Mag ik er even tussen door?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Shepherd Story TeamShepherd Story Team

honden foto van Shepherd Story Team

Wij hebben drie mixen ... en ik kan nog geen moment zeggen dat ik me gediscrimineerd voel hier. Volgens mij zijn onze hondjes hier graag geziene honden ... en vooral onze Micky (ons grootste mixje omdat we nog niet eens weten wat er in zit van vaders kant) ... heeft toch al wat hartjes hier gestolen.

Sorry nee ik heb het hier nog niet ontdekt.

Groetjes Hetty

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Mag ik er even tussen door?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel Monique & Jaro & RonjaMonique & Jaro & Ronja

honden foto van Monique & Jaro & Ronja

Ik kan me ook niet heugen dat er wordt neergekeken op kruizingen.. moet zeggen dat er soms wel fel gereageerd wordt als mensen zelf gaan fokken... maar dat ligt denk ik meer aan de onervarenheid en de vragen die ze dan stellen.
Ik vind kruizingen veeal aandoenlijk en het maakt dat de honden niet allemaal op elkaar lijken :-) maar ik zou zelf nooit voor een kruizing gaan. Wij zijn helemaal gek van rottweilers en om een rottweiler zonder stamboom of een kruizing met/van een rottweiler vinden wij net iets riskanter dan een rottweiler met stamboom. Niet zozeer om de medische kant, want inderdaad elke hond kan ziek worden en kruizingen worden veelal ouder dan rashonden ;-) Met een rashond hebben we voor ons gevoel gewoon iets meer zekerheid dat hij/zij niet ineens "vals" word en gaat uithalen met alle gevolgen van dien. Hoewel je geen 100 % garantie hebt :-D
En ik hou van de lijnen en bouw van een rottweiler... ik zit me nu Jaro gekruist met een tekkel voor te stellen :-D
Hoe dan ook zal het een lief grappig hondje zijn ;-) :-D

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker

honden foto van Dobry

Mijn eerste hond was een rashond en ik was stapelgek op haar, het was een fantastische hond waar er geen tweede van rond liep en ik mis haar vreselijk.

Mijn tweede hond is Lola een mix van onbekende rassen, uit een pools asiel en voor haar voel ik op een andere manier precies hetzelfde als voor mijn overleden rashond.

Hier op het forum heb ik nooit gemerkt dat Lola daarom minder is, op een enkele uitzondering na, maar dat kwam dan meer omdat ze uit polen komt en niet uit nederland.
Volgens mij houdt iedereen hier van honden, ras of geen ras.

En als je van honden houdt zal je ook verantwoordelijk fokken volgens mij en niet zomaar een paar honden op elkaar gooien omdat het zo leuk is om een keertje pupjes te hebben. Dat is onverantwoordelijk tegenover de hondjes die dan misschien wel met nare erfelijke afwijkingen geboren worden.
Mijn mening is fokken prima, maar wel om iets toe te voegen, anders is dat echt niet te verantwoorden tegenover de duizenden honden die in een asiel of erger zitten te wachten op een goed thuis.

Wij mensen zouden niet alleen naar onze eigen situatie moeten kijken, maar ook naar de honden die onze gezamelijke verantwoording zijn en als je daar door verantwoord fokken iets aan kan bijdragen is dat alleen maar goed.

honden page profiel roy_Croy_C

honden foto van roy_C

heb zelf een rashond en 2 mixies.dus nis tegen kruisingen ;-) wel tegen de manier waarop ze 9 van de 10 x worden gefokt gewoon hond a op b zonder tests niks.je zei dat rashonden ok uit kruisingen zijn ontstaan dat is ok zo maar die werden met een doel gefokt en niet omdat het zo leuk is of om geld te verdienen.dat mensen bot reageren op x nesten ligt òk aan de manier hoe het gebracht wordt.

honden page profiel PietsjePietsje

honden foto van Pietsje

Goh ik denk dat testen of stambomen lang niet altijd wat zegt, ik heb zelf een golden retriever gehad met stamboom en die na twee jaar weer moeten laten inslapen, hij had kanker.
Ik denk dat vuilnisbakkies misschien nog wel zo sterk zijn.

