Dekken

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

Hanneke (Gast)

Hallo,

Ik heb een grote vraag. Ik zelf heb een chihuahua teefje en wil graag een nestje. Nu hoor ik allemaal verschillende verhalen, dat teefjes er na de bevalling heel erg lelijk uit gaan zien, haaruitval, grote tepels en dat dit wel 2 jaar kan duren voordat het bijtrekt. In de meeste gevallen trekt het niet eens bij. Omdat we een zeer bijzondere aparte chihuahua hebben wil ik goed geinformeerd zijn voordat ze erg lelijk wordt.

Groetjes

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Dekken" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

geinformeerd bij de rasvereniging ? een bijzondere chihuahua ? alles ondergaan ? zodat je kan dekken met je hond, zoals testen enz. ? en lelijk ?

een zwangere vrouw is ook mooi, en zo is ook een hond mooi. na de bevalling, is het aan jou dat de hond weer een goeie conditie krijgt. haaruitval is juist, acht weken na de bevalling, maar dat komt weer prachtig terug. als ze haar jasje heeft uitgetrokken, en ja de tepels zullen altijd wat dikke zijn, maar niemand kijkt toch onder de buik ? alleen jij ziet dat.

honden page profiel Nienke & de roedelNienke & de roedelgoedgekeurde fokker

kan heel goed zijn, zeker als het een zware dracht is en een groot nestje dat ze niet meer haar normale uiterlijk terug krijgt. Ik wacht daarom ook altijd tot mijn teefjes drie jaar zijn voor ik ze laat dekken, omdat ik ze zo lang mogelijk jong wil houden. Mijn teefjes hebben allemaal een topconditie, maar toch zie je bij Bamse nog steeds dat ze twee nestjes heeft gehad. De tepels zijn wat groter, van die platte zakjes en haar buik is toch iets minder strak. Maar goed, dat is bij vrouwen ook zo, net wat Willemijn zegt.

Bedenk ook heel goed dat de kans op een keizersnee en andere complicaties bij een chihuahua ook heel groot is. Fok alleen als je kwalitatief iets toe kan voegen aan het ras en nadat je de officieële medische testen hebt laten doen en je hondje goed gekeurd is. Er worden tenslotte al vreselijk veel chihuahua's geboren. En geniet anders gewoon lekker van je hondje zoals ze is. Nestjes hebben lijkt heel erg leuk, maar het kan ook heel veel zorgen en verdriet geven.

honden page profiel CabasjaCabasjagoedgekeurde fokker

honden foto van Cabasja

Inderdaad is dit niet van te voren te zeggen.
Ik heb ene teefje die 2 nestjes heeft gehad en daar zie ik echt wel aan dat ze pups heeft gehad en Chesna heeft maar 3 pups gegeven en ook daar zie je dat ze die echt wel heeft gehad,terwijl Dyma nu al 4 nestjes heeft gehad en ook nog grote nesten heeft gehad...je ziet er niets aan O-)
Dus tja het kan.
Maar als je al denkt dat je geen teef wilt hebben die er anders uit gaat zien,dan zou ik eens heel goed over na denken of je wel ene nestje wilt.
Chi's krijgen vaak een keizersnede...zoals Nienke al zegt.
Informeer even bij http://www.chihuahuaclub.nl/

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Dekken" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

Volgende forumvraag: Rode peper
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^