pup - uitlaatservice

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel MaaikeMaaike

honden foto van Maaike

Heeee mensjes,

Even een vraagje. Wij zitten met een pup van 5.5 maand thuis. Deze zat normaal niet heel lang alleen thuis, alleen hebben mijn vriend en ik het net tegelijkertijd heel erg druk en komt het nu wel vaker voor dat we hele dagen op kantoor zitten (meestal kunnen we iets regelen dat we vanaf thuis werken of hoef ik vb. maar een halve dag op kantoor te zijn).
Nu vinden we dit natuurlijk hartstikke zielig voor Samson en zijn we op zoek naar een uitlaatservice.
Echter... De meeste uitlaatservices nemen geen pup mee omdat deze niet zo lang mogen wandelen :(

Ik heb nu contact gehad met een uitlaatservice die het zou zien zitten om op Samson te passen als wij de hele dag weg zijn. Ik kan Samson 's morgens naar hem toe brengen en na mijn werk weer ophalen, waardoor hij gewoon lekker bij hem thuis kan spelen. Daarnaast laat ie 's middags de volwassen honden uit in het bos en zou hij onze Samson wel meenemen, maar hem aan de lijn houden bijvoorbeeld.
Wat ie meestal doet is: Hij gaat naar het bos en loopt niet echt een bepaalde ronde. Hij loopt naar een bepaalde plaats en laat daar de honden los. De honden spelen/lopen dus meestal gewoon rond hem en als ze moe zijn, gaan ze gewoon bij hem liggen/zitten.

Dit klinkt natuurlijk heel erg leuk, maar ik vraag me dus af of dit niet te veel zou worden voor onze pup. Het zou om 1 a 2 dagen in de week gaan waar ik niet onderuit kan; en ik dus 8u op kantoor zit.

Wat denken jullie? Is dit een leuke optie voor onze Samson en gaat dit wel goed met zijn 'groeiende' botjes??

Groetjes
Maaike

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "pup - uitlaatservice" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel Bugs      **Taz**Bugs **Taz** 3 doggies

honden foto van Bugs      **Taz**

ik zou zeggen wie niet waagt wie niet wint.
Ik denk dat je snel genoeg merkt als het niet gaat met samson toch?

honden page profiel jannettejannette 3 doggies

honden foto van jannette

hangt er natuurlijk vanaf hoelang die meneer de honden laat rennen in het bos,en je kan altijd een stukje tapijt meedoen,ivbm de kou,waar samson op kan liggen,maar zou eerst eens informeren hóelang ze in het bos zijn,succes.

honden page profiel Sanne & BoSanne & Bo 3 doggies

honden foto van Sanne & Bo

Uhh buurvrouw ;-)
Om welke dagen gaat het?

honden page profiel Paméla, Rik  & Laure de labPaméla, Rik & Laure de lab 3 doggies

honden foto van Paméla, Rik  & Laure de lab

Lijkt me in ieder geval een betere optie dan 8 uur thuis zitten.

PS Samson ziet er kei schattig uit!!!

honden page profiel Sandra de MolSandra de Mol 3 doggies

honden foto van Sandra de Mol

Is er niemand in de buurt die af en toe lekker een stukje wil lopen met Samson??
En lekker ff spelen??

Groetjes Sandra

honden page profiel Sanne & BoSanne & Bo 3 doggies

honden foto van Sanne & Bo

Sandra.. daarom vraag ik om welke dagen het gaat ;-)

honden page profiel MaaikeMaaike

honden foto van Maaike

Nou het verschilt dus per week :( Ik kan het nooit van te voren aangeven. En het voordeel van deze uitlaatservice is: Ze zitten 20 meter van mijn werk af en kan die man dus erg makkelijk bereiken en met hem afspreken op welke dagen Samson langs zou komen.

Hij is zo'n 1u30 in de bossen.
Hij zou dus Samson meenemen en ook loslaten en dan na een half uurtje Samson aan de lijn weer hangen en hem naast hem laten zitten/liggen zodat ie zijn rust pakt zeg maar...

Verder is er niet echt iemand in de buurt. Ja wel kennissen, maar ik wil die gewoon niet gaan verplichten.. Als je zoiets afspreekt dan voelen die kennissen zich ook telkens verplicht om voor een andere hond te zorgen en zijn ze niet vrij om te doen en laten wat ze willen. Daarom mijn voorkeur aan deze man die van honden ook echt zijn hobby heeft gemaakt en er alle tijd verder voor heeft.

honden page profiel Liesbeth/SkinnyLiesbeth/Skinny 3 doggies

honden foto van Liesbeth/Skinny

hoi maaike,zou zeggen ga eens een keer met hem mee,en kijk hoe je samson er op reageert,dichterbij kun je het niet krijgen natuurlijk :-D



gr liesbeth

honden page profiel Sanne & BoSanne & Bo 3 doggies

honden foto van Sanne & Bo

Ja daar heb je ook wel weer gelijk in!
Alleen ik hoef vaak maar tot 2 uur ofzo te werken en ben door de weeks vaak vrij.
Zou misschien ook wel leuk zijn voor Bo.

