Aandachts- en tijdsbesteding aan de honden

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Dewi • Promise • DuukDewi • Promise • Duuk

honden foto van Dewi • Promise • Duuk

Hallo allemaal,

Ik lees al een hele tijd mee op het forum en heb me sinds kort ook aangemeld. Ik loop al een tijdje met iets rond en aangezien ik de adviezen/verhalen hier vaak heel nuttig vind, heb ik de stoute schoenen aangetrokken om zelf een topic te plaatsen.
Ik heb 2 honden, Promise van 8 jaar en Duuk van 8 maanden. Het gaat voornamelijk om Duuk. Ik ben vaak bang dat ik hem tekort doe. Ik zal proberen jullie een beeld te geven van wat ik bedoel.
Hij is nog jong en ik wil hem vanalles leren, maar ook een eigen individuele band opbouwen. Vandaar dat ik veel dingen met de honden apart probeer te doen. Maar omdat ik door de week alleen met ze ben vanwege het werk van mijn vriend, en ook soms moet werken en andere dingen moet doen, heb ik vaak het idee dat ik tekort schiet. Ik heb pas de eerste gehoorzaamheidscursus met hem afgesloten en we zijn hiervoor geslaagd. Nu ga ik met hem beginnen aan een cursus nosework (speuren, maar wel 'voor de lol'). Verder wandel ik regelmatig (lukt niet elke dag) met hem apart om hem dingen (bijv. niet trekken) bij te brengen en soms om gewoon samen een leuke wandeling te maken. Ook wandel ik dan uiteraard apart met Promise en doe hetzelfde met haar. Als het niet lukt vanwege tijdgebrek lopen we met z'n drieen. Toch knaagt er dan altijd iets aan me, omdat ik dan wéér een dag (lees: leermoment) gemist heb. Maar helaas, de dag heeft hier toch maar echt 24 uur en die vliegen elke keer weer voorbij.
Ik werk 2x per week overdag, dan hebben ze de hele tijd oppas. En 2x in week 's avonds, dit zijn minder uurtjes, dus dan zitten ze alleen (samen) en komt er ongeveer op de helft van de tijd iemand even naar ze toe.
Verder doe ik regelmatig met hen samen of apart spelletjes zoals het zoeken van lekkers op allerlei plaatsen in huis. Dit vinden ze geweldig. En lekker luieren met z'n drieen vinden we ook fijn O-)
Toch blijf ik vaak het gevoel houden dat ik meer met Duuk alleen moet doen. Ik weet niet precies waar dat vandaan komt, maar het knaagt behoorlijk. Bij Promise heb ik deze drang niet, omdat ik weet dat ze tevreden is, ik ken haar een stuk beter en zij is meer van het type knuffel. Als ze maar bij me is, en regelmatig een lekker stuk door de bossen kan crossen, is zij helemaal blij :-)
Wat vinden jullie? Zit dit tussen mijn oren en heeft ook Duuk geen klagen of hoe doen jullie dit? En misschien nog tips voor leuke spelletjes om met hem te doen. Speeltjes vind ie niet echt super, eten wel...
Groetjes Dewi

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Aandachts- en tijdsbesteding aan de honden" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel Amber & LootahAmber & Lootah 3 doggies

honden foto van Amber & Lootah

Zo te horen doe je het aardig goed hoor! :-D Lijkt heel erg op hoe ik het verdeelde met mijn hondjes, je geeft ze allebei individueel aandacht en dat is goed :-) Je zou hem omdat hij niet zo van speeltjes van houd, maar wel van eten trucjes kunnen gaan leren. Op http://loveyourdog.com/tricks.html staan er best veel, veel met filmpjes. En met het aanleren moet hij ook nog nadenken :-)

Groetjes Amber

honden page profiel Angela • BodhiAngela • Bodhigoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Angela • Bodhi

Volgens mij hebben beide honden niets te klagen, integendeel zelfs... Tuurlijk zit er wel eens een dag bij dat je minder tijd hebt voor de hond om individueel te lopen, maar dat is niet zo erg hoor. Ze krijgen toch allebei regelmatig individuele wandelingen en speelmomenten en je gaat/bent op cursus, prima toch! Naar mijn idee doe je het super!

