Help toch bijvoeren...

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel FemkeFemke

honden foto van Femke

111 geboortegewicht Lucas

gewicht per dag

aangekomen per dag

117 6
125 8
138 13
145 7
167 22
178 11
191 13
202 11
219 17
226 7
232 6



123 geboortegewicht Dylan

127 4
139 12
147 8
158 11
172 14
184 12
196 12
206 10
222 16
228 6
236 8

Ik weet dat bijvoeren niet ideaal is maar ik denk dat ik daar toch mee ga beginnen. Ze liggen vaak aan de achterste tepels maar het is niet optimaal wat ze aankomen per dag. De rest zit tussen de 10 en 20 per dag erbij.

Graag jullie advies :'(

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Help toch bijvoeren..." wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel Kimeta Kimeta 3 doggies

honden foto van Kimeta

Poeh moeilijk.. heb je al contact gehad met de DA?

honden page profiel FemkeFemke

honden foto van Femke

Nee nog niet gehad, ze zijn overgens wel heel levendig, dus heb ze net even de werpkist aan de borst gelegd bij Floor en ze vallen gewoon in slaap hihi

honden page profiel gwendagwenda 3 doggies

honden foto van gwenda

ze zijn dus 11 dagen oud?
Nee...niet bijvoeren dan.
Heb er hier ook 2 van de 9 die niet zo snel bijkwamen en die heb ik niet bijgevoerd. Leg ze regelmatig aan die achterste tepels en als ze allemaal slapen, leg je die 2 nog eens extra enkele keren aan. Zo vaak je de kans krijgt eigenlijk.
Laat het zo nog een dagje of 10 en begin dan met vaste voeding (een papje).
De meesten zitten hier rond de 1500 gram en de 2 kleinsten zitten nu pas rond de kilogram, maar ze komen bij, zijn levendig en doen het goed.
Niet elke pup is even groot.
Hou ze gewoon in het oog dat ze ook effectief bij blijven komen en laat je niet verleiden tot bijvoeren terwijl de moeder voldoende melk heeft en het blijkbaar toch aankan van de pups zelf groot te trekken. Niets zo goed als moedermelk.

honden page profiel Kimeta Kimeta 3 doggies

honden foto van Kimeta

Ah mooi dat ze mooi levendig zijn, dan zou ik me ook niet zo druk erom maken en wat gwenda zegt, geregeld aanleggen aan de beste tepels.

honden page profiel gwendagwenda 3 doggies

honden foto van gwenda

Als ze levendig zijn, laat ze dan maar gewoon. Moesten ze nu nog sloom zijn en niet vooruit geraken tot daar aan toe, maar als je ze aanlegt en ze drinken niet hebben en janken niet dan hebben ze ook geen honger en gaat bijvoeren toch niet veel uithalen, want ook dan drinken ze niet.
Moest je toch besluiten van bij te voeren (want je doet ermee wat je zelf wilt natuurlijk), voer dan de dikkere pups bij zodat die minder bij de moeder gaan drinken en de kleintjes het beste meekrijgen.

honden page profiel FemkeFemke

honden foto van Femke

@ Gwenda

Ok dan ga ik ze inderdaad niet bijvoeren :-) ben er ook geen voorstander van maar als het niet anders is dan is het niet anders natuurlijk.

De da zei dat ik ze op 2,5 week al vers vlees moest gaan geven...

Volg de raad braaf op en hou ze zoals ik al deed goed in de gaten en geef ze de beste plekjes

honden page profiel kirakira 3 doggies

honden foto van kira

mijn DA raadde het af
ze moeten minstens 4 weken oud zijn zei ze
die vna ons drinken ook niet aan een flesje
raar maar waar

honden page profiel FemkeFemke

honden foto van Femke

Zo zie je maar weer dat iedere da er anders mee omgaat :S

@ Kira had het over bijvoeren met moedermelk he, omdat je zegt ze moeten minstens 4 weken oud zijn? Of hebben de da echt gezegd dat je ze vanaf dan pas neppe moedermelk bij mag gaan geven?

