halsband

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel nellie en djoery boomer en rakkernellie en djoery boomer en rakker

welke halsband kan ik nu het beste gebruiken , dat mijn hond niet treket want ik heb van alles al geprobeerd , stilstaan terug lopen belonen een klein rukje gegeven ,en weet al niet meer, gisteren had hij nog een soort halti om die ging ineens stuk, toen heb ik de riem om mijn middel gedaan, want ik heb ontzettend pijn in mijn armen , niet vanwege djoery hoor, maar die pijn heb ik al lang
hebben jullie misschien een goed tip
gr nellie

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "halsband" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel Shamilla & ZenaShamilla & Zena

honden foto van Shamilla & Zena

er is veel op de markt,
van zeer hondvriendelijk.. tot pennebanden aan toe..
helaas kan ik je geen goed antwoord geven..
maar ben wel benieuwd naar wat anderen zeggen..

honden foto van Remie met sledehondenteam Silver linings

Ik gebruik een Ulead dat werkt erg goed.

U-lead
• Gaat het trekken aan de lijn van uw hond tegen
• Voorwaartse controle bij het uitlaten, trainen van honden
• Geschikt voor alle rassen
• Comfortabel, opgevuld ontwerp
De U-Lead is een tuig waarbij je controle neemt en houdt met een kleine moeite of inspanning. Het stuurt de borst van de hond: een efficiënt punt van controle. Het voordeel van een U-Lead is dat het totale controle over de schouders van de hond geeft en zo de hond in de richting plaatst waarin hij zich moet bewegen.
De U-Lead is verkrijgbaar in zes maten: Extra Small, Small, Medium, Large, Large Bull en Extra Large.

vanaf euro 13,50

Halti Harness
• Gaat het trekken aan de lijn van uw hond tegen
• Voorwaartse controle bij het uitlaten, trainen van honden
• Geschikt voor alle rassen
• Comfortabel, opgevuld ontwerp
De Halti Harness is een nieuw concept waarbij je controle neemt en houdt met een kleine moeite of inspanning. Het stuurt de borst van de hond: een efficiënt punt van controle. Het voordeel van een Halti Harness is dat het totale controle over de schouders van de hond geeft en zo de hond in de richting plaatst waarin hij zich moet bewegen. De binnekant van het tuig is op de borst en bij de oksel gevoerd.
De Halti Harness is verkrijgbaar in drie maten: Small, Medium en Large.

vanaf euro 13,20

Kijk op www.hondenspul.nl. Hier verkopen ze de Ulead, ik weet niet of ze ook de Halti Harness hebben.

honden page profiel Mariska & ZenaMariska & Zena

honden foto van Mariska & Zena

Geen enkele halsband of ander hulpmiddel gaat trekken tegen als je verder niet ermee gaat trainen.
Je kunt duizenden euro's uitgeven aan de nieuwste 'wondermiddelen' waarmee honden ineens voorbeeldig naast je zouden lopen maar als je niet traint komt het in de meeste gevallen niet goed.

Een hulpmiddel heet niet voor niets een HULPmiddel. Het aanleren, uitbouwen en beheersen van wandelen zonder trekken zul jij Djoery aan moeten leren.

Volhouden is hier het toverwoord. Hij is je aan het uitproberen wie de langste adem heeft, en als het goed is ben jij dat!

honden page profiel Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin) _ Bams ¥ . 3 doggies

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

nelly , het wordt hier boven al aangegeven, trainen en oefenen, dat zal je echt moeten blijven doen, jouw hond is nog geen jaar oud, er zijn genoeg hulpmiddelen die je kan gebruiken, en oefenen is niet iets wat in drie weken erin zit, daar gaat even wat tijd overheen, maar heus jij moet volhouden, en als je het niet lukt ? misschien toch op cursus ? daar leer je hoe je het afleert dat je hond trekt.

de halti harnis, is een heel goed middel, je hebt het om zijn rug en buik, er zit een handvat aan, waar je je hond mee leid, en dan is bijna geen getrek meer mogelijk, voor jou ook een ontlasting van je armen en schouders, of een of een u lead. laat het je eens voordoen bij een dierenwinkel, die helpen je graag, neem je hond mee, en laat de mogelijkheid daar eens voordoen.

honden page profiel Remie met sledehondenteam Silver liningsRemie met sledehondenteam Silver linings 3 doggies

honden foto van Remie met sledehondenteam Silver linings

Wat mij is aangeraden, wanneer je hond tijdens het lopen naast je loopt, maakt niet uit in wat voor een situatie, zelfs wanneer hij je inhaalt om weer voorop te lopen.

Beloon hem met de clicker, (als hij geleerd heeft dat hij dan een koekje krijgt) of met een vast woord. Wij gebruiken Yes op een hoge toon. Wanneer je hond dan naar je kijkt van, oke nu koekje dus. Geef je hem een koekje. Hij zal snel door hebben dat wanneer hij naast je loopt dat hij dan een koekje krijgt. Je moet wel een helelading koekjes mee nemen want je moet hem ook belonen als hij naast je blijft lopen.
De grote van het koekje maakt niet uit, de hond merkt het verschil niet. Hij weet alleen dat hij een beloning heeft gekregen. Dus het beste is om allemaal hele kleine koekjes mee te nemen.
Dit oefenen duurt erg lang om het zonder koekjes te kunnen doen. ;-)

honden page profiel pippa en ikpippa en ik 3 doggies

honden foto van pippa en ik

vervelend. Zeker als je er pijn bij hebt. Ik zou me kunnen voorstellen dat je daarvoor ook wat gestresster reageerd waar honden zwaar gevoelig voor zijn. An sich wil een hond luisteren dus jullie komen er vast samen uit. Een fijne wandellijn hebt daar zeker bij.Maar ook samen prettige ervaringen: ga voor succes ;-) Doe veel die wandeling waarvan je weet dat er weinig te trekken valt. En roep dan blij:ó wat lopen we fijn te wandelen :-D Maar voor fijn riem werk weet ik zeker dat een goede dierenwinkel je vast op weg helpt. Ga samen kijken! Mijn ervaring met die snuitbanden is goed. Maar dat vraagt wel oefening. Misschien iets voor alleen de ochtendwandeling. http://www.hondenproducten.nl/snuitbanden-hond-muilkorf.html
Het lijkt me niet zo gek hoor om bij de verschillende wandelingen de andere lijn te doen. Via de heup is prettig lijkt mij. Succes.

honden page profiel Angela • BodhiAngela • Bodhigoedgekeurde fokker

honden foto van Angela • Bodhi

Het is belangrijk om vol te houden en niet steeds van tactiek te wisselen. Dan begrijpt je hond het niet meer. Consequent, dus 100 van de 100 x, op dezelfde manier reageren. Het kan maanden duren voordat je hond het trekken heeft afgeleerd. Onderzoek wat belonend is voor de hond om te trekken en probeer dat te elimineren. Zoek iets wat een leukere beloning is dan de beloning bij het trekken. Ga aandachtsoefeningen doen, zodat de hond op jou gefocused is en niet vooruit loopt.

honden page profiel Mandy & Bram.Mandy & Bram.

honden foto van Mandy & Bram.

Als je echt denkt dat trainen niet helpt, zou ik als eerste hulpmiddel een tuige aanschaffen.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "halsband" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

Volgende forumvraag: Rode peper
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^