Hondenuitlaatservice

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel ROXXROXX

honden foto van ROXX

Geloof niet dat de mensen hier bang voor hun eigen hond zijn als ze HEM ZELF UITLATEN.
Ik zal mij honden nooit mee geven aan een honden uitlaat service.. waarom? omdat die gene niet de leider is van mij roedel. En dat sommige mensen bang zijn dat er wat met de hond gebeurd als zezelf (de leider) er niet bij is als de hond(en) worden uitgelaten.. Dat is een heel groot verschil!!

honden page profiel CCgoedgekeurde fokker

honden foto van C

Ik zou het ook nooit overwegen.
Ik vertrouw weinig mensen mijn hondje toe.

Laatst zag ik in het parkje waar ik vaak kom met mijn hondje 1 vrouw lopen met een hele groep honden.

De 1 sprong de sloot in en ging een eend achterna in de tuin van iemand anders, de ander wilde met mijn hondje spelen en nog een hond was iets té enthousiast.
Dat kan 1 iemand echt niet allemaal onder controle houden!
Ze werd ook heel erg boos op de hond die in de sloot gesprongen was.

honden page profiel Nynke ft doggies.. Nynke ft doggies..

honden foto van Nynke ft doggies..

Wij hebben wel een uitlaatservice achter de hand. Maar dat is ook pas als het echt niet anders kan. Ze lopen met zijn 2 en hebben ieder maar 2 honden. Er gaan ook elke keer maar 4 honden met hun mee. En ja ik vertrouw hun wel. We kennen ze nu ongeveer 3 jaar, en het gaat nog steeds goed met ze;-)

Het is een kwestie van solliciteren.. Je gevoel, en een gezonde dosis verstand. En soms kan je aan de honden al zien of het een goeie verstandshouding is.. ;-)

succes!!

honden foto van Gerdine van der Linden

Nynke ik vind 2 honden per persoon zeer goed!

hier is het normaal een stuk of 5 a 6 per persoon..

honden page profiel Nynke ft doggies.. Nynke ft doggies..

honden foto van Nynke ft doggies..

Ja dat vond ik ook Way to much;-) Das ook de reden dat we tegen elkaar gezegd hebben.. 4 honden is prima te doen.. En dat doen ze ook alleen.. Ze zeggen zelf ook als er meer honden komen, dan is het des te meer vragen om problemen. Dit werkt voor ons super goed.
;-)

honden page profiel MelleMelle

honden foto van Melle

Ik heb geen goede ervaring met een uitlaatservice. Ik woon in Utrecht en we hebben met verschillende meegelopen. Degene die ik had uitgekozen had helaas geen plek meer voorlopig. Zoë vond het overal leuk en speelde leuk mee. Totdat ze voor het eerst mee mocht. Alles was tot dan goed gegaan. Intake was haastig maar oké. Ze vonden Zoë leuk zeiden ze. Het is wel een windhond dus dat moet je wel willen als uitlaatservice. Het was geen probleem.
Toen ze Zoë na de wandeling terug kwamen brengen werd er meteen gezegd dat ze niet meer mee mocht. Ze scheen te willen vechten en jagen op de andere honden. Zoë zelf was angstig, heeft erg overgegeven toen we binnen kwamen en ze was in haar oor gebeten! Haar naampenny die stevig vast zat was ook kwijt. Ik ben erg geschrokken. Later ben ik op het strand een uitlaat tegen gekomen en Zoë mocht meespelen. Zij zeiden dat Zoë heel sociaal is en goed speelt.
Die uitlaat van ons kon Zoë dus niet aan...
Later met wandelen kwam ik iemand van die uitlaat tegen. Ze groeten niet maar er kwamen wel meteen hondjes aanrennen die tegen Zoë begonnen te blaffen en heel dominant gedrag lieten zien. Zoë ging liggen maar ze gingen gewoon door. De leiding negeerde dit en liep gewoon door. Toen ik dat zag, wist ik dat ik heel blij was dat Zoë daar nooit meer mee gaat! En ik zag ook meteen hoe de vork in de steel zat.
Gelukkig heb ik een goede oppas voor Zoë gevonden maar ik ga nooit meer bij een uitlaatservice tenzij het een éénmans bedrijfje is met iemand die veel ervaring heeft, weinig honden en de nodige certificaten.

