tibetaanse terrier

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

Lea (Gast)

wij willen binnen ons gezin een hondje aanschaffen. Dit word voor mijn man en ik ons eerste hondje. Nu zijn we gevallen op de tibetaanse terrier. Graag zou ik wat meer over dit ras willen weten. We hebben 3 kinderen van 3,5 en 8. De hond moet goed met kinderen kunnen omgaan. (het word de kinderen ook geleerd om goed met de hond om te gaan) wel zou hij 2 dagen in de week alleen moeten zijn. (ik werk in het onderwijs en ben berijd om de hond tussen de middag ong. een half uur uit te laten) Ik wil ook absoluut met het hondje op puppy cursus. Ik zou ook graag behendigheid willen doen met het hondje (ik weet niet of dit kan met een tibetaanse terrier?)

Zou dit een geschikt ras kunnen zijn voor ons en wat vinden jullie van een tibetaanse terrier?

liefs, Lea

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "tibetaanse terrier" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel Dewi • Promise • DuukDewi • Promise • Duuk

honden foto van Dewi • Promise • Duuk

Wij hebben er ook ooit over gedacht een Tibetaan aan te schaffen. Uiteindelijk op Bearded Collie uitgekomen, maar dat is een ander verhaal. Ik ken één Tibetaanse Terrier en dit is een ontzettend leuk, lief, enthousiast en leergierig beestje. In dat opzicht lijkt het ras dus goed bij jullie te passen. Ook is dit exemplaar heel wendbaar en energiek. Dus behendigheid lijkt me ook wel te kunnen als hij/zij volgroeid is.
Zo lang de hond nog pup is, zou ik wel iets anders regelen voor de twee dagen dat je werkt. Ik denk dat dit voor een pup nog wat teveel gevraagd is.
Heel goed dat je de kinderen wil leren hoe met een hond om te gaan en puppycursus is natuurlijk altijd goed.
Heb je ook bedacht dat dit ras veel vachtverzorging vereist? Daar gaat bij mij in ieder geval erg veel tijd in zitten. Ik zeg heel eerlijk dat het borstelen niet mijn hobby is, maar toch hou ik het heel goed bij. Want een langharige hond in de klit kan echt niet. Dan moet je een ander ras kiezen of het bij laten houden in een trimsalon. En aangezien de Bearded echt mijn ideale hond is, hoort dat gedeelte er nou ook eenmaal bij.
Succes met de keuze en ik wens jullie heel veel plezier met jullie toekomstige hondje!

Lea (Gast)

bedankt voor uw reactie. ik zit er aan te denken om de pup in de zomer vakantie aan te schaffen omdat ik dan gewoon 7 weken vrij heb :-D In het begin willen mijn ouders ook wel bij ons thuis komen om op te passen, hun vinden dit heel erg leuk. Als we een dagje weg gaan kan hij ook bij mijn ouders terrecht.
over de vachtverzorging: ja dit heb ik inderdaad gelezen O-) Ook heb ik gelezen dat de meeste mensen ze 1 keer in de 3 weken in bad doen. En ook iedere dag ongeveer een kwartier kammen. Dit heb ik er wel voor over ;-)

liefs, Lea

honden page profiel fabiennefabienne

honden foto van fabienne

ik zou gewoon even contact nemen met een fokker van de Tibetaanse terrier en vragen of je even kan langskomen , gewoon ter kennismaking.. Die mensen zijn daar vaak wel toe bereid en een goeie fokker zal je met veel plezier alles over zijn ras vertellen !
liefst wel doen als ze GEEN pupjes hebben die nog niet besproken zijn ;-) anders wordt het misschien wel héél verleidelijk !!! en tenslotte ga je om kennis te maken en te zien hoe een volwassen hondje zich gedraagt ! veel plezier alvast, de voorpret is meestal ook heel erg leuk ;-)

lea (Gast)

bedankt! oke, ik heb al een fokker gebeld en daar mag ik volgende week komen kijken :-D ze hebben op dit moment geen puppy's. Weten jullie nog een leuke makkelijke hondennaam? wij vinden zoiets zoals Mika, Astra wel leuk?

Liefs, Lea

honden page profiel Mandy & Bram.Mandy & Bram.

honden foto van Mandy & Bram.

Ontzettend leuke hondjes. Wij wilden ook een tibetaantje, maar zijn toch overgestapt op een irish softcoated wheaten terrier omdat deze wat gezinsgerichter en socialer zijn. Maar dat is persoonlijk. ;-) Tibetaantjes zijn erg enthousiast, slim, aanhankelijk en met een consequente training goed op te voeden. Het is en blijft wel ene terrier dus je zult goed op je strepen moet staan. Maar dat moet eigenlijk bij elke hond! Ik wens je heel veel plezier! :-D

honden page profiel Sanne & BoSanne & Bo

honden foto van Sanne & Bo

Wendy hier op het forum heeft een Tibetaanse Terrier pup. Misschien kun je haar eens vragen?

Lea (Gast)

bedankt!

maar hoe kan ik wendy hier vinden? O-)

Liefs, lea

honden page profiel Dewi • Promise • DuukDewi • Promise • Duuk

honden foto van Dewi • Promise • Duuk

Bij baasjes aan de linkerkant van de pagina.

honden page profiel Jeannette Jeannette

honden foto van Jeannette

Bij mij zie je mijn mix Tibetaan (X Schapendoes) op foto's. (Sinds 4 maanden woont hij ergens anders, maar dat is een apart verhaal en heeft niets met Joep zelf te maken..)
Tibetaanse Terriers zijn super goede springers en heel behendig! Dus uitstekend geschikt voor de behendigheid. Hier staan ze erg om bekend! Zover ik weet zijn ze juist geschikt als gezinshond en ook best voor beginners. Alleen jah, dat kammen he! Joep borstelde ik weinig omdat hij vaak meeging naar bos en strand en ik hem iedere dag wel kon wassen. Ik bracht hem 3/4 keer per jaar naar het trimsalon en dan ging de schaar er in.

