Soms heb je van die dagen...

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Wilma en Dobby (RIP)Wilma en Dobby (RIP)

honden foto van Wilma en Dobby (RIP)

...dat alles misgaat.

Gisteren kreeg ik een bekeuring toegestuurd. Ik had op 25 december 2008 (ja, 2008) te hard gereden in de Maastunnel. 6 km te hard. 27 euro. Aangezien we zo'n huurauto van Greenwheels hebben duurt dat blijkbaar zo lang. Wat belachelijk. Als je in de Maastunnel het gaspedaal loslaat dan zorgt de zwaartekracht er wel voor dat je over de 50 gaat.

Toen kreeg ik nog bijna een bekeuring omdat ik op een veldje met Dobby aan het spelen was waar geen honden mogen. Dit was zéér onduidelijk aangegeven. Het leek erop als of de honden alleen niet op het speelplaatsje mogen, daar hangen de bordjes ook. Maar het verbodsgebied strekt zich uit tot 50 meter voorbij de speelplaats ook.
Ook leuk: Dobby liep 'los'. Ook al zat hij aan een lijn, die was zo lang, dat geld wettelijk als los. ...

Toen kreeg ik ook nog een rekening van de zorgverzekering die opgezegd had moeten zijn. Nee hoor, de oude had niets gehoord van een opzegging. De nieuwe zegt dat ze op 10 december hebben opgezegd. Grrr. Ik ga dus echt geen dubbele kosten betalen. Dit is niet het eerste wat mis is gegaan met de nieuwe zorgverzekering, ik ga dus eind dit jaar weer switchen. Maar ik ga niet dubbel betalen. Echt. Niet.

Toen 's avonds liepen we langs de kade, zag Dobby een hond niet en sprong hij helemaal uit zijn vel van de schrik toen hij hem wel zag.

En als klap op de vuurpijl, 's nachts vloog Dobby me zowat naar de keel omdat ik wilde voorkomen dat hij zijn eigen poep at in de tuin. Ik duwde tegen zijn achterkant zodat hij zou omdraaien en ik hem zou kunnen meelokken. Voor ik het weet een grauw, een snauw, omdraaien en hij springt op me af met de tanden bloot. Toen hij dicht bij was kwam hij ook nog eens omhoog. In een reflex greep ik toen Dobby bij de keel, en toen hing hij met 2 pootjes in de lucht. Daarvan was hij behoorlijk onder de indruk en begon gelijk ambivalente signalen te geven. Voor de nadruk heb ik toen even mijn hand op zijn neus gelegd en hem weer op 4 poten laten zakken.

Toen ik hem mijn slaapkamer wou uit sturen omdat hij dat privilege dus niet verdiend had keek hij me eerst eens vuil aan, en ging toen zoete broodjes bakken. Toen wist ik even niet meer wat ik moest doen. Het gedrag van 5 minuten geleden een consequentie laten hebben, of de boel de boel laten omdat hij nu zeer onderdanig deed en ik dat dus niet wou afstraffen. Als compromis heb ik hem toen op zijn kleed in de slaapkamer gestuurd en bedacht dat ik hem dat privilege ook met ingang van vandaag kan afnemen. De consequentie verbind hij er toch niet aan.

Wat een dag, zo heb ik ze liever niet.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Soms heb je van die dagen..." wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel EllenEllen 3 doggies

honden foto van Ellen

Jeetje wat een verhaal, een hoop narigheid op één dag!

Wat eeng gedrag van Dobby! Schrok hij van je dat tegen zijn achterkant duwde? Of heeft hij misschien pijn? Dat is geen normaal gedrag, maar ja dat weet je zelf ook wel O-) .

Ik wil je vandaag een hele fijne dag toewensen en probeer al die narigheid maar gauw te vergeten en af te handelen (die zorgverzekeraars ook :'( ).

Vriendelijke groet,

Ellen.

honden page profiel Wilma en Dobby (RIP)Wilma en Dobby (RIP)

honden foto van Wilma en Dobby (RIP)

Nee, was geen schrik. Hij probeerde de drol te verdedigen die "van hem" was. En dan niet alleen van "die heb ik gelegd" maar "die wil ik opeten". Viespeuk.

honden page profiel Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin) _ Bams ¥ . 3 doggies

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

wilma , jouw stres uit zich ook bij je hond, de hond voelt dat aan, voorzichtig er mee zijn. tuurlijk mag je hond de ..drol.. niet verdedigen, zeker niet, maar alles bij elkaar, wat je opschrijft, heeft ook zijn uitwerking op je hond.

en je hebt gelijk als hij zo ondeugend is om de priveleges af te pakken, maar voert het niet te ver door, jouw gedragingen voelt de hond perfect aan.

en voor vandaag ? ga een heerlijke wandeling maken met dobbey, speel met hem met een leuk speeltje zodat tie jouw stres vergeet en jij toch een heerlijke hond aan dobbey hebt. fijne dag jij.

honden page profiel MeisjesMeisjes 3 doggies

honden foto van Meisjes

haha lig helemaal krom van het lachen hier! wie verdegigd zn drol nu dan? spoel ik het liefs door haha!
echt zie voor me haha! :-D
ben blij dat die van mij dat niet doen haha....wat een gestink uit zn bekkie zeg!
haha :-D

honden page profiel Angela • BodhiAngela • Bodhigoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Angela • Bodhi

Soms heb je van die baaldagen he. Dat heeft ook wel invloed op Dobby denk ik, maar dat is wel schrikken dat gedrag zeg. Je hebt even goed ingegrepen!

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Soms heb je van die dagen..." wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

Volgende forumvraag: Rode peper
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^