Sorry dit moest ik even kwijt toen ik het topic zag...

Ik ben benieuwd wat je uiteindelijk besluit en of je een goede service gevonden hebt. Tip; ga altijd mee om te kijken of je het wat vindt. Zegt je gevoel nee, niet doen!

groetjes
Melle

honden page profiel CCgoedgekeurde fokker

honden foto van C

Wat een verhaal zeg, Melle!

Wat vreselijk dat ze zo bang was dat ze zelfs moest overgeven!
Hoe is haar gedrag nu tegenover andere honden? Is ze nu niet heel angstig?

Vreselijk, veel mensen hebben een hondenuitlaatservice als ''hobby'', en weten dus niet waar ze mee bezig zijn.

honden foto van Gerdine van der Linden

Nou dat is dus Mobbing,

Honden die zich als roedel sterk voelen en dan een hond die alleen is aanvallen!

Dit accepteer ik dus helemaal niet in mijn roedel en mijn eigenhond gaat dit ook tegen. Als er eentje begint met vechten dan springt ze er meteen tussen om ze er uit elkaar te halen..

Ik heb wel 6 honden om uit te laten nu en ze gaan allemaal mee, maar ik weet beter wat ik heb omdat ik ze de hele dag binnen heb.
Dus ik weet ook precies op die ik moet letten en omdat ze binnen zitten samen weten ik ook hoe ze op andere honden reageren.

Zo ging Poochy de golden retriever vandaag fel op een labrador af(waar hij 2 dagen geleden mee gevochten heeft) ik heb hem meteen gepakt en aangelijnd.
Dit accepteer ik dus niet.
En ik heb alle 6 goed in de hand dus daar ook geen problemen.
Maar mocht het niet gaan dan loop ik vaker dan 1 keer met verschillende groepjes of zelfs alleen..

Veiligheid voorop ;-)

honden page profiel MiekeeMiekee

honden foto van Miekee

Ik laat zelf ook honden uit omdat m'n ouders te vaak werken om goed een hond te kunnen hebben...
Maar dat is gewoon 1 honde tegelijk. en ik moet ze aan kunnen.
Eerst ga ik altijd met de baas praten over hoe die is met andere honden etc. en dan gaat de baas nog 1 keer mee wandelen. Daarna ga ik alleen maar een kort stukje en als dat goed gaat daarna gewoon lange stukken. Er worden ook goede afspraken gemaakt wat ik moet doen als hij zou gaan vechten etc. gewoon voor de zelerheid.

Liefss

honden page profiel MelleMelle

honden foto van Melle

@chihuahualove;
Ik heb meteen een vriendin gebeld met 3 windhonden. (inmiddels de oppas van Zoë) Gelijk afgesproken in het park om positieve ervaring op te doen. Zoë was behoorlijk opgefokt maar was helemaal blij toen ze haar grote vriendinnen zag. Gelukkig! ;-) Ik heb een uur met haar gespeeld daar. Ze was totaal niet moe van de wandeling van die service. Eenmaal thuis is ze moe en voldaan in slaap gevallen. De eerste dagen was ze wel wat schrikachtig. Ook naar mij als ik een snelle beweging maakte. Ze heeft een klein hapje uit het oor eraan overgehouden, verder gelukkig niks.

En dit was een uitlaatservice gerund door een dierenarts die alleen dierenarts studenten heeft werken. Ze hebben aardig wat mensen in dienst. En de eerste keer dat ze mee ging, is ze met de dierenarts zelf mee geweest...