honden page profiel IsabellaIsabella 3 doggies

honden foto van Isabella

Ik denk dat menig hond jaloers zou zijn op de aandacht die jij jouw honden geeft! Je doet het naar mijn bescheiden mening heel goed.

honden page profiel Dewi • Promise • DuukDewi • Promise • Duuk

honden foto van Dewi • Promise • Duuk

Dankjulliewel! Heel fijn om iets van andere hondenliefhebbers te horen. Ik heb ook zeer zeker niet het idee dat de honden ongelukkig/verveeld zijn, maar er knaagt soms toch iets. Waarschijnlijk moet ik me er niet te druk om maken en (blijven) doen wat ik kan voor ze...

honden page profiel 3 doggies

Vergelijk het met wat een dier normaal doet wanneer het geen invloed van mensen heeft, en een huisdier heeft het al gauw goed genoeg. Het is net hoeveel je er zelf voor over heeft. Je ziet mensen hun dier meer aandacht geven dan dat zij zichzelf of de mensen om zich heen geven. Het dier kan niet spreken maar of het er echt gelukkiger van wordt is maar de vraag.
Een kind dat ver weg woont en nog nooit een TV gezien heeft is net zo blij met een houten speeltje als een kind dat hier woont en een nieuwe computer krijgt.

honden page profiel 3 doggies

Ik zei: "Een kind dat ver weg woont en nog nooit een TV gezien heeft is net zo blij met een houten speeltje als een kind dat hier woont en een nieuwe computer krijgt.".
Een kennis van mij is dominee vertelde mij dit:

Een eskimo (of inuit) vroeg eens aan mij: "Als niemand mij ooit verteld had van God en van het kwade, had ik dan toch in de hel kunnen belanden?", waarop ik zei: "Nee, natuurlijk niet. God is goed en zal niet straffen voor uw onwetendheid.". Toen vroeg de eskimo: "Waarom heeft u mij hier dan over verteld?".

Dat verhaal vond ik wel mooi eigenlijk.
Het beestje weet niet beter maar dat zegt niet dat het niet goed terecht gekomen is. ;-)

honden page profiel Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin) _ Bams ¥ . 3 doggies

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

je besteed aandacht aan je honden, met veel zorg en liefde, altijd goed. :-D ze hebben het fijn en goed bij je, jij hoef je geen zorgen te maken over hun welzijn, je doet het goed. :-D

honden page profiel carincarin 3 doggies

honden foto van carin

ik vind dat je het prima doet,zo bazin als jou te hebben,is geweldig voor de honden

