australische kelpie

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel hannahhannah

Hoi, ik ben hannah en ik ben als een blok gevallen voor de australische kelpie.Ik dacht, dat ik voldoende info had over dit ras, maar ik hoor nu steeds meer verhalen, dat je deze hond ongeveer de hele dag bezig moet houden. Ik ben zelf redelijk veel thuis,werk halve dagen, mijn man werkt fulltime.
we houden allebei veel van wandelen en kunnen dit doordeweeks in ieder geval zo'n anderhalf uur per dag doen. Tijdens de wandelingen kunnen we natuurlijk ook met ballen gooien/laten apporteren en als de hond volwassen is, ermee fietsen. Ook willen we met de hond op cursus. We zijn niet van plan om te gaan schapendrijven of verplicht op behendigheid te gaan; misschien wel als we het leuk vinden, maar niet bij voorbaat. Met andere woorden; we willen een hond voor ons en zijn plezier, maar niet als dagvullende activiteit.

wie kan ons hierover iets meer vertellen?

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "australische kelpie" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel mariaamariaa

honden foto van mariaa

hoi hannah,
ik heb een australian shapherd maar ik ken de kelpie verder niet.
maar ik zou de verhalen die je hoort wel serieus nemen, het is waarschijnlijk echt een "werkhond"! die verlangen meer dan alleen dagelijks een heerlijke wandeling. ze willen dingen leren,nuttig zijn,trainen,taakjes doen etc...het is dus een combinatie van lichamlijk en geestelijk uitdaging anders worden kunnen ze in huis ongewenst gedrag laten zien.
wannneer je niet van hondensport houd dan is het best lastig om een hond op de goede manier bezig te houden.....
mischien is het dan beter om een hond te nemen die minder werkdrift heeft.

gr mariaa


honden page profiel    Ilja & ***Sterre** Ilja & ***Sterre**

honden foto van    Ilja & ***Sterre**

Hoi Hannah,

Esther heeft een Kelpie...
Zij kan je er vast meer over vertellen...

Ze zal vast wel reageren..
Anders schrijf je haar een pbtje...
Esther heeft ook Cavaliertjes...

Succes met je keuze.. ;-)

Lieve groet, Ilja
High-five van *Sterre*

honden page profiel EstherEsther

honden foto van Esther

Hoi Hannah,

Jaaaaaaa, wij hebben een kelpie en zijn er erg blij mee.

Actief zijn ze, dat klopt maar het hangt er vanaf wat je er in stopt. Hier is dat niet erg veel moet ik bekennen qua beweging maar qua training wel erg veel.

Laat ik bij het begin beginnen. Wij hebben 4 cavaliers en dit was de eerste keer dat wij in aanraking kwamen met een werkras en dat beangstigde mij ook wel wat. Wij hebben bewust gevraagd om een onzekere (in de speektaal vaak onderdanige pup) Ze was snel onder de indruk en dit maakte het voor ons wat gemakkelijker. Maar door de onzekerheid kwamen we er ook achter dat ze gevoelig is, dus hard NEE zeggen, kwam niet over. Door haar ben ik met name zachter en milder geworden. Natuurlijk wel op mijn strepen maar minder hard als eerst.

Verder geven haar wel haar dagelijkse beweging maar niet te veel. Mijn vriend zit op behendigheid en dat vind ze echt het einde. Ze kan echt haar ei kwijt en dan zie je ook dat ze echt moe is.

Fietsen doen we zo nu en dan want ze vind het leuk maar ook daar merk je dat ze dan veel conditie krijgt. Wel train ik haar minimaal 3 x per week thuis en regelmatig op straat of met mijn vriend tijdens de behendigheid.

Een kelpie heeft als groot voordeel ten op zichte van de border collie dat er een zogenaamde uitknop op zit. Natuurlijk zijn ze als pup druk maar nu is 2,5 jaar en kan ze zich prima in huis redden. Ze schikt zich naar ons. Wij rustig, zij ook rustig. Zijn wij druk, ja dan kan zij heel druk zijn.

Blaffers zijn het wel en dan heel schel dat je oren er van gaan tuiten. Ik stel haar gerust door middel van een kalmerende toon tegen haar te praten. Bv. hoeft niet, is oke, dank je wel en dan op een rustige, kalme toon.

In de opvoeding moet je rustig, concequent zijn en dan heb je er een hele trouwe, lieve hond aan.

Er zijn wel in de kelpie's 2 stromingen nl; working kelpie's en showkelpie's. De working kelpie's zijn echte werkkelpie's en vind ik niet geschikt voor in allen maar in huis. Daar moet mee gewerkt worden. De showkelpie's zijn wat gemakkelijker en daardoor handelbaarder in huis.

