Border Collie: Reutje of Teefje ?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel BC & CCBC & CCgoedgekeurde fokker

honden foto van BC & CC

Kijk, als je dat dus niet weet... zou ik niet aan een BC beginenn; of je snel gaan inlezen, en jezelf er in terug kunnen vinden,en anders dus niet doen..

Je moet nooit zomaar lukraak een hond kopen zonder er wat van af te weten..

Maar goed, wie ben ik.

Ik wil je niet aanvallen, maar ik geef te veel om dit ras, vandaar mijn reactie.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Border Collie: Reutje of Teefje ?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel MaritMaritgoedgekeurde fokker

honden foto van Marit

Volgens mij heeft Jonas een prima fokker gevonden. Het lijkt me niet de bedoeling pups via een forum aan te bieden..

Wat betreft de keuze BC of niet, zou ik me heel goed in het ras verdiepen. Heb je ervaring/'feeling' met het ras? Ik heb - naast me veel inlezen in boeken en internet/fora - verdiept in het ras door met verschillende fokkers en hun honden op stap te gaan. Zo praat je veel over de honden en hun gedrag/opvoeding, en kun je kijken of dit echt een hond is die bij je past.

Een border moet werken met zijn koppie, denkwerk, 'problemen' oplossen. Aan een hond met een mega-conditie (want dat krijg je van wandelen - maar die nog niet moe is in zijn koppie, heb je niks. Dan krijg je een ongestuurd projectiel.

Ik heb een vookeur voor teefjes. Mijn ervaring is dat zij iets feller/pittiger zijn dan reutjes. Reutjes zijn voor mijn idee wat meer de goedzakken.

Maar dat verschilt per nest/hond.
Ik zou dus goed met diverse fokkers overleggen over het karakter van de te verwachten pups, of dat aansluit bij jouw wensen en situatie.

Veel wijsheid :-)

honden page profiel JonasJonas

ok.. dankje dat je me niet wil aanvallen.. haha en dankje voor je advies dan ?..
hoe dan ook snap ik je probleem niet.

honden foto van Chocomelk van Jessy & Storm en ***Blondie & Tara***

Misschien kan je het beter zo stellen: Jonas, wat wil jij van jouw hond? Wat zijn de eigenschappen die jij zoekt in een hond enz enz?

Als je nu eerste eens die vragen op een rij zet, afgezien van het feit dat je nu graag een border wilt. Gewoon even niet aan het ras denken, maar puur aan wat jij in een hond, welke hond dan ook, zoekt.

Heb je die antwoorden op een rijtje ga dan eens de rasbeschrijving van de border lezen en kijken of dit inderdaad klopt bij jouw antwoorden enz enz....

Het is belangrijk dat je weet waar je aan begint, je hebt de hond immers wel minimaal 10 jaar. Over 10 jaar moet je dus ook nog steeds blij zijn met de keuze die je nu maakt. Hou ook rekening met je eigen toekomstplannen. Ik neem aan dat je later gaat studeren of werken, hoe ga je dit doen met een aktieve border? Moet de border dan naar een oppas, hou er dan rekening mee dat je je border dit nu al aanwent en dat hij dus ook naar andere mensen luistert dan. Wil je later kinderen dan moet je je border daar nu al goed mee socialiseren enz enz.... Allemaal dingen waar je wel goed over na moet denken, het moet ook te combineren blijven als je straks 5 jaar verder bent.

In ieder geval heel veel succes met je keuze en je eventuele pupje :-)

honden page profiel Angela • BodhiAngela • Bodhigoedgekeurde fokker

honden foto van Angela • Bodhi

Ik zou zeker adviseren met de hond te gaan sporten of schapen drijven, maar dit hoeft niet. Dan moet je wel weten hoe je een hond geestelijk kan stimuleren, want dat heeft een border wel nodig. Het is wel een werkhond, hyperintelligent... Die heeft een taakje nodig. Bij Raki heb ik nooit gesport, altijd zelf hem bezig gehouden. Bodhi is wat pittiger en daar ga ik zeker mee sporten. Doe ik nu al, Treibball... ;-)

honden page profiel gwendagwenda

honden foto van gwenda

Heb je eigenlijk een pup besteld, want het wilt niet zeggen omdat ze een nestje hebben dat er ook nog reutjes en teefjes voorhanden zijn hé.
Teef of reu....goh ik zou vooral kijken naar het karakter. Wil je een maatje dat liefst niet al té hevig is, ga dan voor een stillere uit de nest en niet voor die kerel of dat teefje dat boven alles en iedereen uit wilt komen. Laat je ook door de fokker adviseren. Ik laat de mensen zelf kiezen, maar adviseer wel ivm karakter. zo was er iemand die een reutje wilde, maar liefst een iets of wat rustigere en ja die hebben die mensen dan gekozen. Karakter is toch altijd wel het belangrijkste.
En een border...op zich is het een werk en sporthond en ga je met een uurtje wandelen per dag niet toekomen. In het begin natuurlijk wel, maar ik bedoel dus als volwassen hond.
en sorry dat ik het moet zeggen, maar hoeveel tieners van jou leeftijd blijven ook de hond opvoeden? Binnenkort uitgaan, een liefje, eens een weekendje weg,....willen je ouders dan de hond opvangen?
Een hond die ook alleen maar naar jou luistert....dan vrees ik dat je je een pluchen hond moet gaan halen en de afstandsbedieining moet verstoppen zodat niemand anders de hond kan doen luisteren (de pluchen dus hé).
Een hond moet gewoon ook naar andere gezinsleden luisteren, want je woont nu eenmaal niet alleen en een hond moet ook met de andere gezinsleden overweg kunnen. Dat enkel jij ermee traint, dat kan, maar voor de rest denk ik toch dat het de bedoeling is dat het een gezinshond is.
In ieder geval...laat je door het schattige uiterlijk van een BC niet zand in je ogen strooien. Het is een hond die veel beweging en uitdaging nodig heeft. Elke dag en meer dan 1 keer per dag. Hou daar rekening mee als je naar school gaat dat hij ook 's morgens aandacht nodig heeft en ook na school en dat je dan ook nog eens je huiswerk moet gaan doen.

black-white (Gast)

Hallo allemaal,
Ik heb nu bijna 2weken een border collie pupje,
Het is een reutje.
Een ontzettend lief,actief hondje.
ik ben er ontzettend veel met bezig,na 2dagen ging hij al in zijn bench liggen als ik hem dat vroeg.
Het enige probleem is dat hij ons ander hondje domineert,hij rijdt er echt tegen,bijt constant en als ik tussenbeide kom verergert het enkel.
Ik weet ook wel het is nog een jong hondje (9weken), daar moet je geduld mee hebben,maar als er iemand tips heeft zijn die altijd welkom.

honden page profiel peggypeggygoedgekeurde fokker

honden foto van peggy

black white....dit is een oud topic.
als ik jou was zou ik ff een nieuwe aanmaken en daar je vraag stellen. O-)

Anoniem (Gast)

leuke :-)

honden page profiel Erika & Faya  ?BRL?Erika & Faya ?BRL?goedgekeurde fokker

honden foto van Erika & Faya  ?BRL?

Oud topic

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Border Collie: Reutje of Teefje ?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

pagina 2 van 2 12
Volgende forumvraag: Kauwbotten/kluiven voor pup
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^