2e hond erbij wanneer is de beste tijd???

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Joyce, Kaily&ZoëyJoyce, Kaily&Zoëy

honden foto van Joyce, Kaily&Zoëy

Hallo allemaal,
We hebben sinds 2 maanden een maltezer x, en we zouden er graag nog een hondje bij nemen zodat ze samen kunnen spelen... Onze voorkeur gaat dan uit naar een chihuahua kunnen deze 2 rassen goed met elkaar omgaan? Aangezien ze allebei wat kleiner zijn lijkt het ons geen probleem maar wanneer is de beste tijd om er een 2e hond bij te nemen? Als onze maltezer volwassen is of nu ze nog een pup is?
We weten niet wat het beste is en 2 pups tegelijk opvoeden zal niet erg makkelijk zijn.

Wie kan ons goede raad geven?
Groetjes Joyce en een pootje van Kaily

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "2e hond erbij wanneer is de beste tijd???" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel vovo 3 doggies

honden foto van vo

hoi hoi

ik zou zeggen als je nu al weet dat je er een 2de hond erbij wilt, zou ik het nu doen nou je eigen hondje nog jong is, dan wennen ze makkelijker aan elkaar.

ik heb er een 2de hond(je) bijgenomen toen mojo (die ik van pup af aan had) 9 maanden was, ik had er toen bewust voor gekozen er een even oud hondje bij te nemen omdat een pupje te breekbaar was voor bij mojo, ze is namelijk heel druk, speels, eigenwijs en ook wat aan de dominante kant(ook al weegt ze maar 2 kilo)


toen sjifa bij ons in huis kwam leek het allemaal goed te gaan. Qua eten, speeltjes en de slaapplaats was het allemaal goed, maar de eerste paar weken hebben ze wel heel wat ruzie gehad over de rangpositie naar mij toe, mojo moest bij mij op schoot, als eerste begroet worden en als sjifa bij mij op schoot zat of naar mojo's idee te veel aandacht kreeg werd mojo jaloers! (en idd weer ruzie)
ik dacht eerst dat ze nooit aan elkaar zouden wennen, maar na een dikke maand of anderhalf was het allemaal koek en ei.

nu slapen ze letterlijk op elkaar, spelen samen en kunnen ze niet meer zonder elkaar en ook al wordt sjifa meer geknuffeld(want dat is echt het tegenovergestelde van mojo, die altijd druk is en spelen wil, terwijl sjifa alleen maar wil kroelen en heel rustig is) maakt het mojo niks meer uit, ze zitten heel vaak samen op schoot enz.

wat ik wil zeggen is dat als je hondje jong is en nog niet te gewent is om de aandacht alleen te hebben zal het denk ik makkelijker gaan om er 1 bij te nemen.

er zal aan het begin altijd wel strijd zijn tussen hun, om uit te maken wie de baas is.

daarbij wil ik wel even zeggen, neem geen overhaaste beslissingen, chihuahua's zijn zeer gewilde hondjes en er zitten een hoop broodfokkers bij :'( , dus zorg er voor dat je je hondje goed uitzoekt (dat de moeder zeker aanwezig is enz)

heel veel succes met het uitzoeken van jullie nieuwe hondje!!!! :-D

groetjes vo, mojo en sjifa

honden page profiel vovo 3 doggies

honden foto van vo

oja
bij mij verhaal wil ik nog toevoegen, als je op latere leeftijd er een hondje bijneemt, moet je die ook weer vanaf 0 opvoeden. sjifa was al 9 maanden en geheel zinderlijk enz enz, maar toen ze bij ons in huis kwam moest ik haar alles weer aanleren ze deed het overal behalve buiten! het is toch een andere omgeving, ander ritme andere manier van alles eigelijk. (sjifa zou volgens de vorige eigenaar ook absoluut niet los kunnen lopen, maar bij mij doen ze niet anders, zo zijn er meer dingen).

sjifa heeft afgelopen jaar ook een nestje gehad van 2 pups en die moesten ook zinderlijk gemaakt worden, en op 1 of andere manier kijken ze het toch van elkaar af, dus ik denk dat 2 pups tegerlijk opvoeden best mee valt, mits je wel consequent bent en beide pups gelijkwaardig behandelt.

groetjes vo

honden page profiel    Ilja & ***Sterre** Ilja & ***Sterre** 3 doggies

honden foto van    Ilja & ***Sterre**

Hoi Joyce,

Persoonlijk zou ik wachten tot Kaily écht goed kan gehoorzamen.

