hoe kan ik mij pup minder afgeleid maken.

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel senna de hond..senna de hond..

honden foto van senna de hond..

als ik naar honden cursus ga of als er maar mensen langskomen is ze afgeleid en dat is best vervelend want dan doet ze niet wt ik wil en loopt ze niet mee .
met hondencursus gaat het ook vaak niet goed omdat ze afgeleid door die mensen zijn. ik moet gewoon een marnier weten waardoor ik meer aandacht van ze krijg mar lief doen een heel veel belonen helpt ook niet heel goed ;-)
gr jordy en senna

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "hoe kan ik mij pup minder afgeleid maken." wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel senna de hond..senna de hond..

honden foto van senna de hond..

ff naar boven krabbelen :-D

honden page profiel Angela • BodhiAngela • Bodhigoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Angela • Bodhi

Aandachtsoefeningen... Zodat ze op jou leert letten en niet op andere dingen. Je moet dan iets zien te vinden wat haar motiveert: een speeltje of iets lekkers... Afleiden werkt ook goed, even roepen, andere kant op lopen, met een speeltje afleiden...
Maar pupjes hebben een korte aandachtsboog, dat moet allemaal aangeleerd en opgebouwd worden... ;-)

honden page profiel Paméla, Rik  & Laure de labPaméla, Rik & Laure de lab 3 doggies

honden foto van Paméla, Rik  & Laure de lab

:-D
Onze lab kan er ook wat van (bedoel dan van afgeleid zijn)

Ik overweeg zelfs om me te verkleden als kip, de volgende les...
:-D

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

een pup verkent de wijde wereld, aan jou om dat in banen te leiden, laat ze even kennis maken met het nieuwe, zodra ze het heeft aangekeken, kan je haar aandacht weer vangen. wees blij met alle aandacht die ze op het moment voor je heeft, alles is nieuw voor je pup. is er een favoriet speeltje voor dr ? neem het desnoods mee naar de cursus, en alle oefeningen niet te lang maken, haar aandacht kan niet lang gevangen worden. hoe ouder ze wordt, hoe meer alles gewoon wordt. even kennis maken met het nieuwe, en heus alle aandacht weer voor jou.

honden page profiel Monique & Jaro & RonjaMonique & Jaro & Ronja 3 doggies

honden foto van Monique & Jaro & Ronja

Wat met Jaro goed heeft gewerkt was gewoon de andere kant op lopen. Tijdens de curcus was Jaro ook altijd de enigste hond die elk grasprietje interresant vond. Hij bleef dan stil staan en ruiken of als we met volg oefeningen bezig waren dan was alles interessant behalve ik. Ik kreeg zijn aandacht maar zelden totdat ik op de curcus op mijn vingers getikt werd en we met zijn 2en op een ander veldje moesten gaan oefenen :'( Als Jaro geen aandacht voor mij had moest ik de andere kant op lopen en met een hele blije stem vanalles zeggen net zolang ik zijn aandacht had en dan belonen. Als hij dan weer eens zijn aandacht op iets anders fixeerde moest ik weer de andere kant op lopen... dus weg lopen van datgeen hem triggerde.
Ik heb me best zielig gevoeld... :-D :-D dat wij min of meer apart moesten gaan oefenen en met alleen maar weglopen van hetgeen wat voor hem interresant was..maar het heeft wel geholpen ;-) Dus misschien werkt het voor jullie ook ;-)

honden page profiel Margje & BikoMargje & Bikobijna goedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Margje & Biko

Hey,

Het werkt eigenlijk best simpel.
Je moet iets hebben wat noggg leuker is dan al die honden op cursus.

Ik vergelijk het altijd met je eigen werk. Dat gaat op kantoor best goed, je bent daar gewent, maar nu wordt je bureau, voor een uurtje, neergezet midden in de stad, of op het strand met lekker weer.
Wat is er nou voor nodig om jou dat uur toch te laten werken?
1 is waarschijnlijk een hogere beloning :-)
Het moet het je waard zijn om in plaats van te gaan shoppen of de zee in te gaan, te gaan werken.
Je eerste ingeving is namelijk om dat uur eens lekker te gaan genieten van alles om je heen. Na dat uur ga je terug naar kantoor, dan kan werken tenslotte ook nog!

Naast je hogere beloning, moeten de opdrachten waarschijnlijk ook wat simpeler gemaakt worden, want het is moeilijk concentreren als er voor je wordt gebeachbalt door een paar aantrekkelijke mannen ;-) (die ook wel een potje beachbal met jou willen spelen haha)
Daarna moeten de taak die je krijgt kort zijn. Zo kort dat je je aandacht erbij kunt houden en je dan even mag doen wat je graag wilt.

Hoe jonger je bent, hoe moeilijker om je niet over te geven aan de verleiding. Denk aan pubers: boze ouders, geen zakgeld maar toch lekker tot 3.00 snachts met je vrienden weg blijven. Of wel zakgeld, tevreden ouders, maar thuis zitten..
Dan maar boze ouders en geld lenen van vrienden ;-)

Conclusie van dit uitgebreide verhaal:
Zorg dat je op cursus iets heel lekkers bij je hebt om tussendoor mee te belonen.
Hou de oefeningen kort en daarmee leuk.
Hou de oefeningen simpel en maak ze langszaamaan steeds iets moeilijker.
Gebruik wat de hond graag wil als beloning. Zeker bij pups.
Even netjes zitten, betekend daarna lekker spelen!
Dan weer bij de baas komen, even liggen en weer lekker spelen. En langzaamaan wordt het luisteren steeds iets meer en het spelen steeds iets korter.
Totdat je een kwartier aan 1 stuk kan oefenen.
Maar dan ben je wel eventjes verder!

Succes!

Groetjes, Margje

honden page profiel Margje & BikoMargje & Bikobijna goedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Margje & Biko

Ohw.. in het beachbalverhaal vervang je aantrekkenlijk mannen even door 'aantrekkelijke vrouwen in bikini' en dan is ie ook voor mannen te gebruiken.

Ik gok namelijk dat Jordy een man is :-)
(woeps)

honden page profiel senna de hond..senna de hond..

honden foto van senna de hond..

ja ik ben een man ja ;-) :-D

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "hoe kan ik mij pup minder afgeleid maken." wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

Volgende forumvraag: Rode peper
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^