honden page profiel kirakira 3 doggies

honden foto van kira

femke idd
wilde die vna ons ook bijvoeren met moedermelk
maar dat lukte bijna niet

dus belde ik de DA op
en die zei toen dat het nog veel te vroeg was ook met nepmelk

dus ja weet het nu ook niet meer
:'(

honden page profiel gwendagwenda 3 doggies

honden foto van gwenda

Kira tuurlijk is het nog niet te vroeg. Ken er die op 9 dagen met puppypap bijgevoerd werden omdat moeder het niet aankon en die pups zijn allemaal goed opgegroeid (ondertussen ook al wel 12 jaar oud en de hele nest leeft nog)
Geloof dat je pupjes een week of 3 zijn niet?
Geef ze dan toch gewoon puppypap. Ik maak het hier met puppymelk en daar week ik brokken in (de brokken haal ik eerst door de blender zodat het eerder poeder is). Voorpootjes erin, neusje erin duwen (stilletjes zodat er wat aan het neusje hangt en ze gaan likken) en laat ze dan maar doen.
Kwartiertje laten eten of tot ze stoppen en dan wegnemen en dat 4x per dag. Moeder komt ze wel bijvoeren, want drinken blijven ze toch nog doen.

En nepmelk mag vanaf dag 1!!!! Wat moeten moederloze pups anders drinken? Moedermelk is natuurlijk vele beter, maar als je niet anders kan. Is speciaal voor pups en voor baby's is dat toch ook.

honden page profiel Irene van der HarstIrene van der Harst 3 doggies

honden foto van Irene van der Harst

Hoi Femke,
Heb hier door omstandigheden een nestje van 4 chihuahua'tjes van mijn vriendin omdat de moederhond een ernstige baarmoederontsteking gevolgd door buikvliesontsteking heeft gekregen , ze is er gelukkig wonder boven wonder weer bovenop nu.
Maar goed deze pupjes zijn dus nu 18 dagen oud en worden met de fles groot gebracht , heb dus even mijn lijst vergeleken en ons reutje Star, geboortegewicht 115 gr , woog met 11 dagen s'morgens 227 en s'avonds 233 gr een ander reutje 241 en 246 gr een teefje 222 en 231 en de kleinste 203 en 214 (100 gr geboortegw)
Deze kwamen eerst ook maar zo weinig aan , pas de laatste 2 dagen komen zij steeds tussen de 15 en 23 gr aan dus volgens mij gaat het nog hartstikke goed bij jou. Zolang de pupjes maar aankomen en niet afvallen gaat het heus goed , al is het maar een paar gram per dag , ze zijn maar klein tenslotte dus 4 gram is best veel voor hun.
Begrijp je zorgen wel hoor zo zat ik hier ook maar zolang ze niet piepen , onrustig zijn, of afvallen gaat het echt goed. succes .
vr groet Irene

honden page profiel Nienke & de roedelNienke & de roedelgoedgekeurde fokker 3 doggies

Ik begin al jaren als ze drie weken zijn en goed kunnen staan met bijvoern. Spenen heet dat en dat hoort zo, omdat de pupjes moeten leren om zelfstandig te eten. Het is niet omdat de moeder te kort aan melk heeft, maar simpelweg omdat ze moeten wennen om zelf te eten.
Ik ken ook fokkers die met 3 weken met vlees beginnen. Ik begin met puppymelk aangemaakt met nutrix. Net zoiets als moedermelk, alleen wat dikken en ze moeten het zelf eten uit een kommetje.
Na vier weken krijgen ze twee keer per dag voer (1 keer puppymelk-nutrix en 1 keer puppypap van Spat.) De moeder voedt dan 2 keer minder. De week erop drie keer bijvoeren per dag (en de moederhond voedt dan ook nog drie keer en zo ga je door.

Femke, of jij nou de pupjes bij moet voeren (heeft niets met spenen te maken dan) weet ik niet, ik weet niet hoeveel chi's normaal bij komen per dag. Ik zou zeggen als ze nog groeien en tevreden en levendig zijn niet doen.

honden page profiel fabiennefabienne 3 doggies

honden foto van fabienne

ben het helemaal met Nienke eens, ook wij beginnen op ongeveer drie weken met bijvoeren, ze moeten inderdaad eerst goed kunnen staan.... En net als Gwenda geven wij ook eerst puppiemelk met brokjes die we door de keukenrobot hebben gehaald, we maken dus een soort papje.. Eerst laat ik ze een dag of 2 wennen aan zuivere puppiemelk, daarna de gemalen brokjes er doorheen... Die brokjes worden steeds minder gemalen, de puppiemelk ook steeds minder zodat we geleidelijk aan afbouwen en ze uiteindelijk op volledige puppiebrok staan tegen de tijd dat ze naar de nieuwe eigenaars vertrekken.
Als de pupjes levendig zijn, niet onrustig en niet echt veel piepen zou ik zeker ook niet eerder beginnen...Succes !!

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Help toch bijvoeren..." wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

Volgende forumvraag: Rode peper
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^