Hangende staart?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel JulienneJulienne

honden foto van Julienne

Ben net geregistreerd op deze site. Is dit nu een Nederlands of een Belgische site? Maakt niet uit hoor! Ikzelf ben Belgisch en zit met een vraagje. Mijn Beagle van 11 jaar is sinds vorige week donderdag niet meer zo happy. Ze kan niet meer kwispelen en zit met pijn. Waarschijnlijk is ze, door het hondenluik gevlogen met een snelheid van jewelste en heeft een serieuze uitschuiver gemaakt op de gladde tegels. De dierenarts heeft haar al onderzocht maar het staartje is niet gebroken. 't Is dan ook zo'n held! Ze heeft daar een scherpend gejank laten horen. Ze kreeg een inspuiting en pilletjes Rimadyl voor 10 dagen.Dus tot volgende week donderdag. We waren nu maandag geweest. Het is niks beter, in tegendeel, de eerste dagen was er nog een beetje beweging in het puntje van haar staart, nu houdt ze hem gewoon tussen haar achterpootjes.Heeft iemand van jullie hier ondervinding in?

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Hangende staart?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel Sam,Saltarin,Muis,Zara,Terra+en Paco Sam,Saltarin,Muis,Zara,Terra+en Paco 3 doggies

honden foto van Sam,Saltarin,Muis,Zara,Terra+en Paco

Welkom Julienne op HP, zijn zowel Nederlandse als Belgische leden hier :-D

honden page profiel Dobber!!!Dobber!!! 3 doggies

honden foto van Dobber!!!

Hoi, welkom hier! Idd, dit is een Belglandse site ;-). Of een Nedersche site als je dat wilt ;-).

Wat dat staartje betreft: Zijn jullie zeker dat het haar staart betreft en niet iets anders? Ik heb hier verder geen ervaring mee, maar succes!

honden page profiel JulienneJulienne

honden foto van Julienne

Hoi mensen,

Bedankt voor de uitleg, niet dat het wat uitmaakt hoor Belgisch of Nederlands. Toen we naar de dierenarts gingen zei die dat het wel langer kon duren dan wanneer de medicatie op was. Ons Yette is een heel kleinzerig hondje, ook héél zenuwachtig en bang als er iets misgaat. Ze doet geen vlieg kwaad maar één ding wel, ze heeft pijn. Mijn kleinzoontje van vier is een wervelwind. Bruut snel en onvoorzichtig. Nu hou ik die twee wel gescheiden. Als er iets plots gebeurd, dan jankt die hond erbarmelijk. Ik probeer niet te overreageren, om haar niet flauwer te maken dan ze al is. Toch heb ik de indruk dat er na meer dan een week geen verbetering is. Ze ligt hier nu te rillen en af en toe hijgt ze of ze inspanning heeft gedaan. Haar staart hangt nog steeds. Het enige possitieve, ze eet nog goed. Wanneer ze zich echt slecht voelt met diarree en overgeven, weigert ze gewoonlijk enkele dagen voedsel. Haar achterlichaam heeft niet te veel last van haar pijnlijke staart want als ze op haar buik ligt, strekt ze nog steeds haar poten achteruit. We durven niet met haar gaan wandelen om het niet te forceren. Er is wel degelijk iets mis met haar staart.

honden page profiel sorayaloveZoësorayaloveZoë 3 doggies

honden foto van sorayaloveZoë

Hoi Julienne,

Och je meisje tog! Egt zielig voor haar :'(
Ik ben ook geen arts en zou ook niet weten van hoe en wat. Maar ik hoop dat je meisje snel weet de oude is. Ik voel me ook altijd belabberd als mijn meisje zich niet goed voelt :'(

Laat je het ons weten wanneer ze weer blij is en kan kwispelen?

Groetjes,

Soraya

Anoniem (Gast)

onze hond heeft ook eens een gekneusde staart gehad na het spelen
Ze was achterover op haar staart gevallen.
Dit heeft zeker nog 3 maanden geduurd en het is nu na 8 jaar nog steeds gevoelig

honden page profiel Remie met sledehondenteam Silver liningsRemie met sledehondenteam Silver linings 3 doggies

honden foto van Remie met sledehondenteam Silver linings

Ik heb er ook geen ervaring mee, maar laten we hopen dat het geen 3 maanden duurt, of zelfs 8jaar.

Dat het gewoon vandaag over gaat, ;-)

honden page profiel maaike maaike 3 doggies

honden foto van maaike

Hoi welkom hier op dit forum.
Wat betreft jouw vraag. Het zou kunnen dat je hond last heeft van het limber tail syndrome of ook wel cold water tail syndrome.
Dit kan voorkomen bij honden die veel en uitbundig kwispelen en door een verkeerde beweging of door kwispelen in koud water tijdens het zwemmen (vandaar de laatste benaming). De staart wordt dan eigenlijk overbelast waardoor er een soort erge spierpijn ontstaat en de hond tijdelijk niet meer kan kwispelen en de staart gaat hangen.
De Fokker van onze vorige hond had een teef die dat net voor een show had. zodoende dat ik weet wat dat is. Zelf heb ik het met mijn honden nog nooit aan de hand gehad.

honden page profiel maaike maaike 3 doggies

honden foto van maaike

Overigens als dit het is dan gaat het ook na verloop van tijd weer over. ;-)

honden page profiel Nienke & de roedelNienke & de roedelgoedgekeurde fokker 3 doggies

Ik dacht hetzelfde wat Maaike dacht. Onze Bamse heeft het een paar keer gehad na veel inspanning. (Werken voor de kar). Ik geloof niet dat het echt heel pijnlijk is, wel lastig. Bij Bamse ging het vanzelf weer over.

honden page profiel JulienneJulienne

honden foto van Julienne

Ben zo blij met jullie steun en vind het tof dat jullie reageren. Soms hoop ik dat er een dierenarts of een echte kenner mijn postje leest, om me gerust te stellen. Morgen gaan we toch maar opnieuw naar de dierenarts. Het is misschien toch iets anders. Met die Rimadyl ga is stoppen ze kan er misschien niet goed tegen. Ze maakt wel een beetje diarree wat dan ook weer positief is kwestie van een wat gemakkelijkere en minder pijnlijke stoelgang. O-)

honden page profiel Angela • BodhiAngela • Bodhigoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Angela • Bodhi

Welkom op Hondenpage. Wat zielig dat je hond is uitgegleden... :'( Hoe gaat het nu?

honden page profiel JulienneJulienne

honden foto van Julienne

Hoi,

niet zo goed, ga vanavond terug naar de dierenarts, ze weigerde gisteren haar eten. Toen ze 's avonds met mijn man een kleine wandeling was gaan maken, heeft ze toch een klein gedeelte van haar brokken gegeten. Ze was gisteravond rotslecht. Heel nerveus, bibberen hijgen. Rusteloos, ze ging zelfs niet binnen liggen maar op de koude veranda. Ik heb ze gedwongen om toch in de keuken te komen liggen. Deze morgen had ze overgegeven. Nu iets beter, maar ik ga toch maar. Ze heeft nog geen eten gekregen vandaag en staat ook niet te bedelen. Nu wil het net dat onze vertrouwde dierenarts een paar dagen weg is. Maar 'k heb de vervangster gebeld en ze sprak van haar een inspuiting te geven voor de pijn, kwestie van haar maag en ingewanden te sparen. Bedankt voor uw reaktie.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Hangende staart?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

Volgende forumvraag: Rode peper
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^