Waarom niet?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Veronique & SpikeVeronique & Spike

honden foto van Veronique & Spike

Hahaha dat is goed..! :-D

Snoopy.. mijn laatste reactie..
Als je even heel goed leest wat ik schreef.. "KOMENDE REACTIE'S".. ach laat ook maar zitten..
Ieder zijn mening.. :-D

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Waarom niet?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel Snoo......Snoo......

honden foto van Snoo......

Nou ja, als jij een glazen bol hebt kun je dan ook niet even de vragen van TO beantwoorden en kijken hoe een toekomstige hond van haar het gaat doen bij haar thuis ;-) .

honden page profiel Veronique & SpikeVeronique & Spike

honden foto van Veronique & Spike

Ik weet niet wat TO is..??
Maar lees nu eens wat ik zeg..!
Ik heb hier geen mening over.. en zeg dat ze vooral moet doen wat zij vind dat het beste is.. dit kan iedereen zelf heel goed beoordelen..!

En dit heeft niets met een glazen bol te maken.. maar met voldoende gelijke topics dit ik voorbij heb zien komen in de tijd dat ik hier zit..!
Maar als je kinderachtig gaat doen dan hou ik er over op.. heb hier namelijk een heel normale volwassen reactie geplaats in mijn ogen..

honden page profiel Snoo......Snoo......

honden foto van Snoo......

TO= topic opener.

Ik heb alles gelezen, en ik vind dat er vrij normale reacties worden gegeven, en zelf reacties aan het uitlokken bent, waardoor dit topic nu dus vergelijkbaar de topics waar jij het over hebt. Verder laat ik het hier bij.

Wbt Lara, stel jezelf een aantal vragen, kijk hoe jij het voor je hond graag zou willen zien, informeer bij vrienden/familie hoe zij het doen, kijk naar opvang oppas, kijk naar hoe lang je werkelijk op een dag weg bent. Stel jezelf gewoon een aantal vragen, en bekijk dan of een hond echt in je leven van dat moment past.
Ik wilde zelf ook al heel lang een hond, maar ik vond zelf dat ik een hond geen leuk 'huis' kon bieden. Daarom is de hond er pas gekomen toen dat wel kon.

honden page profiel Veronique & SpikeVeronique & Spike

honden foto van Veronique & Spike

Nou.. als jij dat uitlokken vind..
Ach.. ieder zijn mening.. :-D

honden page profiel •• Ellun en Evi  •••• Ellun en Evi ••

honden foto van •• Ellun en Evi  ••

Wat een discussie... Dit gaat absoluut niet meer over wat Lara heeft gevraagd... Maar goed...

Lara, heb je PB gestuurd!

Groetjes

honden page profiel YmY en de bende YmY en de bende

honden foto van YmY en de bende

Ieder zijn mening, hier is mijn mening;

Ik vind 8 uren alleen zitten echt te lang. Vooral voor een pup van 11 weken. Hoe krijg je het beestje zindelijk? Hij/zij moet zoveel leren en ontdekken... En er komt ook nog reistijd bij, dus het blijft niet bij 8 uren denk ik.
Ik begrijp niet dat als mensen allebei 8 uren werken dat men dan aan een pup begint. Sorry.
Maar ik hoop voor jullie dat het allemaal super gaat verlopen!

honden page profiel YmY en de bende YmY en de bende

honden foto van YmY en de bende

O ja, vergeet nog wat;
een hond is een roedeldier, en zal het daarom niet fijn vinden zoveel uren alleen te zijn

honden page profiel TesTes 3 doggies

honden foto van Tes

Ik heb de luxe dat ik parttime werk.
Stel ik zou door omstandigheden fulltime moeten gaan werken en de keuze moeten maken hond en werk of alleen maar werk.
Ik zou dan toch voor werk en hond kiezen.
Is dat egoïstisch? Ik vind dat niet meer dan als je een hond neem als je fulltime thuis bent.
De situatie is niet ideaal maar met goede afspraken dat de hond(en) tussendoor worden uitgelaten is het prima.
Vaak gaan honden baasjes die ernaast werken vaak in het weekend erop uit met de hond. Bij honden training viel me op dat de honden eigenaren die ernaast werken gemotiveerder waren tijdens de training als sommige die de gehele dag bij de hond zaten.
Mijn mening is dat allebei prima is. Waardoor wordt je zelf het gelukkigst. Een baasje dat gelukkig en tevreden is daar wordt een hond weer stabiel,gelukkig en tevreden van.