Ik zou nu eerder kiezen voor een echte hondenliefhebber(ster) die uit liefde/hobby een klein aantal honden uitlaat.
Zoë zit nu bij de oppas die ook een vriendin van ons is. Zij heeft zelf dus windhonden en heeft vroeger ook opvang gedaan. Heel ervaren dus en een echte hondenliefhebster! En Zoë is stapeldol op haar! ;-)

honden foto van Gerdine van der Linden

Daar zeg je wat Melle,

Een dierenarts heeft over het algemeen alleen verstand van medicijnen.

Mensen maken hier vaak de fout mee, ze krijgen geen volledige lessen gedrag. Dit is vaak heel weinig, ook assistenten krijgen heel weinig hondengedrag, dit weet ik zeker omdat ik dezelfde opleiding heb gedaan behalve paravetrinair, maar goed de eerste 2 jaar is hetzelfde en de laatste 2 is bij hun alleen maar medicijnen en operaties en zo.. dus ze krijgen weinig gedragsleer..

Hier gaan mensen vaak de fout in, denkend dat de dierenarts het wel weet..

groetjes

honden page profiel MelleMelle

honden foto van Melle

@Gerindine: Nou idd, dat bleek wel! ;-) Jammer hoor... Ben achteraf blij dat het meteen niet ging want nu heeft Zoë een top adres en wie weet wat er nog meer had kunnen gebeuren! Nu weet ik trouwens zelf ook wel dat Zoë een redelijk dominant hondje is die wel luistert maar alleen naar de leider. Dat ontbrak blijkbaar. Honden kunnen anders reageren als de baas er niet bij is.
Maar ik geloof wel dat er echt goeie uitlaatservices zijn!

Nog een tip. Rijd er zelf eens een keertje achteraan. Ik kwam erachter dat die service waar ik over vertelde met 140 km per uur over de snelweg reed. Met zo'n bus. Nou, daar werd ik ook niet blij van!!

Gast reactie op cesar (Gast)

Brenda

Ik ben het helemaal met je eens, Cesar is echt te gek
kijk ook elke vrijdag avond kan er geen genoeg van krijgen.

Veel eigenaren zien hun hond als een klein mensje en dan krijg je juist van die ongelijke projectielen.

En er is natuurlijk een verschil (Gerdine) tussen fysiek aan pakken en corigeren !!!!!

En nee je kan niet alle uitlaatservices over 1 kam scheren.Je kan van een uitlaatservice niet verwachten dat hij/zij het gedrag van jou trouwe viervoeter in 1u kan herkennen. Als eigenaar heb je je hond 24/7 in huis dan is dat toch logisch dat je alles van hem/haar weet. mits je m van pup af aan heb.
Ga gewoon op je gevoel af. En beslis niet te gehaast. :-)

honden page profiel Machtel, Romeo en Luca +Machtel, Romeo en Luca +

honden foto van Machtel, Romeo en Luca +

Van een uitlaatservice kun je niet alles verwachten,
wel dat ze niet zomaar wat honden bij elkaar zetten
en het aan het toeval overlaten, of er iets fout
gaat of niet.
Honden die ogenschijnlijk met elkaar overweg kunnen,
kunnen bv. gaan vechten als er een loops teefje
op het veld is geweest en wat de baasjes niet eens
weten.
Ik heb gisteren nog een vechtpartij gezien tussen
twee honden die met elkaar altijd speelden.
Een baasje met loops teefje kwam langs en ze
begonnen te vechten in het uitrenveld.
De baasjes snapten er niets van, totdat die oen
van een baas van het loops teefje verbaasd ging
kijken, met zijn teefje, waarom de honden gingen vechten.
Niet te geloven, maar het gebeurde.
En de man had niets in de gaten, dat het door zijn
teefje kwam.

honden page profiel huskywomanhuskywoman

honden foto van huskywoman

Er is maar 1 iemand die ik vertrouw met mijn honden.
Een vriendin van mij heeft namelijk een uitlaatservice en ik loop geregeld met haar mee.
Mijn honden vinden het geweldig bij haar in de roedel.
En ze let wel degelijk op de honden.
Ze zet niet zomaar alle honden bij elkaar.

