patella luxatie

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel MexxMexx 3 doggies

honden foto van Mexx

http://www.hondenpage.com/baasjes/9302/Nika.php

Misschien kan je deze mensen ook even pb-en.
Hun Chi's zijn geopereerd aan patella enige tijd geleden.
http://www.hondenpage.com/baasjes/5551/Yvonne.php

Zie ook dit topic: http://www.hondenpage.com/hondenforum/115/2/patella-luxatie.php

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "patella luxatie" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel Annemiek & DieselAnnemiek & Diesel

honden foto van Annemiek & Diesel

Ik heb deze 2 mensen gelijkt een berichtje gestuurd, wat hun ervaring zijn met deze aandoening!

honden page profiel T & T  cockerduoT & T cockerduo 2 doggies

honden foto van T & T  cockerduo

het is wel duur hoor om met je hond naar een hondenzwembad te gaan...10 euro per keer? dan wordt je portemonnee wel erg leeg. kun je zelf niks maken in je tuin en daar warm water in doen???

honden page profiel Annemiek & DieselAnnemiek & Diesel

honden foto van Annemiek & Diesel

Ik heb even gekeken wat voor injectie Diesel heeft gehad en dat heet 'Nandrosol' en heeft blijkbaar wel wat geholpen. :-D

Ik zou hier neerzetten wat de dierenarts in de computer heeft gezet wat Diesel heeft.

'loopt al langere tijd scheef, wordt steeds erger, beiderzijds Patella luxatie: L naar mediaal en R naar lateraal. proberen met inj. evt opereren als de hond er erg last van krijgt.'

honden page profiel MexxMexx 3 doggies

honden foto van Mexx

Dit vond ik over de soorten:
-luxatie naar mediaal, dwz naar de binnenzijde van de knie, dit is de meest voorkomende vorm van luxatie. We zien dit vaak bij honden van de kleine rassen.
-luxatie naar lateraal, dwz naar de buitenzijde van de knie, dit is meest voorkomende vorm na een trauma. Zien we voornamelijk bij de grote rassen, vaak in combinatie met een draaiing van het dijbeen. Maar ook bij kleine rassen.

Hier staat ook een stuk bij een site van een dierenkliniek:
http://www.causus.be/vrij.cfm?Id=30

honden page profiel ........goedgekeurde fokker 3 doggies

Als je twijfelt aan je DA, gaan dan naar een specialist. Sowieso zou ik bij dit specialistische werk mijn kleine hondje NOOIT door een 'gewone' DA laten opereren. Het is geen routine operatie en vooral bij kleine hondjes is dit een heel secuur werkje.

honden page profiel hondengek , renyhondengek , reny 3 doggies

honden foto van hondengek , reny

Annemiek ik kan je alleen maar de tip geven eens naar een ervaren orthopeed te gaan ,dit is de arts om te beoordelen hoe het gesteld is met de knie(tjes) van je hondje ,er zijn d.a die ervaren zijn tav deze problematiek ,maar er zijn er ook die deze ervaring niet hebben en straks ben jij verder van huis
houd er rekening mee dat je hond ook gaat compenseren en een eigen vaak verkeerde houding gaat zoeken om zo gemakkelijk mogelijk te lopen ,wat weer kan leiden tot ander letsel ,en jouw hondje zal niet de eerste zijn die de knietjes kompleet kapot loopt door bv een verkeerd ingeschatte diagnose van een onervaren d.a

honden page profiel ........goedgekeurde fokker 3 doggies

Ik heb een e-mail gestuurd naar een gespecialiseerd dierenarts/orthopeed en heb Puzzle's situatie voorgelegd.

Bij Puzzle is de Patella ongeveer een maand lang een paar keer verschoven, nadat ze zich erg verdraaid had. We hebben haar toen rust gegeven en toen het wandelen gaan opbouwen. Inmiddels wandelen we minimaal 1,5 per dag en vliegt ze als een dolle door het bos. Al ruim 4 maanden heeft ze nergens last van, de Patella is niet meer verschoven. Wel zien we dat ze op een gladde ondergrond haar pootje iets ontziet (ze lijkt de poot iets schrap te zetten). Ze hinkt dus niet.
We willen graag behendigheid met haar doen, als dat mogelijk is. Om die reden willen we dus graag weten of er schade aan haar poot kan ontstaan. Dat willen we natuurlijk absoluut niet! Wat niet kan, kan niet