Super leuke hondjes!

honden page profiel Jeannette Jeannette

honden foto van Jeannette

Even voor alle duidelijkheid: De Tibetaan is GEEN TERRIER!!! Hij is onder deze categorie onder gebracht, maar is een herdertype!!!

Dus GEEN terriergedrag.

Carla (Gast)

Voor geinteresseerden: kijk ook een op

detibetaanseterriernieuwssite.nl

Hier vind je info over het ras, de verzorging, het karakter etc.

Groetjes,

honden page profiel Angela • BodhiAngela • Bodhigoedgekeurde fokker

honden foto van Angela • Bodhi

Kijk ook eens bij de rasvereniging:

http://www.tibetaanseterrierclub.nl/welkom.html

Als je een sociaal, goed gesocialiseerde hond wilt met de beste kans op een goede gezondheid, zorg dan dat je via de rasvereniging een fokker zoekt of op Google een fokker zoekt die volgens de regels van de rasverenigiging fokt. Belangrijk is dat de ouderhonden vrij zijn van erfelijke aandoeningen (getest door specialistische dierenartsen, deze testen zijn geen algemene gezondheidsverklaring) en dat de pups opgroeien bij moederhond in de woonkamer. Uiteraard moet moederhond een fijn karakter hebben, net als de vaderhond (die is er meestal niet bij).

Voor een goed nestje heb je niet altijd de zekerheid dat de pups in zomervakantie mee mogen. Kijk dus goed rond en ga niet naar de broodfok waar overal en altijd pups liggen. 7 Weken is overigens niet lang genoeg voor een pup om 2 hele dagen alleen te zitten, dus je zult sowieso voor die 2 dagen een oplossing moeten zoeken.

Een Tibetaan kan prima met kinderen opschieten, zolang hij hier mee wordt gesocialiseerd en de kinderen met een goede manier met hem omgaan. Uiteraard nooit kind en hond alleen laten. Lees je goed in over de combinatie kind en hond om bijtincidenten te voorkomen. Hier een goede site:

http://www.kinderenendieren.nl/index.htm

Behendigheid is prima te doen met deze hond.

sanie (Gast)

ja het is een ras wat wel alleen kan zijn maar dat moet je hem wel leren.
het is een hele lieven hond en kan met kinderen om gaan ook met katten en konijnen.

honden page profiel team Shadowteam Shadow

honden foto van team Shadow

ik laat iedere dag de tibetaan van de buren uit. en zij krijgen af en toe nog een tibetaan erbij om op te passen. ze zijn heel behendig, snel en hebben een dubbele vacht. daarvoor moet je heel erg oppassen. je zou hem eigenlijk 2 keer per dag moet borstelen. nu is dat bijna niet mogelijk dus zou het 1 of 2 keer per week doen. je moet ook zorgen dat ze een goede training krijgen gebeurt dat niet krijg je een hele vervelende hond die continue wegloopt, ik heb het bewijs naast me wonen :'( . het ras is wel goed met kinderen. maar ze kunnen ook aardig uitvallen tegen andere honden. de reutjes zijn vrij dominant en de teefjes juist heel onderdanig. ook hebben ze vrij veel beweging nodig, want het zijn eigenlijk herders van oorsprong. en het zijn hele liefe beestjes die hun familie (Kudde) graag bij elkaar houd. dus ze zijn ook heel beschermend.

ik denk dat een tibetaan goed bij jullie gezin zou kunnen horen, maar let er wel op dat hij veel verzorging en aandacht nodig heeft.
liefs naomi

honden page profiel WendyWendy

honden foto van Wendy

Haha Sanne. Het is wel een tibetaan maar dan een tibetaanse Spaniel! Wel goed opletten he! ;-)
Succes met de keuze van je hond Lea!

honden page profiel cindy-maxcindy-max

honden foto van cindy-max

Hey,
Wij hebben een tibetaanse terrier! Ik moet zeggen het is een ongelooflijk lieve hond, we hebben er zoveel aan! Hij leert zeer graag trucjes en is zo fier wanneer hij een beloning krijgt. Hij is trouw en wil graag bij alles bij zijn, we nemen hem dan ook bijna overal mee.Hij is helemaal niet graag alleen , maar daar heeft elke hond wel wat last van (Als je hem dit zeer rustig aanleert lukt dit wel!). Met kindjes is hij zeer zacht!
Er zijn wel enkele dingen die we hem niet kunnen afleren, hebben al vanalles geprobeerd, maar nee..(met ons toiletpapier gaan lopen, onze keukenhanddoek van de kast nemen en maar lopen...,in onze planten in de tuin plassen enz.) :-) Och ja dit zijn dan van die kleine dingen waar je achteraf zo om lacht.
Ik zou zeggen zeker doen, is een super hond!

Cindy (Gast)

Hoi,

Ik heb al een 4 jaar een tibetaanse terriër, (het is echt WEL een terriër) heeeel actief, heeeeel speels. en heel tof :-) Spijtig genoeg moet hij weg van mijn moeder dus ik ben op zoek naar een goede thuis voor hem. Maar ik vind tibetaanse terriërs prachtige honden, heel lief en sociaal.

grtjs

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "tibetaanse terrier" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

Volgende forumvraag: Is dit markeren?
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^