gestresste hond

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel chantalchantal

honden foto van chantal

Hallo,
Mijn Joris is volgens mij een gevoelig beestje. Als ik bij een vriendin ben die een klein huisje heeft en druk is moet Joris overgeven.
Toen ik hem kreeg was hij uitgedroogd en in situaties waar hij volgens mij beetje gestresst raakt gaat hij overmatig drinken en neemt niet de tijd dit echt tot zich te nemen met resultaat dat hij alles er weer uitgooid en als een vaatdoek wordt. Moet m optillen, hij kan niet meer lopen en laat zich overal vallen en blijft dan vervolgens liggen.
Bij andere vrienden van mij waar hij voor mij was (hoor jullie denken, leuke vrienden die m uit laten drogen, maar daarom hebben ze m ook aan mij gegeven, omdat ik m wel kan verzorgen en liefde kan geven die hij verdiend) wordt hij ook als een dweil. Hij kan niet meer lopen, gaat liggen en als t ff kan plast hij van zich af. Hij vertoont dit gedrag maar bij paar mensen. Enig idee wat ik hier aan kan doen of waar ik terecht kan?

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "gestresste hond" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Dobry

Dat zichzelf laten vallen kan idd stress zijn, hij weet letterlijk niet meer wat hij moet doen en laat zich dan maar vallen.

Arme hond wat erg dat hij verwaarloosd geweest is. Een medische oorzaak was uitgesloten??

Ik zou m voorlopig even nergens meer mee naar toe nemen, een goed evenwicht vinden, door leuke dingetjes met hem te doen en hem veel te laten rusten. Laat m eerst maar eens gewoon zichzelf worden.

Wat krijgt hij te eten? Misschien is het een goed idee om hem een goede kvv (kant en klaar versvoer) te geven om aan te sterken.

Misschien is homeopathie of Bach Bloesem wel een idee voor hem ter ondersteuning.

honden foto van *~Maartje & Mila~* ( v.a. 9-2 geen actief lid meer )

Hoelang heb je hem al dan? Net wat Dobry zegt: voorlopig niks bijzonders doen. Een dagritme kan hlpen. Dat hij weet waar die aan toe is. Een soort schema.

honden page profiel chantalchantal

honden foto van chantal

Hoi,
Heb Joris inmiddels drie maanden. Verder is hij een gezond hondje geworden. Wel beetje kieskeurig met brokjes en hondekoekjes, na paar weken wil ie weer wat anders, maar wissel t regelmatig af en hij blijft lekker op gewicht in ieder geval. Het valt me wel op dat hij bij 'rustige' huishoudens gewoon zichzelf is.
Verder houdt hij mij angstvallig altijd in de gaten en rust pas uit als ik ga slapen, verder is hij bij elke beweging van mij in opperste alertheid. Ben trouwens ook de enige waar hij naar luistert en kijkt eerst naar mij voordat iemand hem iets wil geven.

honden page profiel Gerdine van der LindenGerdine van der Linden

honden foto van Gerdine van der Linden

Hey Chantal,

Toen ik mijn hondje net kreeg toen was ze ook zo nerveus en gestressed. Zolang je inderdaad zoals gezegt een vaste dagschema aanhoud word het voor de hond snel duidelijk wat van hem verwacht word en zal hij zich beter voelen. Pas dan kan je "stressvolle" situaties opbouwen zodat hij er aan went.
Maar eerst maar thuis op zijn gemak krijgen.

groetjes en vragen zijn nooit fout of dom, dus gewoon stellen :-D

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker

honden foto van Dobry

Ach de arme..ja laat m maar lekker tot rust komen, extra stress is momenteel echt teveel voor m.

