Plotselinge onzindelijkheid

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel EstherEsther

honden foto van Esther

Goedemorgen allemaal,

Wij hebben een kruising border collie/shelty van ruim 4 maanden.
Vanaf dag 1 benchtraining gedaan, en ik moet zeggen dat ging al vrij snel heel erg goed. Hij kon het al snel tot 'smorgens 6.00 volhouden zonder naar buiten te hoeven. Toen kreeg hij ernstige diarree en een week lang moest Pebbles iedere morgen in bad omdat hij helemaal onderzat. We zijn toen overgeschakeld op Greenfield 21 brokken. En gelukkig zijn ontlasting werd weer normaal en het ging weer geweldig.
Jullie horen mijn maarrrrr vast al...
Zijn ontlasting is nu zo goed dat hij denkt lekkerrrrrrrrrr.
Zowel binnen als buiten. En van zichzelf EN van andere honden, wel selectief, want van andere honden is niet alles lekker.
Sinds een week heeft Pebbles de vervelende gewoonte erbij zijn behoefte gewoon ook in de bench te doen. Hij word zo'n 5 a 6 keer per dag uitgelaten. Gisteravond was hij om 6.30 uitgelaten, zoals altijd. Er was visite, dus bij het vertrekken van de visite, heb ik Pebbles even in de bench gedaan. Toen ik terug kwam was het dus weer mis. Hij had zowel geplast als in zijn bench gepoept. Het deurtje van de bench zit alleen 'snachts en als ik overdag even weg moet dicht. Verder staat de deur altijd open en slaapt hij er overdag ook gewoon in.
Pebbles is van nature een super onderdanig hondje, en ik heb zelf het idee dat als hij iets doet maar vast op zijn rug gaat liggen om onder het straffen uit te komen. Correcties voor ik hier uit door hem in zijn nekvel te grijpen.
Ik heb 12 jaar geleden een aantal jaren les gegeven bij een Kynologenclub, en ik dacht dat ik toch best redelijk met honden kon werken. In het verleden heb ik met mijn honden deze "problemen" nooit gehad.
Wie oh wie heeft er advies voor me!
Ik hoor graag van jullie.
Groetjes Esther

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Plotselinge onzindelijkheid" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel EstherEsther

honden foto van Esther

Hoi Esther,

Het spijt me om te zeggen maar jaren lang les geven en dan een hond in het nekvel grijpen? Ik zou me eens gaan omscholen en mijn horizon gaan verbreden want er is veel veranderd en vernieuwd.

Je pup zit in de volgende ontwikkelingsfase en soms "vergeten" ze dat ze zindelijk zijn. Ontlasting opeten kan verschillende oorzaken hebben. Nl. te weinig voedingsstoffen in het eten, aangeleerd gedrag vanuit het nest en stress.

Persoonlijk denk ik het laatste vooral de terugkoppeling van het grijpen in de nek.

De onzindelijkheid van gisteren is te verklaren. Er was visite en dit vond hij hoogstwaarschijnlijk erg spannend en hij moest toch poepen en plassen en dan doet hij het op een veilige plaats en dit is in de bench. Als hij het in huis doet, corrigeer je hem dan? Want dan lijkt het mij logisch dat hij het juist in de bench doet want hij is daar voor jou handen veilig.

Je zegt zelf al dat hij een onderdanig hondje is en dan is straffen juist uit den boze.

Ik zou zeggen ga naar een puppy cursus bij een hondenschool en geen kc en ga je verdiepen in bv. de kalmerende signalen. Ik geef zelf ook les en ik heb daar erg veel aangehad en ik geef les op basis van die kalmerende signalen.

Groetjes van Esther

honden page profiel EstherEsther

honden foto van Esther

honden page profiel EstherEsther

honden foto van Esther

Hoi Esther,
Bedankt voor je reactie.
Ik weet heel goed dat mijn opleiding allang niet meer van deze tijd is. En als ik het dan over straffen heb dan is dit alleen op het moment dat hij wel om eens te proberen een tand in de tafelpoot zet en je het over een heterdaadje hebt. Verder heeft hij de enthousiasme om achter 1 van onze kinderen aan te gaan als ze rustig naar de trap lopen en ze dan op enthousiaste manier in hun broek te gaan hangen...Als ik daar dan direct naast sta, dan grijp ik hem dus in zijn nek. Want dat lijkt me niet de bedoeling. Verder probeer ik ook juist zo min mogelijk te straffen, maar af te leiden. Misschien dat het in mijn 1ste bericht zo overkomt dat ik de hond de hele dag loop te corrigeren, maar dit is echter niet het geval hoor!. Ik leer Pebbles alles dmv afleiding en beloning aan te leren. Het is verder een super gehoorzaam en vrolijk hondje. Ik ben inderdaad bezig om mezelf verder te verdiepen in de "nieuwe manier" van trainingen. Maar gezien wij plotseling ineens moesten verhuizen is dit nog verder niet tot actief naar een hondenschool gaan gekomen. Dit wil ik wel heel graag zsm gaan oppakken. Het is een heel actief en attent hondje en ik vind ook dat ik daar iets mee moet doen.

honden page profiel EstherEsther

honden foto van Esther

Hoi Esther,

Maar ook dit "Verder heeft hij de enthousiasme om achter 1 van onze kinderen aan te gaan als ze rustig naar de trap lopen en ze dan op enthousiaste manier in hun broek te gaan hangen...Als ik daar dan direct naast sta, dan grijp ik hem dus in zijn nek. Want dat lijkt me niet de bedoeling. " is te heftig voor je pup.

Op dat moment zou ik wisselend een auw gaan roepen of ook weer gaan afleiden.

In welke provincie woon je nu? Misschien kunnen wij een hondenschool aanraden.

Groetjes van Esther

honden page profiel EstherEsther

honden foto van Esther

Hoi Esther,
Ik woon sinds kort in Arnhem. Dus mocht je een aanrader hebben dan hoor ik het graag van je!
Groetjes Esther

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Plotselinge onzindelijkheid" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

Volgende forumvraag: Rode peper
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^