honden page profiel gwendagwenda 3 doggies

honden foto van gwenda

Een eerst of enige hond is iets heel anders dan meerdere honden. Het is eenvoudiger om één hond alles te geven wat ie nodig heeft zonder dat je je 'schuldig' voelt omdat er een andere hond op dat moment alleen is of op dat moment geen training heeft terwijl de andere dat wel heeft, maar ik denk dat je het goed doet hoor.
Ik vind het heel erg belangrijk dat als je een pup hebt van enkele weken dat je die dagelijks werkelijk wat quality time alleen kan geven. Om een band op te bouwen vooral dan zonder dat er een andere hond is waar hij bescherming bij zoekt of waar hij afleiding van heeft, maar je 2de hond is nu 8 maanden oud en persoonlijk vind ik het dan minder belangrijk dat er dagelijks een moment is waar die hond jou alleen voor zich heeft. De begintraining en de belangrijkste socialisatiemomenten zitten er al op en nu is het vooral een tijd van dingen bij leren, maar dat moet echt niet dagelijks. Tuurlijk moet de honden dagelijks hun bezigheid hebben, maar met die leeftijden vind ik het persoonlijk niet noodzakelijk dat ze dagelijks ook tijd apart moeten hebben. Tuurlijk ken je je oudere hond beter, maar die is ook al 8 jaar bij je (veronderstel ik toch) dus bedenk even hoe het over 8 jaar gaat zijn als Duuk dan ook zolang bij je is. Dan ken je hem ook door en door en ga je je ook minder 'schuldig' voelen als hij eens een dagje niet apart geoefend heeft.
Ik heb momenteel 4 honden (en een nest pups) en geef ook niet dagelijks aandacht aan één bepaalde hond. Nu ik thuis ben is het natuurlijk makkelijker en valt het ook een pak meer voor, maar eens ik terug moet werken, zal het ook zo niet meer zijn en gaan ze ook met meerdere tegelijkertijd een trainingssessie krijgen en ik vind dat ook niet slecht. De jongste is 11 maanden en volop in zijn leerfase. hij luistert best al goed en ga ook 2x per week naar de HS met hem, maar ik oefen ofwel met de andere samen (andere border dan), af en toe apart (zeker als ik hem nieuwe dingen leer) en sommige dagen gewoon niet (ik speel dan wel met ze of ga wandelen ofzo, maar train niet meer uitgebreid dagelijks).
Dat samen trainen is een hele goede leerschool voor beiden. ze hebben afleiding en de jongste leert ook zo dingen van de oudste (die staat goed onder controle en voert sommige bevelen gewoon sneller uit en zo kan ik de ene belonen voor iets wat hij dadelijk doet en merk ik dat als ik hem 2x iets moet vragen en gewoon eens flink zeg, maar geen extra beloning dat hij het de volgende keer sneller wél van de eerste keer zal doen, omdat hij ziet dat de andere wél een beloning krijgt).
Ook trainde ik tot een tijd terug elke dag met ze. Op de Hs was het dan kerstvakantie dus geen trainingen en toen heb ik ook besloten van eens 3 weken gewoon niet te trainen. Af en toe eens een kleine oefening vragen, maar geen echte trainingen meer (met de nest die er toen kwam had ik ook even iets minder tijd) en de eerset training ging het werkelijk zoveel beter dan anders (anders doet hij het ook wel heel erg goed hoor). Hij vond het weer superleuk (anders ook wel leuk, maar je zag dat sommige dingen hem verveelden gewoon omdat hij ze al zovaak gedaan had en hij vond dat hij ze wel kende). ik train nu niet meer dagelijks. Enkel nieuwe dingen oefenn ik dagelijks enkele minuten om dat er een beetje in te krijgen, maar eens hij ook dat weer onder de knie heeft, bouw ik ook dat weer af en doe dat ook niet meer dagelijks.

Qua spelletjes...ik verstop hier geregeld al eens brokjes in de tuin en laat ze die dan zoeken. Daar kunnen ze soms echt lang mee bezig zijn. Ook flessen enzo waar ik dan iets lekkers indoe en laat ze zo prullen om er zelf aan te geraken. Soms gaat het vlot en andere keren moeten ze echt zoeken hoe het eruit te krijgen.

honden page profiel NikkiNikki 3 doggies

honden foto van Nikki

ik denk ook dat je het goed doet. Hier krijgen ze ook echt niet allebei apart hun rondes simpelweg omdat ik daar geen tijd voor heb. Met timo ga ik naar hondenschool en spiky krijgt af en toe haar knuffelsessies in bed :-) maar apart wandelen gebeurd niet zo vaak. Ik heb me dara eerst ook druk om gemaakt, maar jouw honden hebben het beter dan 4 vijfde deel van alle honden op de wereld hoor ;-).

honden page profiel

Bedenk ook dat een gezonde hond normaal gesproken zo´n 18 uur per dag slaapt.

honden page profiel YmY en de bende YmY en de bende 3 doggies

honden foto van YmY en de bende

Volgens mij doe je het hartstikke prima hoor. Geloof maar dat Duuk het ook het belangrijkst vindt om lekker bij je in de buurt te zijn, net als Promise.
En als je ze samen aandacht geeft is het toch ook goed? De momenten van aandacht voor 1 hondje alleen hoeven geen uren te duren hoor.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Aandachts- en tijdsbesteding aan de honden" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

Volgende forumvraag: Rode peper
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^