WIj willen graag een kruising tussen Labrador/Herder

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

Elise (Gast)

Hallo,

We zijn net verhuisd naar een huis met tuin. Waardoor er nu eindelijk plek is voor een hond. En onze voorkeur gaat uit naar een kruising labrador/herder..

Maar waar kun je deze pups kopen en zeker weten dat het een goed adres is. Want ik kan alleen maar officele sites vinden van rashonden. Wie kan mij helpen???

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "WIj willen graag een kruising tussen Labrador/Herder" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel Sanne & BoSanne & Bo

honden foto van Sanne & Bo

Een kruising tussen een labrador en een herder komt meestal voor uit een oepsnestje denk ik.

honden page profiel LisanneLisanne

honden foto van Lisanne

Hallo Elise, vanwaar een voorkeur voor deze kruising?

honden foto van Sam,Saltarin,Muis,Zara,Terra+en Paco

voor zo iets kom je automatisch op MP terecht, pas op de broodfokkers dan :'(

Elise (Gast)

We willen een trouwe, vriendelijk en een echte gezinshond. Alleen we houden beide niet van een labrador kwa uiterlijk. En we zijn al jaren aan het orienteren en komen steeds uit bij deze kuising. Kwa uiterlijk en karakter. Natuurlijk weet je bij een kruising nooit welk ras overheerst..
En het is ook zeker niet zeker dat we deze hond willen, maar op een of andere manier komen we er steeds bij uit.

En ik weet dat eht vaak een oeps nestje is, maar hoe weet ik dat ze wel uit een enigsinds goed nest komen. En hoe ik deze adressen kan vinden..

honden page profiel Sherilyn en JazzySherilyn en Jazzy

honden foto van Sherilyn en Jazzy

ik zou voor een labrador/golden of voor een herder gaan. en dan bij een goede fokker. wat voor eigenschappen moet de hond hebben ? (het karakter)

honden page profiel SaraSara

honden foto van Sara

Elise,

Ik heb twee zo'n mixen gekend, en dat waren zeer mooie, lieve honden. De ene had meer van een herder, maar miste de scherpte (een van de ouders was een mechelse herder) van de herder. Hij was wel zeer gehoorzaam en goed opgeleid. De andere had meer van een golden weg, was ook zeer lief, maar heel onafhankelijk. Ze kon eigenlijk vanalles, maar was niet geprogrammeerd om haar baasje te plezieren. Ze ging haar eigen weg, klom over hekken (van twee meter hoog!), maar het was wel een ongelooflijke schat.
Dus ik denk dat je nooit zeker kunt zijn van welk karaktertje je in huis krijgt.
Alleszins ik vond het beide leuke honden, maar zeer verschillend.

honden page profiel loekieloekie

honden foto van loekie

hallo,

ik ben zelf ook opzoek naar en kruising labrador/.... ben er nog niet over uit welke kruising.
Op marktplaats kun je verschillende pups vinden. Kijk uit voor Broodfokkers!!
Succes met je zoektocht. :-D

honden page profiel Wendy SJWendy SJ

honden foto van Wendy SJ

Hoi Elise,

Ik heb twaalf jaar een kruising mechelaar/ labrador gehad en nu een kruising witte herder/ labrador en kan je in ieder geval zeggen dat het superhonden zijn. De eerste had het uiterlijk van een mechelaar maar veelal de karaktertrekken van de lab. De huidige hond kan ik nog niet veel van zeggen, deze is pas 11 weken, maar het is in ieder geval een knuffelkont, dat is één ding wat zeker is.
Het is inderdaad lastig zo'n kruising te vinden, je moet het inderdaad hebben van 'oeps' nestjes bij mensen thuis. Niet bij zogeheten 'fokkers', dit zijn dan inderdaad broodfokkers.

Succes!!

Groetjes,

Wendy

honden page profiel Nienke & de roedelNienke & de roedelgoedgekeurde fokker

Kijk wel heel goed uit voor je zo'n pup koopt. Dit soort kruisingen komen inderdaad meestal uit de per ongeluk-nestjes. En bij per-ongeluk nestjes, worden er geen medische testen gedaan, bijvoorbeeld foto's om te kijken of de herderouder HD-gevoelig is.
Ik weet niet wat voor herder erin moet zitten, maar als het een Duitse herder moet zijn, let dan maar heel goed op de heupen van de ouder.

