Gigantische terugval! nu erger dan eerst

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel KirsKirs

honden foto van Kirs

Het ging prima laatste dagen, tot gisteren. Opeens is hij niet meer krantzindelijk, buiten wil hij al helemaal niet. Lopen aan de lijn is opeens een worsteling, hij wil niet meer lopen en als hij al wil de andere kant op, dan vecht hij echt tegen.

En het bijten! Dat is nog nooit zo erg geweest. Uren per dag, eigelijk de hele dag bijt hij mij en mijn bezoek. Ik doe geen oog meer dicht. Als hij iets goeds doet en ik wil hem belonen springt hij naar mijn gezicht op te bijten(hoge/lieve woorden vooral) Spelen wil hij niet, alleen bijten, steeds harder. Negeren is geen optie omdat hij nu soms tot bloedens toe bijt. En ookal negeer ik, hij trekt zich er niets van aan en gaat door. Ik ben even ten einde raad.

Als ik hem wegduw/wegzet/nee zeg ziet hij als een uitdaging, negeren gaat hij door. Straffen, zou niet weten hoe. Bench gaat hij zo in tekeer dat hij bijna zijn kaak brak. Als ik hem even in de gang duw huilt hij alles bij elkaar en breekt hij alles af. Hij sloopt nu voor het eerst dingen. Alllllles gaat kapot. Ik ben moe, kapot, zit onder de schrammen. Hij houd geen minuut op met dit gedrag. Af en toe slaapt hij, maar dat doet hij opeens amper.

Wat er verandert is: ik ben minder vaak en iets langer gaan lopen. Hij is op bezoek geweest, hier is bezoek geweest, ik heb voor regelm

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Gigantische terugval! nu erger dan eerst" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel KirsKirs

honden foto van Kirs

*aat gezorgt.. Phoe, alles ging beter, ik snapte hoe en wat. En nu?!

honden page profiel Evi * MayaEvi * Maya

honden foto van Evi * Maya

hoi, geen leuk verhaal heb je... hoe oud is misschien je hond?

groetjes

honden page profiel Marianne v. B.Marianne v. B.

honden foto van Marianne v. B.

Even een kleine praktische tip voor dingen waar hij in wil bijten en/of sloopt.
Op stoelpoten, muren waar hij (eventueel) in bijt en andere harde dingen, kun je 'n paar druppeltjes Citronel-olie smeren. Dat zijn eigenlijk anti-muggendruppeltjes, maar zijn natuurlijk en niet schadelijk. Zijn ook verkrijgbaar als 'eigen merk' bij het Kruidvat.

Heb je al verdiept in kalmerende signalen? Hier is een link naar een site waar een flink aantal tips opstaan...
http://kynoblog.com/artikelen/kalmerende-signalen-de-kunst-van-het-overleven

Bij deze link kun je een filmpje bekijken over het afleren van bijten...
http://www.youtube.com/watch?v=be6nDzmpgt4

Ik hoop dat je hier iets aan hebt. Het klinkt alsof je hondje last heeft van verlatingsangst en onzekerheid.

honden page profiel KirsKirs

honden foto van Kirs

Dank je voor de tip en links!

Ik denk het ook, snap alleen niet waarom hij nou opeens zo omslaat. Op het begin ging het moeilijk, toen erg goed. En nu.. Erger dan ooit!

Hij is ongeveer 8 weken. Ik heb hem sinds 6 weken, hij is met 5 weken al bij zijn moeder weggegaan.

Volgende maand begint cursus bij de hondenschool.

honden page profiel Mirjam en Curly Koda Mirjam en Curly Koda

honden foto van Mirjam en Curly Koda

Heel veel succes. Ik hoop dat jij hem dat warme plekje kan bieden wat hij nodig heeft.

Misschien moet hij al die prikkels van bezoek krijgen en op bezoek gaan verwerken. En langer wandelen is ook meer prikkels want ze zien meer en weet hij gewoon even niet wat hij met al die indrukken moet.