Mocht iemand een goede uitlaatservice zoeken in de

Zaansteek+oostzaan dan kan je contact met me opnemen ;-)

honden page profiel KikiKiki

honden foto van Kiki

Hoe werkt zo iets eigenlijk. Moet de uitlaatservice een sleutel hebben van je woning? Hier zou Ik moeite mee hebben.

honden page profiel newfynewfy

honden foto van newfy

Ik dacht dat zo'n uitlaatdienst typisch Amerikaans was... zoals in de films. haha O-)
Heb zoiets nog nooit gezien hier in België.

honden page profiel Katja&LinkKatja&Link

honden foto van Katja&Link

Mijn pup van 4 maanden word ook weleens uitgelaten door een uitlaaservice.Hele aardige vrouw die zelf een herder heeft. Ze doet dit uit liefde voor dieren.
Niks grote groepen en in busjes.. Ze loopt met iedere hond apart. Lekker 1 op 1 een wandeling door de buurt. Ze houd rekening met al mijn wensen (wel of niet los bv) en ze is ook niet heel duur. Hoelang lopen mag ik zelf aangeven (ideaal dus met een pup!)Ze doet bij terugkomst nog even kroelen, geeft dr wat water en doet haar weer in de bench.

En mijn pup is gek op dr, dus dan geloof ik wel dat het goed zit! Beter dan uren alleen thuis zitten.

En ohja, wij hebben beide een contract getekend zodat er nooit ergens misverstanden over komen, ze heeft ook mijn huissleutel bijvoorbeeld.

Gewoon goed zoeken naar een goede uitlaatservice en heb wat vertrouwen. ;-)

honden page profiel BilouBilou

honden foto van Bilou

Wij hebben (nog) geen gebruik gemaakt van een uitlaatservice. Dit is tot nog toe niet nodig geweest, maar mocht het ooit echt nodig zijn, dan zullen we dat wel doen.

We hebben het geluk dat de hondenschool waar we de puppycursus hebben gedaan en de vervolgcursus gaan doen ook een uitlaat en opvang service biedt. Kleinschalig. Zij kent onze pup, en wij kennen haar omgang met honden dus daar heb ik dan wel een goed gevoel bij. Ook word onze hond naar haar "methoden" opgevoed en ze weet hoe ze in een groep is.
Ze vangt ook honden op voor een dag of een week bij haar thuis, en dan maximaal 2 geloof ik.
Maar ik zou ze ook niet zomaar aan een uitlaatservice meegeven.

Groetjes

honden page profiel Angela • BodhiAngela • Bodhigoedgekeurde fokker

honden foto van Angela • Bodhi

Ja, ze zullen wel een sleutel van je huis moeten hebben. Anders kunnen ze de hond niet ophalen en weer terug brengen natuurlijk. Of je moet regelen dat de hond ergens anders is tot hij wordt opgehaald. ;-)

honden page profiel Claudia, Andor en DeamonClaudia, Andor en Deamon

honden foto van Claudia, Andor en Deamon

Er staat bij de dog whisperer niet voor niks; Dont try this at home.

even ontopic:

Ik vind het geen fijn gevoel als iemand mijn hond meeneemt, vooral niet in zo'n grote groep.
Ik zou dus dan liever een vriend/vriendin vragen om uit te laten die ik met de hond vertrouw.