honden foto van Monique van Lotje en Kwibus!!! ***Flos en Buster en Morris***

Mijn mening is dat een pup van 11 weken echt geen 8 uur alleen kan en mag zijn! Op die leeftijd hebben ze een stabiele roedelleider nodig die hun dingen leert en die graag met hen bezig is. Als je een hond op die leeftijd al zo veel alleen laat, ben ik er bijna zeker van dat het vroeg of laat mis gaat en je hond ongewenst gedrag gaat vertonen. Hij moet het alleen zijn zelfs nog leren. Dat moet je heel langzaam opbouwen. Een hond is nou eenmaal een roedeldier en kan van nature niet alleen leven....Dat moet aangeleerd worden, net als al die commando's. Tevens kan een pup van die leeftijd zijn behoefte echt niet zo lang ophouden! Hoe zindelijk je het hondje ook al hebt! Het is en blijft nog maar een baby... Ik zelf werk overigens 3 dagen. Voor dat ik naar het werk ga, laat ik ze een half uurtje uit. Mijn mannetje komt alle dagen een uur tussen de middag thuis om te eten en de honden uit te laten. Per saldo zitten ze nu maximaal 4 uur alleen. Maar toen onze Morris nog pup was zijn wij tot hij een half jaar was, bijna fulltime thuis geweest. De tijd die je in het begin in een pup steekt, heb je de rest van zijn/haar leven plezier van! Dus nee, in mijn ogen kan een pup van 11 weken echt geen 8 uur alleen zijn....In zo'n geval zou ik voor een stabiele herplaatser gaan en zorgen dat je tussen de middag naar huis kan of een uitlaatservice of een dagopvang...Een keer 8 uur alleen zitten is niet erg, maar bijna dagelijks vind ik echt zielig!

Groetjes Monique

honden page profiel mariaamariaa

honden foto van mariaa

een hond is een luxe geen recht O-)
een hond is afhankelijk van de verzorging van de baas, dit brengt een grote verantwoordelijkheid met zich mee.
een hond is een gezelschap/roedeldier dus die voelt zich zonder zijn gezin erg alleen.
een hond is ook een gewoonte dier dus een hond went meestal wel aan zijn bestaan.
als je creatief bent in oplossingen bedenken dan zijn er misschien mogelijkheden om een hond tevreden en gezond te houden als je fultime werkt. het zou mijn keuze niet zijn.



honden page profiel LaraLara

honden foto van Lara

Ghoh, ik heb hier nu weer enorm uiteenlopende reacties gelezen over dit onderwerp.

De pup waarover het gaat is niet van mij, maar van mijn schoonouders. Normaal gezien zou de pup vanaf vandaag 8 uur alleen zitten (hij is nu 9 weken), maar ik heb voorgesteld dat ik bij hen studeer en mij gedurende de dag met de pup bezighoudt. De pup werd wel vanaf dat hij er was aan gewoon gemaakt dat hij wel eens alleen zou zitten, maar dat zijn baasjes altijd terugkomen.

IK ben echter van mening dat dit NIET goed is voor een pup! Maar ik heb hier niets over te zeggen. De pup zit buiten in een hok met varkenslamp + speelgoedjes + water en eten en hij kan ook in de tuin spelen. Mijn schoonouders hebben nog een verouderde visie op de opvoeding van een hond. Zij kennen de principes: roedel, kalmerende signalen, belonen,..., niet zoals jullie dit kennen. Dit is natuurlijk spijtig, maar zoals ik al zei...ik kan hier niets aan doen. Geloof mij ik en mijn vriend proberen en proberen, maar...zonder effect.

Ik heb al leuke privéberichtjes en reacties gekregen die een antwoord geven op mijn vraag. Ja, je kan een hond in huis nemen wanneer je fulltime werkt, maar je moet bijgestaan worden door vrienden/familie/buren die je eventueel kunnen helpen met het uitlaten van je hond wanneer je zelf aan het werk bent. Indien dit niet mogelijk is, heb je nog altijd uitlaatdiensten die dit voor je kunnen doen (dit was de eerste keer dat ik hier zelfs nog maar over hoorde). Daarnaast is het zeer belangrijk dat je je hond als puppy en puber zeker niet te lang alleen laat, zelfs zo weinig mogelijk omdat hij heel veel moet aanleren en gewoon worden. Na je lange uren is het belangrijk dat je toch nog voldoende tijd vrijmaakt om met je hond te gaan wandelen en met hem te spelen. Je hond moet over voldoende bewegingsruimte beschikken en mag zich zeker niet gaan vervelen. Daarom is het misschien leuk om 2 honden te hebben. Wel moeilijker wat betreft opvoeden, maar dan hebben ze elkaar wanneer je zelf uit werken bent.

