Welke hond is voor mij geschikt?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Angela • BodhiAngela • Bodhigoedgekeurde fokker

honden foto van Angela • Bodhi

Nou je kunt best een hondje nemen, maar het hondje moet wel naar buiten. Gelukkig kun je dit ook wel bieden of je man, dus dat is prima voor zo'n hondje. In het begin is het wel lastig met zindelijkheidstraining, maar misschien kun je ook een oudere hond nemen...

Ik ben wel benieuwd na al deze rassen die zijn genoemd waar je voorkeur naar uit gaat.

@ Mireille, die Powderpuffs zijn ook zo leuk! Die was ik nog vergeten in het rijtje... Wat een schatjes :-D

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Welke hond is voor mij geschikt?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel TeskeTeske

honden foto van Teske

Hallo Renate,

Het was net of ik een berichtje van mezelf aan het lezen was, ik heet ook Renate, ben allergisch voor katten (heb er trouwens wel twee) heb ook reuma (RA)en wou ook een hondje, ik had dus even geleden precies dezelfde vraag als die van jou.

Inmiddels heb ik gekozen voor een Cavalier kruising, niet te groot, en makkelijk in de opvoeding... zeggen ze ;-) . Wat bij mij nu het grootste probleem blijkt te zijn, is het trekken aan de lijn. Als ik met haar naar het bos ga, is ze zo gek, dat ze van de ene kant naar de andere rent, zodat ik veel klappen van de riem op moet vangen. Resultaat: ontsteking in elleboog of schouder. Ik ga wel naar hondencursus, en in een bekende omgeving trekt ze ook bijna niet aan de lijn, maar ja, je wilt ook wel eens ergens anders wandelen.
Toen ze nog een puppy was, heb ik haar blijkbaar te vaak haar zin gegeven, tja het was ook goed voor haar socialisatie dat ze andere honden en mensen ontmoet, en dus ga je ondanks het trekken toch naar andere honden toe... fout fout.

Dus ik kan je adviseren om niet alleen op de grootte te letten, maar vooral ook om het gewicht! Teske is maar 8 kg, en geeft mij dus alwel klachten.
De volgende hond (dat duurt wrs. nog heel lang) moet voor mij dus nog kleiner en lichter zijn. En bij een assiel hond moet je dus ook zeker weten dat ze goed aan de lijn meelopen. (ook op spannend terein, of met vreemde honden in de buurt)

Verder vind ik het onzin dat je bij reuma geen hond zou kunnen hebben, het is juist zo ontzettend belangrijk om in beweging te blijven. Wel is het handig voor die dag dat het echt niet gaat, om iemand te hebben die de hond voor je uit kan laten.

Veel succes en plezier met het kiezen van een hondje. Heb je al een keus kunnen maken??

Groetjes Renate en Teske

honden page profiel RenateRenate

honden foto van Renate

Dankjewel voor je lieve reactie Renate en Teske,

We hebben de aanschaf even op een lager pitje gezet. Mijn vriend is toch erg aan het twijfelen geslagen. Hij is bang dat er teveel op hem neer gaat komen en gezien zijn hele drukke baan en lange reisafstand ziet hij dat niet zitten. Verder wil hij geen hond in zijn bed. En hij is bang dat ik zo verzot zal raken op dat hondje dat ik wel zo ver zal gaan. Ik denk het overigens niet.. ;-) Er zal dus nog wat water door de Zee moeten gaan.. :'(

Er wordt ons aangeraden om een keer een hond uit te laten van een ander om te ervaren wat dit is. Dat is wellicht een hele goeie tip.

Misschien kan ik een kennis zo ver krijgen om haar kleine hondje een keer een paar dagen hier te laten logeren, om echt aan den lijven te ondervinden, wat het nu echt betekent om zo'n beestje in huis te hebben.

Nogmaals bedankt
groetjs Renate

honden page profiel MariscaMarisca

honden foto van Marisca

Er is nu ook een nieuw ras op de markt dat heet LABRADOODEL.
een mix tussen labrador en poedel en wat andere rassen.
Deze hond is voor mensen die allergisch zijn en verhaart niet.
Karakter kun je vast opzoeken op google.

succes

honden page profiel elsjeelsje 2 doggies

honden foto van elsje

als ik jou was zou ik kijken wat wil je zelf,wil je er mee wandelen of laat je hem in de tuin wil je een mannetje of vroutje (want die worden loops) wil je een langharige of kort harige,het is leuk dat je het hier vraagt maar iedereen heeft natuurlijk zijn eigen favoriete ras of geen ras hond klein of groot of zonder haren lekker kaal,ja je kan beter eerst goed nadenken voor je er een haalt wat de kosten zijn moet hij overmee of juist thuis blijven en een rustige hond of een drukke blaffende ja ik wens je veel succes met het uikiezen van je hond(of misschien een konijn of cavia)zijn ook erg leuke dieren.