Ann (Gast)

Echt vervelend dat het weer minder gaat. Denk dat je niet moet wachten op de cursus maar nu een gedragsdeskundige in moet schakelen. Die kan kijken waarom hij dit gedrag vertoond, er moet namelijk wel een oorzaak zijn. Alleen als je die kent kan je de problemen aanpakken. Weet dat veel mensen het te duur vinden, maar denk dat als je een goede trainer hebt dat het de moeite waard is.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

KIRS, het ging zo goed , heb je vorige topic gelezen, kan je niet even een paar stappen weer terug doen ? je hond even weer als een pup behandelen ? de wandelingen gewoon weer als vanouds en korter maken, nu ga je langer schrijf je ?
en hij was toch zo mooi zinderlijk schreef je. en nu opeens dit. stappen terug doen, al is het maar voor een maand, een terug val kent iedere eigenaar wel, niets om wanhopig om te worden.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

Kirs, je schrijft sinds gisteren ? een dagje dat het wat minder gaat ? nou niet zo wanhopig doen hoor, en je hond is pas acht weken ? dan gewoon echt als een pup behandelen. en heus je doet niets fouts. je hoeft daar geen gedragstherapeut voor te nemen. acht weken oud, en een dag wat minder.
misschien zijn er in je buurt honden scholen waar je wat eerder naar toe kan ? doe eens navraag , wie weet kan je dan al over twee weken terecht.

honden page profiel EstherEsther

honden foto van Esther

Hoi,

Ik zou nu direct hulp in gaan schakelen en niet wachten totdat de hondenschool begint.


In welke provincie woon je? Misschien kunnen wij 1 aanbevelen.

Groetjes van Esther

honden page profiel Marion  en DjangoMarion en Django 2 doggies

honden foto van Marion  en Django

hoi..
ik zou me niet meteen al te druk maken als t pas sinds gister is..bijna elke hond heeft wel eens een terug val..onze hond is bijna een jaar en is aant puberen en dan hebben ze dat soms ook..probeer door te zetten wat je voorheen ook deed..ik denk dat t allemaal wel goed komt..heel veel succes en houd de moed erin..

honden page profiel EstherEsther

honden foto van Esther

Hoi,

13 febr. was alles oké. Maar je hebt nu : Wat er verandert is: ik ben minder vaak en iets langer gaan lopen. Hij is op bezoek geweest, hier is bezoek geweest, ik heb voor regelmaat gezorgt.

Ik zou eerst niet op bezoek gaan, geen bezoek ontvangen en kleine stukjes gaan wandelen. Geen hoge tonen of lage tonen (nee) zeggen maar juist normaal rustig tegen je hond aanpraten. Als dit 1 week goed gaat dan pas dingen gaan veranderen.

Veel succes en ik hoop dat je iemand in de arm neemt die je raad kan geven voordat de hondenschool begint.

Groetjes van Esther

honden foto van Monique van Lotje en Kwibus!!! ***Flos en Buster en Morris***

Je hond is te vroeg bij de moeder en het nest weggehaald. Nadeel hiervan is, dat je pup niet heeft leren stoeien met broertjes en zusjes. Hij heeft denk ik ook weinig correcties gehad van BV zijn moeder, waardoor je hond nu totaal geen bijtrem kent. Wat overigens natuurlijk hondengedrag is! Iedere pup moet zijn bijtrem leren. Een pup opvoeden kan heel erg zwaar zijn en vooral als je een pittig pupje hebt. Vooral die eerste weken kom je bijna niet aan rust toe. Maar alles wat je nu in de pup aan tijd investeerd, heb je de rest van zijn leven plezier van! Ik zou niet wachten tot de hondenschool begint, maar op zoek gaan naar iemand die je kan helpen met de opvoeding van je nieuwe maatje. Je moet juist plezier beleven aan jouw pup en nu lijkt het er op dat je totaal niet geniet van je nieuwe maatje. Iets wat niet prettig is voor jou, maar zeer zeker ook niet voor de pup. Vergeet niet dat je pupje pas 8 weken is en dus echt nog een kleine baby is. Misschien moet je jouw verwachtingen ook wat aanpassen...Ik hoop dat Esther je kan helpen, zodat er iemand bij jou in huis kan kijken wat er nu mis gaat en jou kan leren hoe je het beste kan reageren....succes met je maatje en ik hoop dat je straks heerlijk kan gaan genieten van je drukke mannetje ;-)

honden page profiel nora jazzy en poppynora jazzy en poppy 2 doggies

honden foto van nora jazzy en poppy

ik ben het met monique eens.de pup is veels te vroeg bij de moeder weggehaald.hij heeft de belangrijkste les van zijn moeder niet meegekregen.ik vind het heel zielig en hoop dat het beter gaat met je pup.
je moet geduld hebben.en niet te veel met de pup weggaan.maar ik blijf erbij de pup is veels te vroeg weggehaald.

