Eerste puppie!

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel agloaglo

honden foto van aglo

Hoi allemaal!
Ik krijg voor het eerst in mijn leven een hondje! Ik ben super blij en wil het met iedereen delen. Iris is een mix tussen een jack russel en een franse bulldog, ben heel benieuwd welke eigenschappen ze van wie heeft overgenomen. Over twee weekjes komt ze eindelijk bij me wonen.
Ik heb al heel veel informatie gelezen maar ik vroeg me af of jullie me nog met een paar dingetjes kunnen helpen.

Hoe ziet een dag voor zo'n kleine puppie eruit? hoevaak eet hij, hoeveel slaapt hij? Ik las hier ergens dat 10 minuten uitlaten per keer al genoeg is maar hoeveel keer per dag is goed? En slaapt hij de hele nacht door om moet ik haar tussendoor uitlaten? Hoelang kunnen ze plas/poep inhouden? Als ik bijvoorbeeld om 1 uur snachts voor het laatst heb uitgelaten, hoelaat zal ik het ' s ochtends weer moeten doen?

Sorry dat het zo veel vragen zijn, maar ik wil alles dubbelchecken zodat ik precies weet waar ik strax aan toe ben en haar een goede ritme kan bieden..

knuffel

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Eerste puppie!" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel YmY en de bende YmY en de bende

honden foto van YmY en de bende

Wat leuk, je eerste eigen hondje!
Je hondje zal heeeeel veel slapen. Als ze wakker wordt, moet ze meteen plassen. Dus goed opletten dat je haar dan even buiten zet. Kleine sttukje lopen maar hoor.

honden page profiel nora jazzy en poppynora jazzy en poppy

honden foto van nora jazzy en poppy

hoihoi ik heb zelf een kruising pup jack russell basenji en ik gaf hem 6 keer per dag kleine beetjes eten en je moet veel met de pup naar buiten ook in de nacht.om de twee uur.en iedere pup is natuurlijk anders.de ene pup is sneller zindelijk dan de andere pup.jazzy is nu 4 en een halve maand oud en volledig zindelijk en een pup heeft veel rust nodig.

gefeliciteerd met je pup en veel succes


groetjes noor en een pootje van jazzy

honden page profiel

Ik dacht vanaf 7-8 weken iedere week 5 minuten uitlaat tijd erbij.
Een jonge pup laat je eigenlijk niet echt uit die zet je ergens neer in de hoop dat hij iets buiten doet in plaats van in je kamer. Ik hield om de twee uur aan maar Demi is een stuk ouder. Ik zou hem niet op een krant in huis laten doen anders heb je kans dat hij straks bij iemand die ook een hond heeft op het kussen of op het kleed gaat plassen. Dat gaat wel over op den duur maar het is een beetje irri. Had ik met Demi.
Een pup moet je veel rust geven.
Andere mensen kunnen je meer vertellen want er zijn zoveel verschillende manieren om voor een pup te zorgen. Je kunt in mijn profielfoto´s wel een beetje zien hoe we dat met Demi hebben aangepakt maar daar was ik zelf niet bij.

honden page profiel SennaSenna

honden foto van Senna

Puppies hebben 18 uur slaap per dag nodig. Als je bench gebruikt dan kan je dit doen door 2 uur in de bench 1 uur uit de bench. Het uitlaten dat is het aantal weken dat je pup oud is 9 weken is 9 minuten uitlaten.

Puppies eten meestal 3 keer per dag maar daar zal de fokker je ook wel over informeren.

De eerste periode zal je pup nog niet gelijk de hele nacht droog kunnen houden kijk dit aan elke pup is anders. De hond geeft het zelf wel aan wanneer hij moet meestal door piepen. Zorg er in ieder geval voor dat je ongelukjes voor bent.

Wij lieten Senna in het begin om 23:30 voor het laats uit ze melde zich dan om 04:00 en daarna weer om 6:30. Maar elke pup is anders.


Lekker genieten van je pupje dat is het belangrijkste

honden page profiel You know whoYou know who

honden foto van You know who

Gefeliciteerd :-D :-D
Echt leuk he? :-D
Ik denk dat in het begin snachts nog wel 1 a 2 keer eruit laten slim is maar ik denk dat je lieverdje dat je wel zal melden :-D
En overdags slapen ze aardig wat :-D
En ik denk dat je hier wel veel reactie's zult krijgen :-D

Veel plezier met aftellen :-D :-D

Groetjes Natasja

honden page profiel

Na het laatste rondje geen aandacht meer geven aan de pup buiten het slapen-gaan ritueel.
Als je hem teveel stimuleert en dan laat slapen dan kan het zijn dat hij heel snel weer moet plassen, net als bij kinderen. ;-)

honden page profiel IrisIris

honden foto van Iris


Hoi Aglo,

Ik heb eind oktober mijn eerste puppy gekregen, een kruising Shi Tzu x Malthezer. In het begin zetten wij Bobby vaak buiten en heel positief belonen als het buiten wat heeft gedaan. Die van ons was na drie maand zindelijk :-D maar ja iedere hond is anders. Wij hebben Bobby 6 nachten in een doos gehad. Eerste 3 nachten naast het bed en dan afbouwen naar de overloop, gang en uiteindelijk woonkamer.

Zo gauw als Bobby begon te piepen, niet gelijk eruit halen, maar als het aanhield deden we hem naar buiten. Werkte bij ons echt goed. Het was ook fijn voor mijn eigen gevoel dat kleine hommeltje niet gelijk alleen te laten :-) Verder slaapt de pup veel en hij krijgt bij ons 2 keer per dag eten. Bobby moest altijd gelijk poepen/plassen na het eten, spelen en slapen.