Rasgroep 1, herdershonden is trouwens enorm groot. Weten jullie zeker dat daar niet een rashond tussen zit die jullie beiden wel aan spreekt? Met een rashond uit geteste ouderdieren loop je veel minder risico dan met een kruising waarbij de ouderdieren niet getest zijn.

honden page profiel Gerdine van der LindenGerdine van der Linden

honden foto van Gerdine van der Linden

Je wilt een kruising herder/lab.

Omdat je het een geweldig uiterlijk vind en een geweldig karakter,,

Dit zijn juist de 2 dingen van een kruising die je niet kan voorspellen..

Zoals nienke zegt, kijk nog even rond naar andere rassen.. en doe bv een puppytest op dierz.nl of zo.

Wie weet bestaat er een ras dat je wel leuk vind..

honden page profiel loekieloekie

honden foto van loekie

Je kan gewoon rustig rond kijken op internet. Als je een leuk nestje ziet. Bijvoorbeeld op marktplaats, kijk kan ook of ze nog meer nestje aanbieden op internet (broodfokkers). Vraag naar de papieren van de ouders. enz enz...

honden page profiel SaraSara

honden foto van Sara

Misschien een herplaatser gelukkig maken?
Dan kan je het uiterlijk zien, en iets van het karakter kan je dan ook al wel opvangen.

honden page profiel Angela • BodhiAngela • Bodhigoedgekeurde fokker

honden foto van Angela • Bodhi

Willen jullie een pup? De asiels zitten vol met herder- en labradorkruisingen.

Als jullie voor een gezinshond willen gaan, maar het uiterlijk van de lab niet mooi vinden, waarom dan niet gewoon voor een rasechte herder gaan? Dit zijn ook gezinshonden, vaak lief voor kinderen (mits goed gesocialiseerd), baasgericht, van nature redelijk gehoorzaam.

Je kunt ook voor deze kruising gaan, maar zoals al is gezegd, zijn deze nestjes moeilijk te vinden en heb je kans op een pup met erfelijke aandoeningen omdat de ouderhonden vaak niet zijn getest. Ook heb je kans, als de mensen onervaren zijn bij een nestje, dat de hond niet goed wordt gesocialiseerd. Let er dus goed op dat de moederhond stabiel is (niet angstig of agressief) en vraag hoe de pups binnen en buiten worden gesocialiseerd. De pups moeten bij moederhond opgroeien in de woonkamer, niet in een schuur, bijkeuken of kennel.

ELise (Gast)

Ik zal er nog eens goed over na denken, en flink op onderzoek uitgaan..
Bedankt voor de informatie iig.

Pepper onze labrador / herder (Gast)

Wij hebben sinds kort een kruising tussen een lab en herder.
Het is een bijzonder lief dier de allertheid van een herder dus waaks en de zachtheid en kroelen van de lab.
Ze ziet eruit als een herder met te grote oren wat weer lief staat. Hoe het verder gaat worden is een verrassing. Maar wat we weten is dat het een lieverd is.
Voor ons bepalend was, dat wij een 14 jarige labrador hadden en een 14 jarige Herder die beide afgelopen weken zijn ingeslapen. Dus de kruising had voor ons een reden. Geen vervanging ze heeft nog 4 maanden met de oudere honden samen geleefd en veel van ze geleerd.

honden page profiel Angela • BodhiAngela • Bodhigoedgekeurde fokker

honden foto van Angela • Bodhi

Herders houden ook van kroelen hoor ;-)

honden page profiel kees van den broekkees van den broek

Je zou de hulphonden scholen eens kunnen bellen.
Sommige hebben een eigen fokkerij om daar hun toekomstighulphonden uit te halen.
Zoals de KNFG blindengeleide honden school ,die dit soort xsingen wel doet .
herderx lab.
Herder x golden.
golden x lab.
Daar zijn ook wel eens pups van beschikbaar voor de partikulier.
En het mooiste is dat de ouders altijd goed op karakter geselecteerd worden en geróntgend op HD en ED.

Eva (Gast)

Ik heb hier ook een herder x labrador. Gitzwart en zo slank als een den. Hij heeft echt de bouw en vacht van een herder. Zijn broer uit het nest is een stuk kleiner en steviger gebouwd en ziet er bijna als een volle labrador uit. Dat is dus meteen ook het moeilijke bij een kruising: je kan niet voorspellen hoe de hond eruit gaat zien. (Maar dat is al eerder gezegd).

