaal redden, dat heeft toch helemaal geen zin wat je doet. De jongen luisterde beleefd toe, nam ondertussen de volgende zeester op en gooide hem in zee. Glimlachend antwoordde hij de oude man: maar voor deze heeft het zin.


Bovenstaand verhaaltje is bedoeld voor degenen die vinden dat het geen zin heeft om een hond te redden van een verschrikkelijk leven.
Nogmaals dierenleed en dierenliefde houdt niet op bij een door mensen verzonen grens. En idd het is niet de ultieme oplossing voor al het leed in binnen- en buitenland. Maar iedereen doet wat hij denkt wat goed is en ook in het buitenland zijn dierenliefhebbers bezig om de situatie te veranderen.We moeten dit met zn allen doen en samenwerken.
Dit is mijn mening hierover en ik ben dolblij met Lola, maar het spijt me ontzettend voor de vele anderen die ik dus niet heb kunnen helpen.

Jolien (Gast)

1 reactie wil ik geven op dit onderwerp: de asiels in Nederland zitten NIET vol. Ik weet niet waarom mensen dat altijd roepen, maar ons asiel zit half leeg en hoor meerdere van dit soort verhalen over andere asiels.

En wat is er mis met en hondje adopteren? Het beleid, ja. Zou mooi zijn als daar wat mee gebeurt want alleen door adoptie wordt het aantal straat honden niet minder. Maar toch, de honden die nu geadopteerd worden krijgen in ieder geval een mooi leven verder, en dat lijkt me de moeite waard.

honden page profiel Thera & BartjeThera & Bartje

honden foto van Thera & Bartje

Dobry, heel mooi gezegd. Ik ben het ook helemaal met je eens. :-)

Wat betreft beleid, veel stichtingen die zich bezighouden met de adoptie van buitenlandse dieren doen ook keihard hun best om het beleid en de mentaliteit ter plaatse te veranderen. Dat is echter een zaak van lange adem en heel veel geduld.

honden page profiel antoinet bruurmijn antoinet bruurmijn

honden foto van antoinet bruurmijn

Hoi

Ik zelf heb gisteren het bericht gekregen dat we Sam kunnen gaan adopteren :-)
Sam zit momenteel nog in spanje en word bemiddelt door stichting dierenhulp zonder grenzen...

neem daar ook eens een kijkje zou ik zeggen.

honden page profiel Jeannette Jeannette

honden foto van Jeannette

Ik ben tijdens onze reis in Nepal hopeloos verliefd geworden op een straathond. Een lief zeemkleurig teefje met dakjesoren. Ik riep haar en ze heeft me al die weken geen seconde uit het oog verloren. Aten wij in een restaurant, dan lag zij buiten te wachten tot we weer naar buiten kwamen, gingen wij wandelen dan liep zij mee. Zonder dat ik haar in de eerste 3 dagen 1 kruimel te eten heb gegeven!

Ze heeft ons nagekeken toen wij met de bus naar het vliegveld vertrokken...


Ik heb er eeuwig spijt van dat we haar niet hebben meegenomen.. :'(
Dit is nu 6 jaar geleden...

En inderdaad toen met het idee dat ik niet iedere hond kan redden...

honden page profiel mark vosmark vos

Daar is inderdaad alles mee gezegd ja. Petje af voor Dobry! Tuurlijk moeten er dingen veranderen in het buitenland mbt dierenleed, maar sinds de gewaarwording & het voorkomen van dierenleed in andere culturen nog steeds geen priority heeft.. heeft het zeker wel zin om elke hond te redden die je redden kan. De hulporganisatie heet niet voor niets Dierenhulp zonder grenzen! Wat betreft Cabasja's reactie.. Ik snap je reactie, ik zit midden tussen de grieken waarvan maar een handjevol zich druk maakt om het dierenwelzijn maar hoop des al niet te min dat je wat geleerd hebt van Dobry's zeesterren verhaaltje.

honden page profiel KamalKamal

honden foto van Kamal

Ik heb mijn honden via Dierenhulp zonder grenzen.
Ik heb zelf ook 1 keer een hond hier uit het asiel gehaald, dat ging niet zoals het moest.

Ik kan ook zeggen dat DZG niet telkens honden haalt, soms halen we helemaal geen honden, alleen de gereserveerde honden.

In Spanje, Portugal, Griekenland is geen dierenbescherming, Wij proberen daar zoveel mogelijk te helpen met projecten, en het belangrijkste is dat we proberen de mensen te vertellen dat een hond geen wegwerp artikel is maar een levend wezen.

Daarom ben ik al meer als 4 jaar vrijwilliger bij DZG.
En ik doe dat met al mijn liefde.

Lisa Elsinga (Gast)

Hallo,
Wij krijgen begind Januari een hondje uit Spanje.
Een vrouw van de dierenwinkel heeft ook een hondje daarvan en vindt het een groot succses!
Op de saite: arcanoah.eu heb je echt heeeeeeeeel veel keuze tussen superveel honden.

Groetjes Lisa

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "hond adopteren uit buitenland?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

pagina 1 van 2 12
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^