prednoral

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Petra, *Lily Jane*  & JipPetra, *Lily Jane* & Jipgoedgekeurde fokker

honden foto van Petra, *Lily Jane*  & Jip

Kelly heeft vanwege een zeer ernstige ziekte ongeveer driekwart jaar geleden enige maanden prednoral(prednison) moeten slikken. Het was dat of dood.

Daarvoor reguleerde ze haar eet patroon prima zelf. Was zelfs een matige eter.
Maar door de prednoral kreeg ze onder andere waanzinnige vreetbuien, waardoor ze ook een paar kilo aangekomen is.
Ze is nu al enkele maanden van de prednoral af maar heeft nog steeds beduidend meer honger dan ze ooit voor die tijd had.

Ik vraag me nu af of dit nog steeds een gevolg kan zijn van de prednoral of dat het gewoon komt omdat ze een ouder wordende hond is.
Ze heeft aan haar ziekte ook een hartritmestoornis over gehouden.

Ook heeft ze artroseklachten gekregen. Ouderdom, gevolg van de ziekte? Of toch ook gevolg van de prednoral?

Maar mijn vraag is nu of iemand ervaring heeft met de lange termijn gevolgen van prednoral gebruik?Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "prednoral" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel FaelynFaelyn 3 doggies

honden foto van Faelyn


Het zou meer gewoonte kunnen zijn, haar maag is natuurlijk ook gewend aan meer eten. Helaas is het voor haar artrose en hart niet goed als ze te zwaar is. Wat ik zou doen is haar minder voer geven (dat wat ze zou mogen hebben met een normaal gewicht) en dat aanvullen met gekookte sperciebonen (vers of uit blik). De sperciebonen zijn puur maagvulling tegen het hongergevoel.

honden page profiel Petra, *Lily Jane*  & JipPetra, *Lily Jane* & Jipgoedgekeurde fokker

honden foto van Petra, *Lily Jane*  & Jip

Bedankt voor je reactie Faelyn.
Gelukkig was Kelly altijd aan de schrale kant, dus ze is gelukkig nog steeds wel op gezond gewicht. Maar ik zie haar idd liever weer wat schraler zien vooral vanwege de artrose.

Sperciebonen krijgt ze al regelmatig, vind ze erg lekker.

Ik heb het heel erg gevonden dat ze een aantal maanden op een hoge dosering prednison moest. Het is een rotmiddel en ik weet wel dat de bijwerkingen niet mals zijn.
Maar of het ook maanden nadien nog gevolgen kan hebben weet ik niet.
Ik dacht misschien heeft iemand daar ervaring mee.
honden page profiel FaelynFaelyn 3 doggies

honden foto van Faelyn

Ik ken het gebruik van prednoral, maar soms is het de beste keuze uit het slechtste. En als het nu een paar maanden is geweest en het is niet iets wat ze het hele jaar door elke dag moet slikken in hoge dosering begrijp ik uit je verhaal dus het kan best zijn dat de bijwerking ook op latere leeftijd niet aanwezig zijn of in mindere mate.

De tijd zal het ons leren helaas ;-)

honden page profiel ScottScott 3 doggies

honden foto van Scott

Dag allemaal, na het lezen van jullie ervaring met Prednoral vraag ik om advies;
Scott, Labrador, gebruikt sinds een week ook Prednoral. Dit is nodig omdat hij al enkele maanden geleden een bacterie in zijn ogen had en Terra-Cortril voorgeschreven kreeg. Waarschijnlijk is de bacterie verdwenen maar hij heeft nu nog "Rode ogen". Een week nadat de Prednoral voorgeschreven is heb ik opnieuw de dierenarts bezocht en zij heeft gezegd de Prednoral te verdubbelen. 20mg / Scott=29kg.
Al op de eerste dag, met 20mg, drinkt hij nog meer dan afgelopen week en moet hij véél meer uitgelaten worden om zijn ontlasting te kunnen doen.

Mogelijk kan iemand mij vertellen of me nog meer te wachten staat!? Vriendelijke groet Scott's Boss

honden page profiel Petra, *Lily Jane*  & JipPetra, *Lily Jane* & Jipgoedgekeurde fokker

honden foto van Petra, *Lily Jane*  & Jip

Ja dat drinken hoort er bij, vele liters. Kelly is 9,5 en toch al 9,5 jaar zindelijk , maar ik moest echt goed opletten anders lag het in huis.
Zeker om de anderhalf uur plassen.
Ook enorme eetbuien, en door het eten en door het vocht vasthouden werd ze dikker.