Onze vorige hond bleef gedurende 8 uur per dag alleen en deed het prima, maar ik heb hierover nagedacht en wij hebben misschien enorm veel geluk gehad dat ze een schat van een hond was... :'(

honden page profiel YmY en de bende YmY en de bende

honden foto van YmY en de bende

Onze King is bij ons gekomen toen hij een half jaar oud was, omdat zijn baasje hem spuugzat was.
Hij vernielde namelijk de bank!

Na even doorvragen bleek het, dat die man de hele dag aan het werk was, en King dus alleen in de kamer was. Tja....... Ik vond het persoonlijk knap dat hij alleen nog maar aan de bank begonnen was...

honden page profiel LaraLara

honden foto van Lara

Ik heb net even je verhaal gelezen hoe jij aan je bende van 7 bent gekomen en ik kan hieruit verstaan dat jij ook met vallen en op staan hebt moeten leren dat een hond ten eerste iets is om zeker niet bang van te zien :-) en daarnaast dat het veel moeite kost om een hond op te voeden.

Ik denk dat mensen zoals de vroegere eigenaar van King, honden niet zien als een dier met instincten en noden, maar als een volwassene. Daarom heb ik deze topic geplaatst om hierover bij te leren.

Ik snap ook niet waarom hij alleen de bank heeft vernield dan is het toch wel een zeer vriendelijke, vergevingsgezinde hond :-D

honden page profiel Angela • BodhiAngela • Bodhigoedgekeurde fokker

honden foto van Angela • Bodhi

Ik ga morgen reageren, uitgebreid antwoord... Nu even slapen ;-).

honden page profiel nora jazzy en poppynora jazzy en poppy

honden foto van nora jazzy en poppy

nou dan kom ik ook nog even wat zeggen,ik vind niet dat dat kan,je kan een pup of hond geen 8 uur alleen laten.of je moet een hondenuitlater hebben of zo en in de tuin zetten voor 8 uur vind ik ook een beetje zielig.maar ja ik vind het niet kunnen elke dag.
dat is mijn mening.hoe zou jij het vinden om je 8 uur per dag dood te vervelen?ik zeg nisk meer


noor en jazzy

Anoniem (Gast)

Ik geef je daarin volledig gelijk, maar meer kan ik daar ook niet op zeggen...dat is een keuze die ieder voor zich maakt en ik kan andere mensen niet dwingen de juiste keuze te maken...

honden page profiel Angela • BodhiAngela • Bodhigoedgekeurde fokker

honden foto van Angela • Bodhi

De meeste mensen met een hond werken niet fulltime. Vaak werken de vrouwen parttime en hebben ze veel tijd om met de hond om te gaan. Of mensen hebben wisselende diensten en stemmen hun diensten op elkaar af, zodat er altijd wel iemand bij de hond is.
Dan zijn er nog mensen die gepensioneerd zijn of arbeidsongeschikt, waardoor ze veel tijd voor een hond hebben. Dan heb je ook nog de mensen die studeren of hele flexibele banen hebben (bijvoorbeeld thuiswerkers of mensen met een eigen bedrijf of mensen die hun hond mee mogen nemen naar het werk). Er zijn ook mensen die wel fulltime werken, maar die regelen een oppas, uitlaatservice of hondenopvang. Er zijn volgens mij niet heel veel mensen die fulltime werken en hun hond alleen laten (in Nederland tenminste).