honden page profiel ikkeikke

honden foto van ikke

ik hou van alle honden, het maakt me niks uit of het nou een kruising is, of een ras hond,
ze zijn allemaal lief op hun eigen manier,
en over andere oordelen vind ik al helemaal niet juist !

groetjes Froukje

honden page profiel Patty&BaloePatty&Baloe

honden foto van Patty&Baloe

Ik heb zelf ook een kruizing. Heb soms ook het gevoel gehad dat er mensen heel erg tegen zijn. Vooral omdat het een boomer is. Als iemand een topic plaatst om een boomer aan te schaffen, wordt er vrijwel meteen gereageerd met, nee absoluut niet doen, neem een rashond. Ik snap het wel, aangezien er zoveel wordt doorgefokt, maar de reacties zullen niet zijn van goh, het kan wel, maar let dan echt even hier en hierop en doe het anders niet..

Ik trek het me niet aan, ik heb mijn hond op een goede manier verkregen, vader en moeder aanwezig, papieren, ouders zijn onderzocht etc. Dit neemt niet weg dat er alsnog wat mis kan zijn met mijn hond, maar ik heb er alles aan gedaan om de kans zo klein mogelijk te maken! Zelfs een dierenartsassistente mee laten gaan naar het adres.

Ik denk zelf dat iedereen hier reageert uit liefde voor een hond, en niet om mensen of honden af te kraken. Als er iets over kruizingen wordt gezegd, neem ik aan dat dat komt door bezorgdheid van de mensen die het beste met iedereen voor hebben. Ik ga altijd uit van het positieve. Als je al geirriteerd bent, lees je denk ik ook alles anders.

honden page profiel deboradebora

honden foto van debora

hier wil ik ook graag even op reageren
wij hadden een jonge benner senner hond die we na een jaar moesten laten is slapen ivm hele erg hd aan beide heupen die hond had papieren....

2 jaar terug heeft onze nieuwe benner per ongeluk de rotweiler van de buren gedekt en
ik zal jullie zeggen dat er een prachtige hond uit is gekomen en kerngezond is..

die kruising is iets groter als de rotweiler glad harig en de kleuren van de benner een prachtige hond.. O-)

honden page profiel NikaNika

honden foto van Nika

Had vroeger als kind een bastaardje, kerngzond hondje uit het asiel.
Heb nu 2 rashondjes waarvan 1 met PL...

Zolang er met gezonde honden gefokt wordt zie ik geen problemen.
Maar algemeen gesteld is het wel waar dat er gewoon veel te veel gefokt wordt. Voor ik honden had stond ik daar niet bij stil en heb ik gezocht naar pups. Nu ik veel meer met honden bezig ben besef ik dat als er ooit nog een hond bijkomt ik er één uit het asiel ga halen.

Dus een pretnestje is echt geen pretje voor de asielhonden.

honden page profiel ........goedgekeurde fokker

Volgens mij heeft niemand hier iets tegen kruizingen hoor :-)
De meeste mensen zijn (ook in mijn ogen) terecht tegen het fokken van ongeteste honden.

honden page profiel Petra,  *Lily Jane*   & JipPetra, *Lily Jane* & Jipgoedgekeurde fokker

honden foto van Petra,  *Lily Jane*   & Jip

Ik denk dat voor alles wat te zeggen is.

Er zijn rassen die ik persoonlijk nooit zou aanschaffen omdat ik vind dat de rasgebonden eigenschappen niet natuurlijk meer zijn en oorzaak zijn van fysieke en gedragsproblemen. Ook al komen ze uit een verantwoord nest. Ik denk dat het hoe dan ook niet gezondheidsbevorderend is.
Verder weet ik te weinig van om meer oordeel over te geven.

Ik heb hier twee herplaatskruizingen.
1tje heeft een dik dossier bij de DA, we zijn er kind aan huis af en toe. Erfelijk belast? Slechte start?

2e heeft lichte PL en het tandsteen vliegt er aan al van een zuchtje wind.




honden foto van Marie-Rose & Tibootje (RIP) + Freya'tje

Ik ben helemaal niet tegen kruisingen. En inderdaad, heel vaak zijn ze sterker en gezonder dan rashonden. Leven soms ook een stuk langer.

Maar in het asiel zitten niet enkel kruisingen, ook boordevol rashonden. Ze zijn me allemaal even lief !!