Mijn hond is wel ontzetten lief en goed trainbaar, maar heeft soms wel het labradortrekje van 'zo, nu hebben we wel weer genoeeg gedaan'. Ik hoor van alle andere mensen die een herder x labrador hebben of hebben gehad (en dat zijn er nogal wat) dat het lieve, slimme en goed trainbare honden zijn. Maarja....geen garantie natuurlijk, het blijft én een dier/individu én een kruising. Voor mij is het een topkruising!

Rina (Gast)

Wij hadden een kruising "zwarte labrador-duitse herder", helaas is ze op 1 december van ons heegegaan (waarschijnlijk vergiftigd) ons Laïka was een schat ze werd maar 5en half jaar.
We hebben de leegte die ze naliet opgevuld door ongeveer dezelfde kruising (witte labrador + tsechische herder of ook chodenhund genoemd) , ditmaal broer (Modoh) en zus (Mei-lee) en weer hebben we twee schatten van honden. Ze leren vlug, zijn waakzaam, luisteren, ze zijn mooi (ook zwart)n ze zijn nu 8 maan en half oud.
Ik weet zeker dat ik opnieuw diezelfde kruising zal zoeken als ik deze twee moet afgeven (hopelijk niet zo snel als met Laïka) Misschien kan dat nog een nieuw ras worden .... bvb de "labradorherder" of zo iets, want je vind ze ontzettend veel en meestal zijn ze zwart.
grtjs
Rina

honden page profiel Dobber!!!Dobber!!!

honden foto van Dobber!!!

Voor de duidelijkheid: de Topic Starter begon dit topic op 2 februari dit jaar... Beetje over de datum!

honden page profiel HeidiHeidi

honden foto van Heidi

wij hebben een kruising zwarte Labrador/Witte herder. Ontzettende lieve hond. Ze is nu 10 maanden. Zwarte hond met wit befje. Kop van Labrador, lichaam van een Herder.

Karin (Gast)

Hallo, ook wij hebben een kruising Mechelse herder en Labrador. Het is een super hond, lief voor de kinderen, houdt van gezelschap en ze luistert goed. Ze is nu 5 en ik zou zo weer een pup van deze kruising erbij nemen! Wij hebben haar ook via een hondenschool die de nestjes speciaal zo fokt voor de opleiding tot sociale hulphond. Onze Caro was als pup iets te druk om mee te gaan draaien in het programma, gelukkig voor ons want wij zouden niet meer zonder haar kunnen!

pieter (Gast)

pups van 7 weken, geboren 7 januari
google op kruising labrador herder te koop
en je vindt het adres in Limburg.
ik heb er net 2 gekocht uit een nest van 13.

succes

Behappysbabe (Gast)

Helaas heb ik gisteren afscheid moeten nemen van mijn Bo, kruizing labrador / mechelse herder. (ouders 100% rashonden met stamboom) Bo komt uit een nest waarbij sprake was van 'oeps buurman wat doet u nu'
In mijn tiener jaren had ik ook een soortgelijke kruising (labrador/ duitse herder)
Vraag me niet waarom, maar ik ben verkocht aan deze kruising...
Elke hond qua kruising lab/ herder die ik heb leren kennen zijn stuk voor stuk geweldige honden, die ten alle tijde het goede uit de beide rassen hebben weten te halen. Ze zijn trouw, opgewekt en speels. Goed met kinderen. Mijn Bo was wel ietwat dominant, gelukkig had ik hem goed onder controle..
Voor de goede orde ik heb tevens bouviers gehad, en een kruising border collie..)
Ook ik ben voor om van deze kruising een officieel ras te maken!!
En als de tijd rijp is, zal ik zeker weer een kruising opnemen in mijn gezin.

honden page profiel SamSam

honden foto van Sam

Sorry ik weet dat deze topic van lang geleden is maar ik wilde het even zeggen: Inderdaad, de asielen zitten OVERVOL met herder X labrador. Echt waar, ik kijk er regelmatig, heeeeeeel veel kruisingen, ook andere rassen. Op MP ook. Maar daar moet je wel uitkijken, maar niet alle pup op MP zijn standaard van broodfokkers hoor O-)

honden page profiel AngelicaAngelica

honden foto van Angelicaik ken een kruising herder en labrador ie ziet er ongeveer zo op die foto uit maar met staande oren.

floor (Gast)

wat is dit voor siet

honden page profiel julia en spikejulia en spike

honden foto van julia en spike

ik zal uit kijken voor broodfokkers :'( :'( :'(

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "WIj willen graag een kruising tussen Labrador/Herder" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

pagina 1 van 2 12
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^