Verder is prednoral een waanzinnig paardenmiddel met mogelijke ernstigere bijwerkingen.

honden page profiel Petra, *Lily Jane*  & JipPetra, *Lily Jane* & Jipgoedgekeurde fokker

honden foto van Petra, *Lily Jane*  & Jip

Kelly begon overigens met 40mg prednoral als ik het goed onthouden heb.

honden page profiel Thera & BartjeThera & Bartje 3 doggies

honden foto van Thera & Bartje

Door prednison krijgen ze hoge doses cortisonen binnen. Dit kan bij langdurig gebruik leiden tot de ziekte van Cushing (dit is ook bij mensen die langdurig prednison gebruiken het geval). Veel drinken, vraatzucht en veel plassen zijn verschijnselen van cushing. Hou het dus vooral goed in de gaten of dit zo blijft ook nadat er gestopt is met prednison.

honden page profiel ScottScott 3 doggies

honden foto van Scott

Dag vriendelijke mensen, Dank voor jullie snelle reactie en advies! Vanochtend heb ik Scott, vóór de wandeling van ruim een uur, de Prednoral en wat brokken gegeven. Dit staat als advies op de side van ASTfarma.nl. Mogelijk dat dit ook helpen?!

Anoniem (Gast)

Evelien (Gast)

Hoi allemaal,

Mijn teckel (Tinus) krijgt sinds gisteren ook Prednison. Omdat ik niet wist wat dit bij honden deed dacht ik, ik raadpleeg internet ;-)

Hij krijgt dit omdat hij een allergie heeft, en niemand weet waarvan.. Hij heeft ook 2 dagen geleden een spuit gekregen, waar Prednison in zit. Hij is 4 jaar, en is een matige eter, laat het vaak staan, een echte teckel. Maar sinds vanmorgen vreet hij letterlijk zijn bak erbij op!! Hij is ook weer vol met energie, dat was hij helemaal niet. Hij was een beetje depressief van de jeuk.

Mijn dierenarts had ook aangeraden hem eerst een pil te geven dan zijn brokjes en daarna met hem te lopen. Ik hoop dat hij geen vervelende bijwerkingen krijgt.

Irene (Gast)

Prednison is een paardemiddel maar heeft zeer nare bijwerkingen....veel eten...gewichtstoename (ook al eet men niet meer), botontkalking, suiker patient worden, dunner worden vd huid....en nog veel meer, dit vooral bij langdurig gebruik.

Nicole (gast) (Gast)

Mijn hond Guus is 10 maanden oud. Ineens hoge koorts(40.8) en apathisch. Doorverwezen naar Universiteit Utrecht Diergeneeskunde. Guus is opgenomen en ze hebben haar helemaal onderzocht. Het enige wat ze gevonden hebben is een te hoge ontstekingswaarde in haar bloed. Ze kunnen niet zeggen waar de ontsteking zit en iedereen tast in het duister. Inmiddels is ze weer thuis met heel veel medicijnen en prednoral. Ze gedraagt zich als een 10 jarige ipv van een pup. Heel veel slapen en weinig speelsheid.
Heeft iemand van jullie dit wel eens meegemaakt? Ik wordt er een beetje moedeloos van. :'(

honden page profiel jolanda jolanda 3 doggies

honden foto van jolanda

Hoi beste mensen
Ik vind het fijn om jullie ervaringen te lezen zodat ik voortijdig kan reageren.
Dus voor mij nog even geen prednoral, Lola is nu 11 maanden en had enorme jeuk,en beet zich kapot ik denk zelf een vlooienalergie ik heb 3 weken terug frontline combo gebruikt, hielp dus niks de vlooien bleven maar komen. Nu ben ik gisteren toch maar naar de DA geweest ik kreeg prednoral de eerste 3 dagen 1 tablet van 20mg daarna 5 dagen een halve en ik heb advantage vlooien middel gekocht, deze is nog goedkoper en werkt al voor dat de vlooien bijten. Nu heb ik haar gisteren gelijk 1 tablet prednoral gegeven maar nu ik al die bijwerkingen zie en haar huid er nu prima uit ziet, ze bijt en krabt niet meer, geef ik haar toch maar die tableten niet meer. Mocht ze wel weer jeuk krijgen en gaan bijten dan zal ik wel moeten.
groetjes Jolanda

Anoniem (Gast)

Onze hond heeft 4 1/2 jaar prednison gehad.
De bijwerkingen worden op een gegeven moment wel minder. Soms heb je geen keus. Onze hond had meerdere hersenbloedingen en is daar ook aan bezweken. Als ik geen prednison had gegeven was dat veel eerder gebeurd. Wij kregen prednison om de druk in de hersens te verlagen. Zo heeft ze met ups en downs nog een mooie tijd gehad.Ik vind het een wondermiddel.

honden page profiel ukkieukkie 3 doggies

honden foto van ukkie

Mijn kat Djingiz heeft ook weleens Prednoral gekregen omdat hij vlooienallergie heeft.