Tegen broodfokkers ben ik natuurlijk wel, ook dat er te pas en te onpas een nestje wordt gefokt voor het geld, zoals nog al te vaak gebeurt ! Dit is mee één van de oorzaken dat er zoveel hondjes in het asiel zitten en dit geldt voor zowel rashonden als kruisingen. Geloof me, de "mensen" zitten er ook niets mee in om een hond met stamboom te dumpen !

Liefs,
Marie-Rose

honden page profiel Angela • BodhiAngela • Bodhigoedgekeurde fokker

honden foto van Angela • Bodhi

Sorry, maar ik heb nog nooit iemand meegemaakt hier die een hekel heeft aan kruisingen. Het gaat in zo'n geval dan om de manier waarop deze honden worden gefokt. Alle honden zijn lief. De een heeft hier een voorkeur voor, de ander ergens anders voor. Misschien houden sommige mensen meer van een rashond, anderen van kruisingen. Niets mis mee, maar wel om het klakkeloos fokken van dieren, zonder daarbij te letten op het welzijn van dieren en de potentiele pupkopers die je opzadelt met een pup met een erfelijke aandoening, omdat de ouderhonden niet zijn getest. En vaak zonder genoeg na te denken over of er wel voldoende baasjes komen. En wat te doen als honden terug komen, omdat de pupkopers er niet meer voor kunnen zorgen... Of niet goed genoeg te screenen waardoor honden in het asiel belanden.
Juist omdat we hondenliefhebbers zijn, zijn we soms kritisch hier. Want we gunnen de honden het beste.

honden page profiel BC & CCBC & CCgoedgekeurde fokker

honden foto van BC & CC

Waar halen mensen toch 'het gegeven' vandaan dat kruisingen sterker zijn?!?!?

Er wordt dan gezegd; ik had een rashond, die heb ik moeten laten inslapen..

Euhm.. Ja, hoeveel stamboomloze honden hebben dat zelfde lot ook ondergaan?

We kennen allemaal wel een voorbeeld van íets. Snap je?

Stamboomloze honden zijn echt niet 'gezonder' hoor,aan het einde van de rit; zijn het allemaal honden.

Het verschil is dat je met een stamboomhond wéét waar je mee fokt. (enfin, de goede fokkers ;-) )
met een kruising weet je niets, behalve hetgeen wat je getest hebt. Je weet niet wie de ouders zijn, je weet neit wie de overgroot ouders zijn, je weet niet wat voor een soort heupen ze hadden oid..

honden page profiel BC & CCBC & CCgoedgekeurde fokker

honden foto van BC & CC

Amen Angela

honden page profiel LisaLisa

honden foto van Lisa

Buiten de discussies om die gaan over WEL of GEEN kruisingen..
vind ik het gewoon jammer dat er WEER zo'n topic geopend moet worden over iemand die weer wat te klagen heeft.. niks persoonlijks maar reageer gewoon niet op de topics die je niet aan staan.. ik snap best dat er ergernissen zijn, die heb ik ook.. maar kom op zeg lees het dan niet en reageer dan niet.. :-)

honden page profiel nora jazzy en poppynora jazzy en poppy

honden foto van nora jazzy en poppy

jazzy is ook een kruising zonder stamboom.en alle honden kunnen ziek worden kruisingen met of zonder stamboom.ik heb jazzy bij een particulier vandaan.
het is een lieverd.jack russell kruising basenji en ik ben trots op hem. :-D


grt noor en een pootje van jazzy

Anoniem (Gast)

Elke hond kan ziek worden.Of je nu een rashond hebt of niet.

honden page profiel carlacarla

honden foto van carla

Dit is zo,n typisch geval van verkeerd lezen in de topic Molly of Missy ik schrijf dus dit

(Ik weet niet waar dat bake praatje vandaan komt hoor maar kruisingen zijn niet per defenitien gezonder dan stamboom honden .Je krijgt erfelijkheden en ziektes van verschillenden rassen in je hond.Maar wat je ook kiest veel succes)

Ik krijg als commentaar dat ik bot overkom terwijl ik nog schrijf (wat je ook kiest succes er mee)