Dit was het antwoord van de Orthopeed:
Als de patella niet goed stabiel zit kan dat in verschillende gradaties zijn. Sommige hondjes hebben niet merkbaar last terwijl de patella er permanent naast zit, gewoon omdat ze daaraan gewend zijn, dat is natuurlijk niet ideaal. Sommige hondjes kunnen zelf heel gemakkelijk de patella weer goed trekken, door het pootje even te strekken, dan gata dat zo snel dat je het vaak niet eens ziet gebeuren. Vaak is de springkracht wat minder omdat ze er zelf voorzichtig mee zijn. Regelmatig luxeren geeft slijtage van het kraakbeen en op den duur wel permanent last, dus dat moeten we voorkomen. kortom, zonder hem gezien te hebben is het moeilijk advies te geven, zeker als je ook behendigheid wilt gaan doen. :-)

Net als bovenstaande reactie, raad ik je aan op consult te gaan bij een goede orthopeed. Een 'gewone' dierenarts kan dit niet zo goed beoordelen en vooral niet behandelen. Niet om die DA af te vallen, maar het is een specialistisch iets.

honden page profiel hondengek , renyhondengek , reny 3 doggies

honden foto van hondengek , reny

Leoniek als je behendigheid wilt gaan doen kan je ook bij mevr Dorit Aharon terecht ,zij is ortho-manueel d.a en doet ook sportkeuringen
het is een erg kundige vrouw tav orthopedie etc hier haar website
www.kreupeldier.nl

honden page profiel ........goedgekeurde fokker 3 doggies

@hondengek, reny
Dank voor je tip! We gaan binnenkort naar een goede orthopeed in Hilversum. Mochten we twijfelen dan zal ik dit zeker in gedachten houden!

phil (Gast)

Ik heb een yorkje van net een jaar,die sprong van de bank en toen bleef zijn pootje omhoog staan.
En nu elke keer als hij dat pootje optilt o te plassen blijft het zo staan.
ik masseer het dan een beetje en hij loopt dan weer gewoon,hij heeft zover ik het kan bekijken geen pijn.
Ik geef hem zoveel mogelijk rust.

honden page profiel AntonAnton 3 doggies

honden foto van Anton

pl is er in verchillende sstadia 4 als ik me niet vergis.
en ja wij hebben ervaring. bean heeft het aan beide achterpoten.

een orthopeet heeft er een rapport van gemaakt en als die volgroeid is gaan we kijken of er geopereerd moet gaan worden..

geen spuiten dan helpt alleen in het stadium 1 mischien.

wij geven nu een aminozuren supliment en veel rust daarnaast een soort schema warin langen wandelingen en springen voor komen wordt.

als je het merk en info wil kan je mij een pb sturen.


suc6

marieke en storm (Gast)

hallo allemaal,

ik ben er sinds ander halve maand achter dat storm deze afwijking heeft!!
maar ik ben nu opzoek naar de beste oplossing, mijn dierenarts zeg laten hardlopen of zwemmen en weer een andere dierenarts zegt weer dat heel slecht is voor hem.. en die raad me een operatie aan...
maar storm heeft echt duidelijk te zien een huppeltje en het wordt van kwaad tot erger!!

wat moet ik nu met die kleine doen??

honden page profiel Annemiek & DieselAnnemiek & Diesel

honden foto van Annemiek & Diesel

Die van mij huppelt ook vaak hoor. Maar denk zelf dat ie er nog geen last van heeft omdat ie los is alle kanten op rent en hartstikke gek aan het doen is met andere honden. Als hij er last van zou hebben dan zou die vast niet willen lopen of dergelijke.

honden page profiel SanneSanne 3 doggies

honden foto van Sanne

Onze bulldog is aan beide kanten geopereerd omdat zij patella had in combinatie met gescheurde kniebanden.....dit door de salto`s, flikflaks en dubbele schroeven die zij maakt.

Als je hond patelle heeft kun je proberen om middels spieropbouw de klachten weg te nemen. Bullen hebben van zichzelf een hele sterke achterhand en mijn bull liep dan ook niet eens kreupel terwijl haar kniebanden dus volledig aan gort lagen. Als dit niet helpt en je ziet dat je hondje er last van heeft dan denk ik dat het tijd wordt om het te laten corrigeren. JE kent je eigen hond het beste dus het is ook aan jou om dit in te schatten. Bedenk inderdaad wel dat een jonge hond makkelijker revalideert dan een oudere hond dus vooruitschuiven heeft geen zin en heb je de hond alleen maar mee. De revalidatie duurt 6 maanden en is intensief maar als je het goed doet komt het ook echt helemaal goed.

Denk er inderdaad wel om dat je het laat uitvoeren door een arts die hier ervaring mee heeft en het liefst zelfs gespecialiseerd is in orthopedische problemen. Veel dierenarts kunnen deze operatie namelijk uitvoeren maar vergeten bijv. rekening te houden met de beenstand die specifiek is voor het bijbehorende ras en dit kan op latere leeftijd veel problemen veroorzaken.

Onze Babs is geopereerd door Walter Strikkers in Sleeuwijk.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "patella luxatie" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

pagina 2 van 2 12
Volgende forumvraag: jack russel groeit niet
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^