Klinkt trouwens wel heel goed die hondenuitlaatservice.
Alleen 1.5 uur in de bossen is best lang voor je pup. En dan na een half uur aan de lijn, lijkt me best kou lijden voor hem met dit weer?
Hoewel het dalijk in de lente/zomer natuurlijk weer heerlijk voor hem is!

honden page profiel sandersander 3 doggies

honden foto van sander

ik loop met me hus 4 keer per dag buiten

2 keer 40 min 1 keer een uur en 1 keer verschild tussen 45 en uur en kwartier.

dus kan zeker wel hoor

honden page profiel SennaSenna 3 doggies

honden foto van Senna

@ Sander:

Ja dat het kan is zo maar of het goed is is het tweede het advies is elke maand 5 minuten en niet langer per uitlaatbeurt. Lang lopen is slecht voor de heupen en ellebogen van de pup. Als je nu teveel doet kan je pup er later last van krijgen.

honden page profiel MaaikeMaaike

honden foto van Maaike

@Sanne: Misschien zondag even over hebben? Is zeker ook leuk voor Bo om een speelkameraadje te hebben. Mocht er iets af te spreken zijn, lijkt het me ook wel erg leuk :-)

@Sander: Ja Samson kan echt wel 2u aan een stuk lopen hoor, geen probleem. Maar het is gewoon echt niet goed voor ze... Het 'mag' eigenlijk niet. En vooral bij de corgi moeten we wel goed oppassen met zijn mini pootjes. ;-)

honden page profiel sandersander 3 doggies

honden foto van sander

we hebben het met onze vorige hond ook zo gedaan,
nooit problemen mee gehad.

honden page profiel sandersander 3 doggies

honden foto van sander

hij gaat by the way de rest van de tijd de tuin in om ze behoefte te doen hoor.

honden page profiel SennaSenna 3 doggies

honden foto van Senna

@Sander:

Misschien hebben jullie toen geluk gehad dat het hondje er geen HD of ED aan overgehouden heeft...maar het staat vast pups kunnen wel lang wandelen maar dat is niet goed voor de groei

honden page profiel Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin) _ Bams ¥ . 3 doggies

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

je zegt en schrijft dat de mijnheer naar een bepaalde plek gaat de honden daar laat spelen, en de pup kan toch lekker bij hem dan zitten ? dan vermoeid de pup zich toch niet ? als je hem op zijn hart drukt dat de pup niet te veel mag doen ? misschien rijd hij met zijn auto naar de plek ? en kan de pup bij de man blijven terwijl de anderen honden lekker spelen, komt hij thuis met de honden, zorgen dat hij dan de pup verplichte rust geeft desnoods in een andere ruimte, ga een goed gesprek aan met de man, en leg uit wat je van hem verlangt. dan weet hij ook waar die zich aan moet houden toch ? goede afspraken maken wat betreft je pup. dan is dat een goede oplossing.

honden page profiel MaaikeMaaike

honden foto van Maaike

Willemijn, je zegt inderdaad precies waar het op neer komt. :-) Hij snapte ook echt mijn twijfel omdat het een pup is.
Hij rijdt inderdaad met de auto naar de bossen toe. Haalt eerst alle honden op en wil Samson dan inderdaad,na een half uurtje loslopen, hem aan de lijn houden en bij hem houden. Mij lijkt dit dus ideaal (maar was toch benieuwd naar de reacties van jullie
We gaan sowieso nog even een kennismakingsgesprek aan. Ook om te kijken of Samson goed samen kan met de 'huishond' Liza ;-)

Ben er in ieder geval best enthousiast over ! Het is de eerste uitlaatdienst die ook echt meedenkt voor een oplossing voor de pup, terwijl de meeste meteen een NEE naar ons hoofd gooiden..

honden page profiel Angela • BodhiAngela • Bodhigoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Angela • Bodhi

Het zou op zich kunnen, als er voldoende rust is voor de pup. Ik ga ook wel eens 1.5 uur naar het park met Bodhi, maar hij loopt en rent dan niet de hele tijd hoor. Hij blijft ook veel liggen en zitten dan. Dus al met al heeft hij dan niet teveel beweging gehad. En 1x een goede wandeling is wel goed, dan kan hij misschien de rest van de dag hele kleine uitjes krijgen, of plassen in de tuin.

honden page profiel MaaikeMaaike

honden foto van Maaike

Even een update: Gisteren is hij voor de eerste keer naar het oppas-adresje geweest. Hij heeft een geweldige dag gehad! Mocht lekker met de huishond spelen (wat echt perfect ging, Liza vindt Samson ontzettend leuk) en ook lekker rond lopen met de andere honden. Natuurlijk was het allemaal erg spannend en wou hij de hele dag niet slapen; maar het is natuurlijk ook even wennen.
De oppas'man' is ook heel enthousiast over Samson en vond het een 'perfecte' hond :-)
Morgen mag hij er weer naartoe. Denk dat we echt de goede keuze hebben gemaakt ! Veel beter dan dat ie soms 8u alleen zit :-D

Hij krijgt dus tijdens de middag een grotere wandeling. Maar dan nog neemt ie vaak zijn rust. De volwassen honden zijn helemaal gek aan het rennen, terwijl Samson af en toe wat afwacht en ook naar de oppas'man' gaat om wat te rusten. Daarnaast wordt ie enkel nog in de tuin uit gelaten ofzo. Dus geen grote wandelingen, maar kleine uitjes voor een plasje en een poepje ;-)
*is helemaal blij*

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "pup - uitlaatservice" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

Volgende forumvraag: Rode peper
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^