Blaffen

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel GonnieGonnie

honden foto van Gonnie

Rakker is nu ruim twee jaar, en begint onderweg heel vaak tegen mensen te blaffen en andere honden...( hij loopt aan een flexilijn)

De ene persoon en/ of hond krijgt een lading over zich heen, en da andere niet....

Mijn vraag is herkennen jullie dit, en hoe gaan jullie hier mee om??

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Blaffen" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

Kyno (Gast)

Typisch een geval van: zelfbelond gedrag!
Hond blaft naar andere honden/baasjes, en de baasjes lopen door. Resultaat; zelfbeloning voor de hond, want de vreemde honden lopen door.

honden page profiel GonnieGonnie

honden foto van Gonnie

Ik sta ook wel te praten met de baasjes, en negeer hem gewoon....Of de mensen die niet een hond bij zich hebben. Maar ja, hij stopt niet eerder dan dat we doorgelopen zijn, als beloon ik hem zodra hij stil is.
Hij doet het niet bij iedereen....

Maar dan nog, wat kan ik hier aan doen? Het is heel vervelend....

honden page profiel Amber & LootahAmber & Lootah

honden foto van Amber & Lootah

Ja ik herken het O-)

Ik ben aandachts oefeningen gaan doen. Eerst even simpel beginnen in huis. Je roept de hond, hij geeft jou aandacht en je beloond hem met iets lekkers. Dit bouw je steeds verder uit met steeds meer afleiding en steeds een stapje moeilijker. De truc is alleen wel dat je zijn aandacht moet hebben voordat hij die andere hond of persoon in de gaten heeft ;-) En dan laat je hem bijvoobeeld zitten, een pootje geven etc en dan is die andere hond voorbij voordat hij er erg in heeft :-)

honden page profiel maaike maaike

honden foto van maaike

Ja ik herken het ook.
Hero doet het ook sinds een paar maanden geleden en hij is nu ruim 2,5 jr. Ik heb wel eens gehoord dat bepaalde reuen o vanaf de tijd dat ze echt ook geetelijk volwassen worden dat gedrag kunnen vertonen.
Nu moet ik van Hero wel zeggen dat hij het alleen doet als ik Finn ook bij me heb en dan niet eens tegen alle honden.
Ik ben zelf ook nog aan het zoeken naar een oplossing hier voor. Want zeker als je met meerdere honden loopt is het niet handig dat er 1 uit zijn dak gaat.

honden page profiel LiesbethLiesbeth

honden foto van Liesbeth

Kleine Tara, teefje, heeft dat va dag 1 gehad bij ons, blaffen naar mensen en honden. Komt toch van een thuisnestje.Nu ze 8 mnd is wordt ze wat rustiger.

Bo heeft dit nooit gehad, maar nadat hij door bepaalde hond gebeten is, blaft hij naar deze hond, of honden van dezelfde kleur en grote, niet altijd. De hond in kwestie die zo gek is als wat, is nu rustiger en nu blaft Bo.

Ik let altijd op wat en wie eraan komt, als de mogelijkheid er is sla ik een straat in, steek over. Ik heb altijd gedacht, je hond moet leren door confronteren, maar het is heel relaxed als je hond zich niet druk maakt door enkel een andere richting te kiezen.

honden page profiel GonnieGonnie

honden foto van Gonnie

Ik heb ook geleerd dat het juist goed is om andere honden te treffen, en dat ging redelijk goed. Met sommige honden kon hij even kennis maken of even begroeten, en andere bij honden liepen we gewoon door...
Bij mensen eender, maar nu blaft hij heel veel......Ik probeer hem dat af te leiden met lekkere snoepjes, maar zodra hij de hond en mens ziet, besta ik haast niet meer voor hem, en de lekkere snoepjes die hij anders zo lekker vindt ook niet meer.....
Ik loop ook wel eens de andere kant op.....

honden page profiel Amber & LootahAmber & Lootah

honden foto van Amber & Lootah

Iets nog lekkers proberen te vinden. Mijn hond doet ook niet alles voor zijn gewone koekjes als er veel afleiding is, maar voor een stukje kaas of leverworst dan weer wel :-D