succes

grt noor en een pootje van jazzy

honden page profiel JacquelineJacqueline

Op 5 weken weg van de moeder ? Dat kan toch niet. Dat arm ding heeft amper iets van de moeder kunnen leren... Het probleem zou daar wel kunnen liggen. Ik zou ook zo spoedig mogelijk hulp in roepen. En zeker geen lichamelijke straffen..
Ik hoop dat jouw pupje dat gedrag kan afleren en een lekkere warme mand bij jou kan vinden. Het is het proberen alleszins waard. Veel succes.

honden page profiel KirsKirs

honden foto van Kirs

Er werd me een tijdje geleden juist aangeraden langer te lopen, ik liep elk uur 3 minuutjes om te plassen en omdat hij het koud had. Nu loop ik soms elk uur 3 minuutjes(puur om te plassen) maar bouw op om het uur en dan 5-10 minuutjes. Omdat hij zoveel energie had. Nu weet ik het ook niet meer.

En minderen met bezoek/bezoekers probeer ik even.

Ik snap dat het een pup is hoor, verwacht er ook niet veel van. Spelen, eten, poepen/plassen, slapen en wandelen, meer niet. Alleen ik vind op deze manier van bijten niet echt normaal puppy gedrag..

En sorry dat ik zo(en altijd zo) reageer, maar ik ben een heel bezorgd persoon. Daarnaast voelt het een beetje als mijn baby, een moeder trekt toch ook meteen aan de bel als er iets fout is of zou kunnen zijn?

Er zit hier een hondenpsycholoog, geen idee wat dat precies is. Ik woon in Leeuwarden.

honden page profiel EstherEsther

honden foto van Esther

Je woont in Leeuwarden en dat is vlak bij mij, ik woon nl. in Opeinde (vlakbij Drachten).

Ik kan bij je langs komen of jij bij mij.

Je mag een pb sturen om verdere info.

Groetjes van Esther

honden page profiel NikaNika

honden foto van Nika

Ik heb je vorig topic ook gevolgd. Ik bewonder je moed en volharding :-)
Honden genoeg die al voor minder in het asiel beland zijn...
Een doorsnee pup opvoeden is al zwaar, laat staan één met problemen.
Volgens mij is een GT inschakelen niet overbodig. Zoals Monique al zei heeft je hond belangrijke levenslessen gemist van de moeder. Dat los je niet zomaar op.
Ik zou zeker extra hulp inschakelen.

honden page profiel KirsKirs

honden foto van Kirs

@ willemijn
Ik snap wat je bedoeld. Maar als je pup je in je gezicht probeert te bijten, bijten begint soms meer op aanvallen te lijken, ik moet oppassen wat ik doe en hoe ik praat. Ik denk niet dat hij het doet om mij pijn te doen, het is een lieve hond, maar ik weet niet wat er dan wel zou zijn. Ik vind het iig niet normaal. Dan word je wel even panisch. Want een paar dagen geleden was het even gewoon weer een normale pup met streken. Daarvoor ging het ook niet lekker, maar ik had me draai nog niet echt gevonden met hem, nu dacht ik van wel. Misschien is het morgen of over een paar dagen wel beter, dan staat hier heel blij dat het beter gaat. Maar dat weet ik niet, en zou graag alle tips krijgen die ik kan krijgen, zodat ik hem het beste kan geven wat ik kan. :-)

honden page profiel EstherEsther

honden foto van Esther

Hoi,

Hoe gaat het nu? Alweer wat beter?