Veel mensen denken dat de hond er geen last van heeft dat de hond de hele dag thuis zit. Ze zien een kwispelende hond bij thuiskomst en menen dan te kunnen zeggen dat hun hond er geen last van heeft of zelfs ‘gelukkig’ is. Maar men heeft geen idee van hoe de honden zich gedragen als ze weg zijn, dit zien ze immers niet. Een hond leeft in het hier en nu, zodra zijn baasjes thuis komen, zal hij opleven. Wil niet zeggen dat hij zich thuis alleen niet verveelt en stress heeft. Hondentaal is heel subtiel en maar weinig mensen herkennen de stresssignalen bij hun hond. Een hond is bovenal toch een roedeldier en heeft behoefte aan gezelschap en interactie. Per hond is het verschillend hoeveel actie en interactie hij nodig heeft. Er zijn redelijk ‘luie’ hondenrassen die wel 20 uur per dag slapen. Deze honden blijven denk ik makkelijker thuis dan baasgerichte honden met intelligentie en energie. Het wordt alweer anders als er 2 of meer honden zijn, dan is een hond immers niet meer alleen. Maar dan nog zijn er honden die gewoon verlangen naar hun baasje.

Ik vind het niet kunnen dat een hond 8 uur zijn plas moet ophouden. Naast dat, vind ik het ook niet kunnen dat een hond zo lang niets te doen heeft. 8 Uur slapen doen de meeste honden niet, dus wat is er dan in de tussentijd? Speeltjes en kluifjes heb je, maar is wel gevaarlijk om zonder toezicht de hond mee te laten spelen. Voor een pup vind ik het helemaal niet kunnen, want die moet stapsgewijs alleen leren zijn, zindelijk worden en socialiseren. Als je de hele dag niet thuis bent, kun je dit allemaal niet ondernemen met de pup. En voor zo’n jong beestje om de hele dag alleen te steun zonder steun, vind ik zielig eigenlijk. Ik vind dat je bij het aanschaffen van een hond niet alleen moet nadenken over of je een hond wil en of jij het leuk vindt, maar ook of je een hond wel kan bieden wat hij nodig heeft. Er zijn mensen die de hond bijvoorbeeld na een dag alleen nog maar 10 minuten uitlaten. Een hond heeft heel veel beweging nodig (pup nog niet, opbouwend natuurlijk) en als je veel weg bent, kan hij zijn energie niet kwijt. Of je moet ’s morgens heel vroeg opstaan en dan een lange wandeling doen en ’s avonds ook, maar niet iedereen heeft hier pup voor na z’n werk. Ik vind dat een hond minimaal 3-4x op een dag uit moet, een pup nog meer. Daarnaast heb je naast een fulltime baan nog andere dingen te doen, zoals boodschappen, huishouden, eventueel voor de kinderen zorgen, eens overwerken, dagjes weg, familiebezoek etc etc…. Dan blijft er helemaal weinig tijd over voor de hond.

De tijden veranderen en dus ook de (wetenschappelijke) inzichten omtrent het opvoeden van en omgaan met een hond. Een hond wordt nu veel meer als maatje gezien, een gelijkwaardige metgezel waar je het beste mee voor hebt en het beste aan wilt geven.

Antwoorden op je vragen:

1. Mensen die van honden houden, moeten zich afvragen of ze een hond kunnen bieden wat hij nodig heeft en niet alleen vanuit hun eigen wensen een hond willen aanschaffen. Er zijn, naast een hond aanschaffen, nog een legio aan mogelijkheden om met honden om te gaan, bijvoorbeeld honden uitlaten van anderen, vrijwilligerswerk in het asiel, etc.

2. 2 Maal per dag wandelen vind ik dus niet genoeg beweging/stimulans voor een hond. Een hond is een sociaal, intelligent beest dat voldoende uitdaging nodig heeft en ook zijn energie kwijt moet kunnen. 4x Een normale wandeling is vaak beter dan 1 of 2x een grote wandeling, want de hond moet ook niet overprikkeld raken. In het weekend zit je bij je hond, maar lang niet altijd. Zoals ik al aangaf, huishouden, boodschappen, sociale activiteiten hebben mensen ook nog allemaal.

3. Hoe kom jij erbij dat honden die 8 uur per dag alleen zitten hetzelfde zijn als honden die 2 uur per dag alleen zitten? Uit onderzoeken blijkt dat honden zich alleen thuis vaak vervelen en stresssignalen laten zien (likken aan de muren, dingen slopen, rusteloos voor zich uit staren, etc.). De ene hond meer dan de andere hond, daar zul je je keuze voor het ras ook op moeten afstemmen dan. De baas ziet alleen de hond als hij thuis is en dan is de hond blij.