Wellicht dacht ze dat dat succes er mee sarcastich bedoelt was maar dat was helemaal niet zo.
Naaaaah la ma hoor pff

honden page profiel Lunae ~ AmyLunae ~ Amy

honden foto van Lunae ~ Amy

dit topic gaat niet meer over de kruising hond zelf maar het fokken ervan
ik reageer dan ook niet meer

ik heb zelf ook niet gezegt dat een kruising sterker zou zijn dan een rashond, alleen dat alle dieren ziek kunnen worden of ze nou papieren hebben of niet.. en daar blijf ik bij.

het ziet er naar uit dat alleen een aantal mensen hier hun mening mag geven de rest moet stil houden en maar ja of nee knikken..

ik vraag mensen vriendelijk niet meer op dit topic te reageren en laat het gewoon wegzakken
O-)

groetjes
veronique

honden page profiel kimberleykimberley

honden foto van kimberley

Ik wil nog even toevoegen aan deze topic:

Volgens mij zijn we hier allemaal om dingen over honden te delen.
En niet elkaar zwart te maken.
Wat jij vindt dat andere nu gedaan hebben over kruisingen, doe jij nu zelf over hen.

Ik heb niks tegen kruisingen.

Wat ik jammer vind, iemand vraagt hier om advies, mensen geven hun (goed) bedoelde advies en iemand anders leest die topic even en vat het gelijk heel anders op jammer..........

Laten we door gaan met wat dit forum LEUK maakt en niet andere en al helemaal niet honden afkraken of stop anders....

O-)

honden page profiel BC & CCBC & CCgoedgekeurde fokker

honden foto van BC & CC

Je start iets, wat nogal provocerend is.. En krijgt vervolgens niet de antwoorden die je had gehoopt om te krijgen..
En nu wil je dat het wegzakt?

Ik denk dat je dit soort topics gewoon niet moet openen. Het raakt kant nog wal, en zoals iemand anders eerder al aangaf; weer een topic waar mensen aan het klagen zijn.

Weet je wat het mooie is van andere meningen? Je kan altijd met respect discussieren, en dat (m.i) doen we hier ook.
Je hoeft het niet altijd eens te zijn..
En ik vind dit forum een mooi voorbeeld daar van.

Leef en laat leven. ;-)

honden page profiel kimberleykimberley

honden foto van kimberley

als je geen advies wil, vraag het dan niet.
O-)
Vraag je het wel, kan je verschillende antwoorden krijgen en daaruit moet je halen wat jij belangrijk vind.

honden page profiel Angela • BodhiAngela • Bodhigoedgekeurde fokker

honden foto van Angela • Bodhi

Dit topic gaat zeker over fokken. Het topic wordt geopend met het idee dat mensen hier niet van kruisingen houden en dat is gewoon niet waar... Het gaat, nogmaals, om de manier van fokken. Daarbij mag iemand best aangeven dat hij/zij niet van een kruising houdt. Er zijn ook genoeg mensen die niet van rashonden houden en dat mag ook gezegd worden. Er was ook in een topic over hondenrassen die je niet leuk vindt, iemand die een border collie maar 3x niks vond. Ja, dat kan toch? Word ik niet boos om, ieder zijn/haar smaak.
Ik denk dat we allemaal goed moeten lezen en nadenken over wat iemand bedoelt met een bepaald bericht. Soms komt het gewoon anders over dan bedoeld. Als ik bijvoorbeeld iemand aanraadt om een rashondje te nemen i.p.v. een broomer uit de broodfok, dan is dat niets ten nadele van boomers. Want dat zijn schattige hondjes. En ja, er zijn ook particuliere nestjes, maar die zijn lastig te vinden. Dus adviseer ik meestal om of goed te zoeken naar een nestje of een rashondje te nemen. Puur vanwege het fokken, niet vanwege de hond.

honden page profiel Angela • BodhiAngela • Bodhigoedgekeurde fokker

honden foto van Angela • Bodhi

En een rashond is idd niet gezonder dan een kruising, zoals een kruising ook niet gezonder is dan een rashond. Maar een pupje uit geteste ouderhonden heeft een grotere kans op een gezond leven en dit komt toch meer voor bij rashonden (met stamboom).

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Mag ik er even tussen door?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

pagina 2 van 2 12
Volgende forumvraag: Rode peper
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^