In de toekomst, over ongeveer 1 jaar hopen wij zelf een nestje te krijgen van onze Tessa maar je kunt je ook bij anderen op de lijst laten zetten. Kortom: geef je wensenlijstje door aan de fokker en ga naar een fokker die een puppytest laat doen.

Meer info is te vinden via www.kelpie.nl of via mij. Je mag een PB sturen of via dit topic. Onze Tessa is te bewonderen via www.lytsefreonutdewalden.punt.nl

Wij wonen in Friesland en ik weet niet waar je woont maar live contact is nog veel leuker dan via dit forum.

Als je nog vragen hebt, dan hoor ik het wel.

Groetjes van Esther

honden page profiel EstherEsther

honden foto van Esther

Nog even aanvulling op jullie situatie.

Ik werk zelf 16 uur in de week en geef daarnaast nog een aantal uren les en dit is prima te doen voor een kelpie. En die anderhalf uur per dag lijkt me prima, want dit kun je ook onderbrengen als een uur wandelen en dan combineren met een klein halfuurtje trainen.

Dit hoeft natuurlijk niet iedere dag maar je maakt er dus een combinatie van.

Wel wil ik je aanraden om naar een hondenschool te gaan en wel naar een positieve hondenschool. Te streng kunnen ze niet handelen en dan ga je het contact verliezen met je hond.



honden page profiel Kelly-ElroyKelly-Elroy

honden foto van Kelly-Elroy

Hoi Hannah,

Een kelpie in inderdaat wel een actieve hond, maar dat je er hele dagen mee moet werken zijn verhaaltjes uit boekjes om dat ze oorspronkelijk gebruikt worden om vee en schapen te drijven.
Wij zelf hebben border collies en daar zeggen ze ook van dat het honden zijn die veel aandacht en beweging nodig hebben.
Heb er zes zitten en ze doen alle zes niets liever dan lui lekker in de zetel liggen met hun pootjes omhoog. We gaan wel naar een hondenschool met hun, twee maal in de week gaan we met hun werken en verder doen ze helemaal niks.
Het is gewoon hoe je ze het gewoon maakt.
Ga je als pup van 's morgens tot 's avonds met hem werken en bezig zijn dan zal je een hond hebben die de hele dag door bezig moet zijn, maar ga je hem van pup afaan gewoon maken dat hij ook rustig moet zijn dan ga je een hond hebben die gewoon functioneerd als rustige huishond.

honden page profiel hannahhannah

Mensen, bedankt voor jullie racties, was erg nuttig!Inmiddels hebben we al persoonlijk contact gehad met esther en ook dat heeft verder inzicht opgeleverd. een hondje in de praktijk zien en meemaken heeft toch beduidend meer zin dan er veel over lezen praten.

honden page profiel    Ilja & ***Sterre** Ilja & ***Sterre**

honden foto van    Ilja & ***Sterre**

Hoi Hannah,

Fijn dat we konden helpen...
Wat is het uiteindelijk geworden??
Wel of geen Kelpie??

Lieve groet, Ilja

honden page profiel hannahhannah

Hoi Ilja,
We hebben nog geen definitieve keuze gemaakt. We gaan ons nog verder verdiepen in het ras, door b.v. eens naar een kelpiedag te gaan, als dat mogelijk is of naar een tentoonstelling. In ieder geval zijn we nog wel steeds erg weg van het ras!
Een overhaaste keuze wordt het in ieder geval niet; tenslotte heb je- als het goed is- 12 tot 14 jaar een hondje en ik vind, dat het een weloverwogen beslissing moet zijn.

honden page profiel    Ilja & ***Sterre** Ilja & ***Sterre**

honden foto van    Ilja & ***Sterre**

Hoi Hannah,

Dat hebben je helemaal goed.. ;-)
Geweldig om te lezen dat jullie dat zo overwogen doen!!

Als meerdere mensen zo te werk gingen, zater er héél wat minder honden in het asiel..

Toppie hoor!! O-)

Ben wel héél benieuwt wat de keuze uiteindelijk zal worden...

Ik heb ooit een Kelpie meegemaakt die aan reddingswerk deed... Dat deed hij geweldig...
Dus er zijn erbij die dit goed kunnen..

En een kennis van mij heeft er één die deed er flyball mee...
Geweldig om te zien zoals dat teefje er voor ging. Ze rende de horden doormidden... :-D Een tank van een teef, maar super fanatiek.... ;-) O-)

Succes, Ilja

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "australische kelpie" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

Volgende forumvraag: Rode peper
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^