Groetjes van Esther

honden page profiel Machtel, Romeo en Luca +Machtel, Romeo en Luca + 3 doggies

honden foto van Machtel, Romeo en Luca +

Met Luca is ook met vijf weken bij de moeder weggegaan.
Toen ik bij de da was, 1 week na dat ik hem gehaald
heb, was de da verbijsterd hoe jong mijn knul was.
Hij had geen spuit gehad, geen ontworming,
had huid en darmproblemen en was niet gesocialiseerd.
Al met al een heel arm ventje, die opstartproblemen
heeft gehad.
Als er iets goed ging, prompt ging het een paar dagen
later weer mis, ook met zijn gedrag.
Ik heb volgehouden, veel moeite moeten doen
en het is uiteindelijk goed gekomen.
Als je zo'n ventje bij de fokker achterlaat, gaat
hij gegarandeerd dood of wordt gedood omdat hij niet
verkoopbaar is.
Ik wens u heel veel sterkte, maar de aanhouder wint.
Wat mensen een hond aandoen, daarvoor wordt de hond
heel vaak gestraft.
Allereerst moet hij goed in zijn lijfje zitten
en als dat zo is, kun je gaan werken aan zijn gedrag.
Misschien is het wel aan te raden als het niet
goed verloopt er een gt bij te halen.
Heeft hij zijn hele hondenleventje profijt van.

honden page profiel GonnieGonnie

honden foto van Gonnie

Dat je pup te vroeg bij de moeder weggehaald is, kan je niet meer veranderen....

Ik weet uit ervaring, niet in de stress schieten, en niet in paniek raken, want de kans is dat je hondje daar op reageerd door ook gestrest te doen....Maar ik weet, hoe moeilijk dat is, en dat het soms gewoon niet lukt.....

Heeft hij niet ergens last van, pijn of zo waardoor hij zo reageerd??

Ik hoop voor je dat je snel hulp hebt!!

honden page profiel KirsKirs

honden foto van Kirs

Ik ben bij te horen dat het is goedgekomen!

Ik ben al bij de dierenarts geweest, ga deze week weer, alles word gecheckt en geent/ontwormd/gechipt etc. Hij is nu 4 kg, 34cm hoog :-) Heel verschil met die korte 2 weekjes geleden toen ik hem kreeg, hij groeit ook als kool. Lichamelijk gaat het wel goed, ben alleen soms bang dat er iets met hem is, waarom ze hem opeens weer doorverkochten na een week.. En na enge verhalen over broodfokpuppy's e.d.

Gisteravond was een hel, vanochtend ging redelijk. Het waren nu meer buien dat hij bijt en vervelend doet. En hij ligt nu lekker te slapen omdat hij de hele nacht druk aan het slepen, spelen en aan mijn haren trekken was.. Naja, nu een paar uurtjes rust pakken dan maar. ;-)
Lopen wou hij vanochtend niet, de eerste 50 meter waren een ramp, tot er een paar bejaarden langskwamen waar hij vrolijk achteraan rende O-) Hij houdt van de mensen op straat. En aangezien ik in de stad woon zijn die er genoeg, alleen wil hij met de mensen en niet met mij mee :'(

honden page profiel GonnieGonnie

honden foto van Gonnie

@ Kirs,

Als je een speeltje meeneemt, een balletje aan een touw of zo, en daar wat mee gaat spelen, wordt mij mischien wat enthousiaster, en gaat als het waren om het balletje met je mee....( het is een ideetje, mischien...??)

honden page profiel Machtel, Romeo en Luca +Machtel, Romeo en Luca +

honden foto van Machtel, Romeo en Luca +

Kirs, u moet maar denken dat het ventje er niets
aan kan doen.
Vaak denken baasjes dat als je een pupje in huis
haalt, dat alles rozegeur en maneschijn is.
Dat is lang niet altijd het geval.
Als het ventje goed in zijn lijfje zit, kunt u
gaan werken aan zijn gedrag.
Het is moeilijk, maar ik spreek echt uit ervaring.
Het komt goed, met veel geduld en een begrijpend baasje.
En wat zeer belangrijk is, een rustig doortastend
baasje, die het ventje leert en laat zien, wat
er van hem verwacht wordt.
Hij moet nog zo veel leren, maar het loont.
Hoe vaak worden honden die niet te corrigeren zijn,
weggedaan naar een ander baasje, die weer anders
met het hondje omgaat, andere dingen verwacht en
zo het gedrag alleen maar erger wordt.
Echt, ik heb medelijden met het ventje.
Gelukkig bent u een fijn baasje.


Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Gigantische terugval! nu erger dan eerst" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

Volgende forumvraag: Rode peper
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^