honden page profiel RenateRenate

honden foto van Renate

Ja Els, dat was het doel van mijn oproep op dit forum. Ik ben heel wat wijzer geworden. En als ik een keus ga maken is dat dus weloverwogen. Je suggestie van een konijn of een cavia acht ik niet zo geschikt. Daar zullen toch wel andere sites voor zijn.. Ik kies of voor een hond of niet....

groetjes
Renate

honden page profiel ShannaShanna

honden foto van Shanna

Hey Renate,

Als jij denkt dat jij een hondje een goed tehuis kan geven, zeker doen! Denk ook wat andre Renate zegt dat je veel voordelen hebt aan een hondje als je reuma hebt.
Ik heb zelf een boomertje (ShiTzuxMalthezer) en denk dat dat een heel geschikt "ras" zou kunnen zijn, (of wij heben gewoon onwijs mazzel ;-) )
Is heel rustig aan de riem, heeft niet heel veel beweging nodig en heeft een hekel aan regen haha, Binky tenminste wel.

En je vriend, ach, mijn vriend wilde Binky absoluut niet in de slaapkamer hebben, maar inmiddels slaapt ie lekker op bed omdat m'n vriend dat eigenlijk wel heel gezellig vind :-)

honden page profiel LisaLisa

honden foto van Lisa

Hallo Renate ,

Ik denk dat een jackrusseltje heel geschikt voor je is.
Maar je neemt wel een risico dat die hond erg wild is dat is meer bij een jack.Maar uit nestjes van boerderijen of bij mensen thuis, kun je gemakkelijk een rustige pup halen. O-)

Veel succes in ieder geval
Groetjes Lisa

honden page profiel JokeJoke

honden foto van Joke

Wat dacht je van een poedeltje, die verharen niet en heb je in de hele kleine een middel en een grote maat maar ik denk als je voor een klein hondje wilt kiezen zou ik de kleinste of de middelmaat nemen, wij hebbeb alledrie soorten in het verleden gehad ze luisteren goed en verharen niet want je moet ze laten trimmen, nu zijn wij over gegaan op de engelse cockerspaniel, wij hebben er drie en die zijn super eigenwijs maar ohh zo lief maar die verharen wel ondanks het plukken.
Succes met je keuze en hoop dat je het hondje naar je keuze vind ook que karakter want daar moet je ook goed op letten of dat bij je past.

groetjes,
Joke en het Cockerstrio.

honden page profiel Angela • BodhiAngela • Bodhigoedgekeurde fokker

honden foto van Angela • Bodhi

Lisa, een jack russel is een hond met enorm veel energie en intelligentie. Die moet veel bezig worden gehouden. Ik zou dit ras niet aanraden in deze situatie.

honden page profiel TeskeTeske

honden foto van Teske

Hallo Renate,

Jammer dat je vriend is gaan twijfelen, het kan ook zo leuk zijn en zoveel afleiding geven. Ik weet niet of je ook valt op hele kleine honden... ze zeggen dat een chihuahua zelfs wel op een kattebak kan. (al zullen ze zelf wel voorkeur hebben voor een tuintje). Dus zoveel werk zal je vriend daarvan toch niet hebben? ;-)
Maar een goed idee om wat uit te proberen, ik hoop dat je een logeetje kan regelen. Ik heb trouwens voor Teske, 1 dag een malthezer kruising gehad, helaas werd ik hier erg benauwd van, dus ze moest helaas weer weg. Dus hoezo allergie vriendelijk... Maar dat is heel persoonlijk en zou je moeten uitproberen, misschien zijn er nesten in de buurt, waar je even op bezoek mag. (als je de verleiding kunt weerstaan :-) )
Zelf zou ik denk ik kiezen, voor een leuke kleine poedel (kruising). Geen labradoodle, veel te groot en te sterk, en ook geen Jack Russel, veel te druk.

Succes met je zoektocht,
Renate

honden page profiel Liesbeth, Diva &JaimyLiesbeth, Diva &Jaimy

honden foto van Liesbeth, Diva &Jaimy

Een teckel heb je ook in een kleine soort, de kaninchen. Het zijn wel jachthondjes maar bij ons thuis zijn de meesten best wel lui en kunnen ook heel lang slapen. Eventueel kun je ook bij een rasvereniging vragen naar een herplaatser.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Welke hond is voor mij geschikt?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

pagina 2 van 2 12
Volgende forumvraag: Rode peper
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^