4. Dit ligt aan de hond. Sommige honden hebben verlatingsangst, gaan dingen slopen. Sommige honden kunnen hun plas niet ophouden (zeker als ze jong zijn en als ze ouder worden). Bij veel honden is dus weinig te zien bij thuiskomst, maar ik persoonlijk denk dat de meeste honden zich alleen voelen en gruwelijk vervelen. Zeker zonder speeltjes e.d., maar die zou ik niet achterlaten omdat dit gevaarlijk is. Er zijn al heel wat honden gestikt in hun eigen botjes en speeltjes. Ik denk dat honden die tenminste overdag 1 moment hebben waarin ze kunnen wandelen, hun behoefte doen en kunnen spelen met andere honden gelukkiger zijn.

Uiteindelijk moet iedereen zelf weten wat hij/zij doet. Ikzelf zou altijd een opvang of uitlaatservice inschakelen.

honden page profiel Angela • BodhiAngela • Bodhigoedgekeurde fokker

honden foto van Angela • Bodhi

alleen te steun zonder steun = alleen te zijn zonder steun... Lekker krom getypt weer ;-).

honden page profiel Angela • BodhiAngela • Bodhigoedgekeurde fokker

honden foto van Angela • Bodhi

Overigens wil ik er nog wel bijzeggen dat er genoeg mensen zijn die de hele dag of halve dag thuis zijn, maar die ook weinig ondernemen met hun hond. En er zijn mensen die fulltime werken en na hun werk nog veel tijd in hun hond steken. Alleen aanwezig zijn is natuurlijk niet genoeg, je moet wel wat met de hond ondernemen.

honden page profiel jannettejannette

honden foto van jannette

weten jullie wat nu zo grappig is,ik zie 2 pagina's met bijn allemaal dezelfde terugkerende antwoorden ;-).het gaat van hoog naar laag,volgens mij snappen sommige mensen niet wat er gevraagd wordt in de topic,denk dat 1 pagina gekibbel meer dan genoeg is,en als je niet kunt/mag reageren op een topic,slúit deze dan gelijk modjes! :-D

honden page profiel ellen & zinoellen & zino

honden foto van ellen & zino

misschien een domme vraag en zeker niet slecht bedoeld maar wat doen jullie als jullie slapen? je slaapt toch ook geen twee uurs? tis gewoon maar een vraag die in me op kwam en ZEKER niet slecht bedoeld he mensen!!!!


groetjes ellen en zino

honden page profiel ..

honden foto van .

Hey Lara,

Je moet doen wat je zelf het beste lijkt.
Bekijk het maar zo....
Heel veel mensen vallen erover dat een hond niet 8 uur alleen kan zijn.

Toch best vreemd want dat betekend dat ze midden in de nacht er ook uit gaan voor de hond;-)

Maar even serieus.

Eigenlijk is het natuurlijk niet leuk voor een hond om zolang alleen te zijn.
Maar goed als een hond er aan went weet ie ook niet beter.

Voor elke baas en hond weer anders.

Soms zijn de honden bij ons ook wel eens 8 uur alleen geweest.(Zelfs wel 1 keer voor gekomen dat het 12 uur was).

Dan gaan we de dag erna extra aandacht beseden en lopen enz.

Hoe hoe vaker je bij een hond kan zijn hoe beter natuurlijk.

honden page profiel carincarin

honden foto van carin

mensen die hun hond 8 uur per dag alleen laten denken alleen aan zichzelf en niet aan het dier,een dier maak je er niet blij mee de enige die blij is ben jij zelf

honden page profiel LaraLara

honden foto van Lara

Carin dat is wel een redelijk kortzichtig antwoord, dus ik ga hier kortzichtig op antwoorden.

Je weet nooit wat de toekomst brengt, wat er gaat gebeuren in je leven. Stel je bent gelukkig getrouwd en hebt een fijn gezinnetje met een leuke hond die je doodgraag ziet, maar je man wordt ontslagen en jij die normaal maar 4 uurtjes werkt per dag of zelfs elke dag doodleuk thuis zit, moet plots gaan werken om rond te komen. Is dat dan aan jezelf denken? Ik weet het, het is een zeldzaam geval, maar er zijn nog zoveel situaties waarbij je gewoon geen andere keuze hebt.