Ik moet er wel bijzeggen dat mijn hondjes niet een van de makkelijkste zijn, dus heb daar graag zelf de controle over. :-)

honden page profiel Machtel, Romeo en Luca +Machtel, Romeo en Luca +

honden foto van Machtel, Romeo en Luca +

Mijn Romeo is wel eens opgehaald door :
www.hondenuitlaatvelden.nl
Daar zit mijn poepende Romeo als logo linksboven.
Die mevrouw kent mijn Romeo heel goed, weet bij
wie hij kan en hoe hij alles gewend is.
Ook de hondenuitlaatservice van Verhoeven de gedragsdeskunige is een hele goede uitlaatservice.
Ik laat Romeo niet vaak ophalen, maar het was een
uitkomst toen mijn moeder zo ernstig ziek was en naderhand bij de dagen van de uitvaart.
En wat zo mooi is, mijn ventje kan rennen op
het grote uitrenveld : www.hondenspeelveld.nl
go shintaku.
Dat is echt geweldig.

Robert Jans (Gast)

Ik heb nu een groot aantal reactie's gelezen, en ik schrik van de reactie's.
Naar mijn mening is het inderdaad niet goed als een uitlaatservice met te veel honden gaat wandelen omdat de roedel dan te groot word en daardoor een gevaar voor andere honden in het bos kan vormen.
Als je de luxe hebt om te kiezen , kies er dan altijd een die een afgezet terrein heeft en is aangesloten bij HUS Nederland. Daar zijn strikte regels opgesteld die het koren met het kaft scheid.
Een hondendagopvang is eigenlijk de beste keuze voor je hond.
Geen reistijd, optimale socalisatie, de hele dag spelen met je soortgenoten, geen prikkels van buitenaf omdat het terrein altijd is afgezet.
Voor een goede dagopvang moet je maar eens bij "heen en terug in Rosmalen kijken.Daar is pas het paradijs op aarde voor je hond.
Groetjes en veel kijkplezier op de site( echt een heel leuk filmpje, over hoe het wel kan).

Anoniem (Gast)

" mijn uitlaatservice heeft me mijn hond gekost.
nou was het zeker geen makkelijke hond,een mechelse herder,die erg agressief was buiten,een herplaatser.
de vrouw van de uitlaatservice ging hem uitlaten,en kon hem niet houden.dingo sleepte haar over de grond,om een fietser te kunnen bijten.hierop heb ik hem in moeten laten slapen.
ik weet zeker dat het niet gebeurd zou zijn,als ik hem zelf had uitgelaten. "

honden page profiel bassiebassie

" mijn uitlaatservice heeft me mijn hond gekost. "

Dat is dus gewoon onzin! Jij wist hoe je hond was en hebt hem toch aan iemand anders meegegeven. Dat is dus jou verantwoording. Je had eerst het probleem zelf op moeten lossen en dan eventueel pas meegeven met iemand anders. En daarnaast hoeft je hond na 1 bijtincident niet te worden ingeslapen. Daar gaat wel meer aan vooraf. Er was dus al meer gebeurd. Of hij moet die fietser de eerste keer al meteen verscheurd hebben, maar dat lijkt mij echt heel sterk. Dus geen sprookjes vertellen.

" Het is voor jullie allemaal tijd om naar de dogwhisperer(Cesar Millan) op national geographic channel te kijken,of zijn boek;Be the packleader te lezen!! "

Nou Brenda van Hondenuitlaatservice Bussem, ik denk dat je beter een keer een cursus honden voor dummies kunt gaan doen i.p.v. voor de tv hangen. Daar leer je meer van dan van Pipo de Dogwhisperer. Ik krijg echt de kriebels als ik iemand van een uitlaatservice dit soort opmerkingen zie maken. Je zal je hond er maar aan meegeven.

Deze bijvoorbeeld:
" Angsten zijn er om te overwinnen en dat lukt je niet door te vluchten "

Angsten hebben ook een functie, maar daar stap je voor het gemak maar even overheen.

En deze is ook heel triest:
" Ook niet wanneer je hond bang is,dan bevestig je namelijk zijn angst en wordt het alleen maar erger "

Nou deze ga ik maar niet meer uitleggen. Je zou toch verwachten dat iemand die een uitlaatservice heeft wel beter weet.

