Hier ben ik weer eens met een vraagje.

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel ;.;.;.;.;;.;.;.;.;

honden foto van ;.;.;.;.;

Wij hebben nu reeds 3 hondjes chihuahuareutje, maltezerreutje, en een kruising teefje.

Nu hebben ik en mijn vriend een hond op het oog in een buitenlands asiel. Het is een kruising teefje met een schofthoogte van ongeveer 50cm.
Voor zover ik iets ken van de verschillende hondenrassen zie ik er een leonberger? inzitten.

Volgens de beschrijving is ze een erg rustige en stabiele hond die het erg goed kan vinden met kinderen honden en katten. Ze is heel erg vriendelijk naar mensen zowel bekende als vreemden.

Ik ben nogal ongerust over het feit om een onbekende grote hond bij mijn 3 kleintjes te zetten. Als er ruzie zou ontstaan zullen de kleintje zich niet kunnen verweren.

Mijn hondjes zijn wel gewoon om met grotere honden om te gaan, maar is dit teefje gewend om met kleine honden om te gaan of maakt het in de hond zijn ogen geen verschil of een hond kleiner of groter is dan hem?

Het is echt een heel erg mooie hond, en aan de beschrijving te zien is het echt een heel erg brave stabiele hond die omkan gaan met alles en iedereen.

Nu is mijn vraag aan jullie, kan ik een grote hond bij mijn kleine rakkers vertrouwen? Als ik even weg moet gaan de hondjes hier in de bench, dus ze zijn alleen maar samen als ik er ook ben. Ook als ze in de tuin spelen hou ik altijd een oogje in het zeil.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Hier ben ik weer eens met een vraagje." wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel Thera & BartjeThera & Bartje 3 doggies

honden foto van Thera & Bartje

Volgens mij zou het geen probleem zijn, maar de beste tip die ik kan geven is om contact op te nemen met de organisatie en daar je vragen neer te leggen. Zij kunnen je vast wel vertellen hoe de hond omgaat met kleine hondjes en anders kunnen ze daar nog speciaal naar laten kijken.

Groetjes Thera

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

een grote hond en een kleintje hoeft helemaal geen bezwaar te zijn, als de grote hond jong is, dan moet je oppassen qwa spelen, maar is de grote hond ouder en volwassen ? dan is tie meestal heel voorzichtig met kleine honden.

bamse heeft een vriendinnetje, een welschterrier, de allerkleinste van de terriers. en reuze voorzichtig, het kleintje is de baas , en moet bamse soms in bescherming nemen, maar ze spelen en ravotten met elkaar, en nooit geen bakkeleien.

in het begin houd je het goed in de gaten, kijk wat er ontstaat, je hebt natuurlijk al een roedel van drie hondjes, daar komt opeens een lobbes bij, en als je zorgt dat ze in het begin niet alleen zijn, niets aan de hand.

honden page profiel Wil KettmannWil Kettmann 3 doggies

honden foto van Wil Kettmann

Mijn hond Mac Ghandor Easy Living is een grote Berner Sennen hond. Mac is er enthousiast en vaak lomp. Maar zodra hij bij kleinere honden of kleine kinderen in de buurt is past hij zijn gedrag aan. Hij is heel voorzichtig. Ik denk dat honden een soort antenne hebben voor deze situaties. Als ik met hem speel met een trektouw gaat hij er vol in maar zodra mijn kleinzoon dit met hem doet loopt hij juist mee naar de richting waarop mijn kleinzoon trekt,Volgens mij komt hier het instinct naar boven om kinderen en kleine honden geen pijn te doen.Zo zal het waarschijnlijk ook gaan in jullie situatie. Kijk het even aan je ziet dit gauw genoeg.
Succes ermee

Groetjes Wil

honden page profiel   * ~ ... Sandra, Zyko, Lloyd & Yuna ... ~ * * ~ ... Sandra, Zyko, Lloyd & Yuna ... ~ * 3 doggies

honden foto van   * ~ ... Sandra, Zyko, Lloyd & Yuna ... ~ *

Volgens mij gaat dat toch niet voor al teveel problemen zorgen. Ik heb ook een grote en een kleine, in het begin dacht ik ook soms van zou de grote de kleine niet gaan over poweren, maar nee hoor, het zijn 2 handen op 1 buik,

Ik zou wel voor de zekerheid eens goed informeren bij die organisatie ....

honden page profiel ;.;.;.;.;;.;.;.;.;

honden foto van ;.;.;.;.;

Ik heb een mailtje verstuurd met wat vragen over de hond. Nu geduldig wachte op een reactie terug ;-) .

Zijn er hier mensen op het forum die al ervaring hebben met "dutchy adoptions"?

honden page profiel ;.;.;.;.;;.;.;.;.;

honden foto van ;.;.;.;.;

Of andere buitenlandse adopties natuurlijk.

marije (Gast)

Volgens mij moet dat geen problemen geven, zelf heb ik 3 honden waarvan 1 grote en 2 kleintjes en dat gaat goed.

en? heb je al besloten haar te nemen??

marije

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Hier ben ik weer eens met een vraagje." wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

Volgende forumvraag: Rode peper
^