Hij krijgt ook altijd vreetbuien, hij is al geobsedeerd met voedsel vanwege zijn zwerfverleden, maar dan loopt hij de hele dag in de keuke te miauwen, dat is echt gewoon zielig.

Onze andere kat Rood, krijgt vanwege chronische onstekingen al 3 jaar dagelijks een half pilletje, hij heeft nergens last van.

marjon (Gast)

ik lees nu alles over prednoral... sinds eergister ben ik begonnen met deze pillen aan onze fleur die de diagnose lymfeklierkanker heeft gekregen. ik moet starten met 3 dagen achtereen 3 tabletten (20mg) en daarna 5 dagen 2tabletten en vevolgens om de dag 2 tabletten. als ik de forums zo lees vind ik dit wel erg veel. ze begint nu al extra te eten en te drinken, maar wat zal dat de resterende tijd van haar leven geven (ze is bijna 14)? ik schrik van de mate van pillen die ze moet slikken. heeft iemand ook ervaring met zo'n hoge dosis?

honden page profiel Thara Thara 3 doggies

honden foto van Thara

Ja ... ik , met een vorige hond . Hij was onderzocht en de diagnose luide een zeer agressieve vorm van leukemie . Dit was voor ons een schok , en we wilden met onze toen nog jonge kinderen rustig afscheid van hem nemen . Onze dierenarts heeft toen ook voorgesteld om hem op de Prednison te zetten zodat hij nog even wat op zou leven . We kregen een kuur mee voor 14 dagen , maar na tien dagen hebben we besloten dat het genoeg was geweest . Het is een zeer zwaar middel wat ik onder andere omstandigheden niet zo snel zou geven , maar voor onze hond en voor ons was het uitzichtloos

marjon (Gast)

10 dagen...ik kan me er geen voorstelling van maken dat zij er straks niet meer is (na bijna 14 jaar...) gisteravond lag ze zeer snel te ademen, bijna hyperventileren, dus ik ben vannacht een paar keer wezen kijken of ze er nog wel was. gelukkig is de ademhaling vandaag iets rustiger. heb nog wel even de dierenarts net gebeld wie dit weekend dienst heeft. lijkt me vreselijk dat ik met een doodzieke hond in het weekend naar een vreemde dierenarts moet. enfin, ik hoop dat ze het nog even vol gaat houden. ben er nog niet aan toe om afscheid te nemen....

petra van doorn (Gast)

graag wilde ik even reageren
mijn hond heeft ook prednoral maar gaat daardoor veel drinken de pijn klachten verminderen wel maar hij heeft nog steeds pijn dat kan ik zien aan de ogen want mijn hond heeft rood doorlopen ogen en de dienenarts vertelde mij dat als een hond dat heeft pijn laat zien dus ik vraag mij af of het met deze tabletten geen uitstel van executie is
maar onze hond gebruikt het nu een week maar gaat heel raar lopen zijn achterpoten doen niet meer wat onze hond wil maar onze hond is pas 5 jaar oud

gr petra

honden page profiel huskywomanhuskywoman 3 doggies

honden foto van huskywoman

Prednison is idd een vreselijk middel.
Soms kan het niet anders en soms denken dierenartsen dat het niet anders kan.

De hond van mijn schoonzus kreeg het van haar dierenarts, maar na een bezoekje aan mijn dierenarts bleek het helemaal niet nodig. Maar hebben ze nu de oorzaak aangepakt ipv het weg te stoppen door prednison te geven.
Gelukkig heeft ze het maar kort gebruikt. Die andere dierenarts wist helaas geen raad met de hond(met de klachten dan) en dan maar prednison. Zonder dat mijn schoonzusje het wist

honden page profiel huskywomanhuskywoman 3 doggies

honden foto van huskywoman

Up

honden page profiel Nadja & BinkNadja & Bink 3 doggies

honden foto van Nadja & Bink

Prednoral is inderdaad een zwaar medicijn, maar af en toe heel hard nodig. Het breekt de spieren af vandaar het zwabberige lopen. Bink heeft nauwelijks nog spieren op de achterpoten en loopt daardoor wat wiebelig. Dat is nu aan het herstellen sinds we sterk aan het afbouwen zijn. Ook het vele drinken neemt gelukkig af. Het enorme eten niet, maar daar is het ook een labrador voor.
Ik heb mijn heil inmiddels gezocht in de homeopathie om de bijwerkingen te verminderen en als de prednoral stopt over ruim een week, de klachten de baas te blijven.
Bink reageert goed en ik ben er van overtuigd dat homeopatische middelen veel kunnen doen in een ziekteproces. Het lichaam moet echter niet te verzwakt zijn.
Wij zijn er nog lang niet, maar de lijn is inmiddels weer een stijgende lijn! ;-)