Dat lijkt nu misschien al zo te zijn maar zodra er een pup bijkomt dan is de aandacht/ gehoorzaamheid weg van Kaily. Spelen is immers veel leuker...

Twee puppen opvoeden is gewoon heel moeilijk...
Daarbij moet je met een nieuwe pup weer heel veel dingen alleen met de pup gaan ondernemen.
Leren spelen met andere honden. Naar school, alleen mee naar de markt enz. Kaily zal dus veel alleen moeten blijven...
Kan ze dat al?

Daarbij komt dat de twee honden niet de gehele dag met elkaar kunnen spelen. De jongste moet veel meer slapen...
En twee dollende honden onbeperkt is slecht voor de groeiende pups qua lichamelijke belasting...
Gladde vloeren zijn funest voor gewrichten van een jonge jong.

Kaily zal op een gegeven moment naar de trimsalon moeten, dat kost een hoop geld. Dat zijn steeds terug komende kosten, of je moet het zelf leren, dat scheelt weer een hoop euro's eens in de drie maanden...
Een jonge hond via een rasvereniging kost weer een hoop geld. En gezondheid is nooit te koop. Garantie hangt er nooit aan!
Je moet altijd maar afwachten hóe gezond een hond zal zijn...

Aan een nieuwe pup krijg je wederom je handen vol, terwijl je nog genoeg werk hebt aan Kaily om die onder "alle omstandigheden" te leren luisteren..

Hoe beter jij je hondje leert luisteren hoe meer vrijheid je een hondje straks kunt geven....
Dan heb je later je handen vrij, meer tijd om met een tweede hondje aan het werk te gaan...
Die band tussen die twee hondjes komt toch wel. Ook als Kaily een jaar of twee is... ;-)

Hoop dat je er wat aan hebt....

Lieve groet, Ilja
High-five van *Sterre*

honden page profiel FrankFrank 3 doggies

honden foto van Frank

Over het algemeen wordt aangeraden om te wachten todat de eerste hond volwassen is en goed luistert. Dan kom je dus uit tussen 1.5 jaar en 2 jaar oud. Natuurlijk is dit maar een advies, en geen regel.

2 Jonge honden zijn gewoon moeilijk te hanteren. Het is makkelijker om even te wachten. Je zal dan ook zien dat de oudere hond een belangrijke rol kan gaan spelen in de opvoeding. Dat is nu nog wat lastiger.

honden page profiel Joyce, Kaily&ZoëyJoyce, Kaily&Zoëy

honden foto van Joyce, Kaily&Zoëy

Hoi,
Bedankt voor jullie reactie's.
@ Vo ja chihuahua's zijn zeer gewild en ben ook tegen broodfokkers heb dat nu met kaily gezien bleek ook het een en ander niet te kloppen dus ga dit x zeker voor een goede fokkker.

@ Ilja wat een goede tips weer, ik dacht al dat 2 pups tegelijk opvoeden moeilijk zou zijn en Kaily kan indd nog niet zo goed alleen zijn. Maar omdat ik over een tijdje weer wat uren moet gaan werken leek het me leuk als we er dan een hondje bij zouden nemen zodat ze elkaar hebben, daar hebben m'n partner en ik geen meningsverschil over gelukkig. zoals zovelen dat wel hebben. Ik denk dat we indd maar even moeten wachten tot Kaily volwassen is, dan kan de nieuwe pup ook weer dingen van haar leren miss??

@ Frank
Ook bedankt voor je reactie we wachten denk ik indd nog maar even tot Kaily volwassen is.

Groetjes Joyce en een pootje van Kaily

honden page profiel ladylady

honden foto van lady

goede raad :
geen 2de nemen

ik heb dit ook gedaan
en het is me vies tegengevallen
de 1ste luisterde perfect geen problemen
na 1.5 j bevallen wat te vroeg was want ik wilde dit niet maar ja hondentyd en buiten mijn weten om :'( de zoon hadden we gehouden
dachten ook van : ja dan is ze niet alleen
de zoon was een regelrechte ramp !
beet alles stuk en sleurde haar het verkeerde pad op
ze luisterde ineens niet meer deed binnen omdat hij binnen deed enzo
zij is verongelukt ook omdat hij haar meesleurde de straat op en door mijn schuld ben ik mijn meisje kwijt
want als ik hem niet had gehouden had ik haar nog gehad !
dus zou zeggen niet doen :'(