Rust en regelmaat lijkt me het beste, misschien toch nog met ondersteuning van Bach Bloesem en/of homeopathie..

honden page profiel Petra,  *Lily Jane*   & JipPetra, *Lily Jane* & Jipgoedgekeurde fokker

honden foto van Petra,  *Lily Jane*   & Jip

Helemaal eens rust en regelmaat.
Geef het de tijd en dat kan best even duren.

omdat ik m wel kan verzorgen en liefde kan geven die hij verdiend
Wat fijn dat hij nu een plekje bij jou heeft.
Het gaat vast steeds beter.
Ik heb zelf bij mijn hond met stress goede ervaringen met homeopathie.

willem (Gast)

Hallo,
Wij hebben een herplaatste jack russel van 11 jaar oud (ook 11 jaar hetzelfde baasje gehad). Maar nu kan ze niet meer voor hem zorgen. Hij is nu 5 dagen bij ons en hij piep de hele dag door als ik of mijn man weg zijn. Als ik ga zitten op de bank komt hij bij me en likt mijn handen, armen, benen, bank en probeert op me te rijden. We laten het niet toe, maar vragen ons wel af of dat onderdanigheid, stress of dominatiegedrag is......We zijn echt zoekende??? Wie kan ons helpen????
Alvast bedankt

honden page profiel Gerdine van der LindenGerdine van der Linden

honden foto van Gerdine van der Linden

Hallo Willem,

Je hondje zoekt vastigheid, zekerheid. En dit duurt even voordat hij deze ook gevonden heeft.
Dit kan je wel helpen door zelf een vast ritme aan te houden in huis en de hond verder niet te vertroetelen.
Rijden is een vorm van onzekerheid, je hond weet dus niet wat hij met de situatie aan moet.
Geef hem dan wat te doen, bijvoorbeeld door hem een botje te geven of even met hem te spelen.

Een hond die nog nooit ergens anders is geweest dan bij zijn baas, heeft wat tijd nodig om te wennen aan de nieuwe situatie. Geef hem de tijd ook.

groetjes

honden page profiel chantalchantal

honden foto van chantal

Hoihoi,

Ineens een reactie van iemand met een beetje soort hetzelfde probleem zie ik, mijn Joris heb ik nu inmiddels meer dan een half jaar en hij is sinds twee maanden zoals een hondje hoort te zijn. Dus zoals je ziet heeft het gewoon allemaal tijd nodig. Ik ben in het begin steeds naar de dierenarts gehold omdat ik me geen raad wist. Kreeg pilletjes om hem minder gestresst te laten zijn, maar hielp allemaal niet zo, bachbloesem geprobeerd, maar hielp ook niet echt. Toen zij een kennis tegen mij, geef hem een week lang alleen het volledige dierenvlees uit de vriezer, dus 1 pak en dat drie keer op een dag geven uit 1 pak. Dus pak per dag. Heb zijn brokjes weggehaald en dat gedaan. En...het heeft geholpen, hij is sterker geworden, zelfverzekerder en omdat hij het zo lekker vindt helemaal hyperdepieper als ik maar naar de koelkast toeliep om het te pakken, hij was dus blij als ik thuiskwam en begon mij meer als zijn baasje te zien.
Heb m wat minder meegenomen als dat ik eerst deed, gewoon af en toe en als hij begon te plassen in huis heb ik m rustig opgepakt en naar buiten gebracht en daar beloond met een koekje als hij plaste. Ook als ik thuiskwam kreeg hij gelijk een koekje van mij en als hij op zijn kussen ging liggen ipv bij mij schooien kreeg hij nadat ik mijn eten op had ook iets lekkers. Dus heel geduldig zijn, niet straffen, wegduwen of boos worden. Gewoon oppakken, op zijn kussen of in zijn mand, als hij opstaat en weer hetzelfde doet, weer oppakken en terugzetten (soms moest ik dat wel tien keer achter elkaar doen). In het begin gaf ik steeds als ik m op zijn kussen zette een koekje en ineens had hij het in de gaten.
Op dit moment rent hij door de kamer en trekt een knuffel uit elkaar en als we straks gaan wandelen rent hij blij op andere hondjes af ipv staart tussen de benen en dicht tegen mij aan.
Ik ben ervan overtuigd dat ook al is het hondje wat ouder het nog steeds kan leren, als je maar heel consequent blijft hierin. En rijen tegen je benen is ook gewoon een kwestie van afleren lijkt mij.
Hoop dat hondje dat jullie een nieuw huisje hebben gegeven heel snel gewend is bij jullie, zul je zien dat het snel beter gaat.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "gestresste hond" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

Volgende forumvraag: Isha's nieuwe hobby
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^