Dit soort mensen verzieken de hele uitlaatservice wereld. Helaas zijn ook in de hele hondenwereld heel veel mensen die zo, niet gehinderd door enige kennis van honden, een eigen bedrijf starten en eigenlijk geen idee hebben wat een hond is. En omdat ze zelf zo overtuigd zijn, zijn er ook nog mensen die denken dat het dan wel waar moet zijn. Helaas wil de overheid de hondenbranche niet reguleren, maar eigenlijk is dat wel echt noodzakelijk.

honden page profiel TFPTFP

Ik ben zelf eigenaresse van een honden uitlaatservice.
 Ik persoonlijk zie ook veel mensen die geen flauw idee hebben waar ze mee bezig zijn, en gewoon een aantal honden in die bus gooien in de hoop dat alles goed gaat. Dit zijn mensen die denken groot geld te verdienen met een makkelijk baantje. Deze mensen verzieken het dus voor de uitlaatservice die wel zijn best doet. Meestal komen deze mensen er binnen een halfjaar ook achter dat het helemaal niet zo makkelijk verdient als ze gehoopt hadden, en dat die honden soms wel erg gemeen naar elkaar zijn wat toch wel een beetje eng kan zijn...

Ik heb zelf diverse cursussen gevolgd, heb me tot in den treure bijna ingelezen, meegelopen enzovoort.. Kortom alles gedaan wat ik aan voorbereiding kon doen. Ik heb een bestaand klantenbestand over genomen van een uitlaatservice die ging stoppen. Voor mij was het voordeel dus dat ik niet vanaf de grond hoefde te starten. Ik ga altijd vooraf op intake gesprek, dan zie ik de hond ook direct in zijn eigen omgeving, hoe gedraagt hij zich dan, ook heb ik een formulier dat de baasjes in moeten vullen met hun bevindingen van het gedrag, dit is om terug te kijken na een wandeling of de hond zich dan ook op die manier gedraagt.

Er zijn ontzettend veel voor-oordelen over een uitlaatservice, die deels terecht zijn, maar die van toepassing zijn op die mensen die ik hierboven al noemde, de niet voorbereidde mensen.

Als ik het idee heb dat een hond niet lekker in de groep ligt om wat voor reden dan ook, dan ga ik proberen de groep op te splitsen zodat de hond zich wel fijn voelt. Of ik ga alleen wandlen met de hond.

Wanneer ik in het bos loop bekijk ik vooraf ook altijd welk pad ik insla. Als ik zie dat er op een pad mensen met veel honden staan, kies ik een pad verder, de reden hiervan is omdat ik rust in mijn groep wil behouden, en omdat niet iedereen het fijn vind wanneer er een groep honden op mensen af komt denderen. Ik weet dat de honden niets doen, maar zei weten dat niet. Voor hen is het een vrolijke groep  honden die allemaal op ze af komen..

Persoonlijk vind ik 6 honden per wandeling de echte max. Ik wil voor elke hond aandacht hebben, en in kunnen grijpen wanneer nodig. Dan denk je natuurlijk: 6 honden? dat is best veel?? Ja klopt. Maar je hebt honden met verschillende karakters. Ze reageren niet allemaal hetzelfde in een bepaalde situatie, en mocht er iets gebeuren dan kan ik nog steeds heel snel ingrijpen.

Haha ik kan nog uren doorgaan, maar dan wordt het zo'n lang verhaal, en het wordt ondertussen wel eens tijd om de schoenen aan te trekken

honden page profiel het Moderatorteamhet Moderatorteamgoedgekeurde fokker

honden foto van het Moderatorteam

dit is al een oud topic vannacht door een melig persoon naar boven gehaald

Je kan altijd eens een kijkje nemen hoe je hond het doet.

 

Het is altijd goed voor je hond als hij zich kan uitleven en met andere honden kan spelen onder begeleiding van iemand met een gepast diploma.

pagina 2 van 2 12
Volgende forumvraag: Wat is een gentle leader?
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^