Bianca (Gast)

mijn hond Doerak gebruik ook pretnoral en hij is schijnbaar door het gebruik daavan aan een kant blind gewoorden zijn er mensen die deze ervaaring er ook mee hebben laat het me weeten. :-)

Groetjes Bianca

sonja boshuis (Gast)

mijn hond zit er ook aan
hij heb waarschijnlijk de autoimuumziekte in z`n merg en haas geen rode bloedcellen meer.
z`n bloed was 2,0 en een week daarna 2,5
nu vandaag(2 weken later) gaan we weer naar de uithof voor bloed prikken ,ben heel erg benieuwd.
ik had ook geen keus met zo`n bloedgehalte
sammie wort ik augustus 7 dus kan nog een tyd by ons zijn als het kan
ik mer ook dat opgezwolle lichaam en veel drinken en plassen
en hy wil de hele dag eten als het aan hem lig pff valt niet mee
hij mag geen stress want dat kan een hartaanval veroorzaken,omdat het hart extra hard moet werken
dus m`n jaloezien zitten al vanaf 10 april dicht,want alles wat langs loop blaf die tegen en idd langer als 1 1/2 kan ik hem niet alleen laten want hy moet dan plassen.
ik ben zo benieuwd wat de bloeduitslag vandaag is

gr sonja

honden page profiel RiaRia 3 doggies

honden foto van Ria

Mijn vorige hond had steeds ontstekingen in haar lip. Dit is onderzocht, oorzaak bacterien die van nature in een hondenbek voorkomen. Komt voor bij 1 op de miljoen honden. Had ik weer.

Ik ben een half jaar lang om de week bij de dierenarts geweest die er dan cortisonen in spoot. Dat ging redelijk goed alleen vond mijn hond het na 13 keer wel mooi geweest.

De stagaire die er toen werkte kwam met de optie Prednoral in hele lage dosering. Ze was toen ongeveer 35 kilo en kreeg om de dag een tablet van 5 mg. Omdat ik niet meer wil geven dan strikt noodzakelijk stopte ik als het weg was. Iedere keer kwam het weer terug en begon ik weer met de Prednoral totdat het na een jaar of 5 spontaan weg bleef.

Zelfs met deze lage dosering at ze veel meer dan normaal. Voor haar niet zo'n probleem omdat ze altijd de helft liet staan van wat ze mocht hebben. Drinken was wel een probleem, zeker toen ze incontinent werd. Er gingen echt liters water in die er ook weer uit moesten.

Veel eten en drinken deed ze alleen als ze Prednoral kreeg, alle keren dat ik er een tijdje mee gestopt was werd alles weer normaal. Ik denk dat het vele eten gewoonte is geworden voor je hond.

honden page profiel luciennelucienne 3 doggies

honden foto van lucienne

hallo,
onze lexy slikt sinds een maandje prednoral - 0,5 tabl. van 20mg om de dag.
reden hiervoor is dat hij in beide voorpootjes zware artrose heeft en gilde
van de pijn.
sinds hij het slikt gaat het stukken beter - gilt niet meer - is actiever -
hij is inmiddels 11,5 jaar.
is nog niet meer gaan eten of drinken.
dierenarts gaf wel aan dat we niet op langer dan nog 1 / 1,5 jaar moesten rekenen -
brrrr --- en het is nog wel onze jongste hond !
maar ja, als het betekent dat lexy het nog goed heeft, dan heb je bijna geen
keur - hijs is te blij en te happy om hem nu al in te laten slapen.

Yvonne (Gast)

Hallo mijn hond van 14 jaar had een vreselijke jeuk op haar
rug , en daarvoor hebben we 10 dagen geleden ook prednoral voor gekregen.
En ook een fles champoo. Het begon na 2 dagen al beter te worden.
Maar nu begint ze sinds een week zo raar te hoesten af en toe.
Nou is mij wel eens vertelt dat dat ook op een hardkwaal kan duiden.
Kan het een bijwerking van het medicijn zijn??

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "prednoral" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^