sheltie

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel gwendagwenda

honden foto van gwenda

Het is nog niet voor meteen ;-) , maar toch...
We hebben enkele honden, maar allemaal redelijk grote. Geen echte schoothondjes behalve ons Dipsy (maltezer).
Op zich is Dipsy een lief en leuk hondje, maar qua karakter passen we eigenlijk niet zo goed samen ook al zie ik haar heel erg graag (zij mij minder...vraag me niet waarom, maar is altijd zo geweest. Luistert ook niets naar mij. Enkel naar mijne man die dus nooit traint met de honden).
Maar op zich is dat zo geen probleem voor haar, want ze doet niets liever dat in de zetel enzo liggen en gewoon binnen rondlopen, maar ik vind het dus wél een probleem. Ik wil graag bezig zijn met mijn honden, maar met dipsy is dat dus niet zo.
Wij zouden hier altijd een kleiner hondje willen hebben en mijn oog is gevallen op de sheltie. niet zo heel erg groot, knuffelgehalte ligt hoog en toch klein genoeg om er al eens mee rond te dragen en op je schoot te laten liggen.
Hoe zit het nu met karakter, omgang met andere honden en kinderen,....? Ken wel enkele shelties en rasbeschrijvingen genoeg, maar is het een hondje dat je binnen kan houden zonder al te veel rondgehuppel en gedoe? (natuurlijk wel ervan uitgaand dat ze ook trainingen en wandelingen enzo krijgt hé).

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "sheltie" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel MexxMexx

honden foto van Mexx

Mijn tante en oom hebben nu een sheltie van 7 maand.
Bij hun nova van 4.
Het is een heerlijk kereltje, wil best op schoot en knuffelen, maar is ook te porren voor gehoorzaamheid en ze gaan straks behendigheid met hem doen.
Hij kan goed met andere honden kinderen en mensen.
Qua blaffen valt het ook reuze mee, hun nova is waaks, maar hij blaft niet eens altijd mee.
Thuis is hij wel rustig maar we zijn hun adhd nova gewend :-p Hij is wel drukker als mijn Mexx, maar hij loopt niet steeds rond te racen of heen en weer te lopen voor aandacht, hij gaat ook rustig ergens liggen en dutjes doen.

honden page profiel Amber & LootahAmber & Lootah

honden foto van Amber & Lootah

Ik vind shelties ook erg leuk, en heb ik ook lang over nagedacht. Alleen veel shelties houden niet zo van knuffelen kreeg ik te horen. Ik had van te voren veel met eigenaren gepraat van de rassen waar ik aan zat te denken. Verder waren ze erg sociaal en de meeste konden gewoon goed met kinderen (ligt ook wel een beetje aan de opvoeding natuurlijk ;-)). En ze konden thuis gewoon rustig zijn, maar hadden wel een activiteit nogdig :-)

honden page profiel KikiKiki

honden foto van Kiki

Shelties zijn erg leuk om te zien. Niet al te groot.

honden page profiel gwendagwenda

honden foto van gwenda

Das dus al helemaal het beeld wat ik van ze had. Enkel dat niet echt knuffelen, maar denk als je een rustigere uit de nest neemt dat ook dat wel goed zou komen.
En ja socialisatie met kinderen is hier makkelijk natuurlijk, maar bij sommige honden ligt het niet echt in de aard en dat zou toch wel een minpunt zijn. Tuurlijk moet je eraan werken, maar het zou toch ook in het karakter moeten zitten dat ze heel sociaal zijn.
Heb ook wel gehoord dat het blaffertjes zijn, maar da thet ook wel goed aan te leren is dat ze dat niet zo erg hebben. Nu ook op zich zou dat niet echt een probleem moeten vormen. Iemand daar nog wat een idee over?

Nu mijn man nog overtuigen binnen enkele jaren O-) (alhoewel.... ;-) )

honden foto van   * ~ ... Sandra, Zyko, Lloyd & Yuna ... ~ *

Hallo,

Ik heb hier onze Lloyd, een sheltie van 4,5 maand, rondlopen ... Het is echt een schat van een hondje, het blaffen hebben we redelijk goed in de hand, knuffelen vind ie zalig en hij ligt regelmatig bij ons op de bank te genieten, of ie goed met kinderen omkan weet ik niet echt want de mijne zijn al 15 en 17 ... Dat gaat natuurlijk wel goed, met andere honden ook, we hebben nog een berner van 6 maanden en het zijn 2 handen op één buik, verder gaan we regelmatig met andere honden wandelen en hij is dan toch een zeer graag gezien figuur ... :-)
Hij is redelijk actief als ie in de tuin is maar eens hij aangeeft dat ie binnen wil zoekt ie zijn plekje en gaat ie wat slapen of rusten. Verder kan ie zich goed in zijn eentje bezig houden met zijn speeltjes maar als Zyko wakker is wil ie wel dat die komt meespelen ...


Groetjs en ik hoop dat je er wat aan hebt ...
Sandra, Zyko en kleine Lloyd

honden page profiel Amber & LootahAmber & Lootah

honden foto van Amber & Lootah

Het blaffen zit wel een beetje in het ras, maar met opvoeding kom je wel een heel eind :-). Lootah is een aussie en die staan er ook om bekend aardig spraakzaam te zijn. In huis is het een heel stuk minder geworden, maar op training is ie nog altijd duidelijk aanwezig ;-)

honden page profiel gwendagwenda

honden foto van gwenda

Super. Heb er zeker wat aan.
Het begint nu al te kriebelen (oeps)

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "sheltie" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

Volgende forumvraag: Rode peper
^