Veel succes en ik hoop dat alles goed gaat!!



Groetjes Iris :-D

honden page profiel nathalie koehoornnathalie koehoorn

honden foto van nathalie koehoorn

Pups schijnen pas vanaf een maand of 7 echt zindelijk te worden, in de zin dat ze hun ontlasting langere tijd op kunnen houden. Natuurlijk word dit wel opgebouwd. Een bench is een heel goed hulpmiddel. De pup zal niet snel zijn eigen slaapplaats vervuilen. Koop dus een bench die niet te groot is. Als de pup toch een keer in huis plast kun je hem gewoon optillen, niet bestraffen, en buiten zetten en dan maar wachten tot hij weer plast en dan belonen. Als je een pup optilt houd hij op met plassen.

Mijn ervaring is dat ze ongeveer om de 2 uur 's nachts er uit moeten. Bij mij ging de zindelijkheid redelijk vlot, ze waren voor de 7 maanden al helemaal zindelijk. Alleen was er wel altijd iemand thuis, dus als ze iets moesten doen kon iemand ze er altijd uit laten. En na het slapen gelijk naar buiten.

Eten gaf ik ze 4 keer per dag kleine porties en als ze ouder worden langzaam afbouwen naar 2 keer. Bij het uitlaten kijk ik gewoon naar mijn pup. De pup geeft zelf wel aan als hij moe word.

Veel succes er mee.

honden page profiel -Iris & Tommy--Iris & Tommy-

honden foto van -Iris & Tommy-

heeie welkom hier,
en wat een leuke puppie en wat een leuke naam {A}

(ik heet ok Iris)

veel plezier hier

liefs, iris

honden page profiel agloaglo

honden foto van aglo

heel erg bedankt allemaal, ik heb nu wel een idee van wat ik kan verwachten! :-D Ja leuke naam he ;-) Iris is godin van de regenboog bij de griekse goden..

honden foto van *~Maartje & Mila~* ( v.a. 9-2 geen actief lid meer )

Wat een poepie!

Wat belangrijk is: rust na het eten.
Als je hondje veel beweegt na het eten kan zijn maag kantelen ( omdraaien ) daar kan hij aan sterven.
Je kan het beste uitlaten, eten geven en dan een uur in de bench bijv.

En na elke keer spelen, slapen een plasje laten doen.
Doet ie het binnen? Niet straffen, oppakken en buiten neerzetten. Plast ie daar? Belonen.

En s'nachts inderdaad, als ie slaapt laten slapen. gaat ie piepen, buiten neerzetten voor een plas, belonen en hup de bench weer in. Niet leuk gaan doen ofzo, geen oogcontact, stil, zijn. Anders wordt het voor je pup erg leuk om s'nachts te gaan janken. Janken betekent dan dat jij eraan komt en de pup aandacht geeft.

Succes!

honden page profiel Uma & JokerUma & Joker

honden foto van Uma & Joker

wat leuk :-D

en ook echt een leuke naam krijgt het pupje!

veel plezier :-)

honden page profiel

Iris is spaans / portugees.
Iris is afgeleid van "arco iris" en dat betekend "regenboog".
???? is Iris in het grieks en in het grieks betekend het "boodschapper van de goden".

Iris is in de Griekse mythologie vaak een persoon met vleugels of een vogelgedaante maar ze kan op aarde allerlei gedaantes aannemen.
Ze bracht boodschappen van de goden naar de stervelingen .
In de Griekse mythologie werd ze door Zeus in een tijd van ruzie tussen de goden naar de onderwereld gestuurd om daar een gouden vaas te halen met daarin de belofte van de goden om hen te herinneren aan hun verantwoordelijkheden.
Mijn vogel heet ook Iris. :-D

honden page profiel

Sorry geen griekse letter ondersteuning. :-)

honden page profiel -Iris & Tommy--Iris & Tommy-

honden foto van -Iris & Tommy-

haha dat wist ik niet :-D

honden page profiel Angela • BodhiAngela • Bodhigoedgekeurde fokker

honden foto van Angela • Bodhi

Rust en regelmaat is belangrijk!
Een goed dagschema: slapen - wandelen/spelen - eten - slapen.

Een pup mag 5 minuutjes per maand wandelen. In het begin is dit dus 10 minuten. Als hij een jaar oud is, mag hij lopen zoveel je wilt (wel opbouwen natuurlijk als het meer dan een uur is). Ik zou zelf 4 wandelingetjes doen en daarnaast nog vele malen naar buiten doen, maar dan kort voor een poepje/plasje. In principe moet er minimaal 2 uur tussen een wandeling zitten.
Na het slapen ga je lekker wandelen of spelen of de hond mag even lekker rondhobbelen in huis of kluiven... Dan krijgt hij eten (in begin 4x per dag). na het eten weer lekker laten slapen.

Het is afhankelijk van de hond hoe je uiteindelijke ritme er uit gaat zien, want het is ook afhankelijk van je pupje, wat hij aankan en of hij dingen in de woonkamer sloopt e.d. dingen.

Heel belangrijk is de socialisatie. Laat de hond met andere honden spelen en breng hem met alle plekken en geluiden in aanraking die hij tegen komt of kan komen in zijn leventje. Ook regelmatig met mensen en kinderen in contact brengen. Zindelijkheidstraining en alleen leren zijn, zijn ook belangrijke dingen voor een jonge pup.

honden page profiel R. & C.R. & C.

honden foto van R. & C.

en is je pupje Iris al gearriveerd?

Wij wensen je veel plezier en geluk met Iris

groetjes van R & C en een pootje van Iris
;-)

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Eerste puppie!" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

Volgende forumvraag: Rode peper
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^