Ik ben opgevoed met het principe: je moet werken om te leven... Ik ken zelfs persoonlijk niemand die deeltijds werkt of zelfs de luxe heeft om niet te moeten gaan werken. Ik heb het er nu de laatste dagen met verscheidene personen over gehad wat zij hiervan denken (8u alleen) en die vielen allemaal uit de lucht. Ze vroegen zich direct af: 'Hoe moet je dan rondkomen?' En daarbij wist niemand dat er zoiets als een uitlaatservice bestaat. Ik heb dit opgezocht in mijn regio en ik heb alleen maar aanvragen gezien en geen aanbiedingen. Zijn er misschien bepaalde sites waarop je hier informatie over kan vinden?

honden page profiel Rexxie en LeahRexxie en Leah

honden foto van Rexxie en Leah

Wij werken allebei. Mijn man fulltime en ik 4 dagen Mijn man heeft de ene week vroege dienst, de andere week late dienst.
In de week dat hij late dienst heeft, zitten de honden maximaal 3 uur alleen thuis.
Wanneer hij vroege dienst heeft, neemt op maandag/dinsdag onze buurman de honden mee tijdens de grote ronde en laat hij ze om 14:00u nog een keer uit.
Op woensdag gaan ze naar de dagopvang omdat Leah absoluut niet zo lang alleen kan zijn (slechte start in het leven), donderdag is mijn man vrij, en ik vrijdag. Dan is het alweer weekend.
Ze zitten dus nooit langer dan 3 a 4 uur alleen, maar dat is pure mazzel omdat mijn man die wisseldiensten heeft. Anders heb je het toch over 9 a 10 uur alleen per dag, en dan waren we nooit aan de honden begonnen.

Iedereen moet het doen zoals ze denken dat het goed is.Ik ken zat voorbeelden van gezinnen waar de vrouw niet werkt, en waar de hond ook de hele dag in z'n mand ligt. Die komen minder buiten dan die van ons.

honden page profiel fortunafortuna

honden foto van fortuna

ik was 10 jaar geleden getrouwd,en werkte niet.we hadden een hond.toen we gingen scheiden,wilde mijn ex de hond niet,en ik was gek op dat dier,hij kwam uit het asiel.ik kreeg een flat,en moest gaan werken.dingo zat toen ook 8 uur alleen.soms kun je niet anders.
uiteindelijk heb ik wel een uitlaatservice ingeschakeld,die hem 's middags uitliet,maar hij kon het goed ophouden in principe,en vond het ook niet erg om alleen te zijn.
nu ben ik opnieuw getrouwd,en zit in de wao,dus de situatie is heel anders nu.

honden page profiel Angela • BodhiAngela • Bodhigoedgekeurde fokker

honden foto van Angela • Bodhi

Ja Marjan, maar dat bedoel ik. Op de manier zoals jullie het doen, kan het dus prima, want de honden zitten niet 9 uur alleen!

Waar wonen jullie Lara? Via Google zijn meestal wel sites voor opvang te vinden en zo... In Belgie is het schaars.
Ik denk dat maar weinig mensen beiden fulltime moeten werken om rond te komen hoor. Meestal is 1.5 baan genoeg, tenzij je veel luxe wilt.

honden page profiel jannettejannette 3 doggies

honden foto van jannette

@angela,denk dat jij met beide beentjes op de grond moet komen,kijk eens goed in deze wereld rond,tenzij je miljonair bent,moet je toch beiden full-time werken,en dan hebben we het nog geen eens over luxe,maar over overleven,dus niet tesnel oordelen,niet iedereen heeft de luxe om op zijn achterste te gaan zitten niksen!!!!!!!en ik ben niet arm of rijk,maar moet toch echt wel werken hoor?!

honden page profiel ellen & zinoellen & zino 3 doggies

honden foto van ellen & zino

idd in belgië hoor je niet van oppas voor honden. of weinig toch!! denk als je hier zegt dat je een oppas zoekt voor de hond dat ze je ui lachen!! belgen staan weer achter ;-) en hier een belgie moet je toch meestal allebei fulltime werken wil je een huis kopen bijvoorbeeld want anders kun je een lening bijna vergeten!! ik heb nu ook het geluk dat mijne man in ploegen werkt hoor!!!

groetjes ellen en zino

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Waarom niet?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

pagina 2 van 4 123 4
Volgende forumvraag: Rode peper
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^