allergie

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel ingeinge

honden foto van inge


mijn schotse collie tess heeft last van allergie rond de muil en in de ogen, zijn normaal mooi zwart omlijnd maar nu rozig en ontstoken
dierenartsen spreken elkaar tegen de ene zegt dat ze teveel eiwit heeft zit in de voeding, de andere zegt dat het van haar dekentjes, speeltjes zijn en heeft haar het medicijn PREDNIOLONE 20 mg KELA dier loopt te hijgen is lastig anders zo een sportieve hond en nu meer lusteloos, ik heb het niet meer gegeven zoek nu maar uit van wat het voortkomt, wie heeft ook deze ervaring en kan mij misschien correcte informatie geven
inge

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "allergie" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel sorayasoraya

honden foto van soraya

Hoi Inge,

Als het een allergie is kun je het volgende doen:

Overstappen op versvlees(kvv=kant en klaar vers vlees),niet op de brokken die de dierenarts je wil gan voorschrijven.Vaak zijn honden allergisch voor granen,kip,rund.Dus als je een goed start wilt maken zou ik meteen op zoek gaan naar een kvv die alleen Lam ,Geit ,Paard of eend bevat.Deze dieren bevatten de minste of geen allergenen.Maakt niet uit wat je nu voor brokken geeft (als je brooken geeft ) ,je kan gewoon van de ene op andere dag overstappen,dit kan helemaal geen kwaad.Goede merken zijn: Haaksbarf,All animal(bestaat alleen uit het dier wat op de verpakking staat aangeven,veel kvv's werken met kippenbotten dus goed lezen).Als je hond het goed doet op een van deze dieren dan kun je na een maand kijken om een kvv met kip te geven ,begint te hond weer plekken te krijgen dan stoppen en weet je zeker dat het aan de kip ligt.

Als je hond evt. ook nog allergisch is iets in huis kun je beginnen met schoon te maken met natuurlijk schoonmaakmiddel(citronella,groene zeep: driehoek)
Was de dekentjes in Neutral i.p.v je eigen wasmiddel met veel parfum.

Ik heb een hond die ook allergisch is(granen,kip ,rund)of daar in ieder geval op kan reageren.Ik heb al deze veranderingen gedaan en ze gaat nu helemaal goed.

De prednison dingen van de DA onderdrukken al deze symphtonen maar maken niks beter,dus je schiet er NIETS mee op,behalve dat je hond zwakker wordt door de prednison.Als je echt duidelijkheid wilt kun je nog beter een allergie test laten doen.Anders laten die dierenartsen je rustig doorsukkelen ,en geloof me je zit elke maand bij de DA met een allergische hond,want het stopt niet,zolang je de oorzaak niet weet.

Succes Soraya&Mila

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

je kan ook eens kijken bij de samenstelling voor voeding van naturis, daar staat een voeding samenstelling juist voor alergie, voeding paard. van NATURIS.

en wat soraya aanbeveeld, dekens enz. wassen op speciale neutrale wasmiddelen, je gaat de lente tegemoet, kan je ook alles en ook alles weg laten van kleedjes enz. neem als bedje een droogloop mat, die kan ook in de wasmachine, desnoods iedere dag.

honden page profiel sorayasoraya

honden foto van soraya

Ja Naturis is ook een goede en beter betaalbaar in vergelijking met Haaksbarf,maar je moet wel de 100% nemen alleen deze soorten bestaan voor 100% uit het dier wat erop staat.

Groetjes Soraya&Mila.

Anoniem (Gast)

Nutro Choice lam en rijst

honden page profiel dorinadorina

honden foto van dorina

ik heb een link voor waar je vervlees kunt kopen

www.diergelukkigdier.nl

honden page profiel sorayasoraya

honden foto van soraya

In Nutro Choice zit rijst ,als je hond een allergie heeft voor granen dan zit je niet goed met deze brokken.

Nogmaals ik zou beginnen met versvlees zonder kip/rund en zonder granen(tarwe,rijst,mais),zo kom je er zeker achter waarje hond het goed op doet.

Groetjes Soraya&Mila.

honden page profiel ingeinge

honden foto van inge

bedankt voor jullie reactie, ik ,heb daar ook al aan gedacht verse voeding te geven, maar heb vroeger al duck geprobeerd maar tessje lustte dit niet , jullie hebben andere merken aanbevolen moeten we zeker eens proberen want sorry voor mijn uitspraak maar ik krijg gewoon de wubbes van die dierenartsen ze proberen maar van alles alle geef maar medicamenten en dat dier is volledig uit zijn doen hijgen lusteloos en voelt haar niet goed in haar vel, en ik zou vlugger kiezen voor natuurlijke producten, maar zal de voeding allereerst al veranderen bedankt

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker 2 doggies

honden foto van Dobry

Helemaal met Soraya eens,

op barfplaats las ik een tijdje geleden ook een intressant stukje over het verteren van eiwit in brokken en het verteren van eiwitten in versvoer. Dat is verschillend en ook daarom is versvoer aan te raden.

Mocht de hond allergisch zijn voor pollen e.d. schijnt het ook te helpen de hond regenwater te laten drinken.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "allergie" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

Volgende forumvraag: Rode peper
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^