honden page profiel marijke  marijke

honden foto van marijke

hoi ik heb ook een pup 13half week nu maltelze kruizing chinese naakthond ik wel er ook nog 1 bij ik zou denk het dan nu ze no jong zijn en beter aan elkaar kunnen wennen dan als de 1 groyer en ouder is je weet dan niet wat jouw oudste hond op de pup reageerdt maar ik denk maar zo het is wat jou het beste lijkt :-)

ciara (Gast)

heb een shi zhu van 3jaar en nu sinds een paar weken een dwergschnauzer. nu had ik al wel wat ervaring met opvoeden van meerdere honden en grote honden. alleen is het toch heel anders dan ik me heb voorgteld. twee hondjes is erg moeilijk in huis. in het begin het piepen en krijsen. gelukkig ben ik niet de enige die vind dat de pup een enorme keel kan opzetten. de ene is de anderepup niet, net als met kinderen. het piepen en krijsen is nu minder. en de volgende stap waar de hondjes al mee bezig zijn is de rangorde bepalen. heel vermoeiend wanneer je er contant tussen zit. ook al krijg ik iedere keer opmerkingen laat ze het zelf uitzoeken, kan dit gewoonweg niet altijd. de pup heeft zijn rust nodig en kan dit niet zelf bepalen ze blijven doorgaan. veel gergom en evecht en gespeel tussen door. speeltjes mag de pup niet hebben van de 3 jaar oudere hond, kluifjes pakt de pup van 10 weekjes af van de volwassen hond. en de volwassen hond pakt al het eten weer terug van de pup, en dan goed opletten dat de oudere hond niet te dik word. een pup behoort ook te kluiven en met speeltjes te spelen voor de ontwikkeling. en ik moet af en toe toch laten zien dat ik hun baas ben. nu is het tijd om de pup samen en alleen op pad te gaan. aandachtsoefeningen zal zeker helpen om de pup te laten wennen aan zijn naam en dat de pup weet wie haar echte baasje is. doordat ik aandachtsoefeningen doe met de pup zal ze mij als baasje erkennen. en zullen de stoeipartijen sneller stoppen en wie weet weinig voorkomen. wat je wel hebt is dat de oudere hond goed opgevoed leek. en nu ik er een tweede pup bij hebt zie ik dat er het een en ander moet veranderen en ik strenger zal zijn voor beiden. ook voor de volwassen hond en voor de pup. er zit veel tijd tussen een pup en volwassen hond het maakt niet uit wat de grootte is. gemakkelijk is het niet. k heb er mijn handen vol aan. en ben er de hele dag mee bezig. groeten ciara

honden page profiel Del Montagna Oro (Mi)Del Montagna Oro (Mi)

honden foto van Del Montagna Oro (Mi)

Ik moet zeggen dat dit nog wel eens kan verschillen
Ik heb kreeg mijn 2e hond maar dat was dan ook een pup van mijn eerste toen mijn 1e hond 22 mnd oud was
mijn 3e kwam er bij toen mijn 2e hond 13 mnd was en mijn 4e kwam eigenlijk onverwachts bij mijn omdat zij eigenlijk in co ouderschap zou gaan want dat was wel heel kort achter elkaar 4 mnd zit er tussen de 3e en de 4e en dat is zeker geen aanrader.
dus ik zou zeggen neem pas een 2e er bij als de 1e zeker 14 mnd is geweest dit ook omdat er een puberteit is en een puppy meestal de verkeerde dingen overneemt.
dus voed eerst de 1e goed op zodat het een goed voorbeeld kan zijn voor de 2e heb je ook minder stress zeg maar hihi :-)

honden page profiel    Ilja & ***Sterre** Ilja & ***Sterre** 3 doggies

honden foto van    Ilja & ***Sterre**

Hoi Ciara,

Ik zou de honden wat meer gaan scheiden.. O-)

Zo krijgen ze gedoseerd te maken met elkaar. En zal het leuker zijn omdat ze dan wat meer zullen spelen i.p.v. elkaars speeltjes af te pakken of eten op te eten...

Dus er zijn perioden van de honden "samen"..

Er zijn perioden van één hond met jou samen...
[terwijl de ander ligt te slapen en alleen leert zijn...

Er zijn tijden dat jij je alleen met de pup bezig houdt..
En tijden dat de pup slaapt en jij je met de volwassen hond bezighoudt en een eind met hem gaat wandelen.
Zo krijgt ieder zijn deel van jouw aandacht en is het te overzien voor jezelf .. O-)

Dus maak een programma voor de dag... ;-)

Honden houden van vaste rituelen dus ze zullen snel gewend zijn vaste tijden te spelen, te slapen, kluifje te kluiven of alleen met jou bezig te zijn...