Het probleem met het blaffen is dat het zelf belonend gedrag is, hij blaft naar mensen/honden en er word doorgelopen dus heeft zijn gedrag effect gehad (ze gaan weg). Waardoor hij vervolgens het alleen maar zal blijven doen omdat hij succes had met wat hij deed. En aandachts oefeningen kunnen erg goed helpen om te voorkomen dat hij dat gedrag vertoont, en dus geen succes meer heeft ;-) Wat trouwens ook erg belangrijk is is dat je zelf onstpannen blijft, als jij als gespannen word op het moment dat je iets ziet naderen in de verte pikt een hond dat veilloos op. Het is soms erg lastig weet ik uit ervaring, maar oefening baart kunst :-)

honden page profiel zonnetjezonnetje

honden foto van zonnetje

Het lukte bij ons ook niet tot ik Rodiworst ontdekte! Er moet wel IETS zijn waar je hond zo dol op is dat tie alles om zich heen vergeet toch? Dat gebruik ik nu alleen nog maar als ik een andere hond tegenkom en het begint te werken. Maar je moet veel geduld hebben en het lang volhouden. Wat ook helpt is als je in een boog loopt en niet recht op de andere hond af gaat. Je kunt een beetje slingerbewegingen maken, eens omdraaien en de andere kant op gaan, dan is het al minder bedrijgend voor je hond.

honden page profiel GonnieGonnie

honden foto van Gonnie

Ik ga eens Rodiworst ophalen, en verder ga ik maar wat heen en weer lopen met hem, in de hoop dat ik zijn aandacht wat kan houden....

Ik ga ook wel met een boog om hond of man/vrouw zonder hond, maar rakker wil er
altijd naar toe, al blaffend.

Ik moet dus zorgen dat hem rustig en bij mij kan houden, met ets héél lekkers....

Bedankt voor de tips, ga eerst even de rodi
worst ophalen..... :-D

honden page profiel meikemeike

honden foto van meike

Wij hebben hetzelfde probleem. Daisy blaft naar bijna alle honden en soms naar mensen. Het lijkt afhankelijk te zijn van de situatie, de plek waar we zijn, het tijdstip van de dag en het soort hond of ze blaft of niet. In het begin konden we haar heel goed afleiden met een piepbeestje, maar nu die 'oud' is helpt dat niet meer. Nu probeer ik het met snoepjes en kaas en soms vlees, of het werkt hangt ook weer van de situatie af, maar als ik op tijd ben lukt het meestal wel. Ik doe het ongeveer volgens dit principe: http://www.youtube.com/watch?v=JY7JrteQBOQ Kijk maar eens naar het filmpje, misschien is het ook wel iets voor jou.

Het kan een tijdje duren voordat je effect hebt geloof ik, je moet geduld hebben en blij zijn met elk stapje dat je vooruit gaat.

honden page profiel Annemiek Annemiek

Hoi, ik heb een 'blafprobleem' met mijn hond, Tommie net 1 jaar, kruising spaanse podenco en een schotse collie, maar dan niet op straat of naar mensen maar in de tuin naar de katten van de buren, overvliegende vogels en sommige vogels zijn zelfs zo brutaal dat ze op de dakrand naar beneden gaan zitten kijken..... Nou dan moet je als hond zijnde natuurlijk wel stevige blafmaatregelen tegen nemen ..... alleen begint het mij knap te vervelen. Zo gauw ik 'm naar binnen haal is 't over want binnen blaft ie gelukkig zelden, maar hij is zo graag in de tuin. Loopt echt als een commandantje te controleren bij de heg, de poort, de schutting, grappig om te zien maar owee als ie dus een indringer heeft ontdekt....
Advies zeer welkom met de lente voor de deur!

Elaine (Gast)

hoi,

Wij hebben sinds 2 dagen een mechelse herder erbij. We hadden al 2 jackies en dit gaat goed samen. Ze is nu 8 maand en ontzettend lief. Het enige probleem: ze blaft naar mensen die binnenkomen en naar mensen die ze buiten tegenkomt. We weten dat ze bij de vorige eigenaar vrij weinig (te weinig) buitenkwam. Nu hebben we allerlei verschillende adviezen gekregen. Als eerste: niet tolereren, maar als we een boze stem opzetten duikt ze van angst/onderdanigheid de grond in. de tweede is negeren. Net met wandelen kwamen we een vrouw met hond tegen, met de hond deed ze weinig, gewoon de kennismaking zoals iedere hond dat doet. Toen ze de vrouw zag begon ze te blaffen. We zijn even blijven staan om die mevrouw uit te leggen dat ze net nieuw is en nog moet wennen, de hond werd al rustiger, daarna zijn we doorgelopen en werd ze weer stil, toen hebben we haar wel even met de stem beloond.

zouden jullie dit ook zo doen? of niet?

honden page profiel kwenda ,chihuahuakwenda ,chihuahua

honden foto van kwenda ,chihuahua

hey,Connie,mijn hond heeft er ook last van, naar honden ook af en toe naar mensen ,,nu ga ik kijken of een deskundige=gedragstherapeut,me kan helpen ,zij gaat ook met je naar buiten ,,ik hoop dat ik een goede.kan vinden :'( O-) gr

honden page profiel    Ilja & ***Sterre** Ilja & ***Sterre**

honden foto van    Ilja & ***Sterre**

Hoi, als je écht wilt werken aan het blafgedrag van je hond dan raad ik je aan eerst een normale lijn te kopen en niet met een Flexilijn te lopen.

Een Flexilijn is een lijn die dit gedrag in de hand werkt..
Er is geen contact met de baas en de hond mag te pas en te onpas trekken om meer vrijheid te hebben tijdens het lopen..

Je mag best aandacht en oplettendheid van je hond verlangen als hij/zij aan de lijn loopt..

Leer je hond los lopen en te komen als je roept..
voor de rest met een slappe lijn naast de baas leren lopen..
Dat geeft al een heel ander gevoel voor je eigen hond..

Daarnaast ga je kaasjes en worstjes snijden..
En vóór je hond begint met kijken naar een andere hond ga jij de aandacht van je hond vragen..
naam van de hond noemen en netjes je hond voor je laten zitten en jij houd het kaasje /worstje voor zijn neus..

Leer je hond contact met JOU te maken in plaats van zich met een ander te bemoeien..

Jij bent mijn jouw hond een roedel..
En iemand anders is ook een roedel met zijn/haar hond.
Roedels bemoeien zich NIET met elkaar..


Houd dit vol en maak de afstand steeds een stukje kleiner maar blijf er op toe zien dat de hond op jou let..

Leer het gedrag lezen van je hond zodat je bij tijds kunt zeggen dat je hond op jou moet letten en manipuleer met je lekkere beloningen..

Ga vaak leuke aandacht oefeningetjes doen..
Thuis en op straat..
Leer je hond dat je hond andere hond leert negeren..

Laat andere honden nooit bij jou hond ruiken an de lijn..
En laat jouw hond nooit bij andere honden ruiken aan de lijn..

Het gedrag wat jouw hond laat zien begint altijd met kijken naar een andere hond..
Voorkom dit kijkgedrag..

Succes, lieve groet, Ilja

honden page profiel kwenda ,chihuahuakwenda ,chihuahua

honden foto van kwenda ,chihuahua

Hallo ,Ilja en sterre.
bedankt,ik heb het gelezen nou heel fijn ik gaat het ook doen ,stukjes eten menemen, .
ik hou je op de hoogte ,dankje wel gr jo .
en kwenda chi,.... :-D ;-)

Gonnie (Gast)

Ik laat Rakker nu zitten zodra er iemend aan komt, en wij zijn nu zover, dat hij blijft zitten als er een fietser aan komt... :-) (terwijl ik hem lekkers opvoer en tegen zachtjes hem praat)

Tja, het is een begin, en hoop het uit te kunnen werken...... O-)

honden page profiel    Ilja & ***Sterre** Ilja & ***Sterre**

honden foto van    Ilja & ***Sterre**

Hééééé.. Gonnie dat klinkt super goed..!!

Ga zo door..!!
Dan komt het goed..!

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Blaffen" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

Volgende forumvraag: Rode peper
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^