Zoals je het nu doet veroorzaakt het een hoop stress, waar NIEMAND beter of vrolijk van wordt... :'(
De stress die jij van de honden krijgt, krijgen zij weer van jou terug...
Zo creëer je geen gunstige sfeer/omstandigheden voor geen van de partijen...

Veel wijsheid en sterkte...
Hoop dat je er wat aan hebt...

Lieve groet, Ilja
high-five van *Sterre*

honden page profiel marijke  marijke

honden foto van marijke

hallo ook ik heb er voor gekozen om een hondje er bij te nemen mucky is nu 14 weekjes we kunnen 30 dec onze andere pup op halen mucky is een kruizing maltelze x chinese naakthond ayroy is kruizing maltelze x shistzu x boomer maar staat op papier als boomer hondje k vindt deze hondjes goed bij elkaar passen ik heb er ook erg zin waarom heb ik nu al een pup er bij ze groeien met elkaar op en ja ieder pup is anders
mucky is een hondje die veel aandacht vraagt hij blaft tegen fietsers wandelaars honden
hij is bang voor andere honden grote temminstn en piept dan alles bij elkaar hoe komt dit kan iemand mij dit vertellen
verder is het een lief hondje en wil hij aandacht van mij en bij mij op de bank dan blaft hij hij vindt wandelen heerlijk jullie horn van mij hoe het gaat met de 2 als ze bij elkaar zijn

pootje van mucky en ayroy en vrouwtje

honden page profiel marijke  marijke

honden foto van marijke

shi-tzu/maltheser moet het zijn foutje

honden page profiel    Ilja & ***Sterre** Ilja & ***Sterre** 3 doggies

honden foto van    Ilja & ***Sterre**

Hoi Marijke,

Als je denk dat Mucky nu gaat stoppen tegen fietser, wandelaars en honden dan kom je bedrogen uit... :'(

Ik weet niet waar Mucky vandaan komt maar ik heb m'n vermoeden bij iemand vandaan die niet zo veel aan inprenting en socialisatie heeft gedaaan.
Wat jij zelf gedaan hebt weet ik ook niet naturlijk. Maar het blaffen tegen van alles klinkt niet goed... :'(

Nu neem je er nog een tweede hondje bij...
Je hebt grote kans dat óók dit hondje gaat blaffen tegen van alles wat hij niet kent...
Je probleem wordt dus alleen maar groter en heb je straks twee blaffende honden....

Dat aandacht vragen van Mucky, heb je ook zélf in de hand. Je kunt daar heel goed sturen en doseren... Daar zou ik maar heel hard aan gaan werken met een aankomend nieuw hondje erbij...

Ik hoop dat je weet waar je aan begint met een tweede pup...

Succes, lieve groet, Ilja
High-five van *Sterre*

honden page profiel marijke  marijke 3 doggies

honden foto van marijke

hallo ilja ik neem zeker geen 2 pup
omdat ik dan denk dat mucky dan er mee stop we zijn er druk mee bezig ik denk dat het gekomen is door dat er een keer een fiets van achteren heel hardt voorbij ging en daar schrok ie heel erg van sinds dien doet hij dat ik vindt het niet heel erg vervelend ofzo maar wil het zeker afleren
mucku krijgt oveel aandacht van ons als kan er wordt veel met hem gespeeld niet alleen door mij maar ook door de kids ik vindt een 2e pup heel erg leuk voor mucky en voor mij maar heel erg bedankt voor de reactie p,s mucky komt uit een huis met meer honden mensen en kinderen we hebben er nooit last van gehad maar sinds die fiets zo hardt voorbij ging en van achteren kwam doet hij zo marijke

lesbischegayhamster!!! (Gast)

heeey

ja ze kunnen wel met elkaar omgaan, maar ze plagen elkaar wel regelmatig en het kan zijn dat ze elkaar eerst helemaal niet mogen. maar daarna zoeken ze elkaar op en accepteren ze elkaar maar of ze met elkaar willen spelen weet ik niet.

dit weet ik omdat wij die twee honden ook bij elkaar hebben gezet
veel plezier met jullie hond(en)
Als je dit na 3 jaar niet meer zal lezen heb ik pech

xxx hvj

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "2e hond erbij wanneer is de beste tijd???" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

Volgende forumvraag: Gulzige eter
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^